Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Fotograf na stužkovú

MRiX
2010-11-14 18:39:21+01
Dobrý deň, neviem či sa tu tá téma už diskutovala, ale fórum často nesledujem a vyhladávač mi buď nefunguje korektne alebo nič nenašiel :) O rok takto budeme mať ako trieda stužkovú. Už začínajú zhánať fotografa. Našli si jedno nemenované individum, ktorý sa mi vôbec nepozdáva. Nikde na jeho stránke, v galerí, ani na Facebooku mu nechýba prívlastok profesionálny fotograf. Oháňa sa cenamy od 100-450€ za stužkovú a DVD na kaž. študenta (kalkuluje že len DVD+obal+potlač sú 3€ :D). Súčasne "dokáže" zobrať zákazku aj na fotenie aj na točenie aj keď je len jeden. Rieši to tak že on točí a svojmu synovy 17ročnému, ktorého poznám osobne a ktorý nevie o fotení vôbec nič, dá zrkadlovku do ruky nech cvaka. a dostávame sa k tomu. fotí na Nikon D90 + 18-200VR s interným bleskom. nič proti tomuto aparátu, ale aj to tak v tej galerii vyzerá. Lepšie fotky som ja spravil s mojim seťákom 18-55 IS a 450D sesternici na svadbe kde som bol pozvaný ako hosť a nič som za to nepítal. Fakt sa bojím že to bude fotiť on. Neviete mi doporučiť alebo napíšte mi niekto kto by bol ochotný. cena podobná, aspon znalosť práce s ext. bleskom a nejakú čestnosť voči svojmu remeslu, žiadny zárobkuchtivý amatér. Budem vďačný za vaše skúsenosti a posúdim podla galérie. Neberte to že sa považujem za profíka, ale aspoň trochu vidím do tohoto remesla a aj keď mám 70-200mm 2.8 a GN.60 (Nissin Di866) ext. blesk mám načítané všetko možné o fotení akcii a už som sa na nejakých aj zúčastnil (dobrovolne zdarma) netrúfam si zobrať svadbu ani nič podobné, neoznačujem sa za profesionála a nepíšm o svojej výbave že je to jedný foták s videom (na jeho stránke som sa dočítal aká jedinečná je D90 - teda bola pred 2 rokmy ale to tam uz nepise :D) nedávam fotit svadby niekomu co fotí na automatiku a blíska tam niekomu do xichtu napriamo a fotky vyzerajú ako ... ĎAKUJEM ZA KAŽDÚ RADU

Daniel.U
2010-11-14 18:54:29+01
daj link na toho fotografa, chcem sa dnes poriadne zasmiat. Hoci so sukromnej posty ak nechces sem :-)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-11-14 18:54:37+01
Nestacilo napisat ´Hladam dobreho fotografa na stuzkovu´?

MRiX
2010-11-14 18:59:08+01
Stacilo,ale chcel som konkretizovat môj problem, aby sa mi dostala konkretnejsia rada :)
a nieco na tom bude ze som sa potreboval s toho vykecat :D

b.a.f.o.a.r.t.
2010-11-14 19:04:43+01
príspevok od: MRiX
Stacilo,ale chcel som konkretizovat môj problem, aby sa mi dostala konkretnejsia rada :)
Karlos nechceš si zaspomínať :)

conan7
2010-11-14 19:05:41+01
Stužková je dosť nevďačný žáner. Je tam veľa ´hlavných objektov´, ktorí prakticky musia mať vyrovnaný počet fotiek o sebe, nemôže byť o jednom maturantovi 50 fotiek a druhom tri.
To by ešte nebol problém. Problém je v mentalite maturantov. Väčšinou nemajú žiadny problém dať na oblečenie, šaty aj 300-350 €, zaplatiť catering, organizáciu všetko ale na fotografa sa im zdá veľa aj 10€/osobu na celú noc.
To mi už potvrdilo viac fotografov a je to skutočne pravda. Preto tak aj fotografovia k tomu tak pristupujú.
Preto potom majú priestor fušéri a špekulanti s interným bleskom.
Tak to vidím ja.

Daniel.U
2010-11-14 19:12:12+01
lenze tam su mlade baby, co chces este aj peniaze? :-)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-11-14 19:13:17+01
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
Karlos nechceš si zaspomínať :)
Ja som nasu stuzkovu fotil ruskym fotoaparatom Vilja s blaskeom, ktoy sa pred kazdym zaberom musel strcit do zasuvky, pretoze sa mi pokazilo Lomo. Vtedy som sa fotografii nevenoval, ale ked pozeram na tie fotky, tak som celkom slusne konkuroval oficialnemu fotografovi.

MRiX
2010-11-14 19:14:26+01
Mne osobne nerobí problém dať aj viac penazí na fotografa, ja to chápem a viem čo to obnáša, ale je mi proti srsti dať aj tých 10-13€ ´profesionalovy´ ktorý bere 2zákazky naraz vpodstate ;)

conan7
2010-11-14 19:19:21+01
jasné to si ty! kto trochu do toho vidí. ale väčšina do toho k*k*t vidí s prepáčením. a tu sa musí zhodnúť celá trieda, 25 ľudí. ty ich darmo budeš presviedčať a vyťahovať jeden argument za druhým, aj tak ťa prevalcujú a bude rozhodovať len a len cena.

conan7
2010-11-14 19:20:38+01
príspevok od: Daniel.U
lenze tam su mlade baby, co chces este aj peniaze? :-)
ty kujón jeden :)

Daniel.U
2010-11-14 19:21:48+01
príspevok od: conan7
ty kujón jeden :)
ja ti dam kujona. Aj tak by som to nesiel fotit, bol by som tam z nich nervozny

Plyšiak
2010-11-14 19:25:09+01
Nuž, čo dodať. Ja som mal ponuky na stužkové - bohužial syna nemám, a aj keby som mal tak pokial by sa tomu aktívne nevenoval tak by som mu aparát do ruky nedal. Toto je typické slovenské rodinkárstvo, máš to všade okolo seba, stačí sa len poraidne poobzerať :P. No a doporučiť by som ti ich vedel mnoho, možno aj seba len bez kamery :D

b.a.f.o.a.r.t.
2010-11-14 19:26:14+01
príspevok od: Karol Srnec
Ja som nasu stuzkovu fotil ruskym fotoaparatom Vilja s blaskeom, ktoy sa pred kazdym zaberom musel strcit do zasuvky, pretoze sa mi pokazilo Lomo. Vtedy som sa fotografii nevenoval, ale ked pozeram na tie fotky, tak som celkom slusne konkuroval oficialnemu fotografovi.
Stačil ti film alebo vás bolo málo v triede :) ale zas keď si stíhal fotiť vlastnú stužkovú tak to si iný kráľ :) to si stíhal aj prebíjať film

MRiX
2010-11-14 19:32:13+01
príspevok od: conan7
jasné to si ty! kto trochu do toho vidí. ale väčšina do toho k*k*t vidí s prepáčením. a tu sa musí zhodnúť celá trieda, 25 ľudí. ty ich darmo budeš presviedčať a vyťahovať jeden argument za druhým, aj tak ťa prevalcujú a bude rozhodovať len a len cena.
No, mám celkom na úrovni manipulačné schopnosti :D ale tu skor vidim problem ze sa do toho nechcem moc miesat lebo ked sa cosi posere ja budem ten zly. Preto zhanam len niekoho koho navrhnem a necham na nich, nikoho nebudem presviecat, lebo si tu stuzkovu chcem uzit ako cast triedy nie ako vzdy ten co stoji za fotakom a neni na ziadnej fotke.

Daniel.U
2010-11-14 19:32:32+01
fotit reportaz, kde je zachyteny aj samotny fotograf vie len Chuck Norris a Karol Srnec :-)

b.a.f.o.a.r.t.
2010-11-14 19:33:37+01
Keby to bolo v ba a mám voľno tak ti to pôjdem nafotiť z recesie za guláš a pivo :)

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-11-14 19:34:10+01
10 € za človeka že sa zdá ľuďom veľa? Ha! Zdá sa im veľa dať 100 € za stužkovú o 30-tich ľuďoch!!!

Marcel Rebro
2010-11-14 19:39:51+01
príspevok od: MRiX
Alebo takto ...

Hladam dobreho fotografa na stuzkovu!
Znacka : mam 70-200mm 2.8 a GN.60 (Nissin Di866) ext. blesk

b.a.f.o.a.r.t.
2010-11-14 19:40:44+01
príspevok od: Michal Matloň
10 € za človeka že sa zdá ľuďom veľa? Ha! Zdá sa im veľa dať 100 € za stužkovú o 30-tich ľuďoch!!!
Bez urážky brácho :) tvojej matematike trošku jak sa povie nerozumiem ?

Strana 1 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()