Fórum » Pokec

Pán Veľky fotograf

nathalie-landon
nathalie-landon 2012-03-10 20:15:03+01
Poznáte tohoto úžasného fotografa? https://www.facebook.com/pages/Mat%C3%BA%C5%A1-Strapko-Photographer/202106189843908 má tak prepracované dokonalé fotky. Ateliérovky jedna radosť!. A najviac ma berie to ako kradne práce z internetu a dáva si ich na svoju stránku (a na niektoré nezabudne pridať svoje logo). No nemilujte ho

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-03-12 13:27:29+01
príspevok od: calven
Bojím sa, že táto debata sa teraz zvrtne úplne iným smerom.... Škoda.
Kľudne to môžeš vrátiť k pôvodnému smeru diskusie a moje slová ber len ako myšlienku na zamyslenie sa.
0
0

maTTo_corp
2012-03-12 13:30:58+01
príspevok od: Martin Brojo
hej, mám legálne všetko. v tomto ma na hruškách nenachytáš.

buď mám voľne šíriteľné obsah (hudba, film, soft), alebo zakúpený, alebo skúšobné verzie, aby som si odskúšal ich funkčnosť.
klobúk dolu

ja, priznám sa, nemám...resp len niečo...ale cítim potrebu s tým voľačo urobiť, dáko to oceniť... tak hádam neskôr keď budem starší, s pravidelným a hádam obstojným príjmom
0
0

rbr69
2012-03-12 13:33:10+01
Bojím sa, že táto debata sa teraz zvrtne úplne iným smerom.... Škoda.
tiez si myslim ... niektori maju test verzie softu s crackom a nekradnu fotky ... chlapec ma iste legalny soft a kradne fotky ... len tu prosim nerieste, ze mate vsetky danove povinnosti tip top, ze nikomu neskrsla myslienka ako si neusetrit peniaze a ako vsetci utekaju hned na danovy urad ... rieste kradnutie fotiek ... kto podnika s fotografiou a je to jeho chlebicek, ma sa snazit mat veci v poriadku ... kto skusa upravy svojich amaterskych fotiek, tak raz skusi test verziu LR, raz test verziu PS, raz Zoner ... na to tu je vlakno niekde v minulosti, nech sa paci tam pokracovat
0
0

Sqhm
2012-03-12 13:39:39+01
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/398609_284379711616555_202106189843908_746699_1603889808_n.jpg Asi zomriem
0
0

calven
2012-03-12 13:40:51+01
príspevok od: maTTo_corp
klobúk dolu

ja, priznám sa, nemám...resp len niečo...ale cítim potrebu s tým voľačo urobiť, dáko to oceniť... tak hádam neskôr keď budem starší, s pravidelným a hádam obstojným príjmom
Prešiel som rovnakým vývojom ako Ty... Dospel som a cítil som potrebu zaplatiť za niečo čo používam denne. Preto som si zakúpil licencie na všetko, čo som používal.
Na druhej strane - ak by som za mladi "nepirátil" a nevyskúšal všetky tie programy, tak netuším, či by som si kúpil to čo mám. Inak povedané, vďaka tomu, že sa tieto veci dali relatívne ľahko ukradnúť, získali vo mne človeka - platiaceho zákazníka. A bolo to viac ako pár €...
0
0

calven
2012-03-12 13:41:51+01
Kľudne to môžeš vrátiť k pôvodnému smeru diskusie a moje slová ber len ako myšlienku na zamyslenie sa.
To je v pohode, ja som legálny na všetky smery. Aj keď si tým na chleba nezarábam.
0
0

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-03-12 13:43:31+01
To je v pohode, ja som legálny na všetky smery. Aj keď si tým na chleba nezarábam.
Ja som na tom rovnako.
0
0

fatality
2012-03-12 13:47:41+01
Prešiel som rovnakým vývojom ako Ty... Dospel som a cítil som potrebu zaplatiť za niečo čo používam denne. Preto som si zakúpil licencie na všetko, čo som používal.
Na druhej strane - ak by som za mladi "nepirátil" a nevyskúšal všetky tie programy, tak netuším, či by som si kúpil to čo mám. Inak povedané, vďaka tomu, že sa tieto veci dali relatívne ľahko ukradnúť, získali vo mne človeka - platiaceho zákazníka. A bolo to viac ako pár €...
toto boli argumenty Svajciarskej vlady(maju to podlozene aj studiou),preco nepostihovat "piratstvo" a preco aj odmietnut ACTA..ze ludia "try before buy" su najcastejsimi kupujucimi softov,hier,hudobnych a video dvds,navstevnikmi kina a koncertov..
0
0

SalvadorD
2012-03-12 13:54:38+01
Erik nesúhlasím, jedno aj druhé je využívanie práce a tvorby niekoho iného, akurát, že iným spôsobom.
tak ze teoreticky na slovensku su vsetci zlodeji a mali by si ist sadnut za mreze kto pouziva aky kolvek software vo svojom PC oficialne?samotne skolstvo a software policia pouziva nelegalny soft.Tu sa jedna o konkretny pripad nedaval by som to do jedneho vreca,nikto z nas by nebol rad keby nasiel u kohokolvek svoju tvorbu ako sa nou prezentuje.Tak bolo zalozene toto vlakno...
0
0

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-03-12 13:58:17+01
príspevok od: SalvadorD
tak ze teoreticky na slovensku su vsetci zlodeji a mali by si ist sadnut za mreze kto pouziva aky kolvek software vo svojom PC oficialne?samotne skolstvo a software policia pouziva nelegalny soft.Tu sa jedna o konkretny pripad nedaval by som to do jedneho vreca,nikto z nas by nebol rad keby nasiel u kohokolvek svoju tvorbu ako sa nou prezentuje.Tak bolo zalozene toto vlakno...
Aďo takže keby si bol ty tvorca software a našiel by si ho u niekoho iného, ako ho používa nelegálne, tak by si bol nadšený? Asi nie. Rovnako chápem, že by si nebol nadšený, keby si si našiel u neho svoju fotografiu, ktorú vydáva za svoju. Ale v každom prípade krádež je krádež. Tým neobhajujem jeho, len hovorím, že sa treba zamyslieť aj nad sebou samým.
0
0

Triton
2012-03-12 14:21:35+01
Aďo takže keby si bol ty tvorca software a našiel by si ho u niekoho iného, ako ho používa nelegálne, tak by si bol nadšený? Asi nie. Rovnako chápem, že by si nebol nadšený, keby si si našiel u neho svoju fotografiu, ktorú vydáva za svoju. Ale v každom prípade krádež je krádež. Tým neobhajujem jeho, len hovorím, že sa treba zamyslieť aj nad sebou samým.
Ano, ale jedna vec je pouzivat soft bez licencie, a druha, ina vec, je privlastnit si autorstvo niekoho ineho. Nijako to prve neospravedlnujem, len poukazujem nato ze to nieje to iste.
0
0

rbr69
2012-03-12 14:39:56+01
ano vlakno ide dobrym smerom, navrhujem zacat si od ostatnych sypat popol na hlavu, kolko fototechniky doviezli alebo nechali si doviezt na Slovensko bez priznania DPH a CLA a sucasne v pripade zakupenych softov, ci ich nemaju nebodaj nainstalovany aj na desktope a notebooku ... tato debata moze mat nevidany rozmer a prospech
0
0

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-03-12 14:45:27+01
príspevok od: rbr69
ano vlakno ide dobrym smerom, navrhujem zacat si od ostatnych sypat popol na hlavu, kolko fototechniky doviezli alebo nechali si doviezt na Slovensko bez priznania DPH a CLA a sucasne v pripade zakupenych softov, ci ich nemaju nebodaj nainstalovany aj na desktope a notebooku ... tato debata moze mat nevidany rozmer a prospech
prepáč, ale keď tak rovnaký, ako v prípade toho, že niekto ukradol inému fotografiu. prepáč, stále ide o krádež.
0
0

wlad
2012-03-12 14:48:05+01
a kde je problem ?

Capture NX2:
Use the full version of the SOFTWARE (“FULL SOFTWARE”) on up to two (2) of your own computers upon valid purchase of a product key (“PRODUCT KEY”) for the FULL SOFTWARE from Nikon....

Adobe:
If you own, or are the primary user of, a single-user or volume license Adobe product that is installed on a computer at work, you can also install and use the software on one secondary computer of the same platform at home or on a portable computer. However, you may not run the software simultaneously on both the primary and secondary computers.
0
0

rbr69
2012-03-12 14:57:01+01
príspevok od: wlad
a kde je problem ?

Capture NX2:
Use the full version of the SOFTWARE (“FULL SOFTWARE”) on up to two (2) of your own computers upon valid purchase of a product key (“PRODUCT KEY”) for the FULL SOFTWARE from Nikon....

Adobe:
If you own, or are the primary user of, a single-user or volume license Adobe product that is installed on a computer at work, you can also install and use the software on one secondary computer of the same platform at home or on a portable computer. However, you may not run the software simultaneously on both the primary and secondary computers.
ano plati to s danymi podmienkami, ktore si dany vyrobca dava, neplati ale asi plosne u vsetkych softow/vyrobcov ... ale m danom pripade mas pravdu
0
0

atus
2012-03-12 14:57:51+01
príspevok od: Sqhm
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/398609_284379711616555_202106189843908_746699_1603889808_n.jpg Asi zomriem
preboha to uz je co ?

(uz sa necudujem ze bere peniaze dopredu)
0
0

Triton
2012-03-12 14:59:57+01
prepáč, ale keď tak rovnaký, ako v prípade toho, že niekto ukradol inému fotografiu. prepáč, stále ide o krádež.
Martin prepac, ale podla mna kradez je moc nepresny pojem. Kradez je prenesenie majetkovych hodnot z fery jedneho subjetku na druhy. A pouzivat nieco bez licencie je nieco uplne ine ako si privlastnit autorstvo, podla mna privlastnenie si autorstva je este horsie, lebo da sa tym narobit ovela vacsia skoda.
0
0

rbr69
2012-03-12 15:00:47+01
ja len, ze by to tu moderator a admin mohol presunut do ineho vlakna napr. tu
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/editacia-fotografii/aky-softver-pouzivate/
0
0

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-03-12 15:06:53+01
príspevok od: Triton
Martin prepac, ale podla mna kradez je moc nepresny pojem. Kradez je prenesenie majetkovych hodnot z fery jedneho subjetku na druhy. A pouzivat nieco bez licencie je nieco uplne ine ako si privlastnit autorstvo, podla mna privlastnenie si autorstva je este horsie, lebo da sa tym narobit ovela vacsia skoda.
Ok, kľudne to nazývaj ako chceš, na tom nezáleží. V každom prípade spôsobuješ niekomu škodu. Čo je horšie a čo nie, môžeme o tom polemizovať. Ale ostáva faktom, že jedno či druhé je nesprávne.
0
0

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-03-12 15:07:31+01
ja len, ze by to tu moderator a admin mohol presunut do ineho vlakna napr. tu
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/editacia-fotografii/aky-softver-pouzivate/
aha, sorry. nepochopil som asi tvoj príspevok.
0
0

Strana 11 z 16
1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 15 16

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()