Wow, o tomto zatmení som ani nevedel - dik za upozornenie Čo sa návodu týka - čo najdlhšie ohnisko, čo najkratšie časy, a namiesto clonenia na maximum radšej silný ND filter. A hlavne - NEZABUDNÚŤ CHRÁNIŤ SI ZRAK - Slunko je sviňa
ja sa rano berem na kopce mam v plane skor zobrat nejaku krajinku a zakomponovat tento ukaz. Otazka: bude nebezpecie poskodenia aj pri ohniskach povedzme do 70mm (7D) s tym ze urcite nebudem ostrit priamo na slnko
ahoj.som len začiatočník,vie mi niekto poradit či možem fotit zajtra zatmenie bez filtra?zničil by sa čip?s malym kompaktom som to uz skušal,nič sa nestalo, ale tam išlo len o sony DSC-T70 za par korun.nerad by som zničil novu zrkadlovku.vela dobreho som sa tu už dočítal a necham si poradiť.dakujem
ja sa rano berem na kopce mam v plane skor zobrat nejaku krajinku a zakomponovat tento ukaz. Otazka: bude nebezpecie poskodenia aj pri ohniskach povedzme do 70mm (7D) s tym ze urcite nebudem ostrit priamo na slnko
Ked mas slnko v krajine, vadi to? Nie. A rovnako je to aj pri jeho zatmeni. Za obidvoch stavov plati, nepozeraj sa cez silny objektiv/dalekohlad, bez ochrany zraku alebo snimaca, priamo do slnka.
Ciastocne zatmenie zo dna 1.8.2008, UZ Lumix FZ5, cez disketu. Prva fotka - do karat zahrali mraky, na druhej uz je DR prilis velky. Treba to vyskusat, urcite cez filter.
sranda, o tomto som vobec nevedel, zajtra prave v case zatmenia letim z Londyna domov. Mam so sebou len ND8cku, ta mi na to stacit nebude... ale par zaberov asi skusim spravit
Chcel by som sa spýtať, jeden pán tu písal že fotil cez disketu. Tým sa myslí normálna folia z diskety do PC ??? Tiež by som veľmi rád zajtra urobil pár záberov zatmenia no nemám žiadny filter, tak by som vás chcel poprosiť o rady.. Ďakujem
Chcel by som sa spýtať, jeden pán tu písal že fotil cez disketu. Tým sa myslí normálna folia z diskety do PC ??? Tiež by som veľmi rád zajtra urobil pár záberov zatmenia no nemám žiadny filter, tak by som vás chcel poprosiť o rady.. Ďakujem
no rano skočim kupit filtre.a ak bude najhoršie tak mam par skiel od otca čo použiva na zvaranie (viac druhov tmavosti).už sa tešim na skúsenosti
Tak to aby si si rano makol lebo \"zatmenie sa začne o 8.04 h, maximálna fáza zatmenia nastane o 9.26 h a koniec zatmenia bude o 10.55 h\" to plati pre BA. pre KE je to o 36minut skor.
hej folia z 3,5 diskety co sa kedysi pouzivala normalka do kompov, je to aj lacna nahrada tych okuliarov na pozorovanie, disketu uz dnes sice tazko kupis ale tak doma sa vzdy najde aspon kus (P.S. CD take ucinky nema )
Skoda ze je to tak z rana hned....mam skusku o 8 cize to nestiham :/
zatmenie slnka
Dakujem
http://www.spaces.sk/predpovede/zatmenie-slnka-2011/
Neviem aký návod máš na mysli, no použil by som ohniská nad 150 mm a výborná je aj fólia Astrosolar - skús google ...
Čo sa návodu týka - čo najdlhšie ohnisko, čo najkratšie časy, a namiesto clonenia na maximum radšej silný ND filter.
A hlavne - NEZABUDNÚŤ CHRÁNIŤ SI ZRAK - Slunko je sviňa
Prva fotka - do karat zahrali mraky, na druhej uz je DR prilis velky. Treba to vyskusat, urcite cez filter.
http://astro-web.webnode.cz/pozorujte-s-nami/
Skoda ze je to tak z rana hned....mam skusku o 8 cize to nestiham :/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie