Ahojte, potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát. Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd. Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
Ahojte, potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát. Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd. Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
Ďakujum za odpoveď.
nechcem byť zlý, ale dnes už snáď takmer každý slušnejší digitál dokáže spraviť niekoľko záberov za sekundu, skôr ide asi o to zvoliť správne objektív, ktorý rýchlo ostrí a zvláda takéto akčné scény
Lubovolna sucasna zrkadlovka amaterskej triedy (Canon, Nikon, Sony, Pentax) + 18-55 + 55-200 alebo 75-300. AJ ked normalne odporucam najma Nikon a Canon, v tomto pripade by nemuselo byt naskodu poobzerat sa po Sony A57.
Nie si zlý Možno som zle položila otázku. Ale zas pýtať sa konkrétne na objektív a k tomu zrkadlovku, keďže žiadnu nemám, je asi troška od veci.
áno más pravdu, si úplne na začiatku, ale byť tebou by som skúsil pohľadať vo fóre témy ohľadom fotenia akčných vecí príp. objektívov, ktoré rýchlo ostria a trošku sa rozkukať, potrebuješ hlavne objektív s rychlým ostrením, zrkadlovka takú enormnú rolu hrať nebude (teda ak nechceš fotiť štýlom, že vždy budeš vsádzať iba na to, že v momente fotenej scény tam napáliš xy záberov a z nich bude extrémny odpad a snáď niečo výjde)
hľadal by som niečo v oblasti telezoomov, 70-200, 70-300 možno aj dlhšie a s dobrým ostrením, zrkadlovku by som riešil až ako druhý krok.
aspon 5fps, buffer na 2-3 sec v tejto kadencii pri RAWe. Prekazky a ich vzdialenost je konstantna od fotografujuceho takze lahko predvidatelne a predostritelne. Nikkor 70-300/VR je dobra volba v pripade Nikon znacky, bazarova D90?
zaujal ma názov "Zrkadlovka na kone" ...dnes to už v prípade začiatočníka nie je ani tak problém výberu zrkadlovky, ale skôr fotografických znalostí, skúseností a cviku pri fotení pohybujúceho sa objektu. Kúpou zrkadlovky, ani sebedrahšieho objektívu sa problém nerieši. Možno aj nejaký "jazdený" 70-200/2,8 Tamron, alebo Sigmu na začiatok a značku zrkadlovky - ktorá Ti je sympatickejšia
Chlapci, prestávam rozumieť reči Vášho kmeňa Nemáte po ruke výkladový slovník? Ja som úplný začiatočník. Ale no naštudujem si. Takže otázka sa otočila. Aký objektív na snímanie pohybu a k tomu telo? (Nikon/Canon)
zaujal ma názov "Zrkadlovka na kone" ...dnes to už v prípade začiatočníka nie je ani tak problém výberu zrkadlovky, ale skôr fotografických znalostí, skúseností a cviku pri fotení pohybujúceho sa objektu. Kúpou zrkadlovky, ani sebedrahšieho objektívu sa problém nerieši. Možno aj nejaký "jazdený" 70-200/2,8 Tamron, alebo Sigmu na začiatok a značku zrkadlovky - ktorá Ti je sympatickejšia
Cvik pohybujúceho sa objektu cca 15 rokov - všetkým možným Fotografické znalosti: naučila som sa prispôsobovať nedostatkom foťákom Skúsenosti so zrkadlovkou: pokaždé ako som mala možnosť si nejakú "omakať" mala som nastavený "automat"
Chlapci, prestávam rozumieť reči Vášho kmeňa Nemáte po ruke výkladový slovník? Ja som úplný začiatočník. Ale no naštudujem si. Takže otázka sa otočila. Aký objektív na snímanie pohybu a k tomu telo? (Nikon/Canon)
tak poď na to inak, aký je tvoj finančný budget? strop koľko si ochotná investovať do tejto zábavy, za telo plus objektív?
Rýchlo ostriace objektívy sú pomerne drahé. S tak obmedzeným rozpočtom by som vsadil skôr na rýchlosť snímania a dúfal, že aspoň nejaké fotky sa podaria. V tomto ohľade vedie jednoznačne Sony s ich polopriepustným zrkadlom (7+ fps, v tejto cenovej kategórii sa na nich nechytá nič). Ako vravel Karol, skús pouvažovať aj nad Sony a55/a57.
Rýchlo ostriace objektívy sú pomerne drahé. S tak obmedzeným rozpočtom by som vsadil skôr na rýchlosť snímania a dúfal, že aspoň nejaké fotky sa podaria. V tomto ohľade vedie jednoznačne Sony s ich polopriepustným zrkadlom (7+ fps, v tejto cenovej kategórii sa na nich nechytá nič). Ako vravel Karol, skús pouvažovať aj nad Sony a55/a57.
podľa mňa telo ako také zohráva menej podstatnú úlohu ako objektív, u niektorých ľudí ani objektív, lebo niekto to môže fotiť aj s manuálom a urobí dobre fotky, akurát si ich domov donesie pár desiatok a nie pár stoviek a hlavne musí mať v tom prax, aby to takto robil, ak nemá skúsenosti a chce fotiť kone a dostať z toho nejaký slušný výsledok časom tak dobrý objektív je podľa mňa lepšia devíza ako samotne "super rýchle telo" a ten slušný objektív potom môže prípadne využiť na iné akčné veci alebo ho lepšie predá ako keď kúpi niečo čo bude ostriť priemerne alebo podpriemerne rýchlo, treba uvažovať aj trochu dopredu a o peniazoch je to vždy...
Ďakujum za odpoveď.
Ja fotím dcerku na koni, tak trochu poznam tvoj problem. Ak naozaj nechces prešvihnuť rozpočet, tak skus pentax k-r (model vo výpredaji), sekvenčné snímanie ma velmi dobre. Objektív na začiatok postačí kitovy 18-55, alebo kup len telo a zožen telezoom Pentax 50-200 za nejakych 100-150€.
Ja som myslela (a pisala) telo cca 500 - 600€ + objektív (cena navyše)
tak potom sa do mojej kalkulácie hravo zmestiš a kúp si nejakú aj novú zrkadlovku
Máš na mysli niečo konkrétne? Zišiel by sa mi troška širší výber, aby bolo z čoho vyberať a nech viem, čo si mám v obchode omakať. Mám nevýhodu, že mám malé dlane s krátkymi prstami a dosť podstatné problémy zo zápästiami. Lenže som tvrdohlavá ako mulica - takže aj sväčším telom nejak "vybabrem"
Zrkadlovka na kone
potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát.
Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd.
Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
Ďakujum za odpoveď.
Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd.
Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
Ďakujum za odpoveď.
hľadal by som niečo v oblasti telezoomov, 70-200, 70-300 možno aj dlhšie a s dobrým ostrením, zrkadlovku by som riešil až ako druhý krok.
na nikon
nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G AF-S VR
na canon, nikon aj možno na iné baj, neviem
tamron SP 70-300 f/4.5-5.6 Di VC USD
nevýhoda je, že clona je iba 4, ale pri nastavení vyššieho ISO sa s tým fotiť dá
prípadne pohľadať niečo s clonou 2,8 a slušným ostrením za rozumné peniaze....
na nikon
nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G AF-S VR
na canon, nikon aj možno na iné baj, neviem
tamron SP 70-300 f/4.5-5.6 Di VC USD
nevýhoda je, že clona je iba 4, ale pri nastavení vyššieho ISO sa s tým fotiť dá
prípadne pohľadať niečo s clonou 2,8 a slušným ostrením za rozumné peniaze....
Ja som úplný začiatočník. Ale no naštudujem si. Takže otázka sa otočila. Aký objektív na snímanie pohybu a k tomu telo? (Nikon/Canon)
Fotografické znalosti: naučila som sa prispôsobovať nedostatkom foťákom
Skúsenosti so zrkadlovkou: pokaždé ako som mala možnosť si nejakú "omakať" mala som nastavený "automat"
Ja som úplný začiatočník. Ale no naštudujem si. Takže otázka sa otočila. Aký objektív na snímanie pohybu a k tomu telo? (Nikon/Canon)
za 250 až 300 zožeň nejakú jazdenú nikon D80, možno D90 a môžeš fotiť
alebo aj objektív jazdený a uvidíš koľko ti ostane na telo.
Ďakujum za odpoveď.
Mám nevýhodu, že mám malé dlane s krátkymi prstami a dosť podstatné problémy zo zápästiami. Lenže som tvrdohlavá ako mulica - takže aj sväčším telom nejak "vybabrem"
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa