Čaute. Som úplný začiatočník a tak dúfam, že ma za nasledujúce otázky úplne nesprdnete.
Prvá otázka je: Snažil som sa už fotiť pár krát vonku (napr.macro) bez macro objektívu, niekedy sa mi stalo, že sa mi podarilo zaostriť výborne, inokedy nie príliš dobre. Od oboch objektov som však bol vzdialený rovnako ďaleko. Preto ma zaujíma, či na ostrenie má nejaký vplyv svetlo (len čo je skutočne dobre osvetlené, môže byť dokonale ostré), alebo zohrávajú svoju úlohu aj ďalšie funkcie?
Druhá otázka: Mám Canon Eos 550D so základným objektívom Canon EF-S 3,5-5,6/18-55 IS. Moja otázka znie, čo tieto údaje pri objektíve vôbec znamenajú? viem, že 3,5-5,6 mi má čosi povedať o svetelnosti objektívu - len nechápem ako mám v tomto kontexte tieto čísla chápať. Ďalší je údaj o ostrení, len opätovne nechápem čo mám presne rozumieť pod údajom 18-55 mm?
Dopredu ďakujem za odpovede a za to, že ma neodsúdite :D. Prípadne ma kľudne odporúčte na nejaký článok, kde by boli tieto otázky zodpovedané. Ďakujem
Inak ten profil na Azete, fakt ako keby patril niekomu 15-ročnému :)))) Navyše v záľubách na prvom mieste uvedené FOTENIE prosím pekne. K tomu Zeitgeist, nesplnený sen mladého úspečného hudobníka a ten záhadný emo look... Vďaka za spestrenie večera :)
Je druháčka teraz, nejako prešla. Ešte tam mali jednu, ktorá keď bolo za úlohu fotiť diáky (ktoré je kvalitne fakt veľmi obtiažne nafotiť), tak postavila aparát pred monitor a odfotila obrázok na ploche... ktorý síce čiernobielo vyzeral vskutku ako perfektne naexponovaný diák - až na to, že tam zabudla kurzor... opäť true story ;/
Tak už som zistil kto to je, jeden kamoš čo robil aj v STV mi porozprával. Že vraj típek dokonca ešte aj chodí na školu. Musím si viac všímať. Ale bol to zábavný rozhovor :) Ok peace guys :D
Je druháčka teraz, nejako prešla. Ešte tam mali jednu, ktorá keď bolo za úlohu fotiť diáky (ktoré je kvalitne fakt veľmi obtiažne nafotiť), tak postavila aparát pred monitor a odfotila obrázok na ploche... ktorý síce čiernobielo vyzeral vskutku ako perfektne naexponovaný diák - až na to, že tam zabudla kurzor... opäť true story ;/
samozrejme že ´nejak´ prešla. aj to dokončí :)))) kolko ja takých poznám a ani do blavy chodiť nemusím :)))))
Tak už som zistil kto to je, jeden kamoš čo robil aj v STV mi porozprával. Že vraj típek dokonca ešte aj chodí na školu. Musím si viac všímať. Ale bol to zábavný rozhovor :) Ok peace guys :D
Čo ja viem, akože fajn, niekto sa tu púšťa do nezmyselných hádok, tak proste nestojí mi to za to v tom pokračovať. Ale vyťahovať na fórum fotky a neviem čo ešte ako tajná služba je už fakt pod úroveň toho, čo by tu malo byť.
ja som ten znamy :D ten chalan fakt chodil na vsmu a pravdepodobne este aj chodi, viem ze robil aj v stvcke a mali tam z neho kvalitnu pasiu... uz som ho dlho nevidel ale bol to taky tutko - vsak ste videli :D typek ma asi 50kilov a bol uplne mimo kolektivu vacsinou fakt vraj netusil o com sa uci......ale ktovie kolko je z toho jeho chyba niekde na fejsbuku mal myslim aj video ako ho tam sikanovali na strednej skole ked najdem tak vlozim sem do vlakna...... osobne ho moc nepoznam ale zije vo vlastnom svete konspiracii o ktorych si mysli ze ich vytvaraju najvacsi mozgy a politici sveta a on patri k tej skupine internetovych polodementov co to vsetko odhalia a spasia ludstvo...... dlhy a stale opakovany pribeh :DDD dobre svetlo prajem
Čo ja viem, akože fajn, niekto sa tu púšťa do nezmyselných hádok, tak proste nestojí mi to za to v tom pokračovať. Ale vyťahovať na fórum fotky a neviem čo ešte ako tajná služba je už fakt pod úroveň toho, čo by tu malo byť.
Nikde som žiadnu fotku nevytiahol a ani by som to nespravil. V podstate ma na celej veci naštvalo len to, aké slabé má vedomosti a že sa označil za filmára. Neviem, nepoznám ho, môže to byť fajn chalan a keby sme sa poznali reálne, možno by sme si aj vedeli pokecať. Preto mám zásadne na nete istú hranicu - ak sa jedná o prkotiny ako táto, tak sa môžeme kľudne naťahovať, ale aby som sem dával fotky alebo nejaké iné osobné veci človeka, ktorého nepoznám, tak to nie. Možno sa to potom trochu vymklo, ale keď on tak krásne nabíjal na smeče :) A okrem toho som si všimol, že hral D2 a W3 TFT - síce som ho ani v jednej komunite nezachytil, ale i tak má malé plus :)
Nikde som žiadnu fotku nevytiahol a ani by som to nespravil. V podstate ma na celej veci naštvalo len to, aké slabé má vedomosti a že sa označil za filmára. Neviem, nepoznám ho, môže to byť fajn chalan a keby sme sa poznali reálne, možno by sme si aj vedeli pokecať. Preto mám zásadne na nete istú hranicu - ak sa jedná o prkotiny ako táto, tak sa môžeme kľudne naťahovať, ale aby som sem dával fotky alebo nejaké iné osobné veci človeka, ktorého nepoznám, tak to nie. Možno sa to potom trochu vymklo, ale keď on tak krásne nabíjal na smeče :) A okrem toho som si všimol, že hral D2 a W3 TFT - síce som ho ani v jednej komunite nezachytil, ale i tak má malé plus :)
Ako nie ze by slo o tretiu svetovu, ale myslim si, ze tato tvoja reakcia prisla trochu neskoro. Najma ak si tie STBacke metody oznacil ako ´Good job´ (ak som teda tu skratku ´Gj´ pochopil spravne).
ja som ten znamy :D ten chalan fakt chodil na vsmu a pravdepodobne este aj chodi, viem ze robil aj v stvcke a mali tam z neho kvalitnu pasiu... uz som ho dlho nevidel ale bol to taky tutko - vsak ste videli :D typek ma asi 50kilov a bol uplne mimo kolektivu vacsinou fakt vraj netusil o com sa uci......ale ktovie kolko je z toho jeho chyba niekde na fejsbuku mal myslim aj video ako ho tam sikanovali na strednej skole ked najdem tak vlozim sem do vlakna...... osobne ho moc nepoznam ale zije vo vlastnom svete konspiracii o ktorych si mysli ze ich vytvaraju najvacsi mozgy a politici sveta a on patri k tej skupine internetovych polodementov co to vsetko odhalia a spasia ludstvo...... dlhy a stale opakovany pribeh :DDD dobre svetlo prajem
No milý známy a prezradíš mi s kým mám tú česť? Že tu vyťahujete fotky z profilu ktorý som si spravil keď som mal cca naozaj 17 rokov tak je to síce úbohé, ale že tu začneš vypisovať blbosti, že mal niekto zo mňa pasiu v STV a že som nechápal o čom sa učím a že ma šikanovali to je už trošku príliš...hlavne keď mi to všetko pripadá, že si na kolene vymýšľaš. Myslím si že toto je dosť fajn stránka, ale úroveň pár ľudí na nej ma dosť sklamala. Myslím, že táto téma zašla už príliš ďaleko..
Myslím si že toto je
Nie nie sú tajné len je to trošku primitívne nemyslíš? Ako fajn ak ste chceli podržať kamaráta (Palsa), ale zase už trošku blbým spôsobom, či v pohode myslíš?
GJ bolo myslené na to, ako ho ´spacifikovl´, nie na to, že sem vložil fotky z Azetu, na ktoré nie je treba STBcke techniky, ale cca 2 sekundy práce s internetom.
Nie nie sú tajné len je to trošku primitívne nemyslíš? Ako fajn ak ste chceli podržať kamaráta (Palsa), ale zase už trošku blbým spôsobom, či v pohode myslíš?
UFF zlato, teraz úprimne. Ten príspevok hore od Rikkulasa - až teraz som si ho všimol a musím ti aj úprimne povedať, že netuším kto to je, ale určite to nie je žiadny môj známy (alebo aspoň nie ten, s ktorým som o tebe prehodil asi tri vety). Takže v tomto prípade to zo mňa vynechaj :)
Ale ako tak pozerám na výsledky hľadania tvojho nicku cez Google, ktokoľvek by podľa toho mohol napísať aj tvoj životopis, toľko sa toho o tebe dá nájsť ;/
Pár noobie otázok :)
2012 The Movie
Zeby zalozeny na realnom zaklade?
Pridal: Hyp0cruiser
Alternative Future 2?
V blizkej buducnosti sa vsetci dozvieme pravdu...co s nami bude? je predpoved na rok 2012 realny?
co sa s nami stane po smrti?
ja si myslím že chalan sa zapíše navždy do histórie ephoto ako člen hviezdnej roty spolu s TT profíčkami, bališom a inými :))))))
Myslím si že toto je
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa