Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Prva svadba

Lookasy
Lookasy 2009-08-25 22:58:49+02
Zdravim Vas, chcel by som sa opytat ludi, ktori maju skusenosti s fotenim svadieb. Ci by nemohli poradit nejake rady, napady na fotenie aby to dopadlo dobre:) Naskytla sa mi moznost fotit svadbu, kedze to bude moja prva mam z toho trochu obavy. Co najviac fotit? Ktoru situaciu? Ako sa pohybovat napr po kostole aby som nevzbudzoval velku pozornost, ci mam bliskat stale.. atd atd dakujem pekne

maTTo_corp
2009-08-26 11:44:26+02
príspevok od: Strhak
Mám v akčnom sete aj s kozmonautom. Nieje problém ten Canomatic E-520 evolution karatekit ti viem poslať na dobierku za fantastickú cenu 120€ + poštovné (na 101% mede un kermanii) prikladám aj foto
presne tento canomatic som videl na slávnom košickom blšáku u jedného cigána....chcel za neho 5 eur....občas sa tadiaľ prejdem či tam náhodou neuvidím nejaký L-kový objektív ale zatiaľ som nemal to šťastie...:D

Strhak
2009-08-26 11:52:28+02
príspevok od: maTTo_corp
presne tento canomatic som videl na slávnom košickom blšáku u jedného cigána....chcel za neho 5 eur....občas sa tadiaľ prejdem či tam náhodou neuvidím nejaký L-kový objektív ale zatiaľ som nemal to šťastie...:D
A stretol si určite Imra, to je môj obchodný zástupca pre východné slovensko máme aj Elkové objektívy ale to sa ponúka ďaleko od ľudí v tmavých uličkách. Peniaze si treba doniesť zo sebou berieme len platbu v hotovosti, to po čo si prídeš DOSTANEŠ hneť po príchode mimo zraku náhodných svedkov. :-DDD

FLASH-FOTO
2009-08-26 12:34:06+02
Nerad sa zapajam do takychto diskusii, ale ja osobne by som to neriskoval..., a este za peniaze.Ked som pozeral, ze fotis necely rok, plus slaba vybava..., ja by som do toho nesiel.
Aj ja som mal blesk 430, je to slabe, hlavne do tmavsieho kostola a ked chytis zle pocasie, ze bude zamracene, tak v tom kostole prd uvidis.
Ale hovori sa, ze odvaznym patri svet, tak potom daj nejake ukazky...

Daniel.U
2009-08-26 12:45:14+02
príspevok od: Strhak
A stretol si určite Imra, to je môj obchodný zástupca pre východné slovensko máme aj Elkové objektívy ale to sa ponúka ďaleko od ľudí v tmavých uličkách. Peniaze si treba doniesť zo sebou berieme len platbu v hotovosti, to po čo si prídeš DOSTANEŠ hneť po príchode mimo zraku náhodných svedkov. :-DDD
´to po co si pride´ myslis tym hovno alebo nakladacku? :-)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-08-26 12:49:09+02
Dosah blesku nema nic s tmavym kostolom. Ver mi, ze je dostacujuci. Omnoho dolezitejsie je ake mas objektivy (svetelnost), s akym ISO mozes pracovat bez degradovania kvality zaberov a hlavne musis vediet najst ten spravyn kompromis medzi bleskom, svetelnostou a citlivostou pre zachovanie atmosfery.

maTTo_corp
2009-08-26 12:51:36+02
myslím, že ma oserú a ešte aj strepú....(sorry za výraz a celý tento OT :D )

Daniel.U
2009-08-26 13:04:39+02
príspevok od: Karol Srnec
Dosah blesku nema nic s tmavym kostolom. Ver mi, ze je dostacujuci. Omnoho dolezitejsie je ake mas objektivy (svetelnost), s akym ISO mozes pracovat bez degradovania kvality zaberov a hlavne musis vediet najst ten spravyn kompromis medzi bleskom, svetelnostou a citlivostou pre zachovanie atmosfery.
ja by som skor povedal, ze je dolezite aj s akou svetelnostou je mozne pracovat s danym objektivom. Na plnu dieru mozno foti ten tvoj,nie Tamron

Daniel.U
2009-08-26 13:06:12+02
príspevok od: Daniel.U
ja by som skor povedal, ze je dolezite aj s akou svetelnostou je mozne pracovat s danym objektivom. Na plnu dieru mozno foti ten tvoj,nie Tamron
teraz pozeram, ze ho uz nevidim v tvojom profile ten objektiv

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-08-26 13:10:19+02
teraz pozeram, ze ho uz nevidim v tvojom profile ten objektiv
To bude tym, ze viac vyuzijem 16-85VR.

Daniel.U
2009-08-26 13:15:50+02
príspevok od: Karol Srnec
To bude tym, ze viac vyuzijem 16-85VR.
a aky je rozdiel ci budes fotit s tymto na clonu napr. 3,5-4,5+VR alebo s priclonenym svetelnym na podobne hodnoty? Stale si myslim, ze svetelny zoom sa musi aj vydarit aby fakt fotil na 2,8. Ale mozes mi to vyvratit. Pojdem volaco prikupit :-)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-08-26 13:18:51+02
a aky je rozdiel ci budes fotit s tymto na clonu napr. 3,5-4,5+VR alebo s priclonenym svetelnym na podobne hodnoty? Stale si myslim, ze svetelny zoom sa musi aj vydarit aby fakt fotil na 2,8. Ale mozes mi to vyvratit. Pojdem volaco prikupit :-)
16-85VR je po optickej stranke este o trochu lepsi. Kedze fotim skor krajinky, tak sa mi zide prakticky rozsah. Je o dost mensi a lahsi. Ked zo sebou zoberiem 16-85 + 80-400 tok mam len dva objektivy ale super rozsah.
Ked budem 17-55/2,8 potrebovat, zicam od Jula.

argino
2009-08-26 13:22:47+02
uff... citat niektore komenty, mam pocit, ze niektorym tu nejde o radu, ale ukazat sa ako ´odbornik´ na pismenkovanie podfarbene svojou istotou o svojej profesionalite... som tu novy na tomto webe, bavi ma fotenie, nejaku super vybavu nemam, a fotil som aj svadby, takze mozem len poradit... ak sa na to citis, SKUS! ..samozrejme so vsetkymi nasledkami a dosledkami... ale kazdopadne to bude pre tebe profesna skusenost, ktora ti ukaze, ´ako´ a ´ci´ ist do fotenia dalsej svadby... (neriesim teraz ziadny dopyt ani mladomanzelov - tiez svoj vyber fotografa zoberu aj s nasledkami...). Kazdopadne svoju prve svadby som fotil kamaratov a bezplatne a poviem ti, ze absolutne nelutujem... Prajem ti vela svetla a rychle nohy :)

Strhak
2009-08-26 13:24:22+02
príspevok od: maTTo_corp
myslím, že ma oserú a ešte aj strepú....(sorry za výraz a celý tento OT :D )
no veď DOSTANE ( záleží od obchodného zástupcu akú bojovú náladu bude mať ) :-DDD

Ultra TXF
2009-08-26 14:13:09+02
uff.....čítať tento tvoj koment.Myslím,že si mu týmto , na rozdiel od iných, moc nepomohol.
To je čo za argument ´ak sa na to cítiš , tak skús´ .Čo ide skákať bandžidžamping alebo z lietadla? Alebo ide do bordelu ?
Na to ,že pre neho to bude super profesná skúsenosť , sa mu každý vykašle ,jedine,že by dotyční brali to fotenie ozaj len ako nutné zlo :)
Ľudia sa mu tu snažia vysvetliť,že na to nemá výbavi,aby sa to dalo vôbec zrealizovať,nie to ešte aby to bolo dobré.To nie je žiadne machrovanie ani vyťahovanie sa,to je dobre mierená rada,pokiaľ už niekto nemá štipku sebakritiky a pudu sebazáchovy :)

argino
2009-08-26 14:37:45+02
neber to osobne :) pisal som ´niektore komenty´ ..samozrejme niektore su naozaj radou a pomocou...

Seto
2009-08-26 14:53:35+02
Podla mna by to inak dopadlo keby povedal, ze to spravi zadarmo. ( i ked si myslim, ze by neodisiel naprázdno, lebo ziska kopec skusenosti co myslim je ovela dolezitejsie ako tesit sa z penazi v jeho pripade )

Ronn
2009-08-26 15:00:18+02
príspevok od: slavmiro
rozdiel medzi nami dvomi je ten, ze ty to este len chces vyskusat a ja uz zopar svadieb nafotenych mam. Tu poznamku o ne/napadistosti si radsej nevsimam, obzvlast ked sa pozriem na tvoju galeriu tu.. ;)
No a? A je v tom nejaky problem? Nehovorim o vseobecnej nenapaditosti tvojich fotkach, velmi sa mi vacsina z nich paci, vyjadroval som sa k tvojim svadobnym.
Fotil som za honorar (nie svadbu) s tym ze ak sa fotky nebudu pacit nemusia platit, zaplatili. Viem ze moje fotky nedosahuju tvojich kvalit ale nie kazdemu to vadi ;)

slavmiro
2009-08-26 15:04:36+02
-moje svadobne foto tu sa Ti zdaju vsedne? Ja len, ze ich mozem tu aspon ukazat. Ukaz za co zaplatili tebe, nech je vsjo jasno!

Daniel.U
2009-08-26 15:05:35+02
u svadby moc na umenie cas nieje. A je rozdiel fotit reportazne hostinu a rozdiel je pozovanie. Od fotenia diskoteky to ma daleko

ONEHALF
2009-08-26 16:28:22+02
Musim sa aj ja podelit o moju skusenost... cca mesiac dozadu ma oslovila kamaratka ci by som jej nenafotil svadbu...Okamzite som povedal ze odmietam, nemam skusenosti ani potrebnu vybavu, 1 telo C400D, 50tku 1,8 , tokinu 11-16...Upozornil som ju ze vybava na svadbu je to slaba.. Povedala ze nechce profi fotografa, ze jej bude stacit ked pojdem ja + dalsi jej 2 kamarati, amateri ako ja.... Nakoniec som to prijal, vedel som ze ked odide telo tak to dalsi chlapi nejako dofotia... Pozical som si externy blesk METZ 58 AF1 a pustil sa do toho.. Trema bola, ale zvladol som to... Dalsi 2 chalani mali jeden nikon D300, 50tku + nejaky svetlny zoom, ten druhy nejaky pentax... Pred obradom bolo fotenie v Trencine pod hradom...cca 200 foto, trema opadla...Islo to ako po masle, striedal som 50tku a tokinu (samozrejme vacsinou na 16mm, aby to tolko neskreslovalo) nasledovalo fotenie v kostole. Pol hodinu pred obradom som zistil, ze som si zabudol koselu :o) Nasledovala rychla cesta do hypermarketu, zhrabol som ciernu koselu v mojom cisle, v aute sa prezliekol... Pred kostolom som bol cca 10 min pred prichodom nevesty..., adrenalin stupal (pokrcena neozehlena kosela nevyzerala asi najlepsie)... Za 10 min som si vyskual potrebne nastavenia v kostole, nastastie bolo tam dost svetla... Samotne fotenie v kostole prebehlo v poriadku ale som sa strasne nabehal... Ten s pentaxom nefotil vobec.. tak sme fotili ´len´ dvaja... Hostinu (cca 120ludi) + tancovanie som nafotil bez problemov, hlavne s tokinou, iso 400 az 800, cas okolo 1/40 sek + blesk od stropu... Atmosfera fotiek vysla lepsie ako som si myslel... Zachoval som farebne disko osvetlenie.. Jednoducho tak ako to ma byt... Spolu som urobil cca 1500 zaberov... Fotil som do 03:00 a uplne zniceny som isiel spat... To ze som nemal ziaden zoom sa odzrkadlilo na mojich nohach a rano som nevedel vyliezt z postele.. 4 dni som mal svalovicu (zoom som mal v nohach). Hlavne je to, ze fotky sa pacili.. Az cca tyzden po svadbe mi povedala nevesta ze ja som bol hlavny fotograf, ze mi to nechcela povedat, aby som nestresoval a isiel jej to nafotit... Tolko moja 1 svadba... Zenichova sestra sa onedlho vydava a uz som opat volany fotit... Sam urcite nepojdem (mam 1 telo) ale ak tam bude este jeden fotograf tak asi pozvanie neodmietnem...

Strana 4 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()