Ahoj, dlho som sa rozhodoval medzi C/N a iným značkám som sa vôbec nevenoval. Už som bol rozhodnutý pre d90 a teraz som narazil na pentax a zas mi to zamotalo hlavu. A nedarí sa mi nájsť na K7 poriadne recenzie (moja odborná ang je slabá)
Preto prosím o radu, neaké stručné porovnanie týchto fotoaparátov.
A aký objektív k Pentaxu? (do fotoaparátov už ako tak vidím, ale objektívy sú ešte stále pre mňa španielska dedina)
Čo sa nikonu týka, bol som rozhodnutý pre tento set: 16-85 AF-S DX VR + 70-300 AF-S VR
Ďakujem
taka mensia recenzia K7: http://www.pentaxfriends.eu/modules.php?name=News&file=article&sid=147
neviem ako v nikone ale v pentaxe by som na zaciatok odporucal utesnene setaky 18-55 a 55-200 WR, pripadne novy 18-135 WR ale ten je drahy.
ja mam K5 a za seba mozem povedat ze sa drzi vyborne, ale ja mam mensie ruky.
taka mensia recenzia K7: http://www.pentaxfriends.eu/modules.php?name=News&file=article&sid=147
neviem ako v nikone ale v pentaxe by som na zaciatok odporucal utesnene setaky 18-55 a 55-200 WR, pripadne novy 18-135 WR ale ten je drahy.
otázka skôr znie čo ďalej, ako vážne to myslíš s fotením. podľa toho by som volil systém, a nie na poslednom mieste ešte, koľko chcem výhľadovo do toho investovať. napíš a hneď sa bude radiť ľahšie.
otázka skôr znie čo ďalej, ako vážne to myslíš s fotením. podľa toho by som volil systém, a nie na poslednom mieste ešte, koľko chcem výhľadovo do toho investovať. napíš a hneď sa bude radiť ľahšie.
ja som tiez zacal s Pentax K10, potom som presiel na Nikon D700, takze by som ti poradil asi takto : ak nechces vyhladovo dat do toho viac ako 3-4 t Euro chod do Pentaxu. Nemam nastudovane tie fotoaparaty co uvadzas, ale povedal by som ze K7 je ovela ovela viac muziky ako D90
ja som tiez zacal s Pentax K10, potom som presiel na Nikon D700, takze by som ti poradil asi takto : ak nechces vyhladovo dat do toho viac ako 3-4 t Euro chod do Pentaxu. Nemam nastudovane tie fotoaparaty co uvadzas, ale povedal by som ze K7 je ovela ovela viac muziky ako D90
problém je v tom, že 9 z 10 fotografov čo poznám si povie že dá do toho ´toľkoto´ .. po roku keď ich stretneš, tak ich to ´dostane´ a dokúpili ešte ´toto´, ´hento´ a ´tamto´ a z 800€ majú niekoľko tisíc ...
[reply0=cufaj]ja som tiez zacal s Pentax K10, potom som presiel na Nikon D700, takze by som ti poradil asi takto : ak nechces vyhladovo dat do toho viac ako 3-4 t Euro chod do Pentaxu. Nemam nastudovane tie fotoaparaty co uvadzas, ale povedal by som ze K7 je ovela ovela viac muziky ako D90[/reply0]problém je v tom, že 9 z 10 fotografov čo poznám si povie že dá do toho ´toľkoto´ .. po roku keď ich stretneš, tak ich to ´dostane´ a dokúpili ešte ´toto´, ´hento´ a ´tamto´ a z 800€ majú niekoľko tisíc ...
[reply0=kecal]problém je v tom, že 9 z 10 fotografov čo poznám si povie že dá do toho ´toľkoto´ .. po roku keď ich stretneš, tak ich to ´dostane´ a dokúpili ešte ´toto´, ´hento´ a ´tamto´ a z 800€ majú niekoľko tisíc ...
:-D c.h.o.r.o.b.a.[/reply0]... áno, závilosti sú ofišl klasifiknuté ako choroby ... len tablekty na túto zdravotná poisťovňa nejak neprepláca ...
nuž nemám profesionálne ambicie. doteraz som mál panasonic lumix lx1 a už mi nestačí. som proste len nadšený fotoamatér, čo miluje fotenie. a investície do budúcna? to neviem. proste koľko si to bude žiadať =). ale nemám v pláne meniť telo (na moje ambície mi stačia tieto) a objektív by som radšej rád kúpil už na začiatok lepší a už len dokúpoval podľa potreby. preto som si ku nikonu vybral také aké som si vybral.
na pentace ma zaujála práve ta odolnosť voči počasiu. zväčša planujem využívať foták v horách, takže sa mi to hneď zapáčilo. d90 som si skúšal a mi v ruke sedel perfektne. a pentax som doteraz ešte nikde nevidel :-/.
[reply0=dedo Milan]otázka skôr znie čo ďalej, ako vážne to myslíš s fotením. podľa toho by som volil systém, a nie na poslednom mieste ešte, koľko chcem výhľadovo do toho investovať. napíš a hneď sa bude radiť ľahšie.[/reply0]nuž nemám profesionálne ambicie. doteraz som mál panasonic lumix lx1 a už mi nestačí. som proste len nadšený fotoamatér, čo miluje fotenie. a investície do budúcna? to neviem. proste koľko si to bude žiadať =). ale nemám v pláne meniť telo (na moje ambície mi stačia tieto) a objektív by som radšej rád kúpil už na začiatok lepší a už len dokúpoval podľa potreby. preto som si ku nikonu vybral také aké som si vybral.
na pentace ma zaujála práve ta odolnosť voči počasiu. zväčša planujem využívať foták v horách, takže sa mi to hneď zapáčilo. d90 som si skúšal a mi v ruke sedel perfektne. a pentax som doteraz ešte nikde nevidel :-/.
nejde ani tak o profesionálne ambície, ono je to trochu ináč. ide o to čo všetko je vo výhľade, že bude tvojím cieľom fotografovania. podľa toho zistíš, aké objektívy, resp. prílušenstvo budeš v budúcnosti potrebovať. a aj to je v tomto momente určite menej, ak budeš v budúcnosti tým nadšeným fotografom. preto nikdy nehovor nikdy. nároky sa Ti určite zvýšia. preto by som veľmi porozmýšľal pre ktorý systém sa rozhodnem. radšej tri krát meraj a raz strihaj. niekedy pred časom tu i Karol Srnec písal o spôsobe rozhodnúť sa pre kúpu. nespomínam si ako sa ten príspevok nazýval, ale je to určite to prvé čo by som si prečítal pred nákupom. a ak by bol Tvoj záber širší, asi by som ten Pentax vynechal, je v jeho systéme naraziť na obmedzujúce hranice a nakúpený systém potom predávaš so značnou stratou.
nejde ani tak o profesionálne ambície, ono je to trochu ináč. ide o to čo všetko je vo výhľade, že bude tvojím cieľom fotografovania. podľa toho zistíš, aké objektívy, resp. prílušenstvo budeš v budúcnosti potrebovať. a aj to je v tomto momente určite menej, ak budeš v budúcnosti tým nadšeným fotografom. preto nikdy nehovor nikdy. nároky sa Ti určite zvýšia. preto by som veľmi porozmýšľal pre ktorý systém sa rozhodnem. radšej tri krát meraj a raz strihaj. niekedy pred časom tu i Karol Srnec písal o spôsobe rozhodnúť sa pre kúpu. nespomínam si ako sa ten príspevok nazýval, ale je to určite to prvé čo by som si prečítal pred nákupom. a ak by bol Tvoj záber širší, asi by som ten Pentax vynechal, je v jeho systéme naraziť na obmedzujúce hranice a nakúpený systém potom predávaš so značnou stratou.
ked uz pentax, tak skor asi novsi K5. K7 je sice odolny voci pocasiu, mna by vsak kvalita jeho vystupu asi nepresvedcila, uz vystup z K-x sa mi pacil viac.samozrejme prakticke skusenosti nulove, no uz len kvoli novsej generacii technologii by som volil K5
ked uz pentax, tak skor asi novsi K5. K7 je sice odolny voci pocasiu, mna by vsak kvalita jeho vystupu asi nepresvedcila, uz vystup z K-x sa mi pacil viac.samozrejme prakticke skusenosti nulove, no uz len kvoli novsej generacii technologii by som volil K5
Nikon D90 vs Pentax K7
... do objektívov sa porerá (spravidla) skrze foťák ...
... do objektívov sa porerá (spravidla) skrze foťák ...
:-D c.h.o.r.o.b.a.
:-D c.h.o.r.o.b.a.
:-D c.h.o.r.o.b.a.[/reply0]... áno, závilosti sú ofišl klasifiknuté ako choroby ... len tablekty na túto zdravotná poisťovňa nejak neprepláca ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa