Poznáte tohoto úžasného fotografa? https://www.facebook.com/pages/Mat%C3%BA%C5%A1-Strapko-Photographer/202106189843908 má tak prepracované dokonalé fotky. Ateliérovky jedna radosť!. A najviac ma berie to ako kradne práce z internetu a dáva si ich na svoju stránku (a na niektoré nezabudne pridať svoje logo). No nemilujte ho
Nie, že by som súhlasil s tým, čo ten chalanisko robí, práve naopak - nepáči sa mi to. Ale ruku na srdce, koľko z prispievateľov tohto vlákna robí na nekradnutom software?
Nie, že by som súhlasil s tým, čo ten chalanisko robí, práve naopak - nepáči sa mi to. Ale ruku na srdce, koľko z prispievateľov tohto vlákna robí na nekradnutom software?
Smelo môžem povedať že ja... V mojom iMacu nie je nič ukradnuté.
Možno časom pochopí,že biznis sa robí inák.A nakoniec, také svinstvo sa robí po celom slovensku v biznise. Ja vždy lepšie orig.soft. Už aspoň pre ten pocit,že robím čestne a nestane sa mi to čo jemu.
ak by do toho sli viacery uzivatelia tak by to malo efekt...
Ale veď šli... Ale tak ako ja, tak aj všetci ostatný dostali od neho ban... A tak som na FB skončil s prispievaním na jeho "pro foto" stránku... Môj príspevok tak vydržal najdlhšie tuším cca 25 minút...
Aďo schválne, ty máš všetok software legálne zakúpený, či ukradnutý?
Ale ved tu nejde teraz o to ci ma legalny software, jedna sa ze vyhlasuje cudzie fotky za svoje a prezentuje sa nimi... Tym nechcem povedat ze suhlasim s pouzivanim nelegalneho SW, ale v tomto pripade je uplne jedno v akom programe odstranil podpis alebo ochranu povodneho autora a nahradil ju svojim. Nikomu by sa nepacilo, keby mu ukradol fotky a podpis zmenil hoc v malovani od microsoftu ktoy ma mozno legalne licencovany...
Ale ved tu nejde teraz o to ci ma legalny software, jedna sa ze vyhlasuje cudzie fotky za svoje a prezentuje sa nimi... Tym nechcem povedat ze suhlasim s pouzivanim nelegalneho SW, ale v tomto pripade je uplne jedno v akom programe odstranil podpis alebo ochranu povodneho autora a nahradil ju svojim. Nikomu by sa nepacilo, keby mu ukradol fotky a podpis zmenil hoc v malovani od microsoftu ktoy ma mozno legalne licencovany...
Nehovorím o tom, aký používa software on. Hovorím o tom že ho kritizujú za krádež fotografií užívatelia, ktorý kradnú rovnako, akurát že nie fotografie, ale software. Príde mi to, ako keď zlodej kričí chyťte zlodeja.
Nehovorím o tom, aký používa software on. Hovorím o tom že ho kritizujú za krádež fotografií užívatelia, ktorý kradnú rovnako, akurát že nie fotografie, ale software. Príde mi to, ako keď zlodej kričí chyťte zlodeja.
Aj v tomto prípade pozor na kolektívnu vinu a generalizovanie. Nevieš kto čo používa a ako k tomu došiel. Ale na druhej strane vieš celkom presne, že to čo vydáva za svoje fotky, jednoducho jeho fotky nie sú. A to je dosť podstatný rozdiel.
Aj v tomto prípade pozor na kolektívnu vinu a generalizovanie. Nevieš kto čo používa a ako k tomu došiel. Ale na druhej strane vieš celkom presne, že to čo vydáva za svoje fotky, jednoducho jeho fotky nie sú. A to je dosť podstatný rozdiel.
Hej, nechcem generalizovať, to máš pravdu. Preto, by si mali jednotlivci vstúpiť do svedomia a ozvať sa tí, ktorý ten soft kradnutý nemajú. Každý by sa mal pozrieť najskôr na seba, skôr ako začnem súdiť druhého. Nakoniec o niektorých užívateľoch viem, že ten soft legálny nemajú (nebudem menovať).
Opäť hovorím, to čo robí ten chalanisko sa mi nepáči, ani trochu.
taktiez si myslim ze to netreba davat do jedneho vreca ked ti niekto ukradne fotku a podpise sa spod nu tak to je daco ine...
Prepáč, ale na tom naozaj nezáleží, krádež je krádež. Či už sa vyhlasuješ za tvorcu niečo, alebo nie.
tak v tomto pripade sme asi zlodeji vsetci. asi nik z nas na ephoto nema uplne vsetok soft legalny, aspon ze sa nechvalim fotkamy ktore som neurobil, bola bi mi hanba,
Pán Veľky fotograf
http://pokec.azet.sk/sex_za_fotki/fotoalbumy?i9=72da7edeec23
Nie, že by som súhlasil s tým, čo ten chalanisko robí, práve naopak - nepáči sa mi to.
Ale ruku na srdce, koľko z prispievateľov tohto vlákna robí na nekradnutom software?
Nie, že by som súhlasil s tým, čo ten chalanisko robí, práve naopak - nepáči sa mi to.
Ale ruku na srdce, koľko z prispievateľov tohto vlákna robí na nekradnutom software?
V mojom iMacu nie je nič ukradnuté.
http://pokec.azet.sk/sex_za_fotki/fotoalbumy?i9=72da7edeec23
Nevieš kto čo používa a ako k tomu došiel. Ale na druhej strane vieš celkom presne, že to čo vydáva za svoje fotky, jednoducho jeho fotky nie sú. A to je dosť podstatný rozdiel.
Nevieš kto čo používa a ako k tomu došiel. Ale na druhej strane vieš celkom presne, že to čo vydáva za svoje fotky, jednoducho jeho fotky nie sú. A to je dosť podstatný rozdiel.
Opäť hovorím, to čo robí ten chalanisko sa mi nepáči, ani trochu.
buď mám voľne šíriteľné obsah (hudba, film, soft), alebo zakúpený, alebo skúšobné verzie, aby som si odskúšal ich funkčnosť.