nuz pridavam sa aj ja, na upravu raw pouzivam Capture NX2 - genialny a intuitivny soft na surove upravy, pre nikon asi najlepsi a kvalita bez problemov. Navyse umoznuje natahovat nastavenia do fotaku (samozrejme len pre Nikon)co vyrazne stri cas. kedze k svojej praci nepotrebujem mimoriadne vybavenie - tak pokrocilejsie upravy robim v Zoner 11 Pro a uplne staci. pre mna dobry soft.
inac ale ako profik a ak by som sa fotenim zivil tak bez vahania Lightroom2 a PS CS4. Ale je to velka investicia a stoji za zvazenie ci ju dat alebo nie. Lepsia kombinacia asi ani nie je.
ahojte vsetci,
som tu nova,milujem fotenie,fotografie,techniky a veci s tym suvisiace.som uplny laik,batola,este len zacinam.na upravu pouzivam ACDSee,co sa mi zda uz velmi jednoduche.stiahla som si adobe photoshop elements 6,ale instalaciu som uz nezvladla:( poradte ako na to.dakujem
Spravny postoj. Co nenafotim, to v softe nedohanam. Pouzivam Zoner a DPP (to na CD ku Canonu).
Z dovolenku som si naposledy priniesol cca 900 fotiek. Upravil som (orez, urovne) asi 300 a do fotoknihy som ich dal cca 130.
Na druhej strane, moj nazor je, ze upravu si to ziada, z fotaku je to polotovar. Idealne je, ked staci fakt dotuknut,predovsetkym orez, zmensit, doostrit (upravit na optimalnu velkost pre tlac).
Pozdravujem Ľuboš, prikláňam sa k Tvojmu názoru. Doposiaľ používam tiež Zoner Photo Studio (Professional) 10, 11. Momentálne už je v ponuke ver. 12, tvári sa ako Light Room, uvidím, čas ukáže.
Pozdravujem Ľuboš, prikláňam sa k Tvojmu názoru. Doposiaľ používam tiež Zoner Photo Studio (Professional) 10, 11. Momentálne už je v ponuke ver. 12, tvári sa ako Light Room, uvidím, čas ukáže.
no ja som mal uz tu 11 ale teraz so si ju zamenil za tu 12, som spokojny
Zdravim Ta, no, zmeny v ZPS 12 su jednak graficke a potom, podstatne sa sprijemnila praca s raw. Slabinou zostala rychlost spracovania. Ale inak ja na ZPS nedam dopustit, pouzivam ho od ZPS 9. Nelegalny soft nemam, takze za tie peniaze je to slusna muzika :-) Legalnu mam 11-ku, 12-ku som si stiahol na testovanie a urcite si ju kupim, ale v zasade, na moje upravy mi staci aj 11-ka.
nijaku lepsiu temu som nenasiel kedze to vyhladavanie je otras a nechem zbytocne zakladat dalsiu tak to hodim sem ci mi vie niketo poradit:
mam taky problem prechadzal som zo ZPS11 na ZPS12 a nejako sa mi nezobrazil v exploleri
vzdy pri pravom kliku na obrazok tam boli myslim 2 ponuky a to bud editor alebo prehliadac?
no teraz tam nie je nic take :-/
pre lepsie vysvetlenie prikladam aj obrazok
vie mi s tym niekto pomoct ako to tam dostat naspet, v nastaveniach zonera som zatial nic take nenasiel
takto to funguje v ZPS 11: CTRL+M (Nastaveni -> Moznosti), polozka Integrace -> Zlty trojuholnik s vykricnikom a za nim: Integrovat Zoner Photo Studio do Windows ?
Zaskrtni a malo by to fungovat.
afkaa este raz vdaka konecne som sa doma dostal k tomu aby som zapol PC naozaj to tam je a v tomto submenu som aj bol ale ten trojuholnik unikol pohladu mujich orlich oci
Aky program na upravu fotiek?
inac ale ako profik a ak by som sa fotenim zivil tak bez vahania Lightroom2 a PS CS4. Ale je to velka investicia a stoji za zvazenie ci ju dat alebo nie. Lepsia kombinacia asi ani nie je.
som tu nova,milujem fotenie,fotografie,techniky a veci s tym suvisiace.som uplny laik,batola,este len zacinam.na upravu pouzivam ACDSee,co sa mi zda uz velmi jednoduche.stiahla som si adobe photoshop elements 6,ale instalaciu som uz nezvladla:( poradte ako na to.dakujem
Z dovolenku som si naposledy priniesol cca 900 fotiek. Upravil som (orez, urovne) asi 300 a do fotoknihy som ich dal cca 130.
Na druhej strane, moj nazor je, ze upravu si to ziada, z fotaku je to polotovar. Idealne je, ked staci fakt dotuknut,predovsetkym orez, zmensit, doostrit (upravit na optimalnu velkost pre tlac).
mam taky problem prechadzal som zo ZPS11 na ZPS12 a nejako sa mi nezobrazil v exploleri
vzdy pri pravom kliku na obrazok tam boli myslim 2 ponuky a to bud editor alebo prehliadac?
no teraz tam nie je nic take :-/
pre lepsie vysvetlenie prikladam aj obrazok
vie mi s tym niekto pomoct ako to tam dostat naspet, v nastaveniach zonera som zatial nic take nenasiel
Zaskrtni a malo by to fungovat.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa