Dobrý deň, neviem či sa tu tá téma už diskutovala, ale fórum často nesledujem a vyhladávač mi buď nefunguje korektne alebo nič nenašiel :)
O rok takto budeme mať ako trieda stužkovú. Už začínajú zhánať fotografa. Našli si jedno nemenované individum, ktorý sa mi vôbec nepozdáva. Nikde na jeho stránke, v galerí, ani na Facebooku mu nechýba prívlastok profesionálny fotograf. Oháňa sa cenamy od 100-450€ za stužkovú a DVD na kaž. študenta (kalkuluje že len DVD+obal+potlač sú 3€ :D). Súčasne "dokáže" zobrať zákazku aj na fotenie aj na točenie aj keď je len jeden. Rieši to tak že on točí a svojmu synovy 17ročnému, ktorého poznám osobne a ktorý nevie o fotení vôbec nič, dá zrkadlovku do ruky nech cvaka. a dostávame sa k tomu. fotí na Nikon D90 + 18-200VR s interným bleskom. nič proti tomuto aparátu, ale aj to tak v tej galerii vyzerá. Lepšie fotky som ja spravil s mojim seťákom 18-55 IS a 450D sesternici na svadbe kde som bol pozvaný ako hosť a nič som za to nepítal. Fakt sa bojím že to bude fotiť on. Neviete mi doporučiť alebo napíšte mi niekto kto by bol ochotný. cena podobná, aspon znalosť práce s ext. bleskom a nejakú čestnosť voči svojmu remeslu, žiadny zárobkuchtivý amatér. Budem vďačný za vaše skúsenosti a posúdim podla galérie.
Neberte to že sa považujem za profíka, ale aspoň trochu vidím do tohoto remesla a aj keď mám 70-200mm 2.8 a GN.60 (Nissin Di866) ext. blesk mám načítané všetko možné o fotení akcii a už som sa na nejakých aj zúčastnil (dobrovolne zdarma) netrúfam si zobrať svadbu ani nič podobné, neoznačujem sa za profesionála a nepíšm o svojej výbave že je to jedný foták s videom (na jeho stránke som sa dočítal aká jedinečná je D90 - teda bola pred 2 rokmy ale to tam uz nepise :D) nedávam fotit svadby niekomu co fotí na automatiku a blíska tam niekomu do xichtu napriamo a fotky vyzerajú ako ...
ĎAKUJEM ZA KAŽDÚ RADU
ked sme uz pri tych stuzkovych co poradite ake sklo by sa asi najviacej hodilo myslim pevne svetelne ale ake ohnisko 35 ci 50 mm,diki
dobrý je aj širokáč (14mm, 18mm)na zachytenie celkového pohľadu ale z tohoto čo si napísal tak radšej 35mm - kôli priestoru, aby si mohol byť bližšie a nemal príliš veľké detaily
Ja len tak na margo, ze technika nieje dolezita. Je. S niecim sa nieco nafotit proste na urovni neda. Pokial to musi byt ofi, nijake experimenty a ine habadiery:)
dobrý je aj širokáč (14mm, 18mm)na zachytenie celkového pohľadu ale z tohoto čo si napísal tak radšej 35mm - kôli priestoru, aby si mohol byť bližšie a nemal príliš veľké detaily
setova 18-105 z bleskom a tu 35 bez blesku na zachytenie atmosfery ? viem ze to nie je top ale lepsie ako niekto z kompaktom
ked sme uz pri tych stuzkovych co poradite ake sklo by sa asi najviacej hodilo myslim pevne svetelne ale ake ohnisko 35 ci 50 mm,diki
Stužkové som robieval s Dublerom...jeden nestíha,(za predpokladu dobíjania ext. blesku)....Decká su oplašené...vezmú stužku ,v momente sa uklonia a prchajú...takže dosť často chýba buď úklon ,alebo prevzatie....Na ceremonial som som použil 70-200 ,(pripínanie stužky), detail od pása hore z poloprofilu a Dubler cvakal so 17-50 zbytok...tak sa to dá stihnuť....
Stužkové som robieval s Dublerom...jeden nestíha,(za predpokladu dobíjania ext. blesku)....Decká su oplašené...vezmú stužku ,v momente sa uklonia a prchajú...takže dosť často chýba buď úklon ,alebo prevzatie....Na ceremonial som som použil 70-200 ,(pripínanie stužky), detail od pása hore z poloprofilu a Dubler cvakal so 17-50 zbytok...tak sa to dá stihnuť....
to si už písal aj pred rokom. nejaký nový nápad? :)
Dve telá...jedno na statív...pohybové čidlo....životnosť tela so statívom neviem predpokladať...:)))
jaký si ty moderný počúvaj, pohybové čidlo a tak. ideme tam dvaja, teda 2 človek = 2 foťáky :))))). tak sedliacky to musíme vyriešiť, ked neni to čidlo víš :)
jaký si ty moderný počúvaj, pohybové čidlo a tak. ideme tam dvaja, teda 2 človek = 2 foťáky :))))). tak sedliacky to musíme vyriešiť, ked neni to čidlo víš :)
No mal som ja čítať celé vlákno , že to ty ideš stužkovať.....že si tu dva prsty deriem skoro ráno , karpavý tu sliepňam nad klávesnicou....hlavne treba zdokumentovať tie infantilné scénky a tanečné vystupenia, (periodicky sa opakujúce a každý rok tie isté)....lebo to je pre ne najdôležitejšie....:))))
No mal som ja čítať celé vlákno , že to ty ideš stužkovať.....že si tu dva prsty deriem skoro ráno , karpavý tu sliepňam nad klávesnicou....hlavne treba zdokumentovať tie infantilné scénky a tanečné vystupenia, (periodicky sa opakujúce a každý rok tie isté)....lebo to je pre ne najdôležitejšie....:))))
vidím že si nepozorný :))))))
oné, ale na moju svadbu budeš volný však? :))))))) viem že bafovi si už prislúbil účasť :)
Nééééééé , sto krát nééééééééé.....Momentálne som odmietol už druhú stužkovúúúú.....mna to nebavííííí...strašne né....
Tečie mi s toho lekvár po brade....stále dookola to isté....klakni ,vstaň, podávaj kvet , otočte sa chrbtom k sebe , daj jej bočku na noštek , teraz daj ty jemu,(božtek)....chodte po schodoch hore, chodte po schodoch dole , rozbehnite sa proti mne,,,odchádzajte odomňa , letmo sa obzrite..nevesta sa zatočí spojte ručičky , postavte sa pred auto , postavte sa za auto,,tlačte auto , nastupujte do auta...prekrížte si ručičky...odkrojte spolu tortu....atď , atď , gýč a lekvár....dvanásť hodín pri PC ,až si pametáš všetky tváre účastnikov....dva týždne sa ti sníva s Boney M , ABBOU , a Jede ede mašinka a Sladké mámení....
tak víš čo ani sa neožením potom! ale bude to tvoja chyba!
oné sú teda dve možnosti: 1. nemáš kreativitu :) 2. už máš tolko penazí, že peniaze nenávidíš a nechceš mať viac :)
si vyber :))))))))))))))))
Fotograf na stužkovú
http://eshop.nasa.com
ale ja len vychádzam zo seba.
môj wedding kit bude vypadať 35L 1.4 + 135L 2. len preto :))))))))))
oné, ale na moju svadbu budeš volný však? :))))))) viem že bafovi si už prislúbil účasť :)
Tečie mi s toho lekvár po brade....stále dookola to isté....klakni ,vstaň, podávaj kvet , otočte sa chrbtom k sebe , daj jej bočku na noštek , teraz daj ty jemu,(božtek)....chodte po schodoch hore, chodte po schodoch dole , rozbehnite sa proti mne,,,odchádzajte odomňa , letmo sa obzrite..nevesta sa zatočí spojte ručičky , postavte sa pred auto , postavte sa za auto,,tlačte auto , nastupujte do auta...prekrížte si ručičky...odkrojte spolu tortu....atď , atď , gýč a lekvár....dvanásť hodín pri PC ,až si pametáš všetky tváre účastnikov....dva týždne sa ti sníva s Boney M , ABBOU , a Jede ede mašinka a Sladké mámení....
oné sú teda dve možnosti: 1. nemáš kreativitu :) 2. už máš tolko penazí, že peniaze nenávidíš a nechceš mať viac :)
si vyber :))))))))))))))))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa