Nazdar, rozhodol som sa kúpiť si pod stromček :) svoju prvú zrkadlovku. Doteraz som fotil na kompakty, starý rusky Zenit a Flexaret :) Celé dni čítam recenzie, rôzne fóra, diskusie, googlim, ale aj tak som si povedal, že sa radšej konkrétne spýtam. Vzhľadom na moje finančné možnosti a to, že som nadšený amatér som sa rozhodol asi pre jeden z týchto modelov. Som si vedomý plusov a mínus každého jedného a zaujímalo by ma, ktorý by ste si zvoli vy a prečo. Ide o foťáky so setovým objektívom. Za odpovede ďakujem.
Takže buď by to bol:
PENTAX K-x (objektív D-AL 18-55mm)
CANON EOS 1000D (objektív EF-S 18-55 DC)
NIKON D3100 (objektív 18-55 AF-S DX)
Nad Sony a Olympusom ani neuvažujem. Mne osobne sa najviac páči práve ten Pentax, aj keď viem, že je to horšie s možnosťami upgrade-u.
A ozaj kedze ho posielate aby si to isiel vyskusat do kamenneho obchodu, kde je v okoli Trencina alebo Piestan taky obchod kde to drzia na sklade. Do Blavy to mam daleko.
2 stanleyp - prečo nie Sony? Prave by som volil radsej moderny foťak Sony, ako neviem kolkoročný model Canon 1000D. Ale ako ti tu už bolo povedane, skus Pentax k-x, ale na 99% nemaš možnosť osahať v kamennom obchode.
Ja mám Pentax
... a ja Sony,
... ja zas Samsung
a ja XY.....
Ja fotím...
?????????
( Ja mám Nikon/Canon )
Nemám nič proti niečomu inému ( kto vie zrobí fotky na bárz čom ), ale zrkadlo ( telo ) nie je nič. Ide o ´zázemie´ - objektívy, príslušenstvo, dostupnosť, sortiment, .... Preto mám Nikon ( a keby nebol Nikon volím Canon ) - aby som fotil.
Ja nemam zrkadlo, rad by som, no nejako financie nepustia uz dlhsi cas. Mam malicky UZ od fujifilmu. Ty niesi prvy ani posledny kto sa rozhoduje medzi canonom a nikonom, pred polrokom tusim sa este rozhodovali ludia medzi 1000D a nikonom 3000, co su velmi podobne stroje, ale ak sa teraz rozhodujes medzi 1000d a tou 3100 tak asi nemas nad cim uvazovat, 3100 je nova vec, a ako tu uz niekto spomenul - 1000D uz ma nejaky ten rok. Myslim ze v tomto tvojom suboji jednoznacne vyhrava Nikon.
Ja nemam zrkadlo, rad by som, no nejako financie nepustia uz dlhsi cas. Mam malicky UZ od fujifilmu. Ty niesi prvy ani posledny kto sa rozhoduje medzi canonom a nikonom, pred polrokom tusim sa este rozhodovali ludia medzi 1000D a nikonom 3000, co su velmi podobne stroje, ale ak sa teraz rozhodujes medzi 1000d a tou 3100 tak asi nemas nad cim uvazovat, 3100 je nova vec, a ako tu uz niekto spomenul - 1000D uz ma nejaky ten rok. Myslim ze v tomto tvojom suboji jednoznacne vyhrava Nikon.
az kym Canon nevyda nove lowend telo ... potom zacne kolotoc odznova ... uz sa neviem dockat ...
Každý stroj má nejaké parametre a funkcie,na základe ktorých robíš prvotný výber. Z recenzií si urobíš obraz o výstupe a po vytriedení si ich pôjdeš ošahať.
o tebe niesu ziadne parametre zname, asi si ta treba osahat :-)
... máš pravdu, fotiť môžeš hocičím, no ja keď chcem fotografovať k tomu mi stačí aj stará mašinka napr: Minolta Autocord :) skutočne, mohli by už vyrobiť aj digi dvojočko , neviete o tom či neje také ?
a čo bude žobráčiť s jedným, aspoň aj javelin si môže ošahať, aj tak furt nad tým onanuje :)))))))
a syn jeho ževraj dostal 5D mark II ako digi záznamník :)
Prvá zrkladlovka
... a ja Sony,
... ja zas Samsung
a ja XY.....
Ja fotím...
?????????
( Ja mám Nikon/Canon )
Nemám nič proti niečomu inému ( kto vie zrobí fotky na bárz čom ), ale zrkadlo ( telo ) nie je nič. Ide o ´zázemie´ - objektívy, príslušenstvo, dostupnosť, sortiment, .... Preto mám Nikon ( a keby nebol Nikon volím Canon ) - aby som fotil.
http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_1000D-vs-Nikon_D3100
a syn jeho ževraj dostal 5D mark II ako digi záznamník :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa