vazne ? ine ako na cistenie chipu ? podel sa ... MLU a mirror prefire su rozne veci ...
No aj D90 aj D5000 maju funkciu \"Exposure Delay Mode\". Neni to sice uplne to iste ako MLU, ale ta cca 1 sekunda uplne staci na to aby odzneli vibracie sposobene pohybom zrkadla.
MLU D90 nema. Cize ak psykora2 pisal o predsklopeni zrkadla, tak urcite tym myslel \"Exposure Delay Mode\", ktore ma aj D5000.
Shutter release is delayed 1.0 sec to avoid vibration (MLU).
Mam D90, je to to iste, sprava sa to identicky. Nejake dalsie nastavenia som o tom nikde nikdy nenasiel ani nehladal.
Nie je to dvihnutie zrkadla pre cistenie, to je v menu inde. Zrejme si pojem MLU vysvetlujes inak.
mirror lock up na D200/300 atd funguje uplne inac. nastavis, prve stlacenie spuste sklopi zrkadlo, druhe exponuje. casovu medzeru si vyberas ako potrebujes. 1 sekunda je niekedy malo
to co maju D5000/D90 atd je v skutosnosti mirror pre-fire. zrkadlo je automaticky zdvihnute nejaky cas pred expoziciou a nemas vplyv na to ako dlho predtym sa to stane.
MLU sa volakedy vyuzival aj na fotenie s objektivmi, ktorych zadny clen by inac narazil na zrkadlo.
No aj D90 aj D5000 maju funkciu \"Exposure Delay Mode\". Neni to sice uplne to iste ako MLU, ale ta cca 1 sekunda uplne staci na to aby odzneli vibracie sposobene pohybom zrkadla.
MLU D90 nema. Cize ak psykora2 pisal o predsklopeni zrkadla, tak urcite tym myslel \"Exposure Delay Mode\", ktore ma aj D5000.
Ak sa v niecom pletiem tak ma opravte
ano mas pravdu je to len pseudo MLU, cize oneskorenie exozicie a maju to D90 aj D5000 (myslel som ze D5000 to nema), tak dik za opravu
to je uz na tebe a tvojich peniazoch. ak mas na D7000 chod donho, ak nie, chod do D90, pokial chces skutocne upgradovat.no ak mas D40, skor by som sa priklanal k tej prvej moznosti, ist radsej do D7000. je to novy model, a vydrzi ti dlho...
ako je to z ostrenim na d 90? zvlada aj rychlejsie ostrenie? napriklad svadba alebo alebo vecerne foto divej zvere.
ako je to z ostrenim na d 90? zvlada aj rychlejsie ostrenie? napriklad svadba alebo alebo vecerne foto divej zvere.
Zalezi od objektivu, pokial nan das AF-S objektiv, o ostrenie sa stara mororcek v tele objektivu. pokial nasadis AF-D objektiv, ostrenie je pomerne hlucne, no relativne presne. Ja turborychle zaostrovacie objektivy nemam, len 35/1.8, 50/1.8 a setak... No je to ok, kebyze ma napadne prepnut na af-c, mozno mam aj viac fotiek ostrych
Zalezi od objektivu, pokial nan das AF-S objektiv, o ostrenie sa stara mororcek v tele objektivu. pokial nasadis AF-D objektiv, ostrenie je pomerne hlucne, no relativne presne. Ja turborychle zaostrovacie objektivy nemam, len 35/1.8, 50/1.8 a setak... No je to ok, kebyze ma napadne prepnut na af-c, mozno mam aj viac fotiek ostrych
dakujem za odpoved. ak bude ostrit lepsie ako moja d40 tak mam pocit ze to bude v poho masinka.
zalezi do akeho. na D90 bude pasovat vsetko Af-S. Mozno by som siel rovno do D7000, ktora ma uz aj Ai-S meranie expozicie a umoznuje pouzivat aj Ai-S objektivy (nejaka recenzia je aj tu, ale nechce sa mi ju teraz hladat)....
no napriklad 80-200/2.8 je o dost lacnejsi ako 70-200/2.8
neviem, či som náhodou neoznačil tvoj príspevok ako nevhodný, ak, tak prepáč
no a takehoto amatera ako mna ste tu este nemali !!!! Kedysi som fotil na NIKON F65 a chcem sa vratit k foteniu a uvazujem o NIKON D90 + 18-105 AF-S DX VR. chcem sa opýtať je to dobra volba?? co poradite piste piste piste ........
no a takehoto amatera ako mna ste tu este nemali !!!! Kedysi som fotil na NIKON F65 a chcem sa vratit k foteniu a uvazujem o NIKON D90 + 18-105 AF-S DX VR. chcem sa opýtať je to dobra volba?? co poradite piste piste piste ........
Je to tu 100x preberane, len nebud lenivy a pozri si aj ostatne temy, napr D7000 vz. D90, recnziu D90 alebo pouzi jednoducho vyhladavanie na vrchu stranky.
Je to tu 100x preberane, len nebud lenivy a pozri si aj ostatne temy, napr D7000 vz. D90, recnziu D90 alebo pouzi jednoducho vyhladavanie na vrchu stranky.
Recenzie su v recenziach. Ale ked to nevies najst, tak na vrchu stranky je policko pre vyhladavanie, napis don Nikon D90 a vypise ti clanky a temy. Hned prvy clanok je recenzia.
Recenzie su v recenziach. Ale ked to nevies najst, tak na vrchu stranky je policko pre vyhladavanie, napis don Nikon D90 a vypise ti clanky a temy. Hned prvy clanok je recenzia.
dakujem nasiel som to....len tam je tolko informacii ze mam strach si nieco take kupit!!!! bude sa s tým dat fotit aj jednoducho alebo vsetky fotky budu rozmazane?? a ozaj ma to v sebe nejaký stabilizator ci len v objektivoch??
ja som nedavno vymenil D5000 za D90. Uplna spokojnost a som rad, ze som to urobil. Uz len kvoli tomu, ze sa D90 lepsie drzi v ruke. S gripom uuuplne... Co sa ostrenia tyka, nemaj obavy. Je to o skle a nastaveni tela. D90 je asi najpredavanejsi a najdlhsie predavany model v histrii Nikonu. To hovori za vsetko... Kup a uzivaj... Alebo investuj do D7000 18-105 AF-S DX VR = dovolenkove sklo...
dakujem nasiel som to....len tam je tolko informacii ze mam strach si nieco take kupit!!!! bude sa s tým dat fotit aj jednoducho alebo vsetky fotky budu rozmazane?? a ozaj ma to v sebe nejaký stabilizator ci len v objektivoch??
Jednoducho sa foti jednorazovym fotoaparatom. Naucit sa fotografovat (nie cvakat) trva roky. Bohuzial nefunguje to tak, ze si das plnu automatiku a stlacis spust, to su len marketingove taraniny.
Nikon D90
chcel by som sa spýtat na Vas nazor ci sa oplati prejst z D5000 na D90? Alebo radsej tie peniaze investovat do noveho objektivu?
d5.
Mam D90, je to to iste, sprava sa to identicky. Nejake dalsie nastavenia som o tom nikde nikdy nenasiel ani nehladal.
Nie je to dvihnutie zrkadla pre cistenie, to je v menu inde.
Zrejme si pojem MLU vysvetlujes inak.
Nie je to dvihnutie zrkadla pre cistenie, to je v menu inde.
Zrejme si pojem MLU vysvetlujes inak.
to co maju D5000/D90 atd je v skutosnosti mirror pre-fire. zrkadlo je automaticky zdvihnute nejaky cas pred expoziciou a nemas vplyv na to ako dlho predtym sa to stane.
MLU sa volakedy vyuzival aj na fotenie s objektivmi, ktorych zadny clen by inac narazil na zrkadlo.
no napriklad 80-200/2.8 je o dost lacnejsi ako 70-200/2.8
Co sa ostrenia tyka, nemaj obavy. Je to o skle a nastaveni tela.
D90 je asi najpredavanejsi a najdlhsie predavany model v histrii Nikonu. To hovori za vsetko...
Kup a uzivaj...
Alebo investuj do D7000
18-105 AF-S DX VR = dovolenkove sklo...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie