Fórum » Digitálne zrkadlovky

Aku zrkadlovku ?

Kuronu
Kuronu 2011-02-03 17:51:57+01
Zdravim potrebujem poradit planujem kupit novu zrkadlovku a chcel by som poradit aku ci Nikon, Canon, Pentax alebo este neviem aku znacku do teza som mal Canon 40D. Dik za rady

istvic
ocenenie redakciou 2011-02-07 11:28:55+01
príspevok od: istvic
ale kto pisal o tebe..ja som ta ani slovom v tejto stati nespomenul..to je taka vseobecna uvaha,uz klidek..kup si co potrebujes a chces,nech ti padne ana uzitok a mas vela skvelych zaberov an svojich Expediciach
a precitaj si postu,ktoru som ti napisal ,tam to mas vysvetlene

wayne
2011-02-07 11:30:02+01
s tymi antitalentami budes prekvapeny..tu ma skoro kazdy zkrkadlovku
v istych pripadoch je to aj dobre, ked vsade navokol su velke cierne zrkadlovky, a ty tam spehujes s nenapadnym ci uz kompaktom, alebo micro4/3 krabicou, skoro nik ta neberie vazne, alebo si vacsina mysli, ze tam mas dnu film oslobodzujuci pocit

m-a-k-o
2011-02-07 11:30:36+01
príspevok od: misodk
podla toho co pises, to nebude lacne. bral by som ako tak odolne telo (napr. nikon D7000), ale aj lacnejsie dobre posluzia. vhodne vyskladat vybavu objektivov a kym vyrazis na vylet sa co to zžiť s technikou.
no tak toto mi je celkom jasne ze to lacne nebude.. a o cene som sa taktiez nezmienil.. nerozhodujem sa podla ceny ale skor podla ucelovosti a istych kvalit tak aby to nebolo na mna poddimenzovane a uz vobec nie predimenzovane ak sa rozumieme.. rovnako mi je jasne ze zzit sa s technikou musim kazdopadne.. ale na v uvodzovkach \"vylete\" som ja stale takze zzivat sa budem priebezne, ucit sa a skusat.. aj ked podla niekoho sa mam na to vysrat lebo som sa asi pre to nenarodil ..sudiac neviem z ktoreho konkretneho detailu.. A K VECI: co sa tyka tej D7000 sice bol jeden z adeptov pre mna ale uz som tu na tomto webe cital od nejakeho profi fotografa - tusim reporter alebo tak.. ze ovela spokojnejsi bol s D90 co sa odolnosti tyka lebo s nou fotil aj za mrholenia a telo bolo cele mokre a ze nic sa nikdy neprejavilo za roky.. a teraz ma D7000 a uz ma vraj 3 velke spiny.. tak ako teraz neviem.. a mozno by pre mna bol aj dost predimenzovany D7000 nie? aj ked nikon je oblubeny u mna.. cisto teoreticky..

istvic
ocenenie redakciou 2011-02-07 11:33:19+01
príspevok od: m-a-k-o
no tak toto mi je celkom jasne ze to lacne nebude.. a o cene som sa taktiez nezmienil.. nerozhodujem sa podla ceny ale skor podla ucelovosti a istych kvalit tak aby to nebolo na mna poddimenzovane a uz vobec nie predimenzovane ak sa rozumieme.. rovnako mi je jasne ze zzit sa s technikou musim kazdopadne.. ale na v uvodzovkach \"vylete\" som ja stale takze zzivat sa budem priebezne, ucit sa a skusat.. aj ked podla niekoho sa mam na to vysrat lebo som sa asi pre to nenarodil ..sudiac neviem z ktoreho konkretneho detailu.. A K VECI: co sa tyka tej D7000 sice bol jeden z adeptov pre mna ale uz som tu na tomto webe cital od nejakeho profi fotografa - tusim reporter alebo tak.. ze ovela spokojnejsi bol s D90 co sa odolnosti tyka lebo s nou fotil aj za mrholenia a telo bolo cele mokre a ze nic sa nikdy neprejavilo za roky.. a teraz ma D7000 a uz ma vraj 3 velke spiny.. tak ako teraz neviem.. a mozno by pre mna bol aj dost predimenzovany D7000 nie? aj ked nikon je oblubeny u mna.. cisto teoreticky..
takze nepochopil..neva

istvic
ocenenie redakciou 2011-02-07 11:41:02+01
príspevok od: wayne
v istych pripadoch je to aj dobre, ked vsade navokol su velke cierne zrkadlovky, a ty tam spehujes s nenapadnym ci uz kompaktom, alebo micro4/3 krabicou, skoro nik ta neberie vazne, alebo si vacsina mysli, ze tam mas dnu film oslobodzujuci pocit
presne ako pises Wayne..oslobodzujuci pocit..kazdy sa na teba pozera ako na nejakeho chudacika,,pozri,on nema digi zrkadlovku,to je amatar..ten nam ani nestoji za to aby sme sa rozculili ,ked nas odfoti,to urcite nepojde na titulku Noveho casu..:_

m-a-k-o
2011-02-07 11:47:42+01
istvic ale praveze pochopil.. len som sa snazil obhajit.. seba a svoj zamer.. mas pravdu ze ja vobec nepotrebujem drahu profi vybavu.. to nie.. ale zaroven je kompakt nemyslitelny lebo ja chcem robit FOTKY.. take ake ich chcem vidiet ja.. take ako chcem ja.. nie take ako chce kompakt.. ja chcem odfotit detail tak ako ho vidim ja nie ako sa rozhodne stroj alebo ako si to vypocita.. ja chcem aby z fotky isla atmosfera a nie chlad.. aby ta fotka mala meno a nie cislo.. ROZUMIES?? nechcem ju vystavovat v galerii a ani na webe.. chcem ju pre seba a pre svoje potesenie a aby som ju mohol ukazat priatelom a sebe o niekolko rokov.. aby v tej fotke bola aj nejaka emocia.. nechcem aby to bol chladny suchy obrazok niecoho ale aby ked sa pozrem na tu fotku mi povedala nieco.. nieco pripomenula.. chcem aby bola ziva.. ROZUMIES MI TROSKU?? ja sa nejdem chvalit a vytahovat do mesta s delom za 4000 euro.. ja sa nejdem vytahovat vobec.. ja budem aj tak fotit v sukromi.. nejdem ani sutazit ani nic podobne.. mne staci aj nikon d3000 alebo canon d400 len potrebujem vediet ci to je vhodny stroj pre mna.. nemam s nimi skusenost nevyskusal som.. ale zadal som rozne kriteria podla coho chcem vybrat.. ja som z tych co veria, ze aj d3000kou clovek s citom pre fotografiu a talentom urobi krajsiu fotku ako debilko s d5 ..s kompaktom ale toto co som tu napisal jednoducho neodfotim.. lebo to foti stroj a nie ja.. z odfotenia je stlacenie spusti pre mna uz len nutna povinnost.. nepotrebujem ráchat fotky doblba.. len potrebujem vas nazor ako profesionalov alebo skusenych amaterov - CO JE PRE MNA NAJVHODNEJSIE RIESENIE.. kompakt to rozhodne nebude..

istvic
ocenenie redakciou 2011-02-07 11:58:28+01
ja som ta pochopil..som rad ze si to nebral osobne, ale iba ako moju choru a preexponovanu uvahu..
takze fajn ,kompakt nie,,ja osobne snivam o iektorych kompaktoch..
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/leica-x1/
http://www.finepix-x100.com/latest-updates/raw-functionality-explained
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/sony-nex-5/
a tak dalej..

wayne
2011-02-07 12:00:37+01
m-a-k-o pockaj si na 1100D.

BRODOZZ
2011-02-07 12:02:49+01
Pan trosku nasrdeny,do A friky potrebujes utesnene telo,zadna low end hracka.

m-a-k-o
2011-02-07 12:04:17+01
ja som ta pochopil..som rad ze si to nebral osobne, ale iba ako moju choru a preexponovanu uvahu..
takze fajn ,kompakt nie,,ja osobne snivam o iektorych kompaktoch..
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/leica-x1/
http://www.finepix-x100.com/latest-updates/raw-functionality-explained
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/sony-nex-5/
a tak dalej..
OK.. ta leica asi nie lebo s tym neodfotim dialky.. ani proti oblohe ho moc neotocim chapes.. ale ten sony uz vyzera zaujimavo.. kazdopadne cena tam bude asi trochu ina kategoria..

a istvic prepac ale nechtiac uplnou nahodou som ti klikol namiesto reagovat - nahlasit nevhodny prispevok.. to som fakt nechcel.. mam o tom povedat adminovi?? sorry..

m-a-k-o
2011-02-07 12:05:12+01
príspevok od: wayne
m-a-k-o pockaj si na 1100D.
noooo.. ako dlho je pre mna dolezita otazka.. a co to je zac?? v com je pre mna vynimocny?? idem skusit daco precitat.. dik.. ozvem sa ked budem nieco vediet o tom..

istvic
ocenenie redakciou 2011-02-07 12:06:54+01
OK.. ta leica asi nie lebo s tym neodfotim dialky.. ani proti oblohe ho moc neotocim chapes.. ale ten sony uz vyzera zaujimavo.. kazdopadne cena tam bude asi trochu ina kategoria..

a istvic prepac ale nechtiac uplnou nahodou som ti klikol namiesto reagovat - nahlasit nevhodny prispevok.. to som fakt nechcel.. mam o tom povedat adminovi?? sorry..
nemusis nic ohlasovat,je to uplne jedno
ja osobne snivam o tej Leice

istvic
ocenenie redakciou 2011-02-07 12:07:59+01
noooo.. ako dlho je pre mna dolezita otazka.. a co to je zac?? v com je pre mna vynimocny?? idem skusit daco precitat.. dik.. ozvem sa ked budem nieco vediet o tom..
nikam nechod ,pohodlne sa opri a citaj..
www.ephoto.sk/forum/

m-a-k-o
2011-02-07 12:12:36+01
nemusis nic ohlasovat,je to uplne jedno
ja osobne snivam o tej Leice
akoze vyzera to kvalitka.. je to stara dobra znacka a asi ma hlavne pre teba mnoho kvalit.. ja o nej neviem vlastne nic.. precitam si.. ale to uz je asi kusok pre inych fajncmejkrov..

andysalay
2011-02-07 12:24:08+01
M-a-k-o,

ak môžem poradiť, podľa Tvojho posledného príspevku,
myslím, že Ti bude vyhovovať (takmer) akákoľvek APS-C zrkadlovka.
Ide o to, aby si bol schopný dosiahnuť malú hĺbku ostrosti..
To sa s kompaktami nedá, so zrkadlovkou už áno. Neviem presne, koľko do toho chceš investovať.
S novou D3100 chybu neurobíš. Lezú z toho veľmi pekné fotky (samozrejme záleží od optiky).

Pre tú umeleckú fotografiu s krásne rozostreným pozadím odporúčam k tomu Nikkor AF-S 35mm F1,8 - nie je to drahý objektív, ale svetelnosť je dôležitá. Alebo 50mm - podľa toho, čo chceš fotiť.

Napríklad ja (dočasne) fotím na dlhodobejšie požičanom D80 (D300 som predal v očakávaní D800-ky, ale asi si ešte pár mesiacov počkám)
a so svojím Nikkorom 16-85 AFS-DX VR; je to veľmi kvalitné sklo, hoci nevie až tak veľmi rozostriť, ale na krajiny a ako kit objektív je vyslovene ideálny. Nebol lacný.
Obyčajný kit objektív dodávaný s telom by som veľmi neodporúčal - iba na začiatky.

Nemusíš sa trápiť so superdrahým telom, ako D7000, a pod. Najprv si vyskúšaj niečo lacnejšie, a keď Ťa to chytí, časom môžeš upgradovať. Každopádne, dobre si to vyskúšaj, či ergonómia danej značky sadne práve Tebe. Niekomu lepšie sadne ovládaním a ergonómiou Canon, niekomu Nikon, niekto preferuje Pentax. Treba skúsiť. Ja osobne som mal možnosť skúšať všetky tri, najviac sa mi páčil Nikon, potom Pentax, a až potom Canon.
Modely z rovnakej kategórie všetkých troch značiek ponúknu takmer zhodnú kvalitu obrazu, tým sa netráp, rozdiely sú doslova mikroskopické.
A ak to berieš veľmi vážne (kvalita senzora, šum, atď..), pre objektívne a spoľahlivé porovnania odporúčam www.dpreview.com.

Ja osobne som zvedavý na následníka D5000, či bude mať senzor novej generácie. (s výrazne nižším šumom.) Uvidíme, kedy to Nikon ohlási. Podľa dnešnej správy na NikonRumors to bude najskôr o dva mesiace, a to telo bude funkciami niekde medzi D3100 a D7000.

m-a-k-o
2011-02-07 12:36:35+01
príspevok od: BRODOZZ
Pan trosku nasrdeny,do A friky potrebujes utesnene telo,zadna low end hracka.
no nasrdeny rozhodne nie.. ja som mal skor pocit ze sa tu srdi niekto na mna za moje stupidne otazky.. ale ja som tu za amatera a to zaciatocnika takze som sem prisiel po mudrosti a trochu som mal pocit ze som bol zotrety.. adekvatne som reagoval ale srd mi je vec neznáma.. ale ja taketo nazory potrebujem pocuvat.. takze k veci: zas tu afriku neberte ako jednu dzunglu plnu nastrah a nonstop viriaceho sa piesku v pustnej burke alebo naopak extremnej vlhkosti pralesa.. obcas sa deju take veci ale inak je to hlavne zavisle od konkretnej krajiny.. tak ako v europe.. je rozdiel ci si vo finsku, v irsku alebo v albansku ci nebodaj na kanarskych ostrovoch.. pochopitelne.. obcas je pravdou ze piesku a prachu sa nejde clovek zbavit ale tie ostatne podmienky by som povazoval za uplne bezne.. mozno este teplotne rozdiely.. takze tak.. a ked sme uz pri tom.. ja neviem ci odolnost tela je zrovna vecou kvality obrazu.. viem si predstavit aj High Endovy fotak s nizkou odolnostou voci \"prirodnym katastrofam\" a naopak aj ako ty vravis Low End moze byt velice odolny poveternostnym vplyvom..

wayne
2011-02-07 12:38:18+01
tu mas http://www.dpreview.com/news/1102/11020719canoneos1100d.asp
dostupny cca zaciatkom aprila u nas za mozno 500-600 eur...

m-a-k-o
2011-02-07 12:45:51+01
príspevok od: andysalay
M-a-k-o,

ak môžem poradiť, podľa Tvojho posledného príspevku,
myslím, že Ti bude vyhovovať (takmer) akákoľvek APS-C zrkadlovka.
Ide o to, aby si bol schopný dosiahnuť malú hĺbku ostrosti..
To sa s kompaktami nedá, so zrkadlovkou už áno. Neviem presne, koľko do toho chceš investovať.
S novou D3100 chybu neurobíš. Lezú z toho veľmi pekné fotky (samozrejme záleží od optiky).

Pre tú umeleckú fotografiu s krásne rozostreným pozadím odporúčam k tomu Nikkor AF-S 35mm F1,8 - nie je to drahý objektív, ale svetelnosť je dôležitá. Alebo 50mm - podľa toho, čo chceš fotiť.

Napríklad ja (dočasne) fotím na dlhodobejšie požičanom D80 (D300 som predal v očakávaní D800-ky, ale asi si ešte pár mesiacov počkám)
a so svojím Nikkorom 16-85 AFS-DX VR; je to veľmi kvalitné sklo, hoci nevie až tak veľmi rozostriť, ale na krajiny a ako kit objektív je vyslovene ideálny. Nebol lacný.
Obyčajný kit objektív dodávaný s telom by som veľmi neodporúčal - iba na začiatky.

Nemusíš sa trápiť so superdrahým telom, ako D7000, a pod. Najprv si vyskúšaj niečo lacnejšie, a keď Ťa to chytí, časom môžeš upgradovať. Každopádne, dobre si to vyskúšaj, či ergonómia danej značky sadne práve Tebe. Niekomu lepšie sadne ovládaním a ergonómiou Canon, niekomu Nikon, niekto preferuje Pentax. Treba skúsiť. Ja osobne som mal možnosť skúšať všetky tri, najviac sa mi páčil Nikon, potom Pentax, a až potom Canon.
Modely z rovnakej kategórie všetkých troch značiek ponúknu takmer zhodnú kvalitu obrazu, tým sa netráp, rozdiely sú doslova mikroskopické.
A ak to berieš veľmi vážne (kvalita senzora, šum, atď..), pre objektívne a spoľahlivé porovnania odporúčam www.dpreview.com.

Ja osobne som zvedavý na následníka D5000, či bude mať senzor novej generácie. (s výrazne nižším šumom.) Uvidíme, kedy to Nikon ohlási. Podľa dnešnej správy na NikonRumors to bude najskôr o dva mesiace, a to telo bude funkciami niekde medzi D3100 a D7000.
no ano.. to je pravda.. ani sa nemienim zaoberat so superdrahym telom.. minimalne nie hned na zaciatok.. skor ma chyta ta D3100 len co citam tak drzanie vo väcsich rukach moze byt trochu problem.. potom uvazujem nad telom D90 ale niekto ma zas odradza koli tomu ze nikon ma stabilizaciu v objektivoch a odporucaju mi zas canon.. napr 500D alebo 550D.. misodk mi zas radi pockat na nikon D1100 ale netusim kedy sa zacne predavat a kolko bude stat.. a vlastne mi to vychadza este na nizsiu triedu ako D3100 nie? uff.. zacina sa to zamotavat..

m-a-k-o
2011-02-07 12:47:47+01
ospravedlnujem sa za chybu napisal som nikon namiesto canon 1100D v predoslom prispevku

BRODOZZ
2011-02-07 13:32:05+01
no nasrdeny rozhodne nie.. ja som mal skor pocit ze sa tu srdi niekto na mna za moje stupidne otazky.. ale ja som tu za amatera a to zaciatocnika takze som sem prisiel po mudrosti a trochu som mal pocit ze som bol zotrety.. adekvatne som reagoval ale srd mi je vec neznáma.. ale ja taketo nazory potrebujem pocuvat.. takze k veci: zas tu afriku neberte ako jednu dzunglu plnu nastrah a nonstop viriaceho sa piesku v pustnej burke alebo naopak extremnej vlhkosti pralesa.. obcas sa deju take veci ale inak je to hlavne zavisle od konkretnej krajiny.. tak ako v europe.. je rozdiel ci si vo finsku, v irsku alebo v albansku ci nebodaj na kanarskych ostrovoch.. pochopitelne.. obcas je pravdou ze piesku a prachu sa nejde clovek zbavit ale tie ostatne podmienky by som povazoval za uplne bezne.. mozno este teplotne rozdiely.. takze tak.. a ked sme uz pri tom.. ja neviem ci odolnost tela je zrovna vecou kvality obrazu.. viem si predstavit aj High Endovy fotak s nizkou odolnostou voci \"prirodnym katastrofam\" a naopak aj ako ty vravis Low End moze byt velice odolny poveternostnym vplyvom..
Tak schvalne zaobstaraj si plastak Low end,zober na expedisn,a po navrate, sem napis koment ako sa ti osvetcil. prajem vela zdaru a stastny navrat.

Strana 5 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()