Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Fotograf na stužkovú

MRiX
MRiX 2010-11-14 18:39:21+01
Dobrý deň, neviem či sa tu tá téma už diskutovala, ale fórum často nesledujem a vyhladávač mi buď nefunguje korektne alebo nič nenašiel :) O rok takto budeme mať ako trieda stužkovú. Už začínajú zhánať fotografa. Našli si jedno nemenované individum, ktorý sa mi vôbec nepozdáva. Nikde na jeho stránke, v galerí, ani na Facebooku mu nechýba prívlastok profesionálny fotograf. Oháňa sa cenamy od 100-450€ za stužkovú a DVD na kaž. študenta (kalkuluje že len DVD+obal+potlač sú 3€ :D). Súčasne "dokáže" zobrať zákazku aj na fotenie aj na točenie aj keď je len jeden. Rieši to tak že on točí a svojmu synovy 17ročnému, ktorého poznám osobne a ktorý nevie o fotení vôbec nič, dá zrkadlovku do ruky nech cvaka. a dostávame sa k tomu. fotí na Nikon D90 + 18-200VR s interným bleskom. nič proti tomuto aparátu, ale aj to tak v tej galerii vyzerá. Lepšie fotky som ja spravil s mojim seťákom 18-55 IS a 450D sesternici na svadbe kde som bol pozvaný ako hosť a nič som za to nepítal. Fakt sa bojím že to bude fotiť on. Neviete mi doporučiť alebo napíšte mi niekto kto by bol ochotný. cena podobná, aspon znalosť práce s ext. bleskom a nejakú čestnosť voči svojmu remeslu, žiadny zárobkuchtivý amatér. Budem vďačný za vaše skúsenosti a posúdim podla galérie. Neberte to že sa považujem za profíka, ale aspoň trochu vidím do tohoto remesla a aj keď mám 70-200mm 2.8 a GN.60 (Nissin Di866) ext. blesk mám načítané všetko možné o fotení akcii a už som sa na nejakých aj zúčastnil (dobrovolne zdarma) netrúfam si zobrať svadbu ani nič podobné, neoznačujem sa za profesionála a nepíšm o svojej výbave že je to jedný foták s videom (na jeho stránke som sa dočítal aká jedinečná je D90 - teda bola pred 2 rokmy ale to tam uz nepise :D) nedávam fotit svadby niekomu co fotí na automatiku a blíska tam niekomu do xichtu napriamo a fotky vyzerajú ako ... ĎAKUJEM ZA KAŽDÚ RADU

stryzo
2010-11-14 19:46:12+01
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
Bez urážky brácho :) tvojej matematike trošku jak sa povie nerozumiem ?
no ked je 100E / 30 = cca 3,33 E na osobu. Nechapem co nechapes.

b.a.f.o.a.r.t.
2010-11-14 19:52:33+01
príspevok od: stryzo
no ked je 100E / 30 = cca 3,33 E na osobu. Nechapem co nechapes.
Prečítaj si to celé a nebuď hr

markus
2010-11-14 19:54:02+01
príspevok od: conan7
jasné to si ty! kto trochu do toho vidí. ale väčšina do toho k*k*t vidí s prepáčením. a tu sa musí zhodnúť celá trieda, 25 ľudí. ty ich darmo budeš presviedčať a vyťahovať jeden argument za druhým, aj tak ťa prevalcujú a bude rozhodovať len a len cena.
A ta trieda vydela jeho pracu ci len volila podla ceny fotografa ?

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-11-14 19:57:08+01
Bez urážky brácho :) tvojej matematike trošku jak sa povie nerozumiem ?
No conan písal, že sa im zdá dať veľa 10 € na osobu. Ak ich je 30, tak by to bolo 300 €. Ale ja hovorím, lebo sa mi to stalo, že sa im zdá dať veľa 100€ za stužkovú, čiže 3,33 € za osobu.

conan7
2010-11-14 20:02:22+01
príspevok od: Daniel.U
ja ti dam kujona. Aj tak by som to nesiel fotit, bol by som tam z nich nervozny
na poslednej svadbe kameraman rozprával príhodu ked bol na stužkovej spolu s jedným fotografom, kto počas akcie záhadne zmizol a čisto náhodne presne vtedy zmizla aj jedna maturantka. Bohužiaľ prišli im na to, teda z toho bola dosť nepríjemná kauza :))))))) odvtedy ten kameraman s ním nespolupracuje :)
ty budeš asi tiež taký prípad nie? :)

b.a.f.o.a.r.t.
2010-11-14 20:04:20+01
príspevok od: Michal Matloň
No conan písal, že sa im zdá dať veľa 10 € na osobu. Ak ich je 30, tak by to bolo 300 €. Ale ja hovorím, lebo sa mi to stalo, že sa im zdá dať veľa 100€ za stužkovú, čiže 3,33 € za osobu.
Jasnéééé len som ťa chcel pod ..:) som nevedel že sa do toho niekto zas..:-) btw kde si bol v piatok . Btw 2 ako šlape anal óóg?:)

conan7
2010-11-14 20:05:52+01
príspevok od: MRiX
No, mám celkom na úrovni manipulačné schopnosti :D ale tu skor vidim problem ze sa do toho nechcem moc miesat lebo ked sa cosi posere ja budem ten zly. Preto zhanam len niekoho koho navrhnem a necham na nich, nikoho nebudem presviecat, lebo si tu stuzkovu chcem uzit ako cast triedy nie ako vzdy ten co stoji za fotakom a neni na ziadnej fotke.
rozumiem ti. budeš to mať ťažké, lebo ked chceš kvalitu, tak ti to trieda určite neschváli príde špekulant, 95% triedy bude spokojných a ty budeš vidieť že fotky sú o ničom. a čo z toho? nič.

b.a.f.o.a.r.t.
2010-11-14 20:07:15+01
na poslednej svadbe kameraman rozprával príhodu ked bol na stužkovej spolu s jedným fotografom, kto počas akcie záhadne zmizol a čisto náhodne presne vtedy zmizla aj jedna maturantka. Bohužiaľ prišli im na to, teda z toho bola dosť nepríjemná kauza :))))))) odvtedy ten kameraman s ním nespolupracuje :)
ty budeš asi tiež taký prípad nie? :)
Keby si tam bol ty tak zmiznú minimálne 3 a blond rolo blond :-):-)

conan7
2010-11-14 20:09:38+01
10 € za človeka že sa zdá ľuďom veľa? Ha! Zdá sa im veľa dať 100 € za stužkovú o 30-tich ľuďoch!!!
presne si vystihol pointu na čo som narážal. z pohľadu fotografa podla mňa je akceptovateľné tak 12-13 € na osobu, ale oni práve uvažujú o podobných sumách

MRiX
2010-11-14 20:10:46+01
príspevok od: markus
A ta trieda vydela jeho pracu ci len volila podla ceny fotografa ?
No, byvam v mensom meste takze syncek sa pozna s par ludmi s triedy, tak to bola jasna volba, robi tatikovy reklamu takze hned prvy navrh - on...
Preto hladam alternativu. Chápem že sa chcete vykecať ale mohol by sa tu občas už objviť aj nejaká tá skúsenosť a kontakt? Nejaký kolega fotograf čo fotí takéto akcie? Alebo konkretne niekto z vas, čo by to nafotil a rozpalil na DVD pripadne by poskytol surovy raw a ja by som sa s tym pohral.

conan7
2010-11-14 20:11:00+01
Keby si tam bol ty tak zmiznú minimálne 3 a blond rolo blond :-):-)
vyskúšam si 10.12 či to tak funguje :) potom ti dám vedieť :)

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-11-14 20:11:15+01
Jasnéééé len som ťa chcel pod ..:) som nevedel že sa do toho niekto zas..:-) btw kde si bol v piatok . Btw 2 ako šlape anal óóg?:)
Na ePhoto stretku predsa :) Ale išiel som tentokrát o nejakej desiatej preč. Do analógu som ešte nekúpil zásobník, čakám kedy bude nejaká príležitosť :D

conan7
2010-11-14 20:13:32+01
a termín? :)

b.a.f.o.a.r.t.
2010-11-14 20:15:05+01
vyskúšam si 10.12 či to tak funguje :) potom ti dám vedieť :)
Keby to tak sa jak sa povie naozaj stalo tak teda potom len jedno ti poradím zatĺkať zatĺkať zatĺkať :) a potom by si mal konečne čo stratiť :)

conan7
2010-11-14 20:16:50+01
Keby to tak sa jak sa povie naozaj stalo tak teda potom len jedno ti poradím zatĺkať zatĺkať zatĺkať :) a potom by si mal konečne čo stratiť :)
neboj nič. nebudem rozmýšlať k*k*tom :) nehrozí nijaký škandál :) teda stratiť stále nemám čo :)

b.a.f.o.a.r.t.
2010-11-14 20:19:36+01
Na ePhoto stretku predsa :) Ale išiel som tentokrát o nejakej desiatej preč. Do analógu som ešte nekúpil zásobník, čakám kedy bude nejaká príležitosť :D
Ja som prišiel o 21:50 zas mi tá tvoja matematika nereže :)

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-11-14 20:23:17+01
Ja som prišiel o 21:50 zas mi tá tvoja matematika nereže :)
Tak to je skôr odhadológia :D

MRiX
2010-11-14 20:25:03+01
a termín? :)
11.11.2011 ale objavil sa uz aj nejaký návrh od iného fotografa a kameramana (dokopy 2 osoby) za celkom priatelnu cenu - zaposobila na triedu a celkom v norme vybavou (aspon na sranke ma ze SONY A100 A700 Nikon D300 D40 - asi si mozem vybrat na co bude fotit, nechapem naco ma aj SONY aj NIKON 1 fotograf :D) galeria vyzera celkom v norme a stracam silu sa handrkovat s triedov. dakujem zatial za uzitocne aj menej uzitocne komentare :D prajem pekny vecer. ak by nastala zmena situacie, este ma tu pravdepodobne najdete s podobnou temou...
Myslim ze admin moze vlakno zmazat, ucel splnilo a hlavne som si uvedomil ze mi je to uprimne jedno ake budu fotky, ale fakt, ja sa tam idem zucastnit a ja mam pamet dobru, cosi moj tato odfoti, tak ja budem mat nejake fajn fotky a ostatnym postaci aj výcuc s kompaktu :D

Daniel.U
2010-11-14 20:25:09+01
ja by som sa bal o kabelu co zostala v sale keby ma uniesla maturantka :-)

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-11-14 20:29:14+01
príspevok od: Daniel.U
ja by som sa bal o kabelu co zostala v sale keby ma uniesla maturantka :-)
njn, kabela je drahšia ako maturantka :D

Strana 2 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()