Mozno maju problem s fullframe SLT a mozno ten senzor nepouziju (podobne ako nepouzili senzory z D3/D700/D3s)
si si nejak moc isty tym ze sony vyrobila tento cip, pokial viem tak nikon pouziva vyrobne haly na cipy od sony, to ale neznamena ze sa nepodiela na vyvoji...
btw mne je to aj tak vsetko jedno, od vcera mam d800 a som max spokojny, ziaden problem s ukladanim, aj LR4 sa s tym pracuje dobre... akurat ze na 16 GB CF + 8 GB SD sa zmesti 299 fotiek
Cca v novembri som bol chory a cital som este pred tou marodkou mesiac dozadzu starsiu spravu o 36mpx cipe v D800. Pocas marodky som patral ci to moze byt pravda a dopatral som sa, ze ano. No do poslednej chvile som neveril. Takze na nikonrumors hovorili o 36mpx velmi dlho a pravdivo.
A co sledujem tvorbu svetovych fotografoch D800 drzali uz v jeseni v rukach pre nove fotky do prezentu. Verim tomu, ze toto bude taky zakulisny unik informacie a dost pravdivy. Tak ci tak nech len napredauju, ja sa tesim z kazdeho navysenia MPx.
Tiez na tomto diletantskom serveri kecali o 16Mpx o 18Mpx, o 24Mpx a ano, aj o 36Mpx. Aky problem je sa do toho trafit??? Ziadny, navyse o tom mleli DVA roky. Videl som ako v utorok polemizovali nad nejakym hypotetickym Nikonom a v stredu vysla zakladna zrkadlovka Nikon a nebolo o tomto fotaku na tejto superrumors stranke ani chyru ani slychu. LUDIA, SERTE NA RUMORS SRACKY A RADSEJ FOTTE, ALEBO SA ASPON ZAUJIMAJTE O TECHNIKUM KTORA UZ OZAJ EXISTUJE!
Tiez na tomto diletantskom serveri kecali o 16Mpx o 18Mpx, o 24Mpx a ano, aj o 36Mpx. Aky problem je sa do toho trafit??? Ziadny, navyse o tom mleli DVA roky. Videl som ako v utorok polemizovali nad nejakym hypotetickym Nikonom a v stredu vysla zakladna zrkadlovka Nikon a nebolo o tomto fotaku na tejto superrumors stranke ani chyru ani slychu. LUDIA, SERTE NA RUMORS SRACKY A RADSEJ FOTTE, ALEBO SA ASPON ZAUJIMAJTE O TECHNIKUM KTORA UZ OZAJ EXISTUJE!
V kazdom pripade s polrocnym casovym intervalom maju celkom dobru presnost
v poslednej dobe maju zrejme celkom dobry zdroj v nikone... v kazdom pripade je celkom fajn vediet s akoutakou presnostou co sa chysta a nebyt odkazany iba na zvasty niektorych uplakanych a ustrachanych (z nasadenia noveho smeru) diskuterov z roznych for..
Nevadí? Tak teda neviem, ale moje CPU i5 štvorjadro 3,6Ghz sa zapotí už pri 16Mpx, tak neviem na čom by ľudia tie 60Mpix upravovali. To nie je len hurá mám 40Mpix, ale potom tie odozvy pri úpravách sú na zaplakanie.
PS: v prvom príspevku preklep, myslel som samozrejme 40MB
A odpoveď na otázku: pamätám si pokrok keď 286 zvýšilo frekvenciu zo 16 na 20Mhz, tak neviem čo je na tom divné Ešte nedávno sme robili upgrade z 256MB RAM na 512MB, dnes robíme zo 4GB na 8-16GB, príde mi to prirodzené.
pozeram na tu i5 v tvojom prispevku, mas pc, alebo mac? lebo ja upravujem 12 MPX z D300 v 14bit mode na 4 rocnom macbooku s C2D 2,2GHz, napojene na externy 24" monitor a stiha lightroom v pohode.. (ked potiahnem tiahlo v LR, reaguje hned)... uvazujem prave nad i5 iMac-om, tak sa mi to nezda.... viem, ze je rozdiel 12mpx a 16mpx, ale aj medzi tymi procesormi je priepast...
tiež sa mi nechce veriť, že toto urobí, s D800 to bol zámer...s týmto by to podľa mňa nemalo zmysel určite nie v 3000kovej rade, alebo to robia len kvôli verejnosti, ktorá je ovplyvnená megapixlami, čo by dávalo zmysel
Nema to logiku. 24 Mpx upravovať zo suroveho formatu, na to treba mať aj PC. Mam polovičku a 2 jadrami s LR 3,6 lent tak tak.
mne 15-20mg raw v pohode na LR3, mám 4gb ram+i5 nic extra teda... Podla mna Nikon neriesi ci maju uzivatelia AMD K6 alebo Celeron, s tym asi nerataju.. Som fakt zvedavy ako to dopadne s tym MP.
tiež sa mi nechce veriť, že toto urobí, s D800 to bol zámer...s týmto by to podľa mňa nemalo zmysel určite nie v 3000kovej rade, alebo to robia len kvôli verejnosti, ktorá je ovplyvnená megapixlami, čo by dávalo zmysel
mne 15-20mg raw v pohode na LR3, mám 4gb ram+i5 nic extra teda... Podla mna Nikon neriesi ci maju uzivatelia AMD K6 alebo Celeron, s tym asi nerataju.. Som fakt zvedavy ako to dopadne s tym MP.
Neboj nepohnojili, maju podstatne lepsie zmapovany celosvetovy trh ako my tu v tejto nasej diere. Co sa nam zda byt totalna volovina sa moze dockat aj vyborneho komercneho uspechu
Ze 24 Mpx, im uz totalne hrabe To ako keby do Felicie dali motor z Ferrari. Urcite to bude mat komercny uspech, pretoze 90% ludi co poznam, si mysli, ze dobry fotak robi velky pocet Mpx. Tak ako pubertalnych autickarov zaujima iba vykon motora a nie ostatne a podstatne parametre.
Nikon D3200 s 24Mpx
V aprili nam chce Nikon oficialne ohlasit nove telo D3200 s 24Mpx.
Ak to tak pojde dalej predpokladm, ze D400 bude mat aspon 42 Mpx.
Rad by som vedel co za marketingovy tah je v tom.
http://nikonrumors.com/2012/03/28/nikon-d3200-coming-in-april-with-a-24mp-sensor-and-many-new-features.aspx/
btw mne je to aj tak vsetko jedno, od vcera mam d800 a som max spokojny, ziaden problem s ukladanim, aj LR4 sa s tym pracuje dobre... akurat ze na 16 GB CF + 8 GB SD sa zmesti 299 fotiek
A co sledujem tvorbu svetovych fotografoch D800 drzali uz v jeseni v rukach pre nove fotky do prezentu. Verim tomu, ze toto bude taky zakulisny unik informacie a dost pravdivy.
Tak ci tak nech len napredauju, ja sa tesim z kazdeho navysenia MPx.
LUDIA, SERTE NA RUMORS SRACKY A RADSEJ FOTTE, ALEBO SA ASPON ZAUJIMAJTE O TECHNIKUM KTORA UZ OZAJ EXISTUJE!
LUDIA, SERTE NA RUMORS SRACKY A RADSEJ FOTTE, ALEBO SA ASPON ZAUJIMAJTE O TECHNIKUM KTORA UZ OZAJ EXISTUJE!
Nikon D3200 body only: ¥76,300 (around $900).
Vzhladom na tie dane v EU by to bolo za 800€.
PS: v prvom príspevku preklep, myslel som samozrejme 40MB
A odpoveď na otázku: pamätám si pokrok keď 286 zvýšilo frekvenciu zo 16 na 20Mhz, tak neviem čo je na tom divné
Nikon D3200 body only: ¥76,300 (around $900).
Vzhladom na tie dane v EU by to bolo za 800€.
Podla mna Nikon neriesi ci maju uzivatelia AMD K6 alebo Celeron, s tym asi nerataju.. Som fakt zvedavy ako to dopadne s tym MP.
http://my.nikon.ch/getlink.cfm?code=YTPCCFO6&key=$key$&test=1
http://my.nikon.ch/getlink.cfm?code=YTPCCFO6&key=$key$&test=1
Podla mna Nikon neriesi ci maju uzivatelia AMD K6 alebo Celeron, s tym asi nerataju.. Som fakt zvedavy ako to dopadne s tym MP.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa