Pri sucasnej technologii snimacov bude mat FF stale navrch v dynamickom rozsahu. Otazne je ako dlho sa udrzi sucasna technologia senzorov. Ak sa prejde na plne digitalny senzor, co nebude zberat naboj, ale bude pocitat fotony, potom uz nebude dolezita velkost senzora, ale len schopnost objektivu dostat na senzor dostaotok fotonov.
Redukcia môže mať niečo do seba ale nevidím dôvod prečo by mala spôsobiť koniec FF. Video ma nepresvedčilo - chýbajú napr. porovnávacie fotografie s FF a aj iných žánrov ako sú fľašky. V článku (tiež asi zámerne) zabudli spomenúť, že FF snímač (okrem iného) lepšie zvláda šum hlavne pri vyššom ISO oproti APSC. Tiež vyváženosť zostavy napr. Sony NEX a Ca 70-200 2.8 by bola veľmi zlá vrátane ergonómie. Keďže ide o sklený člen na ceste svetla tak zákonite dôjde ku zhoršeniu optickej kvality sústavy. Kto by chcel zhoršenie optickej kvality za 600 USD? Myslím, že je to zbytočne bombasticky nazvaný článok.
To ktoreho dementa napadlo, ze toto udelatko zmeni clonu???? Cislo f sa rovna ohniskova vzdialenost / priemer vstupneho otvoru. BASTA. A je jedno ci tam niekto nieco prida alebo ubere, nema to nic spolocne s velkostou snimaca a ni s tymto udelatkom. podla mna totalna blbost. Som zvedavy ako sa to chyti Mimoto, toto je zname odkedy optika existuje, to je stovky a stovky rokov. Hadajte preco to nikto seriozne nepouziva???
To ktoreho dementa napadlo, ze toto udelatko zmeni clonu???? Cislo f sa rovna ohniskova vzdialenost / priemer vstupneho otvoru. BASTA. A je jedno ci tam niekto nieco prida alebo ubere, nema to nic spolocne s velkostou snimaca a ni s tymto udelatkom. podla mna totalna blbost. Som zvedavy ako sa to chyti Mimoto, toto je zname odkedy optika existuje, to je stovky a stovky rokov. Hadajte preco to nikto seriozne nepouziva???
Ovplyvni to tak isto clonu ako telekonvertor s tym rozdielom, ze toto ma nasobic mensi ako 1, takze z vacsieho priemeru premietne obraz na mensiu plochu cim sa osvetlenie na cm^2 zvacsi (1/0.7^2 =~ 2.04x) co zodpoveda 1EV. Na objektive sa sice fyzicky clonovy otvor nezvacsi, ale pre spravnu expoziciu budes musiet znizit ISO, alebo cas na polovicu.
Dôležitý je to priemer vstupného otvoru: myslí sa tým to, akou veľkou sa clona *javí* pri vstupe, nie aká veľká naozaj je. Pekne to vidno na zoomovacích objektívoch pri otvorenej clone: keď zväčšujete ohniskovú vzdialenosť, tak pri pohľade "spredu" sa clona "zväčšuje", hoci fyzicky ostáva rovnaká.
Teda veľkosť vstupného otvoru nie je daná len fyzickou veľkosťou skutočnej diery, ale aj tým, čo s tým spraví optika.
Na upresnenie http://en.wikipedia.org/wiki/Entrance_pupil
ak si pozorne prečítate všetky podrobnosti narazíte na vetu: Autofocus speed is very slow and inadequate for most moving subjects. The autofocus speed is unfit for professional use for sure, and it would disappoint most enthusiasts.
... a je ich tam podobných ešte omnoho viac. Takže už len z papierov je to nepoužiteľné (nemá to ani confirm pre manuálne ostrenie)
fullframe skonci, ale az vtedy ked 645 format v rozliseni 100Mpix bude stat 800,-eur novy
Fulframe skončí, keď ho v kvalite výstupu dobehnú APSC čipy. Už sa to pomaly ukazuje v čoraz väčšej obľube bezzrkadloviek. Kto by vláčil ťažký stredoformát s ťažkými objektívmi a obrovskými dátovými súbormi, keď 95% užívateľov v blízkej dobe bohate postačí kvalita APSC Ja teda nie, aj keby stál 100 €
Nastane koniec full-frame?
podla mna totalna blbost. Som zvedavy ako sa to chyti
Teda veľkosť vstupného otvoru nie je daná len fyzickou veľkosťou skutočnej diery, ale aj tým, čo s tým spraví optika.
Autofocus speed is very slow and inadequate for most moving subjects. The autofocus speed is unfit for professional use for sure, and it would disappoint most enthusiasts.
... a je ich tam podobných ešte omnoho viac.
Takže už len z papierov je to nepoužiteľné (nemá to ani confirm pre manuálne ostrenie)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa