Ahojte, no tak môj problém je následovný. Pred mesiacom aj dákym týždňom dvomi som kúpil Micro-Nikkor 105mm f2.8G VR v tunajšej nemenovanej predajni v TN. Pri prvom fotení nastal problém - v hladáčiku tma z dôvodu rozsypaných lamiel clony. Tak som to teda šupol na reklamáciu. Všetko prebehlo ok, reklamácia bola podaná v piatok 2.12.2011. V pondelok mi volal predajca, že záruka na objektíve nebola uznaná a tak ďalej. Tuna začínajú všetky problémy. E-Mail do firmy prišiel v piatok 30.12. ohľadom neuznania reklamácie. Táto správa sa ku mne dostala až 2.1.2012, kedy to bolo 31 dní od podania reklamácie čiže som mal plné právo na vrátenie peňazí. Keď som za ním s tou správou prišiel, povedal niečo v zmysle že to je len jeho dobrá vôľa že ten objektív posiela na reklamáciu, že keď chcem reklamovať tak musím ísť sám do Prahy. Povedal mi že je to v zákonníku, že aj keď sa mi pokazí televízor kupovaný v NAYi tak si ho musím dať reklamovať v uvedenom servisnom stredisku. Chcem sa spýtať ako to naozaj je, lebo zákonník vraví že PREDAJCA je povinný vybaviť reklamáciu do 30 dní, ktorá v mojom prípade od predajcu do 30 dní vybavená nebola a predajca sa ešte odvolal na Nikon Praha, ktorá sa ešte ďalej odvolal na Nikon Nemecko, ktorý údajne objektív pozeral. Chcel by som sa spýtať čo si o tom všetkom myslíte, či predajca postupoval správne a v zmysle obchodného zákonníka, alebo mal pravdu že on funguje iba ako "zberňa". Vopred ďakujem za všetky príspevky.
Ahojte, ja mám tiež problém s reklamáciou v NAY. Kúpila som si tam telefón a od začiatku sa kazí prvý krát uznali reklamáciu a ďalších dva krát nie aj keď vadu odstránili keďže išlo o softverovú vadu tak to nebol problém prepáliť a bolo. 4 krát som ho zaniesla ale už z inou vadou prestal reagovať displej to opravili a znovu poslali telefón spať. Teraz som ho zaniesla už 5 krát žiadala som peniaze nechceli mi dať, že to musia zase posielať na reklamáciu a oni vraj za to nemôžu, ale ja mám pocit, že sa len vyhýbajú vráteniu penazí niečo podobné má aj jedna známa tiež v nay. Napísali do papierov chcem vrátiť peniaze, ale to aj minule a neuspelo a to som ho používala až 3 týž. od poslednej reklamácie a znovu som ho tam niesla. Pre istotu už nešiel ani zapnúť ako keby ho stále reštartovalo. Chyba asi v softvéry tak aj napísali tak zase čakám, že ho prepália a vrátia spať. Poraďte mi niekto čo mám už robiť končí naň už záruka za mesiac.
Ja som v nayku kupil fotak. Haproval pri zapnuti tak som ho siel na druhy den vratit. Kedze uz nemali ten isty kus, vymenili mi ho za podobny akurat som par eur doplatil. Avsak nay ma myslim v podmienkach ze tovar mozete bez udania dovodu do urcitej doby vratit. Myslim ze peniaze nevratia ale daju iny tovar. Staci si dat zavolat riaditela alebo veduceho a uz sa k vam budu inak chovat. Skuste tam narobit trochu rozruch a uvidite ze budu kmitat jak mravce.
Ahojte, ja mám tiež problém s reklamáciou v NAY. Kúpila som si tam telefón a od začiatku sa kazí prvý krát uznali reklamáciu a ďalších dva krát nie aj keď vadu odstránili keďže išlo o softverovú vadu tak to nebol problém prepáliť a bolo. 4 krát som ho zaniesla ale už z inou vadou prestal reagovať displej to opravili a znovu poslali telefón spať. Teraz som ho zaniesla už 5 krát žiadala som peniaze nechceli mi dať, že to musia zase posielať na reklamáciu a oni vraj za to nemôžu, ale ja mám pocit, že sa len vyhýbajú vráteniu penazí niečo podobné má aj jedna známa tiež v nay. Napísali do papierov chcem vrátiť peniaze, ale to aj minule a neuspelo a to som ho používala až 3 týž. od poslednej reklamácie a znovu som ho tam niesla. Pre istotu už nešiel ani zapnúť ako keby ho stále reštartovalo. Chyba asi v softvéry tak aj napísali tak zase čakám, že ho prepália a vrátia spať. Poraďte mi niekto čo mám už robiť končí naň už záruka za mesiac.
Tu je par slov o tom a plus pripajam kontakty na spotrebitelske zdruzenia...snad poradia aspon. http://www.pravaspotrebitela.sk/index.php?page=brochures&itemid=9
Dakujem. Chcem sa ešte opýtať aj na to keď mi nepríde papier o tom že je reklamácia vybavená, ale posielajú sms je to platné. Keby som tam došla po 30 dňoch a že mi nič nedošlo ani sms môžem as s tým brániť nech mi vrátia peniaze, alebo nový tovar keďže som nebola oboznámená, že reklamácia je vybavená a uplynula doma na opravu tovaru a vybavenia reklamácie?
Dakujem. Chcem sa ešte opýtať aj na to keď mi nepríde papier o tom že je reklamácia vybavená, ale posielajú sms je to platné. Keby som tam došla po 30 dňoch a že mi nič nedošlo ani sms môžem as s tým brániť nech mi vrátia peniaze, alebo nový tovar keďže som nebola oboznámená, že reklamácia je vybavená a uplynula doma na opravu tovaru a vybavenia reklamácie?
sms je platny sposob oznamenia o vybaveni reklamacie
Dobrý deň, Kontaktujte nás prosím na adrese info@nay.sk Napíšte, o ktorý NAY Elektrodom ide, pošlite nám všetky doklady čo k reklamácii máte aj s kópiou pokladničného dokladu. Váš prípad preveríme a vynasnažíme sa Vám pomôcť.
toto beres z pohladu predajcu. Ja to berem z pohladu zakaznika. Teraz to bola klavesnica za 49 euro, na buduce to mozno bude pocitac za 1500 euro. Lenze ten uz urcite nekupim u nich. Da sa to vytlacit alebo neda?
ja pracujem v nemenovanej nemeckej firme, sme velmi zhovievaví, čo sa týka zakazníkov, tovar môžeš u nás vrátiť až do 30 dní bez udania dôvodu (vrátime peniaze), poprípade ti ho do tej doby vymeníme za iný ak je poškodený ale je tam podmienka, musíš vlastniť originál bloček ku tovaru. ak ho nemáš je to tvoja smola, náhradný sa vytlačiť nedá. toto je zas ochrana predajcu, pretože ten tovar sa môže predávať v x firmách, odkial oni budú vedieť, že si to kúpil práve u nich.
Dobrý deň, Kontaktujte nás prosím na adrese info@nay.sk Napíšte, o ktorý NAY Elektrodom ide, pošlite nám všetky doklady čo k reklamácii máte aj s kópiou pokladničného dokladu. Váš prípad preveríme a vynasnažíme sa Vám pomôcť.
NAY a. s.
Poslala som, Vám na e-mail všetky podklady o reklamáciach už pred vyše týždňom stále ste sa neozvali čo teda. Tak píšem sem neviem či ste to pozerali, alebo nie
Ja som mal problem v electroworlde kde som si kúpil foták ktorý som im o 2 hodiny doniesol lebo nešiel zapnúť kupil som aj nové baterky nabite a nakoniec mi ho vymenili bez bateriek a návodu no ale kým to vybavili tak som sa načakal no povedal som si že v electroworlde už nikdy nenakupujem už len preto aký majú prístup
ja pracujem v nemenovanej nemeckej firme, sme velmi zhovievaví, čo sa týka zakazníkov, tovar môžeš u nás vrátiť až do 30 dní bez udania dôvodu (vrátime peniaze), poprípade ti ho do tej doby vymeníme za iný ak je poškodený ale je tam podmienka, musíš vlastniť originál bloček ku tovaru. ak ho nemáš je to tvoja smola, náhradný sa vytlačiť nedá. toto je zas ochrana predajcu, pretože ten tovar sa môže predávať v x firmách, odkial oni budú vedieť, že si to kúpil práve u nich.
čooo? v potravinách predávali skener na filmy? tak teraz sa smejem ja
v lidli sa dajú kúpiť niektoré fajn veci, ale bohužiaľ ten spotrebný tovar to nie je.
By si sa divil,ale mnohe veci z Lidla su fajn, napr. naradie Parkside - vrtacky, aku skrutkovace, pily... To nehovorim len z vlastnych skusenosti, ale staci si pozriet niektore fora pre kutilov. Casto tie vyrobky dosahuju urovan znacky Bosch, Dewalt a pod. Alebo kuchynske vyrobky SilverCrest, tie si zas chvalia zeny
no, jednoducho nemáme čas sa tam so zákazníkom naťahovať som sa zasmiala, ked vracali ten náš skener na filmy, že zle skenuje..
Hej hej, ľudia čakajú, že za pár babiek kúpia profi nádobíčko ... ja som u vás nikdy nič nereklamoval. No bolo by asi divné, keby som priniesol svoje raňajky, že pečivo je nedopečené
DObry den.Chcela bysom poradit.Dali sme reklamovat televizor z dovodu technickej chyby a vratili nám ho síce opravený ale s ošuchanými rohmi.Televizor bol bez žiadnych chybičiek krásy.Znova sme ho poslali na reklamáciu a servisák odôvodnil že to sa použivaním ošúchalo.:-! Máme ho 4mesiace.po 2krat sme ho neprevzali.Chcem vediet či nemá niekto s takým to niečim skusenosť.Podla všetkeho by si mal pán ktory prevzal Tv mal skontrolovat .Dakujem
DObry den.Chcela bysom poradit.Dali sme reklamovat televizor z dovodu technickej chyby a vratili nám ho síce opravený ale s ošuchanými rohmi.Televizor bol bez žiadnych chybičiek krásy.Znova sme ho poslali na reklamáciu a servisák odôvodnil že to sa použivaním ošúchalo.:-! Máme ho 4mesiace.po 2krat sme ho neprevzali.Chcem vediet či nemá niekto s takým to niečim skusenosť.Podla všetkeho by si mal pán ktory prevzal Tv mal skontrolovat .Dakujem
Tu sa televizorrmi nezaoberame. Co viem, naposledy sa tu riesili pracky a susic na vlasy, televizory ani raz
Problémy s reklamáciou
no tak môj problém je následovný. Pred mesiacom aj dákym týždňom dvomi som kúpil Micro-Nikkor 105mm f2.8G VR v tunajšej nemenovanej predajni v TN. Pri prvom fotení nastal problém - v hladáčiku tma z dôvodu rozsypaných lamiel clony. Tak som to teda šupol na reklamáciu. Všetko prebehlo ok, reklamácia bola podaná v piatok 2.12.2011. V pondelok mi volal predajca, že záruka na objektíve nebola uznaná a tak ďalej. Tuna začínajú všetky problémy. E-Mail do firmy prišiel v piatok 30.12. ohľadom neuznania reklamácie. Táto správa sa ku mne dostala až 2.1.2012, kedy to bolo 31 dní od podania reklamácie čiže som mal plné právo na vrátenie peňazí. Keď som za ním s tou správou prišiel, povedal niečo v zmysle že to je len jeho dobrá vôľa že ten objektív posiela na reklamáciu, že keď chcem reklamovať tak musím ísť sám do Prahy. Povedal mi že je to v zákonníku, že aj keď sa mi pokazí televízor kupovaný v NAYi tak si ho musím dať reklamovať v uvedenom servisnom stredisku. Chcem sa spýtať ako to naozaj je, lebo zákonník vraví že PREDAJCA je povinný vybaviť reklamáciu do 30 dní, ktorá v mojom prípade od predajcu do 30 dní vybavená nebola a predajca sa ešte odvolal na Nikon Praha, ktorá sa ešte ďalej odvolal na Nikon Nemecko, ktorý údajne objektív pozeral. Chcel by som sa spýtať čo si o tom všetkom myslíte, či predajca postupoval správne a v zmysle obchodného zákonníka, alebo mal pravdu že on funguje iba ako "zberňa". Vopred ďakujem za všetky príspevky.
S pozdravom,
Michal
http://www.pravaspotrebitela.sk/index.php?page=brochures&itemid=9
http://www.zss.sk/kontakt
http://www.test-magazin.sk/
Kontaktujte nás prosím na adrese info@nay.sk Napíšte, o ktorý NAY Elektrodom ide, pošlite nám všetky doklady čo k reklamácii máte aj s kópiou pokladničného dokladu. Váš prípad preveríme a vynasnažíme sa Vám pomôcť.
NAY a. s.
Kontaktujte nás prosím na adrese info@nay.sk Napíšte, o ktorý NAY Elektrodom ide, pošlite nám všetky doklady čo k reklamácii máte aj s kópiou pokladničného dokladu. Váš prípad preveríme a vynasnažíme sa Vám pomôcť.
NAY a. s.
v lidli sa dajú kúpiť niektoré fajn veci, ale bohužiaľ ten spotrebný tovar to nie je.
Alebo kuchynske vyrobky SilverCrest, tie si zas chvalia zeny
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa