20€ sa ti zdá veľa??? Na túto otázku sa ťa spýtam keď odfotíš jeden na dobrej úrovni. Ja už poznám odpoveď, budeš kliať že si sa vôbec do toho pustil. Jeden šperk sa rovná 1 hodine práci a aj to s tou prácou asi nebudeš spokojný
Vidíš, máš šťastie, keď zvládneš fotenie, tak pýtaj od sestry 15,- E/ks. Obaja zarobíte.
samozrejme že sa dá. stan som videl pozlepený z priesvitnejších bielych papierov, neviem bližšie špecifikovať teraz a svetlá riešiť s takými svetlami-halogénmi, čo sa predávajú napr. v baumaxe, ale musíš to svietiť cez dáždniky...prečítaj si o tom na fotoroman.cz, v časti domáce studio...
teda nejaká investícia, hlavne do svetiel a dáždnikov musí byť, bez toho nepojde..
trvalé svetlo má hneť niekoľko nevýhod. Po prvé dáva málo svetla a preto buď budeš mať vysoké ISO alebo dlhý čas (ani jedno nieje vhod, hlavne keď máš fotiť veľa ). Po druhé farba svetla sa mení tak ako sa zohrievajú svetlá a nastáva problém z vyvážením bielej. No a posledné problémy sú tie že v tej miestnosti aj keď vypneš radiátor tak sa môžeš saunovať a tích 20€ ti nebude stačiť na zaplatenie nedoplatku za elektriku. Nie tadiaľto cesta nevedie
20€ sa ti zdá veľa??? Na túto otázku sa ťa spýtam keď odfotíš jeden na dobrej úrovni. Ja už poznám odpoveď, budeš kliať že si sa vôbec do toho pustil. Jeden šperk sa rovná 1 hodine práci a aj to s tou prácou asi nebudeš spokojný
mas pravdu 20 euro je asi dobra cena,lebo treba mat spravnu vybavu ktora nieco stoji a skusenosti ktore nezaplatis.
pravdupovediac neskusal som, ale videl som jeden videotutorial, kde chlapik svietil jednym svetlom a fotil produktovu fotografiu. pomocou roznych zrkadiel a odraziek si scenu nasvietil tak, ze to jedno svetlo mu stacilo.
Kvôli tomu že šperky sa lesknú je to na nič použitie pokiaľ nie si génius na nasvietenie scény. Jeden kamarát sa do toho pustil s nadšením ale to ho po dvoch dňoch prešlo a to mal na to výbavu čo sa tíka fotoaparátu priam ideálnu. No pohorel práve na svetle a na čase pri ktorom musel sedieť za PC. Je to fuška, trochu som mu pomáhal no hneď na začiatku som tam videl kopec nedostatkov pre ktoré sa mu to neoplatí robiť. Našťastie na to prišiel sám a pochybujem že sa no to ešte dakedy dá bez profesionálneho štúdia ;-)
sperky sa nenormalne tazko fotia...je to jedna z najtazsich veci, kde treba zachytit i odraz kovu, kedze zvycajne sa jedna o vysokolestene plochy, ale nie tak, aby odrazali rusive prostredie atd...je tam vela veci...svetlo musi byt difuzne ale nie uplne, riesenim je pouzitie makroblesku, svetelny stan je skoro nepouzitelny, treba stol ci tunel, je tam viac sposobov, zalezi od konkretneho druhu sperku, ktory sa foti...zvlast, ked su brusene plochy trebars na kamenoch...osobne je 20€ normalna cena, je to doslova babracka, na ktoru tteba mat za kamion trpezlivosti...
to teda zelam uspechy, cosi mam odfotene a toto v umeleckej kvalite bez viac menej profi svetelnej vybavy a dobrej techniky jednoducho nenafotis - foptil som sperk s roznymi krabicami, s porcelanovym pozadim a podobne, neskutocna babranica - hoci ked sa podari tak je to spica. Ono zase s vybavou to neni problem nafoti zaden, musis mat akurat ten fotostan (bez toho to nejde) a tie tri svetla usporiadat tak, aby nehadzali tiene a boli dvakrat odrazene plus odraza proti aby si nemal prepaly - ak si uz raz taku scenu po dlhom skusani nastavis tak luxusne nafotis co chces - nezabudni aj na pozadie.
Kazdopadne naozaj potrebujes kvalitny makro objektiv s vybornou kresbou, aby si nemusel upravovat v pc. jeden ci par sprekov by sa dalo ak by si chcel celu kolekciu tak ta pri tom naisto trafi slak
mas pravdu 20 euro je asi dobra cena,lebo treba mat spravnu vybavu ktora nieco stoji a skusenosti ktore nezaplatis.
presne tak. Do tohto ak sa chceš púšťať tak len preto že sestre pomôžeš, no priprav si nervy je to o hubu. Ale aby si nepovedal že sa to nedá tak pokiaľ si už raz nastavíš scénu správne a aj svetlá svietia tak ako majú už je to potom malina. Len dostať sa k tej maline je cesta zarúbaná ;-)
trvalé svetlo má hneť niekoľko nevýhod. Po prvé dáva málo svetla a preto buď budeš mať vysoké ISO alebo dlhý čas (ani jedno nieje vhod, hlavne keď máš fotiť veľa ). Po druhé farba svetla sa mení tak ako sa zohrievajú svetlá a nastáva problém z vyvážením bielej. No a posledné problémy sú tie že v tej miestnosti aj keď vypneš radiátor tak sa môžeš saunovať a tích 20€ ti nebude stačiť na zaplatenie nedoplatku za elektriku. Nie tadiaľto cesta nevedie
nemyslel som na súvislú dlhodobú prácu v produktfoto. je to také prechodné, najlacnejšie riešenie. teda občas...kto sa tomu chce venovať serióznejšie, samozrejme treba investovať...
to teda zelam uspechy, cosi mam odfotene a toto v umeleckej kvalite bez viac menej profi svetelnej vybavy a dobrej techniky jednoducho nenafotis - foptil som sperk s roznymi krabicami, s porcelanovym pozadim a podobne, neskutocna babranica - hoci ked sa podari tak je to spica. Ono zase s vybavou to neni problem nafoti zaden, musis mat akurat ten fotostan (bez toho to nejde) a tie tri svetla usporiadat tak, aby nehadzali tiene a boli dvakrat odrazene plus odraza proti aby si nemal prepaly - ak si uz raz taku scenu po dlhom skusani nastavis tak luxusne nafotis co chces - nezabudni aj na pozadie.
Kazdopadne naozaj potrebujes kvalitny makro objektiv s vybornou kresbou, aby si nemusel upravovat v pc. jeden ci par sprekov by sa dalo ak by si chcel celu kolekciu tak ta pri tom naisto trafi slak
ja som pri fotení tohto tu prišiel na to že stovka respektíve vaša sto päťka je mi na to krátka a že by to chcelo aspoň EF 180mm f/3.5L USM Macro. Brrrr babračka to je a poriadna
nemyslel som na súvislú dlhodobú prácu v produktfoto. je to také prechodné, najlacnejšie riešenie. teda občas...kto sa tomu chce venovať serióznejšie, samozrejme treba investovať...
a hodne investovať, nie nie už nikdy viacej toto nechcem fotiť bez poriadneho vybavenia :-((((((
no pokial to nefotis na pokec do albumu, tak presne tak sa to robi, no ked to predavas, je to to iste, co portret - expozimetre, pletovky, puder kvoli odleskom atd...
No tak trosku ste ma znechutili.Nie nasmerovali na stravnu kolaj.Asi sa este nad tym zamyslim :(
nie nie mi sme ťa nasmerovali na tú správnu koľaj a to je čo najďalej od toho fotoaparát preč.
Kľudne si to skús, sám prídeš na to či to chceš robiť alebo nie a možno si v tom prirodzený talent a hneť prvý prstienok odfotíš na jednotku.
Za skúsenie nič nedáš no rátaj s tím že je to sakramentsky náročné
no pokial to nefotis na pokec do albumu, tak presne tak sa to robi, no ked to predavas, je to to iste, co portret - expozimetre, pletovky, puder kvoli odleskom atd...
väčšinou sa to točí počas natáčania, takže žiadne záblesky, žiadne pózovačky a už vôbec fotograf nemôže skočiť na scénu bo by ho producent roztrhol ;-)))
Tam sa fakt s tím nepáru a vôbec im nejde o to to dáko umelecky nafotiť
nie nie mi sme ťa nasmerovali na tú správnu koľaj a to je čo najďalej od toho fotoaparát preč.
Kľudne si to skús, sám prídeš na to či to chceš robiť alebo nie a možno si v tom prirodzený talent a hneť prvý prstienok odfotíš na jednotku.
:)) presne tak, tak či tak by bol asi neskôr znechutený :)
fotenie sperkov
teda nejaká investícia, hlavne do svetiel a dáždnikov musí byť, bez toho nepojde..
šup šup a je to nafotené ;-)))
Tam sa fakt s tím nepáru a vôbec im nejde o to to dáko umelecky nafotiť
zober si dovolenku ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie