Nazdar, rozhodol som sa kúpiť si pod stromček :) svoju prvú zrkadlovku. Doteraz som fotil na kompakty, starý rusky Zenit a Flexaret :) Celé dni čítam recenzie, rôzne fóra, diskusie, googlim, ale aj tak som si povedal, že sa radšej konkrétne spýtam. Vzhľadom na moje finančné možnosti a to, že som nadšený amatér som sa rozhodol asi pre jeden z týchto modelov. Som si vedomý plusov a mínus každého jedného a zaujímalo by ma, ktorý by ste si zvoli vy a prečo. Ide o foťáky so setovým objektívom. Za odpovede ďakujem.
Takže buď by to bol:
PENTAX K-x (objektív D-AL 18-55mm)
CANON EOS 1000D (objektív EF-S 18-55 DC)
NIKON D3100 (objektív 18-55 AF-S DX)
Nad Sony a Olympusom ani neuvažujem. Mne osobne sa najviac páči práve ten Pentax, aj keď viem, že je to horšie s možnosťami upgrade-u.
Teda, tu sa to zvrhlo :D
Ďakujem každému za svoju odpoveď, k veci či odveci.
Tak teda, z môjho výberu vypadol ten Canon, takže sa rozhodujem medzi Nikonom a Pentaxom. Podľa mňa sú dosť na rovnakej úrovni.. dokonca aj tento comparator, celkom vydarená aplikácia, to dokazuje :) http://snapsort.com/compare/Nikon_D3100-vs-Pentax_K-x
Ďaľšie moje kroky teda povedú po nejakých obchodoch si ich chytiť, šáhnuť a možno dám na pocit :D
Ešte som sa teda pozeral na tie Sony ako to niekto opisoval a snažil som sa ich akokoľvek porovnávať, ale aj tak mi tie Sony prídu v rovnakej cenovej hladine o dosť horšie. Aj tými parametrami, nech robím čo robím :D A sú škaredé :D Subjektívny pocit, ale je tu a ja nechcem škaredý foťák :)
veru cierny fotak je skaredy, chce to cierny fotak. je zrejme, ze aj ked si hovoris ze nechces vela, resp dalsie objektivy, ak si vyberies system, casom ta to pochyti tak, ze si budes vyberat aj objektivy. skus si pozriet porovnanie 50/1.8 alebo 50/1.4 objektivov pre canon, nikon, pentax, ich dostupnost, cenu, alebo 35/1.8 35/2 (tusim pentax ma 35/2.4). to ti da obraz o tom, ci lacnejsie telo na zaciatok nebude znamenat nakoniec doplacanie pri objektivoch...
ale vo vseobecnosti je to jedno, si kup fotak a fot, nastavit sa daju vsetky rovnako, to co z neho vylezie uz bude priestor pre tvoju kreativitu...
prilis velku vedu z toho robit netreba, v konecnom dosledku je aj tak tazke rozoznat co je fotene cim...
Tak pozerám jeho fotky a niektoré sú fakt pekné. Ale za ten foťák by som toľko nedal ani za nič aj keď Leicy všade vychvaľujú, jednoducho sa mi nepáči :-)))
Tak pozerám jeho fotky a niektoré sú fakt pekné. Ale za ten foťák by som toľko nedal ani za nič aj keď Leicy všade vychvaľujú, jednoducho sa mi nepáči :-)))
veru, este aj ostrit musis rucne, ziadny spolahlivy AF system, no kto to kedy videl tolko pytat!
veru, este aj ostrit musis rucne, ziadny spolahlivy AF system, no kto to kedy videl tolko pytat!
.... kamoš si kúpil Ferrari , hučí to, trasie to , samozrejme má manuálnu prevodovku .... a predsa je radosť to šoférovať, aj keď tak veľa zato pýtajú :))) s Leicou je nemožné porovnávať žiaden systémový digicirkus :) to ako rovnať tú vreckovú vagínu so živou :)))
.... kamoš si kúpil Ferrari , hučí to, trasie to , samozrejme má manuálnu prevodovku .... a predsa je radosť to šoférovať, aj keď tak veľa zato pýtajú :))) s Leicou je nemožné porovnávať žiaden systémový digicirkus :) to ako rovnať tú vreckovú vagínu so živou :)))
mna skor napadlo, ze ten AA filter na snimacoch je ako kondom... Kodak ho na svoj snimac, co je v leice nedava ;]
Prvá zrkladlovka
Ďakujem každému za svoju odpoveď, k veci či odveci.
Tak teda, z môjho výberu vypadol ten Canon, takže sa rozhodujem medzi Nikonom a Pentaxom. Podľa mňa sú dosť na rovnakej úrovni.. dokonca aj tento comparator, celkom vydarená aplikácia, to dokazuje :) http://snapsort.com/compare/Nikon_D3100-vs-Pentax_K-x
Ďaľšie moje kroky teda povedú po nejakých obchodoch si ich chytiť, šáhnuť a možno dám na pocit :D
Ešte som sa teda pozeral na tie Sony ako to niekto opisoval a snažil som sa ich akokoľvek porovnávať, ale aj tak mi tie Sony prídu v rovnakej cenovej hladine o dosť horšie. Aj tými parametrami, nech robím čo robím :D A sú škaredé :D Subjektívny pocit, ale je tu a ja nechcem škaredý foťák :)
ale vo vseobecnosti je to jedno, si kup fotak a fot, nastavit sa daju vsetky rovnako, to co z neho vylezie uz bude priestor pre tvoju kreativitu...
prilis velku vedu z toho robit netreba, v konecnom dosledku je aj tak tazke rozoznat co je fotene cim...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa