Teda neviem ako vy, ale ja si na fotenie svadby beriem asistentku, ktora mi drzi odrazku/blesk alebo podava techniku, plus je to moj sofer a samozrejme dostane za to aj odmenu.
Stretavam sa vsak s tym, ze obvykle s tym mava foteny par problem a pytaju sa, ci to nezvladnem sam? Mate aj vy taketo skusenosti alebo fotite samy?
Nehovoriac o tom, ze aj vybavit aspon 4 hodky na fotenie je problem. Vacsinou sa podari tak 1 alebo max 2 hod. Pripadne, ved bude kameraman. Nechapem co ma kameraman s fotenim? On mi ma drzat odrazky?
Ide mi o to, ze ja chcem spravit svadobnemu paru pekne fotky, ale mam pocit akoby im na tom ani nezalezalo? Je to az taky naklad mat na urade/kostole alebo na hostine o jedneho cloveka viac?
PS. Uz asi chapem, preco iny fotografi pytaju za svadby aj 1000eur. Aspon sa vyhnu takemuto vymyslaniu. Kto chce pekne fotky, je ochotny si to zariadit aj zaplatit.
WildSammy, ty budes podobny pacient ako Norukalap, co sa namotal na profi vybavu (D3 a svetelne skla) ale zabudol sa zamerat na styl, rukopis najateho fotografa. Naco potrebujes preboha 4 hodiny brouzdat po place a hladat miesta?! Teren treba opoznat v predstihu, dohladat miesta a nafotit si dokumentacne. Doma popremyslat este co a ako zinscenovat, ja si dokonca tlacim storyboard 5x7 fotecky, nalepim do A5 bloku a dopisem poznamkuy. Takto idem na plac v den D a mam vystarane. Ten storyboard je dobry, jednak nezabudnes co si vymyslel a svadobcanov dost ukludni, ked uvidia konkretne co sa bude pocas casu venovaneho foteniu robit. 60-90 ostreho fotenia a mas done. Nikdy som nemal problem ze niekoho trebalo uvolnovat 1/2 hodinu. Skor po 90 minutach je kazdy unaveny z vyrazov a pozovania, pripadne aj spoteny. WildSammy, zenis sa koli sebe a rodine, nie aby si mohol 4 hodiny pozovat fotografovi.
P.S. Kamo teba, podobne ako Norukalapa by som nefotil ani zadarmo. Vam podobni prespekulovani koumaci je to najhorsie co moze byt bez rozdielu zanru.
a prirovnavat mna k Norukalap.. no neviem, neviem.. mne skor pripadaju tvoje reakcie dost podobne jeho zmyslaniu, ale gratulujem Ti si prvy, kto sa tu do mna pustil od roku 2007, kedy som sa tu zaregistroval doteraz som bol neutralny, ale raz to uz prist muselo :-P
a prirovnavat mna k Norukalap.. no neviem, neviem.. mne skor pripadaju tvoje reakcie dost podobne jeho zmyslaniu, ale gratulujem Ti si prvy, kto sa tu do mna pustil od roku 2007, kedy som sa tu zaregistroval doteraz som bol neutralny, ale raz to uz prist muselo :-P
Nic v zlom, trochu si si koledoval touto temou. Aby si zvysil svoju prestiz, zmen si v profile zaciatocnik na nieco ine, to nemusi posobit dobre na dvojich potencionalnych klientov, ked vyjednavas o cene a podmienkach.
Nic v zlom, trochu si si koledoval touto temou. Aby si zvysil svoju prestiz, zmen si v profile zaciatocnik na nieco ine, to nemusi posobit dobre na dvojich potencionalnych klientov, ked vyjednavas o cene a podmienkach.
zvysim si to ak sa zacnem citit ako profesional, zatial sa tak necitim a ani nemam take ceny
Ak si niekto mysli, ze si zvysi prestiz zmenou statusu, tak je podla mna (slusne povedane) vtipny
Ak si niekto mysli, ze si zvysi prestiz zmenou statusu, tak je podla mna (slusne povedane) vtipny
Myslim si ze Divoky Sam to zle pochopil. Nikto mu nevnucuje profi level ale nieco medzi, lebo to davno WildSammy je. Ked sa na to pozriem zo strany klienta, ak si ho nahodou tu vygoogli a tu uvidi zaciatocnik tak sa moze vynarat otazka ci ma na to aby pytal mone$ a vnucoval sa s asistentom.
Myslim si ze Divoky Sam to zle pochopil. Nikto mu nevnucuje profi level ale nieco medzi, lebo to davno WildSammy je. Ked sa na to pozriem zo strany klienta, ak si ho nahodou tu vygoogli a tu uvidi zaciatocnik tak sa moze vynarat otazka ci ma na to aby pytal mone$ a vnucoval sa s asistentom.
kedysi som tu mal uvedene aj meno aj techniku aj iny stupen z nejakeho dovodu, ktory sa mi presne uz teraz nevybavuje som sa rozhodol byt anonymnejsim hmm, idem popozerat, co je tam na vyber
Poznam tu zaciatocnikov so super foteckami, poznam tu aj samozvancov bez zrkadla. Foto napovie viac ako nejaky status.
Ak kupis co kupis, tak kupis dobre. Priklanal by som sa k D800. Otazka je vaha a pouzitelnost pre tvoj zamer. A neboj sa. 4fps je pozehnane vela. Skor by som rozmyslal kolko velkoplosnych plagatov rocne vytlacis a ake PC mas doma. Dalsia vec je vaha. D800 + BG + 70-200 vizera fasa, ale ta vaha je dost aj a na chlapa co ma 100kg zivej vahy.
Ak kupis co kupis, tak kupis dobre. Priklanal by som sa k D800. Otazka je vaha a pouzitelnost pre tvoj zamer. A neboj sa. 4fps je pozehnane vela. Skor by som rozmyslal kolko velkoplosnych plagatov rocne vytlacis a ake PC mas doma. Dalsia vec je vaha. D800 + BG + 70-200 vizera fasa, ale ta vaha je dost aj a na chlapa co ma 100kg zivej vahy.
Téma tesne vedľa. Aj tak by na zaujímal vplyv váhy fotografa na jeho kondíciu a prácu s fotoaparátom.
a čo myslíš kolko neviest pravidelne navštevuje ephoto?
To by som bol asi načisto blázon kľudne im dám aj origo, ak budú mať dosť peňazí na zaplatenie si autorských práv prosím...
prepac, nechcem do teba rypat, ale mas pocit ze si na takej urovni, aby si si pytal peniaze za autorske prava?? nerozculuj sa, vysvetlim... kamoske fotil chlapik svadbu, dal jej mozno 50 fotiek, a samozrejme sa jej nepacili, chcela si pozriet ostatne, a dotycny jej povedal, ze foto zmazal - cili sa k nim uz nedostane... toto ma napadlo ked som cital tvoju reakciu, preto ma hend napadlo, ci aj ten dotycny fotograf takto nezmysla, no jeho tvorba tomu vobec nenasvedcuje.... len taka moja otazka, neber to v zlom samozrejme...
Preco maju ludia problem s asistentami? (svadobna tema)
Teda neviem ako vy, ale ja si na fotenie svadby beriem asistentku, ktora mi drzi odrazku/blesk alebo podava techniku, plus je to moj sofer a samozrejme dostane za to aj odmenu.
Stretavam sa vsak s tym, ze obvykle s tym mava foteny par problem a pytaju sa, ci to nezvladnem sam? Mate aj vy taketo skusenosti alebo fotite samy?
Nehovoriac o tom, ze aj vybavit aspon 4 hodky na fotenie je problem. Vacsinou sa podari tak 1 alebo max 2 hod. Pripadne, ved bude kameraman. Nechapem co ma kameraman s fotenim? On mi ma drzat odrazky?
Ide mi o to, ze ja chcem spravit svadobnemu paru pekne fotky, ale mam pocit akoby im na tom ani nezalezalo? Je to az taky naklad mat na urade/kostole alebo na hostine o jedneho cloveka viac?
PS. Uz asi chapem, preco iny fotografi pytaju za svadby aj 1000eur. Aspon sa vyhnu takemuto vymyslaniu. Kto chce pekne fotky, je ochotny si to zariadit aj zaplatit.
Dakujem vopred za Vase nazory.
P.S. Kamo teba, podobne ako Norukalapa by som nefotil ani zadarmo. Vam podobni prespekulovani koumaci je to najhorsie co moze byt bez rozdielu zanru.
Aj tak by na zaujímal vplyv váhy fotografa na jeho kondíciu a prácu s fotoaparátom.
PS : o akych temach je tato tema?
Aj tak by na zaujímal vplyv váhy fotografa na jeho kondíciu a prácu s fotoaparátom.
Kazdopadne tema o kus vedla..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa