Riesim otazku kompu na spracovanie foto. Chcem sa spytat, co by bola vyhodnejsia kombinacia? Cize Macbook Pro + externy display alebo stolny iMAC? Jedna sa mi o nove modely 2011. Chcem si kupit nieco co mi vydrzi dlhsiu dobu a bude mi vykonovo postacovat. Su iMACy vykonnejsie od Macbookov? Pytam sa v Apploch sa nevyznam. Bude to moje prve jablcko. Dakujem za info
Riesim otazku kompu na spracovanie foto. Chcem sa spytat, co by bola vyhodnejsia kombinacia? Cize Macbook Pro + externy display alebo stolny iMAC? Jedna sa mi o nove modely 2011. Chcem si kupit nieco co mi vydrzi dlhsiu dobu a bude mi vykonovo postacovat. Su iMACy vykonnejsie od Macbookov? Pytam sa v Apploch sa nevyznam. Bude to moje prve jablcko. Dakujem za info
Tiež som pred časom riešil rovnakú otázku a vyhral jednoznačne I-mac, na prácu je to jednoducho lepšie, v počítači je značne obmedzujúcim kritériom rýchlosť HD a práve v tejto oblasti je I-mac lepší. Taktiež má špičkový displej, čiže netreba nič prepájať...záleží či by si využil prenosnosť macbooku, ak ani nie tak určite Imac.
pockaj hned ti to poslem. V prvom rade som sa na to pytal v druhom rade robil som sa nom a cely som ho ako rozbaloval tak aj spojazdnoval a nevsimol som si co len jediny mozny otvor a v tretom rade hned ti poslem link kde sa o tom hovori ze jedina mozno ako zvacsit ramku je hned kupit so zvacsenou alebo si to kupit samotne a v servise ti to spravia. No neviem si predstavit ze by sa niekto hned pchal do iMacu a menil ramky a riskoval zarucnu dobu
Este taka otazocka, ze odkial sa MAC najlepsie oplati kupit? Resp. kde ich vlastne predavaju?
Ak mas moznost ho zobrat bez Dph zavolam svagrovi kde ho kupoval viem ze rozdiel v cene s Dph a bez Dph bolo 400€ tusim v tej jeho zostave aku som ti pisal
pockaj hned ti to poslem. V prvom rade som sa na to pytal v druhom rade robil som sa nom a cely som ho ako rozbaloval tak aj spojazdnoval a nevsimol som si co len jediny mozny otvor a v tretom rade hned ti poslem link kde sa o tom hovori ze jedina mozno ako zvacsit ramku je hned kupit so zvacsenou alebo si to kupit samotne a v servise ti to spravia. No neviem si predstavit ze by sa niekto hned pchal do iMacu a menil ramky a riskoval zarucnu dobu
tak si sa asi zle pytal a slabo pozeral http://www.youtube.com/watch?v=lsE_EVc9Gzs RAM sa instaluje uzivatelsky, bez straty zaruky. Pasuju tam notebookove moduly
tak si sa asi zle pytal a slabo pozeral http://www.youtube.com/watch?v=lsE_EVc9Gzs RAM sa instaluje uzivatelsky, bez straty zaruky. Pasuju tam notebookove moduly
Viem ze som pozeral cca pred 2tyzdnami recenziu kde dvaja ludkovia (slovaci) robili recenziu na iMAc 27". Bola zhruba 12min dlha recenzia kde hovorili aj o probleme s vymenou ramiek. No dobre vediet Dik za link takze MLCIIM No este prednedavnom mnoho ludi pindalo na cenu iMacu s 2Gb ramkou a 8GB ze aky nenormalny cenovy rozdiel bol medzi nimi a nepisalo sa nic o vlastnej vymene. No a pytal som sa v M-zone. No je pravda ze oni mnoho krat aj os...ju samozrejme koli tomu aby mali peniaze. Ja som mal prednedavnom pokazeny adapter k MB a bolo mi povedane ze musim kupit novy. No nasiel som servis kde mi to za 20€ spravili a fici ako novy a usetril som 60€.
a este, ze ako je to s MACom po dlhsej dobe.. napr. s mojim terajsim pevnym PC som fungoval od 2003tieho roku a len min rok som mu doprial decentny upgrade chcem sa spytat, ci viem takto dlhodobo fungovat aj s MACom? Lebo planujem zainvestovat do konfigu, ktory mi vydrzi dlhsiu dobu ci radsej sa oplati kupit daco slabsie a lacnejsie a menit? Lebo pocul som, ze MAC stare PC nesupportuje a neviem na nich nainstalovat novy SW.. je toto pravda? Pytam sa, lebo od 1986teho robim s platformou IBM-PC a hlavne s operacnymi MS DOS, MS WINDOWS, LINUX, OPEN BSD a MAC bude pre mna daco nove a doposial nepreskumane tak aby som nekupil zas daco co po 4roch rokoch bude mat sice vykon, ale uz ziaden novy SW na tom nespustim, lebo na to nebude podpora zo strany vyrobcu. Dakujem za info
Pokial chces upravovat foto nezalezi ci si kupis starsi jazdeny model alebo uplnu novinku s vymakanym procesorom a neviem co este , fotky su stale 2D format takze procesor nezatazujes ako keby si sa napriklat venoval videu , ano uprva raw vyzaduje kvalitnu CPU nakolko su to zdlhave a zlozite upravy velkych formatov, ale napr 2.7 ghz a trufam si povedat ze aj s nizsiou cpu macbook pro ci iMAC 27 jazdeny kupis za dobru cenu a postaci ti aj na veky . Ide oto ,ze apple su stabilne unix platformy teda zabezpecuje stroju cisty chod bech EROROV a podobnych WIN zalezitosti. Staci ak si urobis ssd disc upgrade a mas stroj ako vysity . (problemi s instalaciami coho kolvek SW nieje problem ) takye radsej este popremyslaj
Otazka mimo. Nevidis po case na iMAC znizenie vykonu? Hlavne ak exportujem fotky z LR do JPG tak export je nekonecny. Cca. 800 foto z RAW. Odhadom tak 40 minut. Nasiel som SW na precistenie MACu, ale nic markantne sa nestalo.
Nemas podobny pocit?
mac sa nemusi precistovat ja nerozumiej tym app na co to vlastne robia , niesom odbornik ale od odbornika som dostal dopre ponaucenia , takze problem pomaleho chodu je niekde inde
mac sa nemusi precistovat ja nerozumiej tym app na co to vlastne robia , niesom odbornik ale od odbornika som dostal dopre ponaucenia , takze problem pomaleho chodu je niekde inde
Vsetko potrebuje po case vycistit. Tie APP prevazne kontroluju HD a cistia log subory. Pomaly chod bude asi v tom ze som si uz privikol na MAC.
Teraz som si premeral export z LR. Dostanem asi 20 JPG za 1 min. Cize moj odha 40min na 800 fotiek bol vcelku slusny.
Vsetko potrebuje po case vycistit. Tie APP prevazne kontroluju HD a cistia log subory. Pomaly chod bude asi v tom ze som si uz privikol na MAC.
Teraz som si premeral export z LR. Dostanem asi 20 JPG za 1 min. Cize moj odha 40min na 800 fotiek bol vcelku slusny.
ono je to vetsinou problem s malo miestom na hdd a vtedy vznika efekt spomalenia , ulne naj je mat ssd disc na system a externy hdd esata alebo aspon firewire 800 na zapisovanie dat pri praci toz moj nazor
Kamoš je tiež zbláznený do jablčiek , má Macbook aj iMac a môj názor na to je že sú to vyhodené peniaze, jediné čo je na tom dobré sú monitory, tie sú fakt špička, ale výkon PC za tie prachy úplne mimo... Lepšie povedané človek si rovnako výkonnú zostavu s kvalitným monitorom poskladá za polovicu maximálne 2/3 ceny origo iMac... Kopec ludí to ospevuje do nebies, ale že tam majú nainštalované virtuálne PC aby im chodili Windowsové aplikácie a že to vtedy mrzne ako strará kraksna sa nepochváli nikto ... Kamoš dal za iMac s 27" LCD 1800€ (core i3, ATI 5670, 4GB RAM... ) kto chce rýchlosť dá si vykonnejší CPU , výkonnejšiu grafiku a SSD HDD , to všetko stojí pár šupov, najväčšia pálka je LCD , ale zostava za ktorú by dal človek 1200-1300€ by celý iMac prevalcovala na plnej čiare...
Nech sa na mna nikto neurazí, ale je to viac imidžovka ako poriadna mašina, že to je schované všetko v LCD je síce pekné , ale dnes ked sa človek posnaží tak vie všetko nabúchať do mini skrinky , alebo aj mini-ITX, ale tam nabúchať výkonné komponenty je už problém
Ak mas moznost ho zobrat bez Dph zavolam svagrovi kde ho kupoval viem ze rozdiel v cene s Dph a bez Dph bolo 400€ tusim v tej jeho zostave aku som ti pisal
Keby som moc chcel, tak viem nakupit aj bez DPH, ale inac bezne bez DPH nakupit neviem
Kamoš je tiež zbláznený do jablčiek , má Macbook aj iMac a môj názor na to je že sú to vyhodené peniaze, jediné čo je na tom dobré sú monitory, tie sú fakt špička, ale výkon PC za tie prachy úplne mimo... Lepšie povedané človek si rovnako výkonnú zostavu s kvalitným monitorom poskladá za polovicu maximálne 2/3 ceny origo iMac... Kopec ludí to ospevuje do nebies, ale že tam majú nainštalované virtuálne PC aby im chodili Windowsové aplikácie a že to vtedy mrzne ako strará kraksna sa nepochváli nikto ... Kamoš dal za iMac s 27" LCD 1800€ (core i3, ATI 5670, 4GB RAM... ) kto chce rýchlosť dá si vykonnejší CPU , výkonnejšiu grafiku a SSD HDD , to všetko stojí pár šupov, najväčšia pálka je LCD , ale zostava za ktorú by dal človek 1200-1300€ by celý iMac prevalcovala na plnej čiare...
Nech sa na mna nikto neurazí, ale je to viac imidžovka ako poriadna mašina, že to je schované všetko v LCD je síce pekné , ale dnes ked sa človek posnaží tak vie všetko nabúchať do mini skrinky , alebo aj mini-ITX, ale tam nabúchať výkonné komponenty je už problém
pokial zarátaš aj legálny Windows a Lightroom za 300 euro plus rocne antivirus, ked Aperture stoji nieco cez 60, tak az taky jednoznacny ten tvoj prepocet nebude. Ja som dokonca vypocital, ze ten iMac vyde menej. Okrem toho skus sa designovo priblizit Applu nejakou skladackou. Nehovorim, ze bysom si nevystacil s PC, ale teraz sa bavime objektivne.
Kedysi a pomerne dost dlhe obdobie som si skladal kompy sam, ale priznam sa, ze uz ma nebavi vyberat si komponenty a skladat si to.. a zase skladacku si niekomu druhemu spravit nedam, lebo tam vacsinou pchaju shitne komponenty. Znackove PC sa neoplati, lebo vykonovo su slabe a zbytocne drahe. Mam teraz 2jadro Intel 2.8GHz, 4GB ram, 3x 7200ot. 320GB HDD, ale nedavno mi tam crashol oficialny win7 64bit pri aktualizacii na IE9. Pritom na notebooku mi to zbehlo v poriadku. Vkuse mi crashoval a restartoval sa explorer. Asi tak 5x za minutu. System ani komplet nenabehol. Nepomohlo tomu nic, skusal som rozne veci a podotykam nie trivialne a jedine co pomohol bol reinstall. Pri reinstalle mi to nechcelo najst HDD az pokym som neloadol driver, potom to zas nevedelo zmazat/vytvorit a naformatovat novu particiu.. vzdy nejaky error az pokym som si to nepripojil cez USB na notas a nenaformatoval tam.. Po reinstalle som si ten Win pekne vyupdatoval, vsetko zbehlo OK, restartol som PC par krat, installol LR, porobil foto a isiel spat. Na druhy den ho zapnem a ostalo mi to stat na starting Windows a tam to aj zostalo.. Linux mi pritom bootne v pohode.. takze vtedy som si povedal, ze sa na to mozem vykaslat a idem na MAC a tento povodny PC dam dokopy a posuniem nasim. Znamy ma MBP a nema s tym najmensie problemy a vykonovo sa mi ten jeho notas zda byt uplne inde ako moje Lenovo, aj ked parametrami su podobne. Ano, suhlasim, ze MAC je predrazeny, ale vyhodene peniaze to istotne nie su. Virtualne masiny tam pustat nebudem, lebo to co potrebujem mi tam pojde aj bez toho a na Win aplikacie mam notas alebo to druhe PC.
Macbook Pro alebo iMAC
http://www.youtube.com/watch?v=lsE_EVc9Gzs
RAM sa instaluje uzivatelsky, bez straty zaruky. Pasuju tam notebookove moduly
http://www.youtube.com/watch?v=lsE_EVc9Gzs
RAM sa instaluje uzivatelsky, bez straty zaruky. Pasuju tam notebookove moduly
Nemas podobny pocit?
Kopec ludí to ospevuje do nebies, ale že tam majú nainštalované virtuálne PC aby im chodili Windowsové aplikácie a že to vtedy mrzne ako strará kraksna sa nepochváli nikto ...
Kamoš dal za iMac s 27" LCD 1800€ (core i3, ATI 5670, 4GB RAM... ) kto chce rýchlosť dá si vykonnejší CPU , výkonnejšiu grafiku a SSD HDD , to všetko stojí pár šupov, najväčšia pálka je LCD , ale zostava za ktorú by dal človek 1200-1300€ by celý iMac prevalcovala na plnej čiare...
Kopec ludí to ospevuje do nebies, ale že tam majú nainštalované virtuálne PC aby im chodili Windowsové aplikácie a že to vtedy mrzne ako strará kraksna sa nepochváli nikto ...
Kamoš dal za iMac s 27" LCD 1800€ (core i3, ATI 5670, 4GB RAM... ) kto chce rýchlosť dá si vykonnejší CPU , výkonnejšiu grafiku a SSD HDD , to všetko stojí pár šupov, najväčšia pálka je LCD , ale zostava za ktorú by dal človek 1200-1300€ by celý iMac prevalcovala na plnej čiare...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa