Ahojte, ti co ju pouzivate - papierovy dosah, alebo teda skor vyzarovaci uhol nie je velmi optimisticky. Nakolko si ju planujem kupit a nemam od koho pozicat na vyskusanie, zaujima ma, ci sa da s nou pracovat aj prostrednictvom odrazov nielen v bielej miestnosti ale aj von, napr umiestnim blesk do vnutra auta a odpalim ho z von, cize IR signal z SU-800 sa "nejako" poodraza v interieri auta a odpali blesk aj bez priamej viditelnosti? Je mi jasne, ze je to individualne a velmi zalezi od prostredia, takze Vas chcem poprosit len o prakticke skusenosti, kde sa Vam s SU-800 vsade dari dopalovat blesky :) Dakujem, pekny vecer Vam, Tomas.
lenze to mas tak, ty vyvalis 500 euro len za PW a to este nemas co odpalovat. Oproti SU-800 je to o 200 euro drahsie a odpali to jeden blesk. Ja si odpalim aj desat bleskov ked budu v dosahu a este aj kontrolovane. Chapem, ze u Canonu je PW nutnost :-).
treti blesk prikupim a za uzitocnu vec mi nieje luto penazi. Luto penazi mi je za to co nefunguje ako ma. Len keby si tak vedel povedat ci je rozdiel v exterieri su-800 a blesk. Ked to bude odpalovat aspon ako interny blesk, tak mi to staci. Ja nepotrebujem odpalovat na sto metrov, staci mi do 10 a spolahlivo :-)
Máš dva blesky NIKON a pritom dumáš nad dosahom a podobne. Na strane 56 českého manuálu k blesku SB600 máš dosť názorný obrázok, aká konfigurácia je doporučená pre používanie CLS systému NIKON. Z nej a s popisu, ktorý tam nájdeš je zrejmé, ako funguje CLS. Dosah a použitie jednotlivých spôsobov odpaľovania je asi takmer rovnaké, možno sa líši nepatrne vyžarovacím uhlom. Pokiaľ ten návod nemáš alebo je v jazyku nejakej tramtárie, kde sa blesk kupoval, prikladám snímku stránky. V manuáloch sa nachádza neuveriteľné množstvo užitočných infomácií. Keby ich ľudia čítali, nebolo by tu o čom debatovať :-))))
lenze to mas tak, ty vyvalis 500 euro len za PW a to este nemas co odpalovat. Oproti SU-800 je to o 200 euro drahsie a odpali to jeden blesk. Ja si odpalim aj desat bleskov ked budu v dosahu a este aj kontrolovane. Chapem, ze u Canonu je PW nutnost :-).
a zasvieti slnko a neodpáliš nič :)
(trochu zveličuje) :))))))))
zatial najlepsie odpalovaky, ktore poznam su radiopopper :-) www.radiopopper.com :-) plne podporuju E-TTL/i-TTL, nie je co riesit :-) radiopopper je to co by som volil ja, keby potrebujem poriadne radiove odpalovaky :) :) asi som offtopic, ale k veci :-)
zatial najlepsie odpalovaky, ktore poznam su radiopopper :-) www.radiopopper.com :-) plne podporuju E-TTL/i-TTL, nie je co riesit :-) radiopopper je to co by som volil ja, keby potrebujem poriadne radiove odpalovaky :) :) asi som offtopic, ale k veci :-)
keby to chces vazne kupit, myslim, ze by si si vyriesil, kde to kupis :-) ci mam Ti to pohladat ja? :-))
ved to ani na ebay neni :))))))
dal som na ebay.com ´radiopopper´ a našlo mi 9 vecí, z toho tuším 2 na systemáky :)
tak sa nechám prekvapiť a čakám link, dovtedy neidem spať :)
no napr. das si www.radiopopper.com, kliknes na store, tam si kliknes na radiopopper px system a tam si najdes veci pre europu, ale urcite to predavaju aj inde :-) a keby nie, mohol by to zacat predavat ephotoshop ako prvy na Slovensku a v Europe :-)) http://shop.radiopopper.com/ - hm, ale ak budem riesit niekedy odpalovaky pre systemaky, pojdem aj cez mocariska za tymto produktom :-)
no napr. das si www.radiopopper.com, kliknes na store, tam si kliknes na radiopopper px system a tam si najdes veci pre europu, ale urcite to predavaju aj inde :-) a keby nie, mohol by to zacat predavat ephotoshop ako prvy na Slovensku a v Europe :-)) http://shop.radiopopper.com/ - hm, ale ak budem riesit niekedy odpalovaky pre systemaky, pojdem aj cez mocariska za tymto produktom :-)
cenovo ako wizardy. tak kde je pes zakopaný? :) keby bolo že 50% ceny tak cez tie močariská idem aj ja :) ale takto mi ostáva len fandiť ti :)
cenovo ako wizardy. tak kde je pes zakopaný? :) keby bolo že 50% ceny tak cez tie močariská idem aj ja :) ale takto mi ostáva len fandiť ti :)
neviem, ci ma PW podporu i-TLL :-) E-TTL viem, ze ma :) mne osobne su tieto radiopoppre velmi sympaticke a urcite by som uvital HSS cez radio :-) to je jedina vec, ktora ma brutalne laka a ktoru Ti vacsina radii nespravi :-) keby chcem klasicke radia bez vseliakych vymozenosti, tak by som zas riesil CyberSync od Allienbees.. a uz len mat za tucet bleskov a recieverov :-D
neviem, ci ma PW podporu i-TLL :-) E-TTL viem, ze ma :) mne osobne su tieto radiopoppre velmi sympaticke a urcite by som uvital HSS cez radio :-) to je jedina vec, ktora ma brutalne laka a ktoru Ti vacsina radii nespravi :-) keby chcem klasicke radia bez vseliakych vymozenosti, tak by som zas riesil CyberSync od Allienbees.. a uz len mat za tucet bleskov a recieverov :-D
Samo kým našetríš bude aj i-TTL :) nemaj boja :))))))
Máš dva blesky NIKON a pritom dumáš nad dosahom a podobne. Na strane 56 českého manuálu k blesku SB600 máš dosť názorný obrázok, aká konfigurácia je doporučená pre používanie CLS systému NIKON. Z nej a s popisu, ktorý tam nájdeš je zrejmé, ako funguje CLS. Dosah a použitie jednotlivých spôsobov odpaľovania je asi takmer rovnaké, možno sa líši nepatrne vyžarovacím uhlom. Pokiaľ ten návod nemáš alebo je v jazyku nejakej tramtárie, kde sa blesk kupoval, prikladám snímku stránky. V manuáloch sa nachádza neuveriteľné množstvo užitočných infomácií. Keby ich ľudia čítali, nebolo by tu o čom debatovať :-))))
Jej, konecne niekto napisal o manuaoch pravdu, vzdy som si myslel, ze som jediny kto ich cita :-). Vzdy som sa dozvedel nieco, na co by som neprisiel beznym pouzivanim :)
Praveze nie, vitana je aj debata (ako si si vsimol :-D) o alternativach k su-800. Mas prakicke skusenosti s radiopopper? Lebo na webe to vyzera fajne.
tipnem si že nemá :) na pentax to už vonkoncom nevyrábajú a nik-oň má len pár týždňov :)
Ako to myslíš s tými pár týždňami? Ja som sa o radiopoppery prvýkrát začal zaujímať niekedy v lete minulého roku a vtedy verzia na nikon bola k dispozícii.
Ako to myslíš s tými pár týždňami? Ja som sa o radiopoppery prvýkrát začal zaujímať niekedy v lete minulého roku a vtedy verzia na nikon bola k dispozícii.
Samo má nik-oň tak 3 týždne asi, tak som to myslel :)
a kde si kúpil tie radiopoppery? to len tak zo zvedavosti.
SU-800 dosah?
(trochu zveličuje) :))))))))
dal som na ebay.com ´radiopopper´ a našlo mi 9 vecí, z toho tuším 2 na systemáky :)
tak sa nechám prekvapiť a čakám link, dovtedy neidem spať :)
skus
http://www.pocketwizard.com/products/transmitter_receiver/36/TT5-C/
alebo
http://1stopbrighter.com/cactus-v4-wireless-flash-trigger-and-receiver-set.html
a kde si kúpil tie radiopoppery? to len tak zo zvedavosti.
Stále čakám jak blbý na Nikonovú verziu Pocketwizardov.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa