Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

stužková - co treba vsetko vyfotit?

benvoluto
benvoluto 2009-09-16 22:45:28+02
a na akom iso snimat ked mam maly snimac od olympus e 520 ? 400 staci?,, pri svetelnosti objektivu 3,5 az 5,6 da sa fotit bez blesku? mam externy blesk metz 48 ,, a ci je potrebne fotit stale s nim predsa to istotne ruší napr . pri prípitku silny blesk ,, dakujem za odpoved

benvoluto
2009-09-17 12:22:30+02
príspevok od: benvoluto
no co spravim asi si nasadim objektiv 40 az 150 bude trosku sudkovity efekt ale tak v poho myslim uvidime no ,, a ako vravim blesk budem vyuzivat ,, len niektore situacie minimum ich teda asi bude ,, ked uz nic aspon to bude vyzerat akcne s bleskom ze nieco robim a nepoflakujem sa :D a nepijem
ale portretovat budem s bleskom isto ,, inak ,, nikon ma ppc dobre skla trosku to zavidim nikonistom 1 8MICKA za 5 litrov to ako na cinskom vypredaji :D ,, napriek tomu skvele hdonoteni objektiv ,,

viking81
2009-09-17 12:24:20+02
strhak mi poradil ? no precitaj setky prispevky ,, proste som len cel vedet ten pripitok lebo ked pouzijem blesk nie vsetci budu vyzerat takisto jedny exponovany ty co su blizsie a druhy zas podexponovany a to nechcem ,
aj on ti v podstate radil ;-) a nemyslim ze pri pripitku budu ty ludia az tak daleko od seba aby boli rozne exponovany...idealne v tvojom pripade by asi bolo zohnat aspon jedno svetelne sklo...

benvoluto
2009-09-17 13:06:03+02
príspevok od: viking81
aj on ti v podstate radil ;-) a nemyslim ze pri pripitku budu ty ludia az tak daleko od seba aby boli rozne exponovany...idealne v tvojom pripade by asi bolo zohnat aspon jedno svetelne sklo...
taku radu si moze nahat ,, no neviem ako budu stoly usporiadane takze aj to si musim este vyzistit ale ak by to boli dake dlhe stoly tak nemozem jednych vyfotit zo zadu vtedy by boli spravne exponovany vsetci ,, ale fotka by mala byt spoza vrchu stola a vtedy by tak fotka stala za hovno ,, mozno to bude trochu riesit zablesk od stropu ale ten hotel ma vysoky strop takze tazko ,, no jo , svetelne sklo , nik znami nefotí najma nie s olympusom :D ,, omylplus:D ,, clovek sa uci na vlastnych chybach ,, ale navzdy sa zachova pravidlo ide o objektiv a nie fotak za prve a za druhe nie je dolezite co je uprostred medzi fotkou a fotografom ale to za fotakom hehe

KESKOSENI
2009-09-17 13:19:57+02
Ja by som sa do toho s Tvojou vybavou nepustal......

maciakba
2009-09-17 13:35:34+02
tak ako pise keskoseni, ja som bol tiez na nieco podobne poziadany ale povedal som pokial si nezozeniem 2.8 objektiv tak nejdem, nastastie som si kupoval nikona preto lebo kamarat ma nikona a vsetky tie najdrahzsie veci k nemu... no ale inak kebyze fotim s 3,5 az 5,6 tak si mozem piskat, otazka je ci to este ides fotit ako jediny fotograf (kvazi profesional) alebo si len ´zalozny zdroj´ =D

maciakba
2009-09-17 13:36:55+02
este dolozim ako dopadli tie moje ´slavne fotky´ http://www.belcanto.sk/gallery/webgallery/FB2009/index.html

benvoluto
2009-09-17 13:45:23+02
príspevok od: KESKOSENI
Ja by som sa do toho s Tvojou vybavou nepustal......
a co mam cakat kym si nezarobim na take drahe zalezitosti objektivy dbre fotaky nestoja pat pedesiat

benvoluto
2009-09-17 13:47:39+02
príspevok od: maciakba
tak ako pise keskoseni, ja som bol tiez na nieco podobne poziadany ale povedal som pokial si nezozeniem 2.8 objektiv tak nejdem, nastastie som si kupoval nikona preto lebo kamarat ma nikona a vsetky tie najdrahzsie veci k nemu... no ale inak kebyze fotim s 3,5 az 5,6 tak si mozem piskat, otazka je ci to este ides fotit ako jediny fotograf (kvazi profesional) alebo si len ´zalozny zdroj´ =D
na olyho nejdem kupovat ziadne objektivy ,, v buducnosti iba ak zlepsia cip ,, ale zbytocne kupim dobry objektiv ked ani E 3ojka nedosahuje schopnosti 40D canonu by som povedal ze je na urovni D90 ,, a tu chcem v buducnosti cize tak nejak

benvoluto
2009-09-17 13:49:41+02
a o e30 tke ani nehovorim kopu penazí za nic ,,, nuz to mas tak ked hladis na parametre a potom neskor si najdes stranku dprewiev a tam porovnavas iso chromoaberaciu atd

maciakba
2009-09-17 13:50:47+02
toš ja by som potom co najskor predal oly a investoval do bazaroveho Nikona a cakal kym sa co to naspori a postupne dokupoval...

benvoluto
2009-09-17 13:59:43+02
toš ja by som potom co najskor predal oly a investoval do bazaroveho Nikona a cakal kym sa co to naspori a postupne dokupoval...
samozrejme ked som si knemu kupil teraz nedavno dobry blesk ,, proste v buducnosti to vyzera tak ze to bude zalozny fotak predavat ho uz nejdem cez den je skvely a objektivy cez den ,, mas uplne jedno ci 2.8 alebo 3.5 podla mna ,, tie objektivy co mam setaky stoja kazdy 250 euro ,, a zakladny setak u nikona stoji 120 euro sa mi zda mozno menej ,, cize si to porovnaj ,, mne slo vtedy hlavne o objektivy ,, a na den su skvele a plne postacujuce

maciakba
2009-09-17 14:12:21+02
no tak to mozno hej neviem posudil, ale dobuducna s nimi potom neplanuj nejake stuzkove uz :)

Ferdo
2009-09-17 14:12:34+02
objektivy ma olympus dobre, hlavne tie profi su na vysokej urovni..(aj cenovej) len tie cipy sa im velmi nedari robit. Pri dnesnych technologiach nieje problem 10-12mpix cip na crope 2x, ktory zvladne spracovat sum na dobrej urovni. Aj ked doteraz nechapem, preco sli do toho nestastneho 4/3 formatu. (ja viem, objektivy su mensie, lahsie.. ale ine pozitivum som nenasiel).

benvoluto
2009-09-17 14:23:12+02
príspevok od: Ferdo
objektivy ma olympus dobre, hlavne tie profi su na vysokej urovni..(aj cenovej) len tie cipy sa im velmi nedari robit. Pri dnesnych technologiach nieje problem 10-12mpix cip na crope 2x, ktory zvladne spracovat sum na dobrej urovni. Aj ked doteraz nechapem, preco sli do toho nestastneho 4/3 formatu. (ja viem, objektivy su mensie, lahsie.. ale ine pozitivum som nenasiel).
tak jasne objektivy maju dobre .. ale nikon ma lepsie to musis uznat ,, ale zober si mas objektiv 14 az 52 zuiko svetelnost 2.8 az 3.5 ,,, a stoji 600 euro ,, za tu cenu si kupis tamrona ci sigmu s konstantnou svetelnostou ,,, vies co neni to az tak zle ten 4/3 v niektorych situaciach nemusis fotak davat na vysku a vzdy mas pevnejsiu ruku pri horizonte ako pri vertiku ,, ozaj tlacia sa niekde 4/3 vo fotolaboch? ,, ci sa musia orezavat ,,

benvoluto
2009-09-17 14:23:54+02
teda nie za tu cenu ale o tusim 200 euro menej mas tu sigmu

benvoluto
2009-09-17 14:25:50+02
no tak to mozno hej neviem posudil, ale dobuducna s nimi potom neplanuj nejake stuzkove uz :)
to ani neplanujem o to sa neboj ,, ale tak uvidime vysledok potom sa kriticky zhodnotim alebo pozitivne ,, a myslim si ze ked sa naucis s horsim objektivom a cipom fotit lahsie sa ti prejde do lepsieho ako hned zacat na vysokej urovni ,, si toho nebudes vazit :D

Ferdo
2009-09-17 14:30:51+02
tak jasne objektivy maju dobre .. ale nikon ma lepsie to musis uznat ,, ale zober si mas objektiv 14 az 52 zuiko svetelnost 2.8 az 3.5 ,,, a stoji 600 euro ,, za tu cenu si kupis tamrona ci sigmu s konstantnou svetelnostou ,,, vies co neni to az tak zle ten 4/3 v niektorych situaciach nemusis fotak davat na vysku a vzdy mas pevnejsiu ruku pri horizonte ako pri vertiku ,, ozaj tlacia sa niekde 4/3 vo fotolaboch? ,, ci sa musia orezavat ,,
Neviem ci sa da original Olympus 14-54/2.8-3.5 alebo 12-60/2.8-4 porovnavat napr. s Tamronom 17-50/2.8. Mas tam tiche a rychle ultrazvukove ostrenie, kvalitne spracovanie.. to vsetko napr. takemu Tamronu chyba.

Dalsi velky problem je tlac fotiek, ano.. fotolaby ti spravia 4/3, bud s bielymi okrajmi alebo roztiahnu a orezu do formatu 3:2 :) nic prijemne...
Ja som zvyknuty na format 3:2, fotenie na vysku mi problem nerobi (mam baterygrip) a fotim na vysku celkom rad.

Rychlo sa zbav toho Olympusu :))

compact
2009-09-17 14:41:46+02
No olympus je kategoria sama o sebe ale ak moc na vyber nemas tak by som to skusil s ISO 400 blesk hore o strop a na blesk prigumickovat vizitku alebo iny biely odrazny bazmeg a ten podla sposobu fotenia (na vysku alebo na sirku)natacat aby odrazal dopredu.... cas 1/60 az 1/100s. Myslim ze by to mohlo stacit takto... ak nemas spicovy svetelny objektiv nebudes mat moc svetoborne fotky ale bude to ako tak pozeratelne. Urcite by som ale bez blesku neslahal... tie tvare to proste chce trosku oslahnut aby mali normalu farbu

benvoluto
2009-09-17 14:41:59+02
Neviem ci sa da original Olympus 14-54/2.8-3.5 alebo 12-60/2.8-4 porovnavat napr. s Tamronom 17-50/2.8. Mas tam tiche a rychle ultrazvukove ostrenie, kvalitne spracovanie.. to vsetko napr. takemu Tamronu chyba.

Dalsi velky problem je tlac fotiek, ano.. fotolaby ti spravia 4/3, bud s bielymi okrajmi alebo roztiahnu a orezu do formatu 3:2 :) nic prijemne...
Ja som zvyknuty na format 3:2, fotenie na vysku mi problem nerobi (mam baterygrip) a fotim na vysku celkom rad.

niee ja ho mam rad predsa je to moja prva digitalna zrkadlovka a ako nahrada mi bude stacit ak by sa pokazil druhy fotak ten lepsi ,, a ked uz som si k nemu zaobstaral blesk metzko ,, ozaj neda sa zmenit konektor a pouzit na iny fotak myslim znacku ,, lebo zda sa mi ze konstrukcia a aj vnutro je predsa to iste ,,jj batery grip na e 520 neni to je to ,,,

benvoluto
2009-09-17 14:42:51+02

no ano hovori sa o tych tamronoch toto ale myslim si ze to az taky brutalny problem nie je ,, no vsetko ma svoje plusy a minusy ,,

Strana 2 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()