trochu odveci, ale šak som v offtopiku :o)
čítal som víkendové tipy redakcie, tak ma napadol môj minulotýždňový...tak trochu nostalgický...minimálne miestom :o)
bol som v sobotu na predstavení opery Xerxes v podaní absolventov konzervatória v ružinovskom dk-čku a zrovna v hale C :o) tak som si trochu pospomínal na FotoSlovakiu :o)
nebol to thriller ale časť Xerxesovho ľúbostného života čiže skôr romantika :o)
no oproti Opere SND-čka omnoho komornejšie, omnoho osobnejšie...
úžasná hudba - klavír a pár huslí ide vždy dokopy, fakt neskutočný zážitok priam zimomriavkový :o)
Podobná zima na mňa prišla , keď som sa dostal prvý krát do nejakej opery kdesi v Miláne.....Na konci tretieho dejstva vpochodoval na scénu Zbor židov a zrazu máš také nutkanie radšej nedýchať...........................
Ja že odkiaľ ide ten hluk, a Vy sa tu vykecávate. Tiež som bol na vynikajúcom predstavení... Pred asi 9timi 5ročnicami. Na uja Bonifáca! Jáááj by som zabudol!!! A tento mesiac na Splašené nůžky... ale jaza to nemôžem. To tá abonentka...
po dlhšom čase zasa v ot :))...a mám takú vec že........chystám sa na 12 dní do paríža, samozrejme chcem pofotiť veľa streetu a architektúry...a ide o to, že mám iba 50ku a seťák, ktorý by som rád nahradil dovtedy niečim lepším ale neviem či sa kvôli toľkým výdavkom podarí...premýšľam nad tamronom 17-55 alebo nejakým pevným sklom (20,24 resp niečo podobné)....nejaké nápady, návrhy? budem povďačný
po dlhšom čase zasa v ot :))...a mám takú vec že........chystám sa na 12 dní do paríža, samozrejme chcem pofotiť veľa streetu a architektúry...a ide o to, že mám iba 50ku a seťák, ktorý by som rád nahradil dovtedy niečim lepším ale neviem či sa kvôli toľkým výdavkom podarí...premýšľam nad tamronom 17-55 alebo nejakým pevným sklom (20,24 resp niečo podobné)....nejaké nápady, návrhy? budem povďačný
dôvod na oslavu, že znovu na návšteve :o)
ale úprimne - rozoberať techniku, tu, no neviem ;o)
odhliadnuc od toho - ak máš možnosť vyskúšať tamrona, skús...pevné sklo je fajn, no obmedzenia sú známe...ja síce poškuľujem buď po tej 20-tke alebo 28-mičke, ale to len na základe vlastnej skúsenosti s tamronom a osobnom zaťažení na USM :o)
dôvod na oslavu, že znovu na návšteve :o)
odhliadnuc od toho - ak máš možnosť vyskúšať tamrona, skús...pevné sklo je fajn, no obmedzenia sú známe...ja síce poškuľujem buď po tej 20-tke alebo 28-mičke, ale to len na základe vlastnej skúsenosti s tamronom a osobnom zaťažení na USM :o)
možno ptm urobím vlákno, to len tak....kua budem musieť ešte splašiť nejaké bubáky asi, štve ma to...a neviem po akých sklách sa ešte pozerať aby to nebolo moc drahe :/
Ak chceš fotiť architektúru, skús si pre inšpiráciu pozrieť galériu tohoto pána
možno ptm urobím vlákno, to len tak....kua budem musieť ešte splašiť nejaké bubáky asi, štve ma to...a neviem po akých sklách sa ešte pozerať aby to nebolo moc drahe :/
a seťákom to nenafotíš? v spojení s pevnou 50-tkou...nedajú sa od toho čakať zázraky, no verím, že dokážeš z toho vyčarovať veľa :o)
a pozri si akými ohniskami to fotil. Možno ti to pomôže v rozhodovaní.
áno čakal som, že to bude pestré a teraz keď to pozerám aj je :)...ako s krajinkami, aj širokáč aj tele.....hmmm...ale taká väčšina fotiek ak beriem do úvahy svoj crop faktor by malo byť niečo 10-40 cca....aj som chcel neskôr kúpiť nejaké ultraširoké sklo tohto typu ale bol som skôr naklonený kombinácii tokiny 11-16 a tamrona 17-55.....problém je v tom že toto by som teraz nemohol kúpiť...ono dá sa pofotiť asi so všetkým ale chcel som nejaké ako tak univerzálne sklo s lepším výstupom ako má 18-55...nejaký tvoj tip?
a seťákom to nenafotíš? v spojení s pevnou 50-tkou...nedajú sa od toho čakať zázraky, no verím, že dokážeš z toho vyčarovať veľa :o)
jasné Mišo so všetkým sa dá, ale ten seťák je vieš aký :))....bol konštruovaný na iné rozlíšenie ako 12mpx, je neostrý, nehorázne aberuje, slabo prenáša kontrast....a tak či tak by bolo dobré, konečne trošku doplniť výbavu :D
jasné Mišo so všetkým sa dá, ale ten seťák je vieš aký :))....bol konštruovaný na iné rozlíšenie ako 12mpx, je neostrý, nehorázne aberuje, slabo prenáša kontrast....a tak či tak by bolo dobré, konečne trošku doplniť výbavu :D
ak máš možnosť, vyskúšaj tamrona, možno mu prídeš na chuť a za čas ti vydrží...
offtopic 2 :o)
čítal som víkendové tipy redakcie, tak ma napadol môj minulotýždňový...tak trochu nostalgický...minimálne miestom :o)
bol som v sobotu na predstavení opery Xerxes v podaní absolventov konzervatória v ružinovskom dk-čku a zrovna v hale C :o) tak som si trochu pospomínal na FotoSlovakiu :o)
http://www.youtube.com/watch?v=dxkAItgxTNc
Dostali Gréci pri Termopylách na prdel...
no oproti Opere SND-čka omnoho komornejšie, omnoho osobnejšie...
úžasná hudba - klavír a pár huslí ide vždy dokopy, fakt neskutočný zážitok priam zimomriavkový :o)
začalo mi to hrať, som nevedel, odkiaľ tá pípacia muzika ide :o)))
http://www.flickr.com/photos/dickmann/sets/72157623832037593/detail/
Enjoy :)
http://www.flickr.com/photos/dickmann/sets/72157623832037593/detail/
...btw dík za ten odkaz :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa