Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Prva svadba

Lookasy
Lookasy 2009-08-25 22:58:49+02
Zdravim Vas, chcel by som sa opytat ludi, ktori maju skusenosti s fotenim svadieb. Ci by nemohli poradit nejake rady, napady na fotenie aby to dopadlo dobre:) Naskytla sa mi moznost fotit svadbu, kedze to bude moja prva mam z toho trochu obavy. Co najviac fotit? Ktoru situaciu? Ako sa pohybovat napr po kostole aby som nevzbudzoval velku pozornost, ci mam bliskat stale.. atd atd dakujem pekne

Daniel.U
2009-08-26 10:36:38+02
ten 18-55 ma Strhak hlboko v supliku :-) Aspon tak to raz povedal :-) a nie vypodlozenu nohu pod stolom :-)

tomas.sikula
2009-08-26 10:39:36+02
Moje první svatba proběhla tak, že jsem přišel jako běžný svatebčan jen s foťákem pod paží a malým synem v náručí na svatbu. A protože nevěstě nepřišel objednaný a zaplacený fotograf, požádala mě, abych svatbu nafotil. Bez příslušenství (batoh s veškerým příslušenstvím jsem nechal doma, teleobjektiv jsem půjčil kamarádovi... strašná zkušenost, ale fotky se svatebčanům libily (nevyznají se v tom a rozdíl mezi mými a profi udělanými fotkami uvidí až v okamžiku, kdy uvidí profi fotoalbum). Nicméně odměnou mi bylo pár panáků a ani jsem neměl odvahu vzít peníze.
Druhá svatba byla focená taky zadarmo a mrzí mě, že jsem byl jediný fotograf. S těmi fotkami nejsem příliš spokojený (oni ano, ale je to otázka času...)
Třetí svatbu jdu fotit příští týden a ženicha jsem přesvědčil, že si má na hlavní části dne zaplatit profíka dle vlastního výběru a já mu jenom budu dokumentovat den v době, kdy tam profík nebude. DOkoupil jsem si na to nějaké bebechy, ale peníze si opět nevezmu. Mám pokoru před těmi, kteří to umí a mohou si dovolit za to zaplatit. A tu bychom měli mít my všichni začátečníci...

Strhak
2009-08-26 10:48:08+02
príspevok od: Daniel.U
ten 18-55 ma Strhak hlboko v supliku :-) Aspon tak to raz povedal :-) a nie vypodlozenu nohu pod stolom :-)
Presne tak a som ho ochotní požičať. Ak má tu Lookasy záujem nech mi dá dopredu vedieť, aby som zbehol do baumaxu, kúpil lopatu a mal som ho čím vyhrabať ;-)))

slavmiro
2009-08-26 10:56:47+02
príspevok od: Strhak
Presne tak a som ho ochotní požičať. Ak má tu Lookasy záujem nech mi dá dopredu vedieť, aby som zbehol do baumaxu, kúpil lopatu a mal som ho čím vyhrabať ;-)))
-rozum do hrsti! Ked sa uz Lookasy slusne napakuje na tej svadbe, byt tebou, tak mu ho rovno strelim za 150eury. :)

Daniel.U
2009-08-26 10:57:40+02
takto si vieme aspon predstavit aky mas doma asi bordel :-)

Strhak
2009-08-26 11:01:59+02
príspevok od: slavmiro
-rozum do hrsti! Ked sa uz Lookasy slusne napakuje na tej svadbe, byt tebou, tak mu ho rovno strelim za 150eury. :)
No to je dobrý nápad, ešte že ťa mám.
Takže predám nádejnému svadobnému fotografovi ´´vynikajúci´´ setový objektív EF-S 18-55mm za akciovú cenu 150€. Pri rýchlom jednaní úplne zadarmo pribalím ´´špičkoví´´ UV filter značky HAMA.
PS. som ho ochotní doniesť osobne kde koľvek v rámci SR, aspoň si spravím pekní výlet ;-)

Strhak
2009-08-26 11:03:53+02
takto si vieme aspon predstavit aky mas doma asi bordel :-)
Relatívne poriadok,ale toto je s bordelom ;-)

Strhak
2009-08-26 11:04:48+02
Relatívne poriadok,ale toto je s bordelom ;-)
Som Truhlík, oprava: relatívne poriadok,ale toto je v takom vedre s bordelom ;-)

maTTo_corp
2009-08-26 11:06:20+02
Som Truhlík, oprava: relatívne poriadok,ale toto je v takom vedre s bordelom ;-)
mám vážny záujem o také vedro.....:D

Jan2222
2009-08-26 11:06:28+02
Nejako to dopadne - nie najstastnejsia hlaska pre novomazelov. Co pise Slavomiro: ´Pocas obradu s 50mm v 1.6 crope tazko zachytis celkovu atmo, novomanzelov so svedkami, s rodicmi...´ je svata pravda. Obycajne sa foti zblizka a pri crope 1,6 sa ten objektiv uz chova ako teleobjektiv, tak neviem, neviem. Ja fotom takych 800 - 1000 záberov, z toho vyberiem nejakych 300 (aj s inscenovanymi) a to je uz fakt podobne nafotena cela svadba od prípravy nevesty az po finito okolo 02,00 po polnoci.

Strhak
2009-08-26 11:08:30+02
príspevok od: maTTo_corp
mám vážny záujem o také vedro.....:D
Nieje problém sa dohodnúť, za 1000€ ho máš len vysypem ten bordel z neho :-DDD

Daniel.U
2009-08-26 11:10:09+02
ale to je tvoj kybel nie? Ved ta vybava sa ponasa na tvoju, aj ta sonda na tom plysaku :-)

maTTo_corp
2009-08-26 11:12:09+02
nie nie...ehm....ja mám doma až príliš čisto...teda bordel vadiť nebude...nemôžem tu mať sterilné prostredie ako v nemocnici...:D

Strhak
2009-08-26 11:16:12+02
ale to je tvoj kybel nie? Ved ta vybava sa ponasa na tvoju, aj ta sonda na tom plysaku :-)
Áno je a dal som si ho patentovať. Už mi volali s Lowopro že by kúpili patent, ale ja nepredám, už som rozbehol veľkovýrobu v PRC a budem mať v ponuke rôzne veľkosti. Inak musel som prejsť na novinku v mojej ponuke a to pod označením väčší kýbeľ, aby sa mi doň zmestilo aj nové príslušenstvo

Ultra TXF
2009-08-26 11:21:50+02
Zožeň si aspoň niečo 17-50 alebo 18-55 , pri maximálnom úsilí a maximálnom nezáujme klientov ako to bude vyzerať,sa ti to možno prepečie :)
Len s tou 50-tkou to nemáš šancu nafotiť.Vypýtaj si platbu dopredu a utekaj si kúpiť Tamron 17-50/2,8 :)

Strhak
2009-08-26 11:25:47+02
nie nie...ehm....ja mám doma až príliš čisto...teda bordel vadiť nebude...nemôžem tu mať sterilné prostredie ako v nemocnici...:D
Jáj no tak pár vecí ti môžem nechať v ňom lebo som podopĺňal výbavu a mám pár kúskov navyše. Proste Business s kýbeľmi mi vynáša a po uvedení nových modelov pod označením Loveprrrd, Kakahari a TenRak sa obrat mojej firmy zoštvornásobil. Dokonca som začal spolupracovať s Ephoto a mám tu aj reklamu na akčné sety http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/vyhodny-nakup/ kde sú moje brašne obrovským hitom.

maTTo_corp
2009-08-26 11:28:44+02
Jáj no tak pár vecí ti môžem nechať v ňom lebo som podopĺňal výbavu a mám pár kúskov navyše. Proste Business s kýbeľmi mi vynáša a po uvedení nových modelov pod označením Loveprrrd, Kakahari a TenRak sa obrat mojej firmy zoštvornásobil. Dokonca som začal spolupracovať s Ephoto a mám tu aj reklamu na akčné sety http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/vyhodny-nakup/ kde sú moje brašne obrovským hitom.
a E-520 evolution kit máš? :D

Daniel.U
2009-08-26 11:37:22+02
ja si objednavam jeden kybel Foblvej aj s pierkom keby som to prehnal so zakuskami na nejakom foteni :-)

Strhak
2009-08-26 11:40:37+02
a E-520 evolution kit máš? :D
Mám v akčnom sete aj s kozmonautom. Nieje problém ten Canomatic E-520 evolution karatekit ti viem poslať na dobierku za fantastickú cenu 120€ + poštovné (na 101% mede un kermanii) prikladám aj foto

Strhak
2009-08-26 11:42:52+02
ja si objednavam jeden kybel Foblvej aj s pierkom keby som to prehnal so zakuskami na nejakom foteni :-)
Nieje problém máme skladom, 5L, 8L, 10L ,15L, 20L a aj maxi kýbeľ 25L

Strana 3 z 8
1 2 3 4 5 ... 7 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()