a na akom iso snimat ked mam maly snimac od olympus e 520 ? 400 staci?,, pri svetelnosti objektivu 3,5 az 5,6 da sa fotit bez blesku? mam externy blesk metz 48 ,, a ci je potrebne fotit stale s nim predsa to istotne ruší napr . pri prípitku silny blesk ,, dakujem za odpoved
tiez pravda ,, jáj dufam ze na nikona do buduceho roka zarobím ,,, no ale tak je to mozne ze udat v percentach predsa jedno fotis s takym zoomom druhe s takym zoomom a potom sa ti ta clona pohybuje a ak ju nevykrijes vyssim ci nizssim casom tak potom ta zachranit moze jedine blesk ,, no vsak uvidim ,, ty si uz fotil stuzkovu ci svadbu?
stuzkovu som nefotil a ani netuzim, bab sa hambim :-) Pri svadbe som experimentoval s pevnou 50kou v kostole (pomerne tvavom) a niektore boli dobre a niektore zle. Aby si mal ostre s takym ohniskom, to aby si mal 100 cas ked ches mat aku taku istotu a za druhe som mal problem s nepresnym ostrenim. Staci mat smolu na kombinaciu telo+objektiv. Ked mas 50ku a clonu napr. 2,2 (mierne priclonene), tak to aby si ostril na 100% presne lebo 99% nestaci. Ked ho priclonis este viac, tak zas sa len dostanes k beznym objektivom. Obrovska vyhoda je jednoznace moznost pouzivat vysoke ISO a ja si este cenim velmi ucinny stabilizator na objetkive 16-85. Cize osobne by som na tej stuzkovej pouzil ten a to odcloneny v kombinacii s vysokym iso a kompromisnym casom. Malinke pohnutie slecien format 10x15 znesie
no vsak baby ta riadne nastartuju potom nevies ani kde sa zapina fotak :D hehe ,, ale ne pohodicka ,, aj tak chcu setky to iste len kazda inak ,, aha no dobre vedet ,, a neviete este o dakom programe co vyrezuva fotky automaticky do 3:2 ?
no vsak baby ta riadne nastartuju potom nevies ani kde sa zapina fotak :D hehe ,, ale ne pohodicka ,, aj tak chcu setky to iste len kazda inak ,, aha no dobre vedet ,, a neviete este o dakom programe co vyrezuva fotky automaticky do 3:2 ?
snad orezat fotky dokaze kazdy.Napriklad s free programom Picasa aj s jednym prstom v zadku
orezat viem ale po jednej ,, a to sa mi veru nechce ak by ich bolo dajme tomu 200 az 300 fotiek,, pytam sa ci nie je daky automatizovany program co urobi viac fotiek naraz lebo photoshop to nedokaze a neviem zohnat daky script snad ho najdem ak nebude daky prgram,, a picasa? komercna sracka ,, treba si cracknut photoshop 3 a si zahojený najviac moznosti ,,
orezat viem ale po jednej ,, a to sa mi veru nechce ak by ich bolo dajme tomu 200 az 300 fotiek,, pytam sa ci nie je daky automatizovany program co urobi viac fotiek naraz lebo photoshop to nedokaze a neviem zohnat daky script snad ho najdem ak nebude daky prgram,, a picasa? komercna sracka ,, treba si cracknut photoshop 3 a si zahojený najviac moznosti ,,
a ako by si chcel asi orezavat vo velkom? krizom, krazom hlava nehlava, ruka noha, vsetko jedno :) hlavne aby to bolo rychlo hotove. inak PS vie robit aj hromadne operacie, vytvor si akciu a mas to. tu poslednu vetu ani nekomentujem.
a ako by si chcel asi orezavat vo velkom? krizom, krazom hlava nehlava, ruka noha, vsetko jedno :) hlavne aby to bolo rychlo hotove. inak PS vie robit aj hromadne operacie, vytvor si akciu a mas to. tu poslednu vetu ani nekomentujem.
,,,,tak asi ze viem odhadnut ktore sa mozu orezat s oboch stran aj s hornej aj dolnej tie pojdu do jednej polozky tie co nepojdu jednoducho spravim rucne ale ak budem fotit s tym ze viem ze sa mozu orezat s oboch stran aj s hornej aj dolnej tie pojdu do jednej polozky tie co nepojdu jednoducho spravim rucne ale ak budem fotit s tym ze viem ze footak mi s reze s dvoch stran takisto tak myslim ze drviva vacsina fotiek by sa dala robit automaticky s oboch stran ,,
,,,,tak asi ze viem odhadnut ktore sa mozu orezat s oboch stran aj s hornej aj dolnej tie pojdu do jednej polozky tie co nepojdu jednoducho spravim rucne ale ak budem fotit s tym ze viem ze sa mozu orezat s oboch stran aj s hornej aj dolnej tie pojdu do jednej polozky tie co nepojdu jednoducho spravim rucne ale ak budem fotit s tym ze viem ze footak mi s reze s dvoch stran takisto tak myslim ze drviva vacsina fotiek by sa dala robit automaticky s oboch stran ,,
ked upravujes nejaky ten patek tak nemoze povedat taku blbost, ze PS nevie volaco automatizovane spravit. Tak si stiahni trial Lightroom 2 ked potrebujes automatizovane orezat fotky. Ja by som to neriesil, co chystam do tlace, to chystam aj s orezom a ostatne nech oreze obslucha minilabu, mna ine fotky ako tie co osobne vyberem a urpavim nezaujimaju
ked upravujes nejaky ten patek tak nemoze povedat taku blbost, ze PS nevie volaco automatizovane spravit. Tak si stiahni trial Lightroom 2 ked potrebujes automatizovane orezat fotky. Ja by som to neriesil, co chystam do tlace, to chystam aj s orezom a ostatne nech oreze obslucha minilabu, mna ine fotky ako tie co osobne vyberem a urpavim nezaujimaju
vie automatizovane veci robit nepovedal som ze nic nevie :D ja som zastanca ps3 ,, ale o lightroome som to netusil dik za radu
si povedal, ze PS to automatizovane nevie ved si precitaj hore. Preco pouzivas PS3? Ani ten nemas legalne zrejme.
ved ale lightroom nemam preto som povedal ze ps to nevie chapes?som si myslel ze ligtroom pracuje viac so svetlom a nie orezavanie fotiek ,, ja mam legalny v robote :)
ved ale lightroom nemam preto som povedal ze ps to nevie chapes?som si myslel ze ligtroom pracuje viac so svetlom a nie orezavanie fotiek ,, ja mam legalny v robote :)
nechapem :-) Ved si napisal, ze PS nevie automatizovane orezat este skor ako bola rec o lightroome
stužková - co treba vsetko vyfotit?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa