a na akom iso snimat ked mam maly snimac od olympus e 520 ? 400 staci?,, pri svetelnosti objektivu 3,5 az 5,6 da sa fotit bez blesku? mam externy blesk metz 48 ,, a ci je potrebne fotit stale s nim predsa to istotne ruší napr . pri prípitku silny blesk ,, dakujem za odpoved
Tak aby si si zas nemyslel ze ten olympus je uplne na hovno :)
jáj tak :D hehe ale tak e 3 neni zla narozdiel od e 520 co mam,, parametrami sa priblizuje k tym lepsim zrkadlovkam od nikonu 200D a canonu 40D a ak mas dobry objektiv,, iso dvihat nemusis ,tak si zahojeny aj s e 3kou,, ja sa len modlim nech do tych omylplusov zacnu davat dobre čipy ,, a teda diky ze si sa ma zastal ,, budem v tebe hladat oporu aj v inych vlaknach
No videl som ich fotit pomerne dost s olympusmi..... ale je pravda ze vacsina tlaci len fotky max 10x15 a tam je to fuk jedno... pre mna to bola len informacia a siel som dalej... mam canon a ten mi vyhovuje :)
na toto sa fakt zabuda, ze format ako 10x15 alebo 13x18 znesie dost. Aj oko laika znesie dost. Pre tie pojasene baby zo stuzkovej to bude aj tak stacit. Ze je Olympus taky aky je vieme my, ale ked z neho vymacka maximum a urobi dobry postproces, bezne fotky konzumneho typu z toho nejake budu
este by som vyzdvyhol co napisal Karol Srnec, ze aj ten svetelny objektiv vlastne treba priclonit ked bude fotit tie dlhocizne stoly aby neboli ostri len ludia, na ktorych namieri ostriacim bodom a to nehovorim o moznom front/back focuse, ktory moze nastat. Potom uz nebude ostre ani to, kam mieril
este by som vyzdvyhol co napisal Karol Srnec, ze aj ten svetelny objektiv vlastne treba priclonit ked bude fotit tie dlhocizne stoly aby neboli ostri len ludia, na ktorych namieri ostriacim bodom a to nehovorim o moznom front/back focuse, ktory moze nastat. Potom uz nebude ostre ani to, kam mieril
ano je pravda ze 2.8 cka sa len tazko vyuzije pri takych fotkach v kazdom pripade je lepsie vyuzitelna ,, aa olympusi maju vyhodu v tom ze kraje fotiek su ostrojsie ako u inych setakov od canonu ci nikonu ,, mam nikon v robote a ked fotim nabytkove kovanie v stane strasne skresluju nikkore zakladne preto clonu musim vysplhat az na 8micku aby tie okraje boli pozeratelne cize bez stativu je clovek strateny :D
na toto sa fakt zabuda, ze format ako 10x15 alebo 13x18 znesie dost. Aj oko laika znesie dost. Pre tie pojasene baby zo stuzkovej to bude aj tak stacit. Ze je Olympus taky aky je vieme my, ale ked z neho vymacka maximum a urobi dobry postproces, bezne fotky konzumneho typu z toho nejake budu
jj s krivkami sa pohrajkam :D uz to vidim popripade shadow higlight vo photoshope ,, apropo mam ckracknutu NINJA NOISE ,,, viem ze je strata kvality ale vysledky su na oko dobre ,, dalo by sa to pouzit aj pri tlaci nebolo by to vidno?
ano je pravda ze 2.8 cka sa len tazko vyuzije pri takych fotkach v kazdom pripade je lepsie vyuzitelna ,, aa olympusi maju vyhodu v tom ze kraje fotiek su ostrojsie ako u inych setakov od canonu ci nikonu ,, mam nikon v robote a ked fotim nabytkove kovanie v stane strasne skresluju nikkore zakladne preto clonu musim vysplhat az na 8micku aby tie okraje boli pozeratelne cize bez stativu je clovek strateny :D
pri produktovej foto by mal byť staív samozrejmosťou bez ohľadu na to, či máš taký alebo onaký objektív, tak nad tým nezúfaj.
jj s krivkami sa pohrajkam :D uz to vidim popripade shadow higlight vo photoshope ,, apropo mam ckracknutu NINJA NOISE ,,, viem ze je strata kvality ale vysledky su na oko dobre ,, dalo by sa to pouzit aj pri tlaci nebolo by to vidno?
zas moc to neprehanaj okrem toho neviem preco zrovna photoshop. Na spracovanie mnozstva fotiek je to pomale a zbytocne komplexne
pri produktovej foto by mal byť staív samozrejmosťou bez ohľadu na to, či máš taký alebo onaký objektív, tak nad tým nezúfaj.
samozjreme uhly treba dodrziavat ,, ide o to ak by som robil len akcny letak ,, a ne katalog tak ten stativ tak ci tak treba ,, bo musim dat osmicku ,,,
tak ale nemyslim si ze 80 percent fotiek budu nevydarene myslim si ze tych 10 percent sa nevydarí a tie spracuvjem vo photoshope ,, a este raz teda pytam sa seckych ,, ninja noise ,, je to vhodny odsum ,, ci to nebude vidno na fotke vyvolanej ?
tak ale nemyslim si ze 80 percent fotiek budu nevydarene myslim si ze tych 10 percent sa nevydarí a tie spracuvjem vo photoshope ,, a este raz teda pytam sa seckych ,, ninja noise ,, je to vhodny odsum ,, ci to nebude vidno na fotke vyvolanej ?
ty si madar ,, ? pytal som sa na pripitok ked sa ludia takmer nehybu v podstate , a ked mam stabilizator myslim si ze pri case 1/5 az 1/10 by mi to pri clone 3.5 pravdepodobne stacilo ,, vies je to hotel myslim si ze tam je podstatne lepsie osvetlenie ako v mojej izbe ,, takze smiatie sa tu nie je na mieste pan strhak
ti možno udržíš ten foťák a čo ľuďom zakričíš A TERAZ SA NEHÝBTE BUDE FOTO, jasne aj ťa budú počúvať :-DDD. Premýšľaj trošku či je reálne fotiť ľudí s takýmito časmi
ti možno udržíš ten foťák a čo ľuďom zakričíš A TERAZ SA NEHÝBTE BUDE FOTO, jasne aj ťa budú počúvať :-DDD. Premýšľaj trošku či je reálne fotiť ľudí s takýmito časmi
nerealne je to v tom pripade ak sa ludia hybu ale pri stole pri pripitku sa az tak nehybu ,, ale uz je to prediskutovane ,, takze neriesim nejak
sme, sme. Ozaj kedy spravíme ďalšiu chatu??? Už ma ľudia bombardujú v súkromnej pošte týmito otázkami a ja neviem odpovedať. Pomaly by sme mali chystať ďalšiu a premýšľať o dákom rozumnom termíne.
nerealne je to v tom pripade ak sa ludia hybu ale pri stole pri pripitku sa az tak nehybu ,, ale uz je to prediskutovane ,, takze neriesim nejak
ti vieš, tvoj Business a ver že sa hýbu. Pri takom čase aj malé pohnutie rukou bude vidno na tom snímku, takže chtiac nechtiac sa bez blesku nezaobídeš. To už ako ho odpáliš je na tvojej šikovnosti a skúsenosti, do toho ti ja frflať nebudem ;-)
mechcem do teba veľmi rýpať ... ale pri prípitku sa ľudia hýbu, mnimálne sa otáčajú jeden k druhému, dvíhajú poháre, poniektorí aj štrngajú a pod. pohyby ... tu Ti nepomôže žiadny stabilizátor ... tu jednoducho potrebuješ čas min 1/60 ideál je niekde 1/100 až 1/160 (aj na svadbách sú prípitky a stým nejaké tie skúsenosti mám) a fotil som aj Olym E500 veľmi dobrý foťák v dobrých svetelných podmienkách resp. na amaterčinu ... nečítal som celé vlákno, ale poradím Ti trochu priblisknúť ISO tak 400 - 640, clona cca 5,6 a čas 1/60 a fotku max na rozmer 13x18cm, tam sa pre laika chyby a nedostatky dosť skryjú ... Asi málo stuškárov a stuškáriek sa zaoberá fotením na trochu vyššiej úrovni, ako len nejakí ´konzumenti´ fotoobrázkov ...
no neviem pokial by to bolo z dialky mozno by to tak brutalne vidno nebolo ,, ale tak poskusam a uvidim v kazdom pripade dufam ze ma nezradi novy blesk a nieco si nevymysli ,, ano oly je na vonku fajn myslim ze lepsie nez nikon ci canon v tej kategorii teda 60D a XS rebel ,,, ok vezmem tvoj prispevok do uvahy
stužková - co treba vsetko vyfotit?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa