Fórum » Návrhy a pripomienky

Polnočne Fotky

DjLuke9
DjLuke9 2010-01-14 01:15:26+01
Nerad zakladam nove vlakno ale nenasiel som zaidne ktore by to rozobrealo... Dnesne pripomenutie problemu komentom pod kazdu fotku pridanu okolo polnoci od uzivatela ,,strateny,, ma trosku donutilo zamylset sa nad tym. Jednanie uzivatela neodsudzujem ale jednalo s avlastne o spamerstvo. Viem ze chcel takto pokuazat na tento problem, forma to nie je prijemna. Podla mojej mienky. Problem je v uzivateloch a sam som dal fotku o polnoci. Nejdem sa ospravldlnovat ani nic podobne. Kazdopadne je vela ludi ako ja co dava fotky kade tade o polnoci a uz to ma ,,skrku,, . ephoto.sk je nastavene ako je v zmysle fotky dna. To ze sa dostane fotka do listy ovplyvni jej hodnotenie ano. Je to svak o uzivateloch... Nie o tych co davaju fotky ale o konkretnych. Zavisi na ludoch ze pozeraju len listu a nepozeraju na galerku. Avsak nemyslim ze ked vam niekto ohondoti fotku okolo polnoci je automaticky medzi najelpsie hodnotenymi cely den. Videl som fotky pridane o 11tej poobede a boli za chvilku fotkou dan... Pdola mna to je pol na pol. Vsade to tak je nastavene aj v inych galeriach. Preco vsak je tu par jedincov ktorym to vadi? Osobne si mylsim ze skor ich stve ze sa nevedia prebojovat do najlepsich a podobne. Fotka dna je nastavena ako je. Mylsim ze ak vymyslite iny system, rozumny administratorovia a redaktorovia vas vypocuju a zmenia to... Treab prist vsak s napadom a nie spravit hromadny spam utok na uzivatelov. Mne to soobne nevadi. Ale praveze mi tu vypisovalo apr ludi ze co to je? Treba najst formu. Ja som aspon zalozil diskusiu (nenasiel som diskusiu s podobnou temou a presiel som to komplet, keby je tak prepacte a admina prosim o zamzanie). Takze sa vyjadrite tu s tym ze ci navrhujete ako riesenie. Ale prikazovat niekomu kedy bude pridavat fotku je scestne....

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-05-29 21:23:11+02
príspevok od: beholder
...máš pravdu......se..m na to, nech sa tu v tej polnočnej stoke topia bez nás...
Ale Linda má v niečom pravdu, je to typická slovenská vlastnosť... Teraz sa na nás zosypú hromy-blesky, bežím ja teda rýchlo do mojej vinotéky, mám tam až tri nejaké fľaštičky vínka, dačo si hádam otvorím... :-)

beholder
2010-05-29 21:38:25+02
príspevok od: Stratený Stano
Ale Linda má v niečom pravdu, je to typická slovenská vlastnosť... Teraz sa na nás zosypú hromy-blesky, bežím ja teda rýchlo do mojej vinotéky, mám tam až tri nejaké fľaštičky vínka, dačo si hádam otvorím... :-)
...tak teda na zdravie.......nalial som si i ja:)

...na hromy-blesky sme už za tie roky získali akú takú rezistenciu....nemyslíš?:))...

Ultra TXF
2010-05-29 23:24:31+02
Že vás to baví :) Veď je to kravina už len takto postavený problém.
To ,že sú fotky polnočné je len náhoda,že je tak nastavený systém.Kľudne by to mohlo byť nastavené tak,že cyklus by bol nastavený na ráno 6.00 hod.
To by ste zase plakali,že sú to ranné fotky ? Čo potom ,keby to bolo o 18.00...to by zase boli tzv.večerné fotky ?
Proste niektorí ľudia sem dávajú fotky po začatí nového ´pridávacieho dňa´ a je to jedno ,ako je to nastavené.
Ranné,večerné,polnočné....nie je to jedno ? :)Vždy by to boli nejaké fotky :)

Cyril
2010-05-30 00:27:09+02
Ja by som navrhoval, aby sa tu vobec nepridavali fotky, naco :DDD
Bude pokoj. Ci nebude?

Linda Von Bergeraque
2010-05-30 00:40:42+02
Tento navrh nema chyby:)))

Linda Von Bergeraque
2010-05-30 00:43:42+02
Jj, nerada zase opakujem ale paci sa mi TXFov pristup. Keby bol system nastaveny na 2 poobede tak by to bola co? obedna mafia:) v kazdej hodine dna niekto prispeje fotkami. Na polnocnych nevidim nic zle. Ja kolkokrat cumakujem do compu este o pol noci aj po pol noci. By som povedala ze okolo 10-pol jedneh v noci asi najviac....

Zuna
2010-05-30 02:52:28+02
DjLuke9 má pravdu,si myslím.Keď je fotka dobrá,dostane sa do topky vždy.Veď si pozrite galériu foto dňa,alebo foto mesiaca.Komu tak veľmi záleží na tom,aby mal foto dňa,nech robí dobré fotky a keď verí,že mu pomôže polnočné pridanie,nech si dá budíka...Ale toto je isto že hej nekonečná téma :)

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-05-30 06:38:54+02
Mýliš sa priateľu a nepochopil si tento problém... Je strašná hlúposť, aby bola foto dňa vyhlásená už po dvoch hodinách od začiatku dňa. A k tej náhode - skús sa niekedy pozrieť na iné fotoportály. Permanentní polnočáci tam pridávajú v inom čase. Tú istú foto dá na Vivo o 20.00, ale na Ephote čaká na polnoc, i keď v ten deň tu žiadnu foto nepridal a mohol by teda tiež o 20.00. Veru žiadna náhoda. Na žiadnom inom portáli takýto systém neexistuje. Vyhlásenie top rebríčka je istá pocta a ako som už x-krát povedal, o túto poctu by mali mať šancu bojovať všetci, aj tí, ktorí práve fotografujú po polnoci v ríši snov...

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-05-30 06:54:11+02
príspevok od: Linda Von Bergeraque
Jj, nerada zase opakujem ale paci sa mi TXFov pristup. Keby bol system nastaveny na 2 poobede tak by to bola co? obedna mafia:) v kazdej hodine dna niekto prispeje fotkami. Na polnocnych nevidim nic zle. Ja kolkokrat cumakujem do compu este o pol noci aj po pol noci. By som povedala ze okolo 10-pol jedneh v noci asi najviac....
Ani ty si to Linda nepochopila. Ani ja nemám nič proti polnočným fotkám. Niekto cez deň pracuje, tak čumí do compu v noci. Chápem, rozumiem. Tú ide o systém vyhlasovania Topu dňa. Deň trvá 24 hodín a tak prečo je Top foto dňa vyhlásené už po dvoch hodinách?
Aj krásne dievčatá na súťaži Miss musia celý večer bojovať a mať na to rovnaké podmienky, nevyhlásia za Missku tú babu, ktorá príde prvá v ten deň do štúdia... Ak má byť nejaká foto vyhlásená za Top dňa, nech majú o túto poctu šancu bojovať všetky fotky plných 24 hodín. Nie je tomu tak, niektorí na to poukazujeme, lebo máme radi spravodlivosť a vyslúžili sme si posmech. Ale nevadí, lebo ako Beholder povedal, sme už rezistentní...
Ešte dodám jednu vec - Ak by sa nejakým zázrakom tento systém vyhlasovaania Topu zmenil a bol by obdobný tomu, ako je napr. na www.fotoaparat.cz, tak mi verte, všetci zarputilí obhajcovia polnočných foto, že potom by tu o polnoci nebola ani noha, podobne ako je tomu na Vive, kde po polnoci je naozaj minimum užívateľov...

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-05-30 07:19:58+02
A keď som sa už rozpísal, tak ešte raz navrhovaný systém vyhlasovania: Fotky pridané od 00.00 do 24.00 nech sú zaradené do nejakého denného prehľadu, bez akéhokoľvek zvýrazňovania niektorej/niektorých z nich. Každej foto nech sa sčítavajú body alebo slovné komentáre pozostávajúce z viac ako 15 zmysluplných slov 24 hodín od jej pridania. Topkový prehľad nech sa uverejní až minimálne 24 hodín po pridaní poslednej foto v príslušnom dni.
Nech je Top prehľad dňa plný krásnych a kvalitných foto, ktoré potom budú mať príležitosť tešiť sa našej pozornosti ešte ďalší jeden deň, lebo si to zaslúžia, lebo reprezentujú portál.
Nech nesvieti na prvej strane zvýraznený šumicvak, lebo často sa tak deje a toto potom vraví návštevníkom portálu čosi aj o nás ostatných...

beholder
2010-05-30 08:09:04+02
Ani ty si to Linda nepochopila. Ani ja nemám nič proti polnočným fotkám. Niekto cez deň pracuje, tak čumí do compu v noci. Chápem, rozumiem. Tú ide o systém vyhlasovania Topu dňa. Deň trvá 24 hodín a tak prečo je Top foto dňa vyhlásené už po dvoch hodinách?
Aj krásne dievčatá na súťaži Miss musia celý večer bojovať a mať na to rovnaké podmienky, nevyhlásia za Missku tú babu, ktorá príde prvá v ten deň do štúdia... Ak má byť nejaká foto vyhlásená za Top dňa, nech majú o túto poctu šancu bojovať všetky fotky plných 24 hodín. Nie je tomu tak, niektorí na to poukazujeme, lebo máme radi spravodlivosť a vyslúžili sme si posmech. Ale nevadí, lebo ako Beholder povedal, sme už rezistentní...
Ešte dodám jednu vec - Ak by sa nejakým zázrakom tento systém vyhlasovaania Topu zmenil a bol by obdobný tomu, ako je napr. na www.fotoaparat.cz, tak mi verte, všetci zarputilí obhajcovia polnočných foto, že potom by tu o polnoci nebola ani noha, podobne ako je tomu na Vive, kde po polnoci je naozaj minimum užívateľov...
...a ty si stano myslíš, že to už teraz pochopili?......obhajcovia tejto zvrátenosti si budú tvrdiť aj naďalej to isté......a že prečo?...nuž preto, lebo byť v tope za takýchto neštandardných podmienok im čo?......im proste vyhovuje:)...

...top dňa je v podstate top noci ...je to session polnočných kamarátov medzi ktorých ojedinele zablúdi aj niekto denný:D:D

kmotrík
2010-05-30 08:16:51+02
súhlas Stano, kludne to takto môže byť, a pridal by som ešte - aby sa nijako nedalo zistiť autora pred hodnotením ,skrátka ak sa Ti fotka páči - tak ju ohodnotíš, veľa ľudí tu boduje podľa : ohodnotil si mne - ohodnotím ja tebe, dokonca jeden tu doslova napísal: prestala si navštevovať moju galériu tak ani ja už nechodím k tebe... ,tak o čom to potom je, skrátka choré...

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-05-30 08:23:30+02
príspevok od: kmotrík
súhlas Stano, kludne to takto môže byť, a pridal by som ešte - aby sa nijako nedalo zistiť autora pred hodnotením ,skrátka ak sa Ti fotka páči - tak ju ohodnotíš, veľa ľudí tu boduje podľa : ohodnotil si mne - ohodnotím ja tebe, dokonca jeden tu doslova napísal: prestala si navštevovať moju galériu tak ani ja už nechodím k tebe... ,tak o čom to potom je, skrátka choré...
S tým autorstvom je trochu problém, mnohí si fotografie podpisujú (aj ja), mnohí majú svoje obľúbené rámčeky (aj ja) a neviem, či by sa toho vedeli vzdať (ani ja)...
S osobnou nevraživosťou sa už vôbec nebude dať nič robiť, sme ľudia, prchkí, namyslení, hnevliví, urážliví, proste kdejakí...

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-05-30 09:53:12+02
Hej, toto sa mi páči, jednoducho kategória pridané dnes, pri každom zobrazení náhodné poradie a foto dňa by z nich bolo na konci dňa po nasledujúci deň. Alebo ešte posunuté, tak si to asi myslel, nie?

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-05-30 10:35:44+02
Top prehľad fotografií z dnešného dňa, nedele, by sa ukázal až na tretí deň, t.j. v utorok, aby aj foto, ktorá sa pridá dnes o 23.50 mala 24 hodín čas na zbieranie komentárov a bodov...

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-05-30 10:44:42+02
Ono podľa mňa by tu ešte pomohlo obmedzenie 1 fotka na 2/3 dni, lebo ak budeš mať fotku, ktorú niekto pridá v nedeľu, tak v pondelok už ich bude zas nových toľko, že sa k nej nikto nedostane. A takto by bolo na deň menej fotiek, takže by sa každej dostalo viac pozornosti a ľudia by to hádam aj lepšie vyberali.

Potom ešte v interface by mohli byť jasné kategórie - pridané dnes a pridané včera. Určite sa to tu už všetko spomínalo, len tuším sa ani nič nezmenilo zatiaľ.

Granko
2010-05-30 11:25:37+02
som aj rozmýšľal, že sa k tejto podpultovej téme zapadnutej prachom nevyjadrím, keďže som to urobil už niekedy dávnejšie...ale urobím tak...
systém pridávania fotiek je ako deravý zákon, ktorý sa dá využiť..to sa aj deje...blbé by bolo, keby to nikto nevyužil...ale práve to, čo navrhuje Stano, je spôsob, ako zlepšiť galériu, tým pádom skvalitniť aj portál ako taký...v spojení s tým, čo napísal Michal - obmedzenie počtu fotiek...
denne pribudne strašné množstvo fotiek, kopec z nich má veľakrát ďaleko od uverejnenia na fotoportáli, každý sa sťažuje, že nemá komenty atď...jednoducho predierať sa cez to kvantum, sa veľa ľudom nechce práve kvôli času, ktorého nemá nikto nazvyš...u niektorých funguje milá schopnosť sebakritiky - čo sa mi páči dnes, nemusí sa zajtra resp. o pár hodín a fotku zmažú..pri obmedzení 1 fotka za 2-3-5 dní, si každý rozmyslí, čo uploadne...ako sa hovorí, vytriezve z prvotného ošiaľu a nechá si ju rozležať v hlave, keďže ho reprezentuje...ale v súčasnom systéme každý deň môže pridať niečo, aj keď to nemusí byť nejako vážnejšie dobré...a potom sa stáva, že i ´starí harcovníci´ portálu si nájdu v komentároch, že toto sa ti nepodarilo a nemusia zniesť kritiku...
na druhej strane by sa otvoril priestor pre autorov, ktorí majú krásnu tvorbu, len nemajú komentáre (nepíšem o hodnoteniach, tie človeku nič nedajú) a tým pádom sú v uzadí...áno, dobrá fotka prerazí, nech je pridaná kedykoľvek, ale chcem vidieť chcem vidieť machra, čo pridá fotku večer po ôsmej či aj neskôr a dostane sa Top-ky :o) pohľad do reprezentatívnych fotiek by bol zaujímavejší, pestrejší, spravodlivejší a potom by nikto nemohol povedať, že ten či onen je v Top-ke kvôli akejsi výhode...

Ultra TXF
2010-05-30 11:41:22+02
Mýliš sa priateľu a nepochopil si tento problém... Je strašná hlúposť, aby bola foto dňa vyhlásená už po dvoch hodinách od začiatku dňa. A k tej náhode - skús sa niekedy pozrieť na iné fotoportály. Permanentní polnočáci tam pridávajú v inom čase. Tú istú foto dá na Vivo o 20.00, ale na Ephote čaká na polnoc, i keď v ten deň tu žiadnu foto nepridal a mohol by teda tiež o 20.00. Veru žiadna náhoda. Na žiadnom inom portáli takýto systém neexistuje. Vyhlásenie top rebríčka je istá pocta a ako som už x-krát povedal, o túto poctu by mali mať šancu bojovať všetci, aj tí, ktorí práve fotografujú po polnoci v ríši snov...
Ja ťa plne chápem a viem o čom hovoríš.Máš úplnú pravdu .
Ale za daného stavu proste vždy budú nejaké polnočné,ranné alebo obedné fotografie .Musel by sa zmeniť systém.S tým súhlasím .

vorec
2010-05-30 12:23:46+02
Táto téma je už skoro ako Lenin, večne živá :-D som tu snáď dva týždne nebol ani mi to nechýbalo, ale dvíham palec na podporu ;-) Koľko sa to tu už rieši, rok či viac a ešte svojho času Karol Srnec aj admin tu napísali do tohto vlákna, že veď to nie systém je zlý, len záleží od toho koľkí užívatelia komentujú. No LOL som zvedavý kde tu foto pridaná o 23:55 zozbiera minmálne dajme tomu dvanásť komentov aj s bodmi aby sa prebojovala do top :-D
A presne ako píšeš Stanko, zlatá ephoto hodinka je magic, viacero tu s ňou priamo kalkuluje, inak si neviem vysvetliť zmazanie fotky v prípade že sa neprebojovala do front listu (ešte keď sa vyhodnocovalo hodinu po polnoci). Keby sa to stalo raz, poviem si náhoda, ale u niektorých som si to všimol tri a viac ráz a to už je čistá vypočítavosť, to mi nikto nevykecá. O to viac že niektorí tú foto potom pridajú ráno, prípadne aj tam ju zmažú a dajú ešte popoludní. No... tento nezdravý súťažný systém isto nemôže byť k dobru.

genchi146
2010-05-30 15:43:03+02
Cele foto dna je kravina. Ked uz chcete foto dna, malo by byt vyhodnotene na druhy den rano za predosly den. Alebo to cele zrusit, rozdelit galeriu na sekcie - portret, krajina atd.. a nech si kazdy pozera to co ho bavi a co chce. Bolo by tu aspon menej hadok, kedy sa obcas niekto vyjadri pod foto dna ze sa mu nepaci a nasledne autor foto dna si ju obhajuje... Je to cele smiesne. A ze vas to vobec aj bavi sa o tom tak dlho rozpravat, tolko premrhanej energie a casu na vsetky tieto komenty...

Strana 13 z 15

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()