tak ked neexistuje ten rally filter tak okrem polarizaka je nieaky specialny?nieco co sa hodi na to najlepsie... a velmi by som bol rad keby ste mi poniektory hovorili pravdu, lebo z tohto neviem vobec vyjst..zdalo sa aj mne ze je ten filter urobeny vo Photoshope alebo skicari :P poradte mi prosim ale vazne pravdu, lebo nehcem fotit auto len v jednom mieste, aj panning a tak by som rad fotil tak aky je nato najlepsi filter?
tak ked neexistuje ten rally filter tak okrem polarizaka je nieaky specialny?nieco co sa hodi na to najlepsie... a velmi by som bol rad keby ste mi poniektory hovorili pravdu, lebo z tohto neviem vobec vyjst..zdalo sa aj mne ze je ten filter urobeny vo Photoshope alebo skicari :P poradte mi prosim ale vazne pravdu, lebo nehcem fotit auto len v jednom mieste, aj panning a tak by som rad fotil tak aky je nato najlepsi filter?
na vsetko musi byt filter?!?
vies, zlatusik, niektori fotografi fotia desiatky rokov bez filtrov a jake perfektne fotky sa im podarilo urobit ;)
Este raz si precitaj toto vlakno, je tu par rad a pokial ich nepochopis, mozno by si mohol skusit ine hobby. Co tak lego? ;)
Na rallye je skutočne dobre používať filter. Ja mám na všetkých mojich objektívoch pri fotení podobných športov založený špeciálny filter HOYA 1B. Jeho účinok je hlavne v tom, že odletená skala od nejakého auta rozbije len filter a výrazne zníži možnosť poškodenia drahého objektívu a nemusím prípadne čistiť od blata drahú, špecoálnymi vrstvami chránenú prednú šošovku. Okrem toho nepatrne otepľuje obraz, ale to nie je podstatné. Rovnako výborne poslúži UV filter, ten obraz prakticky neovplyvní a objektív ochráni rovnako. Akékoľvek iné filtre kvalitu Tvojich fotiek asi nijak nezlepšia. A ešte raz si prčítaj afkovu radu nado mnou :-)))
moj afko ja som ich pochopil... len chcel by som vidiet fotku od teba napriklad ak vobec fotis rally ze na obed ked pali slnko, ako by vyzerala ta foto...chcel by som vidiet ako by si odstranil ten prepal ;) viem ze sa da fotit aj bez filtorv a aj fotim. hm ale niekto zezral mudrost sveta asi....;)
moj afko ja som ich pochopil... len chcel by som vidiet fotku od teba napriklad ak vobec fotis rally ze na obed ked pali slnko, ako by vyzerala ta foto...chcel by som vidiet ako by si odstranil ten prepal ;) viem ze sa da fotit aj bez filtorv a aj fotim. hm ale niekto zezral mudrost sveta asi....;)
nastavil by som manualny mod tak, aby prepal nebol, alebo bol minimalny a fotil.
alebo by som si vybral lepsie miesto na fotenie, kde by boli auta v tieni. alebo by som nefotil na obed, isiel sa radsej najest a fotil poobede :-D
Ak nájdeš filter, ktorý na obed na slnku odstráni prepaly lepšie ako správna expozícia, rozhodne to sem hoď, okrem mňa to určite zaujme kopu ľudí :-))) Jediné, čo Ti v tomto prípade môže ako tak pomôcť, je kúp si foťák s väčším dynamickym rozsahom na čipe, najlepšie FF a trochu popracuj vo fotošope.
Ak nájdeš filter, ktorý na obed na slnku odstráni prepaly lepšie ako správna expozícia, rozhodne to sem hoď, okrem mňa to určite zaujme kopu ľudí :-))) Jediné, čo Ti v tomto prípade môže ako tak pomôcť, je kúp si foťák s väčším dynamickym rozsahom na čipe, najlepšie FF a trochu popracuj vo fotošope.
no ked das dobry filter a spravnu expoziciu tak ti urcite pomoze...
a myslis ze ako fotim?manual vzdy a pri prudkom svetle ti to moc nepomoze..trocha potlaci to ano ale nie uplne....no ten tien ale nieje vsade...no len skoda ze rally nieje vzdy poobede vies je to zrana a konci maaaalokedy neskor poobede...zavysi od toho aky to je pretek...;)
Kríza zúri všade. V hospodárstve je nedostatok peňazí, u fotografov nedostatok vlastného rozumu a úsodku. Kto ho nemá, kompenzuje si to filtrami a pluginmi.
Použitie polarizačného filtra na prepaly je asi rovnaká ficovina ako šrotovné :-)
a myslis ze ako fotim?manual vzdy a pri prudkom svetle ti to moc nepomoze..trocha potlaci to ano ale nie uplne....no ten tien ale nieje vsade...no len skoda ze rally nieje vzdy poobede vies je to zrana a konci maaaalokedy neskor poobede...zavysi od toho aky to je pretek...;)
ty si nejaky zatazeny na filtre, pozeram na tvoju galeriu a pri niektorych, ze 2x UV filtre...
ako som napisal, je tu dost rad pre teba, aby si sa z toho poucil. pokial nevies, LEGO ;)
najlepsie je to fotit na film tam mas rozsah vecsi vykasli sa na digi.. neamme aj neay filter cez ktor budem videt vzdy zasnezene kopce? na ktorych bude prasan aj cez leto?:D dik
hej hej, ja pouzivam 10 UV filtrov na objektive a potom este aspon 10 filtrov v PhotoShope a potom zakaznici len sankami rozbijaju dlazbu. uz som tento rok 4x musel menit, co mi skoro dieru na prizemie urobili do podlahy :-D :-D :-D :-D
fuha chlapci no ´´zabili´´ ste ma teda :D:D uzastne vtipny ste to vam povim :D viete kde mam vas nazor :D:D vobec ma nezaujima..ja som cel radu od normalnych ludi a nie od VAS!!! elita, best photographers co?:D dokonaly asi :D potreboval som len poradit cim najviac proste odstranim odrazy a prepali pri rally no vidim ze vam sa to tazko chape. no a duroslav, hm skus si precitat aj nieaku literaturu, a aj o polarizacnych nieco. celkom dost odstranuju odlesky vies a prave ten prepal je ten odlesk na tom aute ;) ale to ty urcite vies to mi je jasne :D a myslim ze uz celkom staci na tuto temu uz az moc sa snazite byt vtipny, aj ked neviem kedy ste boli, nevsimol som si... ;)
spytas sa blbost : ´Chcel by osm nieake rady, ci sa da fotit s polarizacnym filtrom aj automobilovy sport ako napriklad rally,okruhy a tak...diky moc :)´
a teraz tvrdis ze si chcel : ´len poradit cim najviac proste odstranim odrazy a prepali pri rally´
... na pochopenie tvojich otazok zjavne treba vestecku gulu alebo CML ....
Polarizak a autosport
vies, zlatusik, niektori fotografi fotia desiatky rokov bez filtrov a jake perfektne fotky sa im podarilo urobit ;)
Este raz si precitaj toto vlakno, je tu par rad a pokial ich nepochopis, mozno by si mohol skusit ine hobby. Co tak lego? ;)
alebo by som si vybral lepsie miesto na fotenie, kde by boli auta v tieni. alebo by som nefotil na obed, isiel sa radsej najest a fotil poobede :-D
Použitie polarizačného filtra na prepaly je asi rovnaká ficovina ako šrotovné :-)
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=59144
... si musel pouzit 2xUV filter?
ako som napisal, je tu dost rad pre teba, aby si sa z toho poucil. pokial nevies, LEGO ;)
spytas sa blbost : ´Chcel by osm nieake rady, ci sa da fotit s polarizacnym filtrom aj automobilovy sport ako napriklad rally,okruhy a tak...diky moc :)´
a teraz tvrdis ze si chcel : ´len poradit cim najviac proste odstranim odrazy a prepali pri rally´
... na pochopenie tvojich otazok zjavne treba vestecku gulu alebo CML ....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa