Chcem sa s vami podelit o toto video, od jednej, mozno na prvy pohlad uletenej dievciny po zhlianduti ma to az prinutilo zamysliet sa nad produktami svojej cinnosti a tym vsetkym, co ponukam.. urcite sa kazdy z nas stretol s tym, ze mu niekto povedal, ze jeho sluzby su prilis drahe a radsej si najde lacnejsiu nahradu. hlavne zacinajuci fotografi, (teda aj ja) sa snazime hnat ceny az do krajosti, len aby sme aspon nieco mali a niecim obohatili svoje portfolium. ale co tym ziskavame? U mna to bol neustaly strach z toho, ze ak konecne triezvo ohodnotim to co ponukam, zostanem na fotografickom suchu. Ked sa vsak nad tym, po zhliadnuti thto videa zamyslim, tym ze robim fotograficku "charitu" skodim len sama sebe. Ved ja vlastne nechcem fotit ludi, ktori si ma vybrali len preto, ze som im to urobila najlacnejsie.. Chcem takych, ktori si budu mysliet, ze moja praca je nenahraditelna a chcu take fotky, ake produkujem a nejdu len po tej najnizsej cene. taki ludia si nevedia potom vazit to co dostanu..
tu je spominane video.. je v anglictine, ale snad aj vam pomoze tak ako pomohlo mne..
Trosku ine, ale tiez suvisi v temou . V novembri (2012) som mal ist fotit stuzkovu, ale nakoniec sa rozhodli, ze si zavolaju nejakeho kamarata (facebook photography), za flasu palenky. Ten dotycny chalan (fotograf) bol v skole, aby mu pozicali skolsky fotoaparat, ale riaditel mal rozum, a povedal mu, ze ked ide zarabat, nech si fotak zozenie niekde inde. Nakoniec si niekde pozical fotak, ale do dnesneho dna fotky nemaju. Do kopy maju iba 20 fotiek, ostatne vraj vymazal, lebo sa mu nepacili?! Mna vybavovala kolegyna, a tak sa jej stale pytam, ci uz maju fotky .
Myslím že správny názor aj pohľad na vec - dal by sa uplatniť aj pri iných Povolaniach. Niekedy je fakt Menej - Viac ! (menej lacných zákaziek a viac tých ktoré objednávatelia vedia zaplatiť pretože vedia čo chcú)
Myslím že správny názor aj pohľad na vec - dal by sa uplatniť aj pri iných Povolaniach. Niekedy je fakt Menej - Viac ! (menej lacných zákaziek a viac tých ktoré objednávatelia vedia zaplatiť pretože vedia čo chcú)
presne na toto som chcela poukazat.. len uz sa to tu trocha zacalo zvrhavat
slovaci nie su nauceni platit za sluzby ...za nehmotnu hodnotu
kolko ludi sa doma striha ..lebo sa im zda vela platit za holica _ kolko ludi si vymaluje byt svojpomocne... postavi dom ..prerobi byt.. svojpomocne ..po vikendoch...cez dovolenku ...atd... preco by fotenie malo byt ine...najma v case digitalov a relativne dostupnej techniky
vela veci aj ja robim sam a mozno je to na skodu veci
Ospravedlňujem sa, že som svojim príchodom prispel k narušeniu tej "vyberanej spoločnosti" a zničeniu starých zlatých časov
Presne o tom pisem, ze sa tu uz nenajde ani jeden uzivatel, co sa sem pride odreagovat, zabavit, a nie sa chytat slovicok, a hadat za kazdu cenu.... Ludia, preberte sa uz.. Ta akozekriza s Vami dobre zamavala.
Presne o tom pisem, ze sa tu uz nenajde ani jeden uzivatel, co sa sem pride odreagovat, zabavit, a nie sa chytat slovicok, a hadat za kazdu cenu.... Ludia, preberte sa uz.. Ta akozekriza s Vami dobre zamavala.
to píše ten, čo ak sa nemýlim celý víkend sa tu hádal s niekym o blbostiach ... myslím, že to bolo vlákno ... Zo zrkadlovky na kompakt
to píše ten, čo ak sa nemýlim celý víkend sa tu hádal s niekym o blbostiach ... myslím, že to bolo vlákno ... Zo zrkadlovky na kompakt
Presne o tychto ludi tu pise "ten".. A krasne poukazujes, ake je to tu cele uz neosobne. Sorry, nemozem za to, ze si sa tu prihlasil minuly rok, a netusis, o com tu pisem.
A mrzi ma, ze som uz bohuzial na zaklade nejakych palcov dole hodeni do vreca, no vzdy poviem co mam na srdci, a teraz napisem len tolko, ze kedysi sa tu bolo od koho ucit, dnes je tu sama plevel co si z vyplaty kupi low end zrkadlovku, hra sa na machra, lebo ked bol maly kradli mu deti hracky.
Presne o tychto ludi tu pise "ten".. A krasne poukazujes, ake je to tu cele uz neosobne. Sorry, nemozem za to, ze si sa tu prihlasil minuly rok, a netusis, o com tu pisem.
A mrzi ma, ze som uz bohuzial na zaklade nejakych palcov dole hodeni do vreca, no vzdy poviem co mam na srdci, a teraz napisem len tolko, ze kedysi sa tu bolo od koho ucit, dnes je tu sama plevel co si z vyplaty kupi low end zrkadlovku, hra sa na machra, lebo ked bol maly kradli mu deti hracky.
Ja neviem, aké to tu bolo v starých zlatých časoch. A nikoho tu nehádžem do žiadneho vreca. Asi budeš nejaký PÁN fotograf, keď si tu dovoľuješ niekoho nazvať plevelom. Ja ťa nepoznám osobne a nikdy by som si ťa nedovolil nejako hodnotiť. Či už po stránke ľudskej a vzhľadom k mojim schopnostiam, ani po stránke fotografovania. Mne je úplne jedno, kto si kúpil z výplaty akýkoľvek foťák. Ja som si kúpil foťák preto, že sa mi fotenie páči, baví ma fotiť a dúfam, že raz budem fotiť tak, že budem so svojimi fotkami spokojný. V mojom predchádzajúcom príspevku som len reagoval na to, že si poukazoval, ako sa majú ľudia prebrať a nie len sa tu za každú cenu hádať, pritom čo som si tu všimol, zdá sa mi, že práve ty sa tu hádaš najviac. Len toľko môj skromný názor neodborníka, či plevelu, čo si kúpil svoju zrkadlovku ... aj keď mi nikto nikdy hračky nekradol
Ja neviem, aké to tu bolo v starých zlatých časoch. A nikoho tu nehádžem do žiadneho vreca. Asi budeš nejaký PÁN fotograf, keď si tu dovoľuješ niekoho nazvať plevelom. Ja ťa nepoznám osobne a nikdy by som si ťa nedovolil nejako hodnotiť. Či už po stránke ľudskej a vzhľadom k mojim schopnostiam, ani po stránke fotografovania. Mne je úplne jedno, kto si kúpil z výplaty akýkoľvek foťák. Ja som si kúpil foťák preto, že sa mi fotenie páči, baví ma fotiť a dúfam, že raz budem fotiť tak, že budem so svojimi fotkami spokojný. V mojom predchádzajúcom príspevku som len reagoval na to, že si poukazoval, ako sa majú ľudia prebrať a nie len sa tu za každú cenu hádať, pritom čo som si tu všimol, zdá sa mi, že práve ty sa tu hádaš najviac. Len toľko môj skromný názor neodborníka, či plevelu, čo si kúpil svoju zrkadlovku ... aj keď mi nikto nikdy hračky nekradol
Ja uz neviem, mne sa zda, ze ludia uz nevedia ani citat... Pisal som o tebe alebo o tom, co si myslim o uzivateloch tohto portalu?
Preco ta hned napadaju slova ako PAN fotograf.. a vobec, ser na to, uz nemam sil.
Práve kvôli náture národa sú také platy aké sú... Ľudia si za to môžu sami, keď sú ochotní robiť za min. mzdu. Hold, celú našu históriu sme len otroci, ktorí robili na iných.
Nie je to celkom tak. Primárny problém je v tom, že sme podľahli dobe. Každý chce mať všetko hneď a teraz. Podľahne lákadlu pôžičiek a hypoték. A v tom okamihu stráca slobodu. Slobodu v rozhodovaní a myslení. Zrazu je nútený robiť aj za také peniaze, za aké by inak nerobil. Lebo už nemôže povedať, že počkám na lepšie platenú prácu. Splátky nepočkajúúúú. a preto ľudia pracujú aj za to, za čo by skôr nepracovali.
su vase ceny prilis vysoke?
tu je spominane video.. je v anglictine, ale snad aj vam pomoze tak ako pomohlo mne..
http://www.alexbeadonphotography.com/blog/2013/03/19/what-to-do-when-people-say-your-prices-are-too-high/
Ake su vase skusenosti a pocity? Ako sa vam podarilo s tym vysporiadat?
kolko ludi sa doma striha ..lebo sa im zda vela platit za holica _
kolko ludi si vymaluje byt svojpomocne... postavi dom ..prerobi byt.. svojpomocne ..po vikendoch...cez dovolenku ...atd...
preco by fotenie malo byt ine...najma v case digitalov a relativne dostupnej techniky
vela veci aj ja robim sam a mozno je to na skodu veci
slovaci aj cesi su hold narod kutilov
V mojom predchádzajúcom príspevku som len reagoval na to, že si poukazoval, ako sa majú ľudia prebrať a nie len sa tu za každú cenu hádať, pritom čo som si tu všimol, zdá sa mi, že práve ty sa tu hádaš najviac.
Len toľko môj skromný názor neodborníka, či plevelu, čo si kúpil svoju zrkadlovku ... aj keď mi nikto nikdy hračky nekradol
V mojom predchádzajúcom príspevku som len reagoval na to, že si poukazoval, ako sa majú ľudia prebrať a nie len sa tu za každú cenu hádať, pritom čo som si tu všimol, zdá sa mi, že práve ty sa tu hádaš najviac.
Len toľko môj skromný názor neodborníka, či plevelu, čo si kúpil svoju zrkadlovku ... aj keď mi nikto nikdy hračky nekradol
Preco ta hned napadaju slova ako PAN fotograf.. a vobec, ser na to, uz nemam sil.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa