Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

stužková - co treba vsetko vyfotit?

benvoluto
benvoluto 2009-09-16 22:45:28+02
a na akom iso snimat ked mam maly snimac od olympus e 520 ? 400 staci?,, pri svetelnosti objektivu 3,5 az 5,6 da sa fotit bez blesku? mam externy blesk metz 48 ,, a ci je potrebne fotit stale s nim predsa to istotne ruší napr . pri prípitku silny blesk ,, dakujem za odpoved

Slavo Jancisin
2009-09-17 20:47:55+02
príspevok od: Strhak
ti vieš, tvoj Business a ver že sa hýbu. Pri takom čase aj malé pohnutie rukou bude vidno na tom snímku, takže chtiac nechtiac sa bez blesku nezaobídeš. To už ako ho odpáliš je na tvojej šikovnosti a skúsenosti, do toho ti ja frflať nebudem ;-)
ta jednoduchšiu otázku nemáš? ... iba nedávno som dofotil reklamy pre svadobný salón cca 25 svadobných šiat do katalógu a to ešte som im aj modelky zháňal + bigboardy okolo celého mesta, včera som dokončil jedno nechtové štúdio a dnes sme to dávali do tlače ... a už ma ´otravujú´ s fotením stuškových ... však ani tu na ephoto poriadne nechodím ... ale dnes som si povedal, že si oddýchnem ... a šetrím na nikkor 14-24 f2,8 ... takže sa snažím makať a čo to zarobiť ...

benvoluto
2009-09-17 20:48:36+02
príspevok od: benvoluto
no neviem pokial by to bolo z dialky mozno by to tak brutalne vidno nebolo ,, ale tak poskusam a uvidim v kazdom pripade dufam ze ma nezradi novy blesk a nieco si nevymysli ,, ano oly je na vonku fajn myslim ze lepsie nez nikon ci canon v tej kategorii teda 60D a XS rebel ,,, ok vezmem tvoj prispevok do uvahy
to pre mojho menovca a Strhak

benvoluto
2009-09-17 20:48:48+02
teda d60

Slavo Jancisin
2009-09-17 20:51:43+02
nejako mi to zblbo predchádzajúci príspevok mal byť reakciou na toto tu :))) tu túúú

Daniel.U
2009-09-17 20:53:39+02
myslis na odsumovanie? Nemam lebo nemam Olympus

Strhak
2009-09-17 20:54:18+02
príspevok od: Slavo Jancisin
ta jednoduchšiu otázku nemáš? ... iba nedávno som dofotil reklamy pre svadobný salón cca 25 svadobných šiat do katalógu a to ešte som im aj modelky zháňal + bigboardy okolo celého mesta, včera som dokončil jedno nechtové štúdio a dnes sme to dávali do tlače ... a už ma ´otravujú´ s fotením stuškových ... však ani tu na ephoto poriadne nechodím ... ale dnes som si povedal, že si oddýchnem ... a šetrím na nikkor 14-24 f2,8 ... takže sa snažím makať a čo to zarobiť ...
mi vrav niečo, ja som sa posledný mesiac nezastavil. Pomaly každý deň som v inom meste ;-))) , ale zatiaľ to znášam moc dobre. Som rád že sa ti takto darí a ak by si bol bližšie tak by som ti vedel pomôcť s tlačou nadrozmerných fotografií, ale aj tlačou ako takou ;-)

Daniel.U
2009-09-17 20:58:00+02
tak ale nemyslim si ze 80 percent fotiek budu nevydarene myslim si ze tych 10 percent sa nevydarí a tie spracuvjem vo photoshope ,, a este raz teda pytam sa seckych ,, ninja noise ,, je to vhodny odsum ,, ci to nebude vidno na fotke vyvolanej ?
podla mna sa to neda percentami vyjadrit. Ak bude problem, tak sa prejavi v podobnom style na vsetkych fotkach. Napriklad slabo exponovane pozadie. Urcite to nebude tak, ze 10 percent sa nepodari a ostatne ano a tych par opravis. Ak sa nepodaria, asi to bude neostrostou a tam pomoze len vymazat. Ked budes mat casy ako ti radia a pevnu ruku, teoreticky sa mozno posere par fotiek a tie vyhodis. Okrem toho ja neopravujem zle, ale vylepsujem dobre. Fotim viac a bezcitne vyhodim vsetky nepodarene

Slavo Jancisin
2009-09-17 20:59:08+02
mi vrav niečo, ja som sa posledný mesiac nezastavil. Pomaly každý deň som v inom meste ;-))) , ale zatiaľ to znášam moc dobre. Som rád že sa ti takto darí a ak by si bol bližšie tak by som ti vedel pomôcť s tlačou nadrozmerných fotografií, ale aj tlačou ako takou ;-)
pre svadobku to bolo rozmer A4 + bilboard 4x3 metre 1kus a bigboardy cca 6x3 metre 3ks, pre nechtové štúdio zopár A4 + plagáty A0 asi 6 ks, takže všetko veľkoformátová tlač ... z A3 by som to nechcel skladať :)))

benvoluto
2009-09-17 21:12:26+02
príspevok od: Daniel.U
podla mna sa to neda percentami vyjadrit. Ak bude problem, tak sa prejavi v podobnom style na vsetkych fotkach. Napriklad slabo exponovane pozadie. Urcite to nebude tak, ze 10 percent sa nepodari a ostatne ano a tych par opravis. Ak sa nepodaria, asi to bude neostrostou a tam pomoze len vymazat. Ked budes mat casy ako ti radia a pevnu ruku, teoreticky sa mozno posere par fotiek a tie vyhodis. Okrem toho ja neopravujem zle, ale vylepsujem dobre. Fotim viac a bezcitne vyhodim vsetky nepodarene
tiez pravda ,, jáj dufam ze na nikona do buduceho roka zarobím ,,, no ale tak je to mozne ze udat v percentach predsa jedno fotis s takym zoomom druhe s takym zoomom a potom sa ti ta clona pohybuje a ak ju nevykrijes vyssim ci nizssim casom tak potom ta zachranit moze jedine blesk ,, no vsak uvidim ,, ty si uz fotil stuzkovu ci svadbu?

Strhak
2009-09-17 21:13:31+02
pre svadobku to bolo rozmer A4 + bilboard 4x3 metre 1kus a bigboardy cca 6x3 metre 3ks, pre nechtové štúdio zopár A4 + plagáty A0 asi 6 ks, takže všetko veľkoformátová tlač ... z A3 by som to nechcel skladať :)))
kto vraví že by som to tlačil na A3??? Posunul by som to do práce a tam by sa ti s tím vyhrali. Tieto rozmery čo udávaš niesu pre nás problém, s tím že by sme ti to aj poctivo pripravili pre tlač aby bola tá kvalita čo najväčšia ;-)

Slavo Jancisin
2009-09-17 21:25:33+02
kto vraví že by som to tlačil na A3??? Posunul by som to do práce a tam by sa ti s tím vyhrali. Tieto rozmery čo udávaš niesu pre nás problém, s tím že by sme ti to aj poctivo pripravili pre tlač aby bola tá kvalita čo najväčšia ;-)
no vieš Pali ja to mám tu ´doma´ na východze asi 100 metrov od práce a do BB to mám asi tak 170km a to všetko za agentúrne ceny ... no to víííš manželka majiteľa firmy je moja spolužiačka a majiteľ firmy môj veľmi dobrý známy, s ktorým si navzájom dohadzujeme kšefty a kšeftiky a máme aj Adobe Creative Suite 4 Design Premium oficiálne kupený, od chaty sa toho u nás dosť zmenilo ... a celkom sa to rozbehuje ... od januára som dokonca dostal povolenie od zamestnávateľa na spustenie živnosti, takže začnem robiť foto popri zamestnaní priamo cez seba ... všetko to stojí veľa síl a času, ale baví ma to a verím, že sa to rozbehne ešte viac

Strhak
2009-09-17 21:34:08+02
aj u mňa sa toho veľa pomenilo. Mám podstatne bližšie ku tejto technike keďže som začal pracovať s ňou na profesionálnej úrovni. Softvérové vybavenie máme totožné plus Corel, samozrejme s licenciou. Tiež je toho dáko veľa a pomaly sa nestíham ani venovať svojej tvorbe, ale zas na druhú stranu mám kopec nových výziev a to ma nesmierne napĺňa. Moja vlastná tvorba je už len víkendová záležitosť, no nemusíš sa obávať, nemám v pláne na ňu zanevrieť, práve naopak sa jej chcem venovať ešte viacej len trochu inak ;-)

Slavo Jancisin
2009-09-17 21:36:46+02
aj u mňa sa toho veľa pomenilo. Mám podstatne bližšie ku tejto technike keďže som začal pracovať s ňou na profesionálnej úrovni. Softvérové vybavenie máme totožné plus Corel, samozrejme s licenciou. Tiež je toho dáko veľa a pomaly sa nestíham ani venovať svojej tvorbe, ale zas na druhú stranu mám kopec nových výziev a to ma nesmierne napĺňa. Moja vlastná tvorba je už len víkendová záležitosť, no nemusíš sa obávať, nemám v pláne na ňu zanevrieť, práve naopak sa jej chcem venovať ešte viacej len trochu inak ;-)
tak som rád, že sa postupne posúvame ... snáď sa stretneme na jesennej chate a znovu pokecáme ... aby sme tu zas nepísali do cudzieho vlákna offtopic príspevky ...

benvoluto
2009-09-17 21:38:43+02
no páni ste sa tu pekne prizivili :D´,,, hehehehe

Strhak
2009-09-17 21:41:24+02
tak som rád, že sa postupne posúvame ... snáď sa stretneme na jesennej chate a znovu pokecáme ... aby sme tu zas nepísali do cudzieho vlákna offtopic príspevky ...
jojo ja už som sa premiestnil ;-)

Strhak
2009-09-17 21:42:26+02
no páni ste sa tu pekne prizivili :D´,,, hehehehe
tak nám do toho nekecaj a poď na chatu :-DDD

benvoluto
2009-09-17 21:47:52+02
tak nám do toho nekecaj a poď na chatu :-DDD
a to co mate za chatu ??? ze jaka stranka ,, sa tu organizuju udalosti :D hehe a kto bude fotit ,, vecer fotim ja bez blesku na iso 1600 jasne a bez filtra sumu :D::D

Strhak
2009-09-17 21:53:31+02
a to co mate za chatu ??? ze jaka stranka ,, sa tu organizuju udalosti :D hehe a kto bude fotit ,, vecer fotim ja bez blesku na iso 1600 jasne a bez filtra sumu :D::D
pozri si diskusiu je to tam teraz aktuálne. Ide o stretnutie ľudí z tohto portálu. Stretnutie sa robí na strednom slovensku, momentálne asi to bude v Tajove. Netreba sa hanbiť za nič je jedno či tam príde začiatočník alebo profesionál, je nám jedno či fotí mydlom alebo stredným formátom. Mi tam proste nerobíme rozdieli

benvoluto
2009-09-17 21:59:16+02
no trocha som namrkol ,, nuz problme je v tom ze ja cez vikendy fotim pre nemenovanu :D diskoteku v BB cize mohol by som sa tam zastavit a aj to je otazne a cez tyzden som v praci a dovolenka vycerpana ,, aaa problem najvacsi auto nemam taze tak,,,

benvoluto
2009-09-17 22:02:16+02
ale je to zaujimavy napad v kazdom pripade ,, ak by bola moznost tak by som sa pridal

Strana 5 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()