Dobrý den, chcel som Vás poprosiť o radu, výbere zrkadlovky. Som úplny lajk takže si neviem sám poradiť a priamo v obchode sa nechcem nechať informovať niakym predajcom. Chcel by som fotoaparát cenovo okolo 400 - 500 € a chcel by som ho na fotografovanie prírody, rýb, veci v pohybe. Očakávam od nej ostré fotografie , rýchle zaostrovanie , ľahké používanie a snáď čo najmenšiu váhu . Mohli by ste mi odporučiť pár fotoaparátov ktoré by boli na to vhodné? Ďakujem
Skus vyhladavanie, takych tem je tu habadej a nieco je aj vo fotoskole... Ale aby som len nefrflal, tvoje poziadavky momentalne splna akakolvek entry level zrkadlovka. Pozri canon 1100d alebo nikon d3100. Ak by nesedela cena kludne pozri aj starsie modely (bez tej 100 v nazve). Ktora znacka ti viac sadne sa musis rozhodnut ty, rozdiel v kvalite je zanedbatelny...
dalsia rychlokvaska....ledva sa zaregistrujes hned zalozis vlakno na fore...skusit vyhladavanie....googel alebo nedajboze si nieco nastudovat, tak to ta ani nenapadlo...btw...a preco by sme ti tu my mali chciet poradit ked si nechces nachat poradit clovekom ktory sa predajom fotakov zivi ? radsej budes verit nejakym imaginarnym ludom na fore ? ludom ktori si tu z teba mozu robit srandu ? aj tak vsetky rady skoncia na tom ze nikonisti budu radit nikon....canonisti canon....par zufalcov ponukne nejaky mirrorless alebo pentax a nakoniec sa dopracujes k tomu ze chod do obchodu....osahaj a co ti lepsie sadne do ruky tak to si kup...je uplne jedno ktoru entry level zrkadlovku si kupis....vsetky fotia skoro rovnako !!! a este dorbny fakt....kedze je v dnesnej dobe cool mat zrkadlo tak kupou zrkadlovky to nekonci....takze si dobre porataj co potrebujes lebo ti mozno nebude stacit rozpocet....
Canon alebo nikon v cenovej ponuke niečo bude . Pohľadaj na webe , ephote.Rýchle zaostrovanie je vec objektívu u canon značené ako USM . To je tá drahšia rada objektívov.
Ešte dodám že ostré fotografie v tomto prípade s fotoaparátom , nemajú nič spoločné . Je to hlavne vec objektívu a fotografa , či vie fotiť alebo nie vec hyperfokálnej vzdialenosti , hĺbky ostrosti , clony a správneho zaostrenia.
dalsia rychlokvaska....ledva sa zaregistrujes hned zalozis vlakno na fore...skusit vyhladavanie....googel alebo nedajboze si nieco nastudovat, tak to ta ani nenapadlo...btw...a preco by sme ti tu my mali chciet poradit ked si nechces nachat poradit clovekom ktory sa predajom fotakov zivi ? radsej budes verit nejakym imaginarnym ludom na fore ? ludom ktori si tu z teba mozu robit srandu ? aj tak vsetky rady skoncia na tom ze nikonisti budu radit nikon....canonisti canon....par zufalcov ponukne nejaky mirrorless alebo pentax a nakoniec sa dopracujes k tomu ze chod do obchodu....osahaj a co ti lepsie sadne do ruky tak to si kup...je uplne jedno ktoru entry level zrkadlovku si kupis....vsetky fotia skoro rovnako !!! a este dorbny fakt....kedze je v dnesnej dobe cool mat zrkadlo tak kupou zrkadlovky to nekonci....takze si dobre porataj co potrebujes lebo ti mozno nebude stacit rozpocet....
ale ja nie som zufalec,ci som, kedze mam mirrorless?
o tom su diskusne fora. Ked tu nemaju ludia diskutovat donemoty o tom istom stale dokola, nech tuto moznost admini zrusia. Chciet od zaciatocnika ktory sa prvykrat zaregistruje na nejakom foto portali aby teraz studoval co sa tu za tie roky vsetko popisalo je, nehnevaj sa, padnute na hlavu. Obzvlast ked nove fotaky vychadzaju kazdy mesiac, a informacia z pred pol roka uz moze byt absolutne neaktualne. Nebavi ta to citat ? Tak Necitaj. Nechaj nech s tym zabijaju cas ti, ktorych to neobtazuje.
o tom su diskusne fora. Ked tu nemaju ludia diskutovat donemoty o tom istom stale dokola, nech tuto moznost admini zrusia. Chciet od zaciatocnika ktory sa prvykrat zaregistruje na nejakom foto portali aby teraz studoval co sa tu za tie roky vsetko popisalo je, nehnevaj sa, padnute na hlavu. Obzvlast ked nove fotaky vychadzaju kazdy mesiac, a informacia z pred pol roka uz moze byt absolutne neaktualne. Nebavi ta to citat ? Tak Necitaj. Nechaj nech s tym zabijaju cas ti, ktorych to neobtazuje.
tiež neviem načo niekto reaguje keď má len blbú pripomienku k danej veci
nikon d3100 vyzerá byť celkom vhodný. myslíte si že dokáže zaznamenať pekne aj veci v pohybe ako vtákz a podobne?
N D3100 a C 1100D sú +- úplne rovnaké, takže sa rozhodni podľa toho, ktorý ti viac padne do oka. Zachytávanie vtákov v pohybe a vôbec celkovo pohybujúcich sa vecí je hlavne vec objektívu.
N D3100 a C 1100D sú +- úplne rovnaké, takže sa rozhodni podľa toho, ktorý ti viac padne do oka. Zachytávanie vtákov v pohybe a vôbec celkovo pohybujúcich sa vecí je hlavne vec objektívu.
Canon 1100D štandardne 9 Bodov AF krížový len jeden v strede .Porovnajte s nikonom v tejto triede . Krížové body zaostria lepšie to je jasne , niekedy , pri tom uvádzanej svetelnosti doteraz nerozumiem.Mám canon a chýba mi na nom len hračka ako je multiexpozícia , inak som moc spokojný.Niečo málo o ostrení čo treba vedieť tunak www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/zaostrene/ Ešte dodám že na webe sa dajú často krát stiahnuť manuáli k fotaku a nieje od veci si to preštudovať predom a nie až potom keď je foták doma.
nikon d3100 vyzerá byť celkom vhodný. myslíte si že dokáže zaznamenať pekne aj veci v pohybe ako vtákz a podobne?
v Tvojej cenovej relacii zachytis sice vtaka v pohybe ale bude to len dokumantačne foto,,,,,moja rada-canon 350d+canon 400mm f 5,6 cena spolu-1100,1200,eur bazarovych....+vela vela fotenia....
Prvá zrkadlovka
ostré fotografie , rýchle zaostrovanie , ľahké používanie a snáď čo najmenšiu váhu . Mohli by ste mi odporučiť pár fotoaparátov ktoré by boli na to vhodné? Ďakujem
Ked tu nemaju ludia diskutovat donemoty o tom istom stale dokola, nech tuto moznost admini zrusia. Chciet od zaciatocnika ktory sa prvykrat zaregistruje na nejakom foto portali aby teraz studoval co sa tu za tie roky vsetko popisalo je, nehnevaj sa, padnute na hlavu.
Obzvlast ked nove fotaky vychadzaju kazdy mesiac, a informacia z pred pol roka uz moze byt absolutne neaktualne.
Nebavi ta to citat ? Tak Necitaj. Nechaj nech s tym zabijaju cas ti, ktorych to neobtazuje.
Ked tu nemaju ludia diskutovat donemoty o tom istom stale dokola, nech tuto moznost admini zrusia. Chciet od zaciatocnika ktory sa prvykrat zaregistruje na nejakom foto portali aby teraz studoval co sa tu za tie roky vsetko popisalo je, nehnevaj sa, padnute na hlavu.
Obzvlast ked nove fotaky vychadzaju kazdy mesiac, a informacia z pred pol roka uz moze byt absolutne neaktualne.
Nebavi ta to citat ? Tak Necitaj. Nechaj nech s tym zabijaju cas ti, ktorych to neobtazuje.
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/zaostrene/
Ešte dodám že na webe sa dajú často krát stiahnuť manuáli k fotaku a nieje od veci si to preštudovať predom a nie až potom keď je foták doma.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa