Fórum » O TECHNIKE

aky fotak kupit

lubezny27
lubezny27 2010-08-19 12:48:19+02
ahojte som tu novy tak sorry ak uz je niekde takato tema, chcem si kupit digitalnu zrkadlovku, no neviem aku?? ci z ruky alebo novu ide oto ze som obmedzeny sumou mozem dat max 450- mozno 500€, a neviem aku znacku, skusenosti nemam skoro ziadne doteraz som fotil len ako laik aparatom Canon PowerShot A590 no chcem fotit na trosku vyššej urovni a chcem sa tomu venovat trosku viac. Dakujem

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-24 17:39:00+02
Sorry, nemám chuť už to ďalej rozoberať, buď si to prečítaj celé od začiatku a snaž sa pochopiť čo som tam napísal, alebo už neviem čo. A len jedno, skús seťákom nafotiť wild foto (ktoré spadá do toho čokoľvek), napr. medveďa vo voľnej prírode a daj sem foto, potom mi môžeš napísať, že setovým objektívom nafotíš čokoľvek.

beholder
2010-08-24 18:26:49+02
...s týmto nejde nesúhlasiť..

...darmo sa mi podarí sfotiť skvelý moment, pri skvelom svetle...keď je zaznamenaný iba na výreze mizernej technickej kvality a nepoužiteľný na tlač do formátu väčšieho ako 9x13 cm......pri športe, makrofotografii, fotení zvierat je to seťákom veľmi pravdepodobné.......pokiaľ si však niekto myslí, že to je plnohodnotná fotografia, ilúzie mu brať netreba:)...

markato1
2010-08-24 18:34:29+02
ono..este pri skvelom svetle to akoz tak ide,ale ked su svetelne podmienky len o n ieco horsie rozdiel je omnoho vyraznejsi

beholder
2010-08-24 18:44:57+02
príspevok od: markato1
ono..este pri skvelom svetle to akoz tak ide,ale ked su svetelne podmienky len o n ieco horsie rozdiel je omnoho vyraznejsi
...no zlé svetlo radšej ani nespomínajme......lebo ten foťák nekúpi vôbec:)

lubezny27
2010-08-24 20:59:25+02
príspevok od: Martin Brojo
Sorry, nemám chuť už to ďalej rozoberať, buď si to prečítaj celé od začiatku a snaž sa pochopiť čo som tam napísal, alebo už neviem čo. A len jedno, skús seťákom nafotiť wild foto (ktoré spadá do toho čokoľvek), napr. medveďa vo voľnej prírode a daj sem foto, potom mi môžeš napísať, že setovým objektívom nafotíš čokoľvek.
neda mi nereagovat na tuto tvoju perlu! ukaz mi takeho cloveka co este ani poriadne nevie ake vsetky funkcie ma zrkadlovka a pojde fotit wild foto medveda vo volnej prirode, a kludne ukaz tu foto toho medveda zachytenu tvojou super vybavou aby sa aj ty neskuseny coto naucili

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-24 21:10:51+02
príspevok od: lubezny27
neda mi nereagovat na tuto tvoju perlu! ukaz mi takeho cloveka co este ani poriadne nevie ake vsetky funkcie ma zrkadlovka a pojde fotit wild foto medveda vo volnej prirode, a kludne ukaz tu foto toho medveda zachytenu tvojou super vybavou aby sa aj ty neskuseny coto naucili
perla? možno. :-)
to asi nepôjde ten človek nepôjde. tak isto nejde setovým objektívom fotiť čokoľvek. bol to len príklad k tomu, že setovým objektívom čokoľvek. ale zase sa vraciam k tomu, nenútim kupovať iný objektív, ani nehovorím, že je to zlý objektív na učenie sa, to všetko je ok.
moja výbava nie je super a nie je ani moc vhodná na fotenie wild, na to potrebuješ oveľa dlhšie ohnisko ako mám ja. a za ďalšie ja nefotím mojou výbavou čokoľvek. ;-)

Granko
2010-08-24 21:12:09+02
milý lubezny..povedal som si, že nebudem na teba reagovať, ale po tejto tvojej perle sa mi nedá...si tu veľmi krátko na to, aby si si z človeka, čo má čosi za sebou robil srandu a písal, že píše perly...to ich píšeš ty...tu sa bežne ľudia a zvlášť začiatočníci pýtajú, čo si majú kúpiť, majú na to 500€ a zabijú to perličkou - že chcú fotiť wild, halový šport a ostatné haluze, kde je technika doležitá...dokonca tu boli experti, čo mali 250-300€ na objektív a chceli fotiť wild...takže trochu mierni slovník, kým niečo napíšeš, lebo sa evidentne pohybuješ v neznámych vodách...

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-24 21:13:33+02
ešte jedna vec. ja viem na fotenie čoho tú výbavu mám a na fotenie čoho je vhodná / nevhodná aj keď samozrejme vedel by som si predstaviť aj inú, lepšiu. ;-)

beholder
2010-08-24 23:12:00+02
...čudujem sa, že ti ešte niekto chce poradiť...

...rozhodnutý si pre kúpu dslr entry level so seťákom už od začiatku......a myslíš si, že nafotíš tým čokoľvek........bež do obchodu a kupuj.......neskôr, keď budeš mať v tom jasno a budeš mať už čosi odfotené,ohliadni sa po reakciách v tomto vlákne (pokiaĺ ešte nebude vymazané)....a perly ti možno
zaperlia iným leskom:)

Strana 6 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()