Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Polarizak a autosport

Matúš Kruľ
Matúš Kruľ 2009-06-04 21:27:20+02
Chcel by osm nieake rady, ci sa da fotit s polarizacnym filtrom aj automobilovy sport ako napriklad rally,okruhy a tak...diky moc :)

oboy
2009-06-05 23:02:33+02
Naco to cele, porad mu ohladom pouzitia filtrov na rally a ak k tomu nemas co povedat, tak neries...

Matúš Kruľ
2009-06-05 23:02:45+02
Vulgarne som sa zacal vyjadrovat aby vam bolo jasne az potom co tomino na mna napisal ze kazdy kokotko si moze kupit zrkadlo..narazal na mna a povdal mi kokotko ale to si vy chlapci uz nevsimnete co...to je smutne... uz to neriesim...staci mi to...uzastna uroven toto tu..

viking81
2009-06-05 23:03:43+02
kym sa to cele takto zhovadilo tak si tam mal aspon 3 uzitocne rady....ktore kebyze pocuvnes tak nemas o com...ale tym ze si naletel na moto filtre tak tym si to zabil....uceny nikto z neba nespadol...a o tom to je...kebyze si nastudujes nieco tak na svoju prvotnu otazku dospejes aj sam k odpovedi ze tie filtre sa pouzivat pri foteni rally daju...a to co si potom pisal o prepaloch....tak aj na to ti bolo odpovedane v jednej z dobre mienenych rad....odstrani ti to nerovnomerne...zalezi od sklonu z ktoreho prichadza svetlo...ale aj to by si si nastudoval....a este co sa filtrov tyka....tak staci mi to tvoje 2x UV....mozes mi to objasnit co si tym chcel ziskat ? okrem toho ze UV nema na digizrkadlovkach skoro vyznam...pouziva sa ako ochrana a mozno trosicku...ale len trosicku vytiahe farby ? lebo si si zalozil dve skla pred objektiv...prepustia menej svetla a nehovoriac o tom co by ti to robilo v protisvetle.....takze si to este raz prejdi...najdi si tie rady....pouc sa z nich a az potom niekoho urazaj...a nemozes sa cudovat...odpovedat na takto trivialne otazky tu uz starsich uzivatelov ephota nebavi ;-)

2009-06-05 23:06:53+02
Matusko, rada do zivota. SEBAREFLEXIA A POKORA - ked nieco nevies, nacuvat a nesekaj machra.

mato.draho
2009-06-05 23:28:26+02
Ja absolutne, ale absolutne nechapem nutkavu potrebu niektorych ludi vyjadrit sa za kazdu cenu a ku kazdej teme. Prave to na mna posobi velmi nezrelo. Teraz, ked vas chalan poslal ´ta tam´, tak moralizujete a poucujte, ale ked ste vypisovali dristy a namiesto rady alebo ASPON IGNORACIE ste ho este viac zamotavali a robili si prdel, tak ste sa naramne bavili. A kto je potom nezrely...
Presne ako pise oboy - neries, ked nemas chut pomoct alebo nemas ako. Ono mozno aj schopnost zahryznut si obcas do jazyka je prejavom zrelosti...

robo007
2009-06-17 11:29:06+02
Pekny den,
Chcem poprosit o radu. Aky typ polarizacneho filtra si mam zadovazit ak chcem fotit letecky den. Ci mne ako uplnemu zaciatocnikovi to bude potrebne? Chystam sa do Roudnice nad Labem. Je tam memory air shou. Odvazil som sa kupit zrkadlovku sony a300 a rad by som nieco pekne pofotil.
Dakujem za radu

viking81
2009-06-17 11:48:38+02
podme na to logicky....UV...chrani objektiv...nic viac....moze byt... neutralny sedy ? to nebude to prave orechove kedze potrebujes kratke casy....prechodovy ? hmm...asi ani ten nie....krajnky fotit nebudes....CPL...stmavi oblohu a vytiahne mracna...snad ten..LENZE...ak mas objektiv s rotujucim prednym celnom tak je ti na dve veci ( rozumej...pri ostreni sa otaca predny clen objektivu) a nehovoriac o tom ze cpl prepusta menej svetla a kratke casy nedosiahnes...snad len na ukor vysokej iso citlivosti....co sa odzrkadli na sume....suma sumarum asi ziadny...mozno ten cpl ked budes fotit stroje na zemi a v pozadi budes mat oblohu...btw...ziaden filter nenahradi spravnu expoziciu...shoe trva niekolko minut..na zaciatku sprav skusobny zaber...skontrluj ci je dobre a podla toho potom dalej fot alebo uprav expoziciu....inak chvalim ze si nezalozil nve vlakno :)

2009-06-17 12:08:16+02
príspevok od: Matúš Kruľ
Vulgarne som sa zacal vyjadrovat aby vam bolo jasne az potom co tomino na mna napisal ze kazdy kokotko si moze kupit zrkadlo..narazal na mna a povdal mi kokotko ale to si vy chlapci uz nevsimnete co...to je smutne... uz to neriesim...staci mi to...uzastna uroven toto tu..
Ja si tu uz dlhsie vsimam urcitu subkomunitu, ktora si vypisujuc a robiac vtipky a srandu z novoprislych na ephoto, vzajomne nahrava a vytesuje ich to. Nech to nazyvaju ci sranda, ironia a pod. sami degraduju toto forum a sucasne web.
Nie je nic horsie, ked sa rozsiri, ze na ephoto radsej nepis ked nemas nieco nastudovane a vygooglene, lebo inak Ta zhovadia a zhodia. Niekto googli na webe a s otazkami kasle na ephoto, pretoze mnohe clanky len dotahuju obsahovo podobne uz skor vysle napr. na ceskych fotoportaloch a ak si nastudujes veci z netu vseobecne, netreba sa vlastne tu ani dotazovat. Akoby sa tu vytvarala komunita, ktora vlastne ani nechce pomoct zaciatocnikom.
Proste takto to tu vnimam stale viac a viac. Absolutne sa nedivim Matusovi za reakciu. Inak zotieranie a ironia je dost bezna na mnohych forach, takze ak by malo byt ephoto na lepsej urovni nez ostatne, mohlo by byt viac priatelskejsie. Tot moja utopisticka iluzia o priatelskom spravani sa na nete.

2009-06-17 13:00:29+02
príspevok od:
Ja si tu uz dlhsie vsimam urcitu subkomunitu, ktora si vypisujuc a robiac vtipky a srandu z novoprislych na ephoto, vzajomne nahrava a vytesuje ich to. Nech to nazyvaju ci sranda, ironia a pod. sami degraduju toto forum a sucasne web.
Nie je nic horsie, ked sa rozsiri, ze na ephoto radsej nepis ked nemas nieco nastudovane a vygooglene, lebo inak Ta zhovadia a zhodia. Niekto googli na webe a s otazkami kasle na ephoto, pretoze mnohe clanky len dotahuju obsahovo podobne uz skor vysle napr. na ceskych fotoportaloch a ak si nastudujes veci z netu vseobecne, netreba sa vlastne tu ani dotazovat. Akoby sa tu vytvarala komunita, ktora vlastne ani nechce pomoct zaciatocnikom.
Proste takto to tu vnimam stale viac a viac. Absolutne sa nedivim Matusovi za reakciu. Inak zotieranie a ironia je dost bezna na mnohych forach, takze ak by malo byt ephoto na lepsej urovni nez ostatne, mohlo by byt viac priatelskejsie. Tot moja utopisticka iluzia o priatelskom spravani sa na nete.
hovori sa, ze trafena hus zagaga...ano, je to pravda :o) sranda+ironia=degradovanie tohto fora? pekna rovnica...ale nepravdiva...ak niekto zacne fotit, prioritou je vediet aspon zaklad...lebo ist do niecoho neznameho je donebavolajuca absurdita a nezodpovednost...niekto si zaplati kurz, niekto si kupi knihy resp. kuka web a studuje clanky atd...a niekto sa pyta...samozrejme, polozit otazku je to najlahsie co existuje...bez namahy, bez stipky snazenia...vsak sa opytam, niekto odpovie, nieco sa naucim, ked to urobi niekto iny za mna...ale to je proti principom fotografovania...nepisem o cvakoch z kompaktu alebo z mobilu, tam to clovek nepotrebuje...ale o fotografii, co nieco vypoveda a clovek pri nej premysla...najskor premysla a potom nieco robi, nie naopak...mna strasne vytaca ludska hlupost..nie, nevedomost, nikto nevie vsetko, ale hlupost...nedokazat pohnut rozumom skor, ako sa niekto nieco opyta...nepytal sa niekto uz nieco podobne predo mnou? neriesil niekto podobny problem? a zase sme len pri lenivosti ludi pohladat, ucit sa, trocho chcenia a prekonat pohodlnost...ephoto povazujem za stranku, ktora je velakrat lepsia ako ostatne fora...na vyssej urovni...kde clovek musi nieco vediet, aby sa dozvedel este nieco viac...kde nemusi rozmyslat, lebo rozmyslanie je samozrejmost tohto krasneho konicka...a co i len pri troche sebakritiky i samozrejmostou existencie cloveka...clovek rad poradi, lebo velakrat radou sa aj sam uci...ale ked pre lenivost inych sa tu tocia otazky dookola ako na kolotoci, to uz nie je o pomoci...a toboz nejake zakladne - ako nastavit toto, ako vypnut hento, aky polarizak, zakladny objektiv...a prave taketo otazky toto forum degraduju, robia ho priemernym ak nie aj podpriemernym...preto vzdy niekoho zdrbem, ked nieco take citam...a vobec ma to netesi...sam som zaciatocnik, no nepytam sa somariny...vacsinu toho ,co viem, som sa docital vo fore, vo Fotoskole...a z troch knih...plus manualu, co je celkom fajn knizka :o))) na ostatne fora nechodim, ani na vivo, digineff ci este ake existuju...jednoducho preto, ze tu najdem vsetko, co potreujem...inspiraciu z fotiek, odpovede na otazky, ci pomoc...len treba trosku iniciativy, lebo z neba nepadaju pecene holuby len tak...vzdy je to o rovnovahe - co davam, to dostavam...co urobili ti ludia, co sa opytaju kazdu vec, ktora im napadne, pre to, aby dostali odpoved? nic...len sa opytali a nehaldali odpoved, ktora uz moze existovat...a velakrat i existuje...

PRINST
2009-06-17 13:09:39+02
Absolútne s Vami súhlasím !
Sú to hlavne ´ODBORNÍCI´ nevahajúci napísať siahodlhú reakciu na akýkoľvek dopyt nováčikov, v ktorej doslova zotrú každého, pričom nechýba výsmech a irónia, neraz urážky i vulgarizmy / viď napr. príspevok 5.6.2009-21:48/. A keď dotyčného vytočia a odpovedá rovnako vulgárne / čo jeho samozrejme neospravedlňuje/ - potom prístúpia mravokárne reakcie ako napr. príspevok 5.6.2009-22:26/.
Obyčajne sa ´ODBORNÍCI´ oháňajú tým, že ich predkladateľ otázky oberá o čas, otravuje ich vo fóre, robí fóra neprehľadné a pod. - pričom, myslím, že o veľa viac času venujú nepodstatným reakciám - pričom sa meddzi sebou vedia náramne a hlavne ´VTIPNE´ dopĺňať / čo ovšem podľa nich asi nie je degradácia fóra/. Úplne by stačilo ak by : buď vôbec nereagovali, alebo by nezište poradili - ale to by NEMOHLI UKÁZAŤ SVOJU VYSOKÚ ODBORNOSŤ - a musia poukázať na fakt, že sa ich niekto pokúša ich otravovať NEMIESTNYMI otázkami na ich piedestáloch.
Myslím si, že uvedená skutočnosť vadí mnohým návštevníkom tohto portálu, i keď asi nie každý zareaguje tak ako pán Toček v príspevku :5.6.2009 - 22:44.

2009-06-17 13:13:23+02
Ja si uz dlhsiu dobu vsimam subkomunitu hlupych, lenivych a arogantnych ludi, ktori namiesto toho, aby sami nieco vykonali, zneuzivaju inych. 95% otazok by mohli vlastnym usilim odpovedat do 5minut, ale nie, oni radsej obetuju hodiny hadaniu sa a stekaniu.

Nie je nic horsie, nez ked takato komunita ovladne forum, lebo potom ti, ktori nieco vedia pojdu prec a ephoto moze forum zavriet...

Takze priatelske spravanie = nezneuzivam inych na to, co si mozem lahko najst sam. Pokial som uz taky hlupy/lenivy/arogantny, ze zalozim vlakno, tak sa to este da zachranit ospravedlnenim. Ale na to drviva vacsina z tych ludi nema ani rozum, ani gule.

2009-06-17 13:30:40+02
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2378&action2=showComment&commentId=35652#comments35652

krasny priklad toho, o com rozpravam...

2009-06-17 13:48:42+02
mna zaujima jedna vec, pan PRIST ci kto vlastne si/ste...ked si taky odbornik, preco neodpovedas na otazky vo fore aj ty? len kometujes, co kto zle urobil, ako sa vyjadril, ale za tu tvoju existenciu s reg.cislom 1518 po dnesok mi naslo 28 poloziek vratane nicku, co sa viaze nan...zaujimave, ze clovek, co tolko kritizuje a ako som si vsimol aj mna, je tu na fore tolko dlho a tak malo pomaha novym uzivatelom...

2009-06-17 14:04:38+02
Ak je niekto lenivy a arogantny, nebudem sa nim zaoberat, samorejme ak to avsak ja sam nechcem. So svojim casom si disponujem sam, nikto ma z web fora nemoze on ukratit, takze ani zneuzit. Je tu ale dost jedincov, ktory sa venuju technikam ako sofistikovanejsie riadit web, s tipmi na administraciu, programovanie a dizajn, co je vsetko fajn, ze tomu venuju svoj drahy cas, ale sucasne sa stazuju, ze ich niekto okrada o cas svojimi otazkami. Ved snad nemusime citat absolutne vsetko, vsetok offtopic.
A na druhej strane nie je nikomu zakazane polozit akukolvek otazku, ak je myslena zamerne diletantsky tak na nu neodpovedam a nezivim takto individua, ktore z toho maju radost zadavat ich, ale ak je nedajboze zle sformulovana eventualne je to novacik s dobrym umyslo, tak ci tak tu dostane po cumaku.

2009-06-17 14:12:26+02
Vzdy som mal potrebu ludi vzdelavat (preto aj pracujem v tom odbore), chcel som, aby neboli len hlupe klony hlupej a lacnej americkej kultury. Preto tak pristupujem aj k tomuto web, k vlastnym studentom a vlastnej praci. Ak chce byt niekto hlupy/lenivy/arogantny, ok. Ale ak je v mojej pritomnosti, budem sa snazt ho prevychovat.

Anup9
2009-06-17 14:37:41+02
Aj ja sa niekedy chytam za hlavu ked niekto polozi nejaku hlupu otazku. Ale mozno ze ten clovek nevie behat po internete a najst to co potrebuj (hoci je to dost nerealne :). Ale aj ked polozi daku otazku ktora je pre vacsinu z vas pod vasu uroven, tak neda sa ju ignorovat?. Proste vidite ze je tam nove vlakno,precitate, a ked je to pod vasu uroven reagovat na to (slusne) tak jednoducho ignorovat,a ked mate naladu tak mu napisat ze je to hlupost, alebo nekupuj a kup radsej toto atd. Je tu vela uzivatelov, tak ten zakladatel vlakna moze dufat ze dakto sa najde a mu napise.Ved je to forum, daco neviem spytam sa. hoci osobne si to najprv pohladam. Ale vela vlakien tu odsudite a pritom nepravom. napr dakto chce pomoct pri vybere fotaku.ano bolo to tu milion krat, ale stale lepsie si par dni pred kupou este raz sa spytat a vypocut si posledne nazory a skusenosti.Bo ked zacnu ludia sa bat tu pisat, tak forum straca zmysel.

mato.draho
2009-06-17 15:09:59+02
príspevok od:
Vzdy som mal potrebu ludi vzdelavat (preto aj pracujem v tom odbore), chcel som, aby neboli len hlupe klony hlupej a lacnej americkej kultury. Preto tak pristupujem aj k tomuto web, k vlastnym studentom a vlastnej praci. Ak chce byt niekto hlupy/lenivy/arogantny, ok. Ale ak je v mojej pritomnosti, budem sa snazt ho prevychovat.
Skus raz nastavit zrkadlo aj sam sebe, pretoze sudiac podla tvojej logiky z predchadzajucej strany (´kde je v pravidlach zakazane robit si z niekoho prdel?´) sa pytam - kde je v pravidlach zakazane klast zaciatocnicke otazky?

2009-06-17 15:19:40+02
co je zaciatocnicka otazka:
Som poloprofesional?
alebo
Pomoze mi tento objektiv k dosiahnutiu lepsich vysledkov?

Ja neutocim na ´moznost klast zaciatocnicke otazky´, ja apelujem na inteligenciu tych otazok.

mato.draho
2009-06-17 15:28:37+02
príspevok od:
co je zaciatocnicka otazka:
Som poloprofesional?
alebo
Pomoze mi tento objektiv k dosiahnutiu lepsich vysledkov?

Ja neutocim na ´moznost klast zaciatocnicke otazky´, ja apelujem na inteligenciu tych otazok.
Ale chapes, ze toto nezmenis? Mozes ´prevychovat´ tisic takychto poloprofesionalov, a ten 1001. kludne pride s otazkou ´Som poloprofesional, ked mam 17-40L?´. Ako chces tomuto zabranit? Nie je lepsie ho odignorovat, nez mu do jeho vlakna napisat 35 prispevkov, aky je lenivy/tupy/neschopny, pripadne ponuknut fiktivnu vyssiu triedu tohto skla 17-40LX a vytesovat sa, ze to zozral aj s navijakom?

2009-06-17 15:29:37+02
Tak ci tak, radsej nech zostane ´hlupa´ otazka nepovsimnuta/odignorovana, ako ked sa ma z nej vyrobit vlakno s xx-komentami, ktore su aj tak off-topic.

Strana 4 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()