Fórum » Pokec

su vase ceny prilis vysoke?

kaFOtka
kaFOtka 2013-04-09 13:36:02+02
Chcem sa s vami podelit o toto video, od jednej, mozno na prvy pohlad uletenej dievciny po zhlianduti ma to az prinutilo zamysliet sa nad produktami svojej cinnosti a tym vsetkym, co ponukam.. urcite sa kazdy z nas stretol s tym, ze mu niekto povedal, ze jeho sluzby su prilis drahe a radsej si najde lacnejsiu nahradu. hlavne zacinajuci fotografi, (teda aj ja) sa snazime hnat ceny az do krajosti, len aby sme aspon nieco mali a niecim obohatili svoje portfolium. ale co tym ziskavame? U mna to bol neustaly strach z toho, ze ak konecne triezvo ohodnotim to co ponukam, zostanem na fotografickom suchu. Ked sa vsak nad tym, po zhliadnuti thto videa zamyslim, tym ze robim fotograficku "charitu" skodim len sama sebe. Ved ja vlastne nechcem fotit ludi, ktori si ma vybrali len preto, ze som im to urobila najlacnejsie.. Chcem takych, ktori si budu mysliet, ze moja praca je nenahraditelna a chcu take fotky, ake produkujem a nejdu len po tej najnizsej cene. taki ludia si nevedia potom vazit to co dostanu..

tu je spominane video.. je v anglictine, ale snad aj vam pomoze tak ako pomohlo mne..

http://www.alexbeadonphotography.com/blog/2013/03/19/what-to-do-when-people-say-your-prices-are-too-high/

Ake su vase skusenosti a pocity? Ako sa vam podarilo s tym vysporiadat?

WildSammy
2013-04-09 16:47:17+02
príspevok od: Kuban
jak sa vravi,- este musim vela halusky pojest aby som si takto ohodnotil moje fotky
a to je praveze cena este z tych lacnejsich za tieto sluzby teda ak hovorime o tom, ze to ma mat aj patricnu kvalitu..

quintes
2013-04-09 18:01:02+02
Keby ste tak namiesto penazi radsej riesili, ako naucit ludi tu na Sk vazit si pracu fotografa (ci uz svadby ci portret), pozrite si len ceny svadobnych fotografov tot blizko za hranicou...

Ale, to uz narazam na naturu naroda...

Photograph33
2013-04-09 18:02:11+02
príspevok od: kaFOtka
cize davas z celeho fotenia iba par foto?
modelkam sa nezvyknu davat neretusovane foto,je to len polotovar,vzdy odovzdaj len vyslednu kvalitu,ktora ta bude reprezentovat vsade,kde sa foto objavia

boledo42
2013-04-09 18:06:36+02
príspevok od: martin9113
mne kedysi nevesta spekulovala za svadbu dat 6000sk v tej dobe s om mal d300 + 17-55 2,8 nakoniec si zavolala chalana za 3000 ktory fotil fuji 9600 fotky robil z internym bleskom , katastrofa. a z drzostou prisla zamnou ci sa snimy da nieco urobit lebo snimy nieje spokojna, ludia su rozny.
a čo si jej povedal?

martin9113
2013-04-09 18:13:17+02
príspevok od: boledo42
a čo si jej povedal?
rychle riesenie z rozmazanej machule fotku neurobim. tym to prema konci.

momasko
2013-04-09 18:26:09+02
Chcem sa s vami podelit o toto video, od jednej, mozno na prvy pohlad uletenej dievciny po zhlianduti ma to az prinutilo zamysliet sa nad produktami svojej cinnosti a tym vsetkym, co ponukam.. urcite sa kazdy z nas stretol s tym, ze mu niekto povedal, ze jeho sluzby su prilis drahe a radsej si najde lacnejsiu nahradu. hlavne zacinajuci fotografi, (teda aj ja) sa snazime hnat ceny az do krajosti, len aby sme aspon nieco mali a niecim obohatili svoje portfolium. ale co tym ziskavame? U mna to bol neustaly strach z toho, ze ak konecne triezvo ohodnotim to co ponukam, zostanem na fotografickom suchu. Ked sa vsak nad tym, po zhliadnuti thto videa zamyslim, tym ze robim fotograficku "charitu" skodim len sama sebe. Ved ja vlastne nechcem fotit ludi, ktori si ma vybrali len preto, ze som im to urobila najlacnejsie.. Chcem takych, ktori si budu mysliet, ze moja praca je nenahraditelna a chcu take fotky, ake produkujem a nejdu len po tej najnizsej cene. taki ludia si nevedia potom vazit to co dostanu..

tu je spominane video.. je v anglictine, ale snad aj vam pomoze tak ako pomohlo mne..

http://www.alexbeadonphotography.com/blog/2013/03/19/what-to-do-when-people-say-your-prices-are-too-high/

aj ked by som ta mal brat ako konkurenciu kedze si z rovnakeho mesta ja sa riadim tym ze najlepsia reklama je spokojny zakaznik...A pokial sa niekomu tvoja praca paci zaplati tolko kolko zapytas. V opacnom pripade nech si ide inde aspon tym vyselektujes kdejakych spekulantov co sa budu natahovat za kazde euro...kazdy sa uci na vlastnych chybach a bohuzial ryzuju na tom ludia co fotia pod cenu a bez vahania odovzdavaju fotky za ktore by sa skutocny profik hanbil a radsej by zaplatil zo svojho a ospravedlnil sa ze to dojebabral...

JohnNewton
2013-04-09 18:53:32+02
príspevok od: quintes
Keby ste tak namiesto penazi radsej riesili, ako naucit ludi tu na Sk vazit si pracu fotografa (ci uz svadby ci portret), pozrite si len ceny svadobnych fotografov tot blizko za hranicou...

Na náturu národa nenarážaj, až potom, keď budú priemerné platy také ako toť blízko za hranicou

FLASH-FOTO
2013-04-09 19:25:10+02
príspevok od: quintes

To si krásne vystihol..., lenže pokiaľ tu bude záplava takých, ktorí podlezú cenu na minimum..., a pre zákazníka bude investícia do fotografie tá posledná položka..., tak s tým nikto nič neurobí

Ľuboš Capcara
2013-04-09 19:34:33+02
Momentalne este cennik nemam, web si pripravujem no neviem ci mam zacat s pevnymi cenami alebo napisat ze cena je variabilna podla podmienok/casu fotenia? Chcem zacat fotenim oslav, stuzkovych a podobnych sukromnych akcii (svatba nie) a nabrat tym viac skusenosti. Skusenosti mam len zbezne fotenim rodinnych akcii a pijatik s kamaratmi

WildSammy
2013-04-09 19:46:37+02
príspevok od: Ľuboš Capcara
Momentalne este cennik nemam, web si pripravujem no neviem ci mam zacat s pevnymi cenami alebo napisat ze cena je variabilna podla podmienok/casu fotenia? Chcem zacat fotenim oslav, stuzkovych a podobnych sukromnych akcii (svatba nie) a nabrat tym viac skusenosti. Skusenosti mam len zbezne fotenim rodinnych akcii a pijatik s kamaratmi
mne sa variabline ceny neosvedcili.. ludia radi vidia o com to je..

Neschopko
2013-04-09 19:55:07+02
príspevok od: JohnNewton
Na náturu národa nenarážaj, až potom, keď budú priemerné platy také ako toť blízko za hranicou
Máš pravdu, čo sa platov týka, no tu je skôr problém, že nepoznáme hodnotu peňazí a hlavne nepoznáme hodnotu práce. U nás nikto nezaplatí fotografovi toľko, ako napríklad v Rakúsku, no ak si má kúpiť nejaký tovar, tak tu človek ochotne a rád kúpi handry, elektro, proste čokoľvek omnoho drahšie, ako to kúpi tam, pritom tie výrobky, čo tu máme, častokrát dosahujú úroveň 3. triedy toho, čo predávajú napr. v Rakúsku (stačí, ak tu obchodník prečiarkne nejakú astronomickú sumu a pod ňou dá nejaké to % zľavu). Prečo, ak si fotograf tu pýta nejaké € za fotky, tak je označený div nie za zlodeja a ak obchodník dá 20% zľavu z tovaru, na ktorom má 200-300% zisk, tak sa tešíme, aký sme urobili super nákup? U nás si niektoré služby proste nevážime a naopak, vyhadzujeme peniaze za to, čo je neskutočne predražené.

JohnNewton
2013-04-09 20:17:15+02
príspevok od: Neschopko
Máš pravdu, čo sa platov týka, no tu je skôr problém, že nepoznáme hodnotu peňazí a hlavne nepoznáme hodnotu práce. U nás nikto nezaplatí fotografovi toľko, ako napríklad v Rakúsku, no ak si má kúpiť nejaký tovar, tak tu človek ochotne a rád kúpi handry, elektro, proste čokoľvek omnoho drahšie, ako to kúpi tam, pritom tie výrobky, čo tu máme, častokrát dosahujú úroveň 3. triedy toho, čo predávajú napr. v Rakúsku (stačí, ak tu obchodník prečiarkne nejakú astronomickú sumu a pod ňou dá nejaké to % zľavu). Prečo, ak si fotograf tu pýta nejaké € za fotky, tak je označený div nie za zlodeja a ak obchodník dá 20% zľavu z tovaru, na ktorom má 200-300% zisk, tak sa tešíme, aký sme urobili super nákup? U nás si niektoré služby proste nevážime a naopak, vyhadzujeme peniaze za to, čo je neskutočne predražené.
Nepoznáme hodnotu peňazí, lebo nepoznáme hodnotu práce. Pôrodná sestra po 30 rokoch praxe s atestáciami a opránením vykonať pôrod aj sama má malej nemocnoci 500 €, a žiadnu možnosť neplatiť dane a odvody. Povedzme si pravdu, veľké množstvo fotografickej práce je vykonané načierno. Okrem toho je tu voľný trh, dopyt a ponuka. Sám si vyberieš zákazníka. A ešte jedna drobnosť, pre veľkú väčšinu obyvateľov je drahá svadobná fotografia to posledné čo doma potrebujú
A 200-300 % zisk pri predaji tovaru je holý nezmysel (okrem Činskych obchodov)

lubos hladky
2013-04-09 20:25:58+02
príspevok od: martin9113
mne kedysi nevesta spekulovala za svadbu dat 6000sk v tej dobe s om mal d300 + 17-55 2,8 nakoniec si zavolala chalana za 3000 ktory fotil fuji 9600 fotky robil z internym bleskom , katastrofa. a z drzostou prisla zamnou ci sa snimy da nieco urobit lebo snimy nieje spokojna, ludia su rozny.
ja by som povedalv na tvojom mieste uplne z vaznov tvarov ze za 6000 sk sa budem ochotny na to pozret

Neschopko
2013-04-09 20:27:42+02
príspevok od: JohnNewton
Nepoznáme hodnotu peňazí, lebo nepoznáme hodnotu práce. Pôrodná sestra po 30 rokoch praxe s atestáciami a opránením vykonať pôrod aj sama má malej nemocnoci 500 €, a žiadnu možnosť neplatiť dane a odvody. Povedzme si pravdu, veľké množstvo fotografickej práce je vykonané načierno. Okrem toho je tu voľný trh, dopyt a ponuka. Sám si vyberieš zákazníka. A ešte jedna drobnosť, pre veľkú väčšinu obyvateľov je drahá svadobná fotografia to posledné čo doma potrebujú
A 200-300 % zisk pri predaji tovaru je holý nezmysel (okrem Činskych obchodov)
Čo sa svadobnej foto týka, tak máš pravdu. Hlavne, ak má niekto svadbu 2-3 krát
Čo sa toho zisku týka, tak to až taký nezmysel nie je. Myslel som zisk pri predaji napríklad športového oblečenia. Viem o čom píšem. Tieto obchody potom niekoľkokrát ročne dávajú 50% zľavy na tovar a aj tak sú v slušnom zisku.

yves998
2013-04-09 21:02:28+02
Suhlas,za 3 ks foto buducej maminy sme v D platili 300 €,na SR by to asi stalo podstatne menej...

lubco
2013-04-09 21:27:47+02
Asi si nikdy v ničom nepodnikal.... 200-300% a dokonca zisk... odporúčam každému si aspoň raz v živote skúsiť nejaké podnikanie

lubco
2013-04-09 21:59:34+02

S čím sa vysporiadať? Že niekto nedokáže byť v nejakom odvetví ziskový? Je jedno v akom.
Sú iba 2 možnosti (ako v každom odvetví, nielen foto):
1, vykašlať sa na to keď to neviem/nedokážem a robiť niečo iné.
2, snažiť sa dovtedy pokiaľ to viem/dokážem.

Alebo je daná činnosť moje hobby a každé hobby čosi stojí

Napster050
2013-04-09 22:05:03+02
príspevok od: lubco
Asi si nikdy v ničom nepodnikal.... 200-300% a dokonca zisk... odporúčam každému si aspoň raz v živote skúsiť nejaké podnikanie
v tom prípade si slabo podnikal... poznám ľudí, ktorý na "svojom" tovare ryžujú 200-300% a majú zisky, že už nevedia čo s tým majú robiť.

( už tu vidím 10 mínusiek od neúspešných podnikateľov )

Neschopko
2013-04-09 22:07:03+02
príspevok od: lubco
ok ok ... nebudem sa tu s tebou hádať (o maržiach, respektíve o zisku v NIEKTORÝCH obchodoch viem svoje, dosť dlhú dobu som s tým pracoval), pretože to nie je tak podstatné, no to čo som chcel svojim príspevkom povedať bolo, že tu ochotne preplácame tovar, ktorý ani zďaleka nemá tú hodnotu a pritom za niektoré služby nie sme ochotní zaplatiť viac peňazí, aj keď sa ten človek možno narobí viac, ako napríklad ten obchodník.

lubco
2013-04-09 22:20:49+02
ok ok ... nebudem sa tu s tebou hádať (o maržiach, respektíve o zisku v NIEKTORÝCH obchodoch viem svoje, dosť dlhú dobu som s tým pracoval), pretože to nie je tak podstatné, no to čo som chcel svojim príspevkom povedať bolo, že tu ochotne preplácame tovar, ktorý ani zďaleka nemá tú hodnotu a pritom za niektoré služby nie sme ochotní zaplatiť viac peňazí, aj keď sa ten človek možno narobí viac, ako napríklad ten obchodník.
marža a zisk je teda rozdiel. A nechcel som ani vyjadriť nesúhlas k tomu čo si myslel. Ja som zas myslel to, že ako si takmer každý mysíí aké jednoduché je byť obchodník, ako málo pracuje a podobne, má možnosť si to skúsiť a vrelo to odporúčam .

Strana 2 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()