Nazdar, rozhodol som sa kúpiť si pod stromček :) svoju prvú zrkadlovku. Doteraz som fotil na kompakty, starý rusky Zenit a Flexaret :) Celé dni čítam recenzie, rôzne fóra, diskusie, googlim, ale aj tak som si povedal, že sa radšej konkrétne spýtam. Vzhľadom na moje finančné možnosti a to, že som nadšený amatér som sa rozhodol asi pre jeden z týchto modelov. Som si vedomý plusov a mínus každého jedného a zaujímalo by ma, ktorý by ste si zvoli vy a prečo. Ide o foťáky so setovým objektívom. Za odpovede ďakujem.
Takže buď by to bol:
PENTAX K-x (objektív D-AL 18-55mm)
CANON EOS 1000D (objektív EF-S 18-55 DC)
NIKON D3100 (objektív 18-55 AF-S DX)
Nad Sony a Olympusom ani neuvažujem. Mne osobne sa najviac páči práve ten Pentax, aj keď viem, že je to horšie s možnosťami upgrade-u.
no, teoreticke znalosti mas, tak sup si nieco osahat v nejakom foto obchode. ani s jednym vyslovene chybu neurobis, aj ked 1000D je o cca triedu nizsie nez ti dalsi dvaja, hlavne co sa tyka vyssieho ISO. pentax predstavil nedavno novy model K-r, ten sa sice neviem ci predava ale byt tebou si to zistim.
ja by som sa rozhodol pre nikon, lebo sa mi ako znacka paci a nikony sa mi dobre drzia. na kazdy system je upgradov habadej, akurat pentax nema zatial ziadne fullframe portfolio, co sa tyka novych objektivov a prislusenstva, tie sa daju, po bazaroch je to ale samy canon / nikon.
osobne si myslim, ze nech sa rozhodnes akokolvek chybu neurobis.
chod si to osahat do nejakej predajne :-) potom uvidis ... osobne som za Nikon, ale to preto, ze som mal predtym Nikon fotaky a bol som maximalne spokojny.
Tiez som chcel kupovat novu zrkadlovku. Ceny ma odradili. Potom som si ako prvu zrkadlovku poriadil ojazdenu zrkadlovku Nikon D50, tiez zo setakom. Po 3 mesiacoch som zistil ako som dobre urobil ze som do toho nevrazil viacej penazi. Mam sa totizto este co ucit o foteni az kym pride doba pre K-x.
kedze mam pentax, tak ti poradim: chod do pentaxu:)
zaregistruj sa na pentax.sk a ziskas zaujimavu ponuku.
ak by si chcel pouzivat najme monofokalne objektivy tak pentax so svojou limited radou je bezkonkurencny. u zoomov to je horsie. az budes mat v brasni jeden fotak a 3 male objektivy tak pochopis o com je pentax.
Fotil som aj Pentaxom (ist DL) , aj Nikonom.....moje nároky spĺňali oba....
K pentaxu ,ak by som uvažoval do budúcna sú opticky aj cenovo výborné objektívy napr.:17-70 mm f/4 AL (IF) SDM ,alebo 16-50mm f/2,8 ED AL [IF] SDM ...
Samozrejme výraba sa aj Sigma a Tamron.....
ale aj s Nikonom môže mať v brašni 3 malé objektívy. teda ja tak chodím ( 10.5, 35 a 50 mm ).. a myslím ( aby som nevyvolal flame ) že ani s Canonom to nie je problém .-)
... Pentax rozhodne ne je zlý výber, hlavne keď k tomu Ťa ťahá srdce, fotoaparát je ako žena, vtedy si s ňou skutočne šťastným keď do nej sa zaľúbiš :) ....
Však si porovnaj udávané stroje a máš výsledok pomerne jednoznačný .
pentax je stale menej okrajovy ako sony :) aj tak kazdy kto si kupi sony alebo pentax casom pokukuje po canon/nikon, je velmi malo skalnych, ktori vydrzia a nenechaju sa strhnut davovou psychozou...
Nemam si ich ako porovnat, nakolko ich pokope nemam. Mam si ich porovnavat na zaklade PR vyrobcov / predajcov? Alebo podla papierovych parametrov?
Každý stroj má nejaké parametre a funkcie,na základe ktorých robíš prvotný výber. Z recenzií si urobíš obraz o výstupe a po vytriedení si ich pôjdeš ošahať.
Každý stroj má nejaké parametre a funkcie,na základe ktorých robíš prvotný výber. Z recenzií si urobíš obraz o výstupe a po vytriedení si ich pôjdeš ošahať.
o sony som pocul tolko ze casto musis chodit do menu,
pri canone ci nikone mas na to vonka tlacitko
no neviem ci som dobre pocul :)
Tu ti nikto relevantnú informáciu nedá,treba si pozrieť recenzie a podľa toho vyberať.Pochybujem,že tu niekto mal všetky zrkadlovky v rukách a robil podrobné testy.Na to sú časopisy a stránky ako dpreview alebo photozone .
Vidieť v hľadáčiku ako bude vyzerať výstup nie je na zahodenie pre niekoho,kto prechádza z kompaktu.
Prvá zrkladlovka
ja by som sa rozhodol pre nikon, lebo sa mi ako znacka paci a nikony sa mi dobre drzia. na kazdy system je upgradov habadej, akurat pentax nema zatial ziadne fullframe portfolio, co sa tyka novych objektivov a prislusenstva, tie sa daju, po bazaroch je to ale samy canon / nikon.
osobne si myslim, ze nech sa rozhodnes akokolvek chybu neurobis.
zaregistruj sa na pentax.sk a ziskas zaujimavu ponuku.
ak by si chcel pouzivat najme monofokalne objektivy tak pentax so svojou limited radou je bezkonkurencny. u zoomov to je horsie. az budes mat v brasni jeden fotak a 3 male objektivy tak pochopis o com je pentax.
K pentaxu ,ak by som uvažoval do budúcna sú opticky aj cenovo výborné objektívy napr.:17-70 mm f/4 AL (IF) SDM ,alebo 16-50mm f/2,8 ED AL [IF] SDM ...
Samozrejme výraba sa aj Sigma a Tamron.....
pri canone ci nikone mas na to vonka tlacitko
no neviem ci som dobre pocul :)
Vidieť v hľadáčiku ako bude vyzerať výstup nie je na zahodenie pre niekoho,kto prechádza z kompaktu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa