Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.
Ak je to jasne aj tebe, tak co tu stale omielas, ze vysledky testov su irelevantne a ze K-5 by si nekupil, lebo zla Hoya vyzierala Pentax?
Ty si ozaj mimo, to ako kôli tomu totálne zanedbatelnému rozdielu si má každý kúpiť K-5II ??? Ja teda testy absolútne nesledujem, lebo ich hlúpe výsledky má nezaujímajú, ale na 100% ti viem povedať že sú aj testy kde K-5II nevyhrá a teraz ako čo si mám kúpiť ? Ty si asi ozaj priblblý ked nechápeš že K-5II nie je nijak svetoborne prevratná, že si ju musí kúpiť každý kto rozmýšla nad DSLR bez mihnutia oka...
Skôr ju považujem v určitých smeroch za morálne zastaralú (video+počet ostriacich bodov) a znova ti opakujem, nejde o to či to využiješ, ide o konkurenciu ktorá vie ponúknuť v tomto smere viac !!!
A vzhladom na to že K-5II je TOP telo ktoré Pentax má, by malo byť trochu viac prevratnejšie, preto by som dnes stále volil K-30
Drahí veriaci, vy máte teda výdrž, Zdá sa, že najlepšie sa kritizuje niečo, čo má ten druhý, a ešte lepšie niečo, čo som v živote v ruke nedržal. Komu ide o kvalitu čipu, tak si to proste kúpi, bez toho, aby uvažoval o podružných, nesúvisiacich veciach (typu: je to síce technologická špička, ale ja by som čakal niečo ešte prevratnejšie, takže nie) Komu ide o rozmery čipu (BTW - prečo sa uspokojiť s maličkým FF?), alebo má nejaké iné dôvody (obavu o dostupnosť príslušenstva, túžbu po inom tvare, hmotnosti, nápise, whatever) tak si to proste nekúpi a priplatí si za niečo iné, a ten, kto dokáže predpovedať budúcnosť (ďalší model bude určite o toľko lepší, že tento sa neoplatí kupovať) tak bude čakať...
Myslel som si, ze ty poznas system pentaxu a tak mi ozrejmis, ktore z mojich obav zalozenych na mojej neznalosti su neopodstatnene.
To ako to funguje s autami mi vysvetlis az po fotoaparatoch, nech v tom nemam bordel
Zda sa, ze ho poznas lepsie ako ja. Napriek tomu, polovica vycitiek je tak uzko specificka, ze pre bezneho cloveka nema vyznam riesit veci ako TS objektiv, nejaky supermacro objektiv a pod. Len tak mimochodom, kedze som makrista, ake bezne dostupne supermacro objektivy so zvacsenim viac ako 1x, okrem canonu MP-E poznas?
Hovoril si, ze rozdiel v hlbke ostrosti nie je vyrazny. Preto som sa len chcel uistit, ci povazujes rozdiel medzi f/1.2 a f/2.0 za nevyrazny - je to tak?
A kde asi tak vyuzivas f/1.2? Je zaner, situacia, kde ak nemas f/1.2, tak dobru fotku neurobis? Neda sa s F/2 vysporiadat tak, aby vznikla rovnako dobra fotka? Je ukazovatelom kvality fotografie F/1.2?
Ty si ozaj mimo, to ako kôli tomu totálne zanedbatelnému rozdielu si má každý kúpiť K-5II ??? Ja teda testy absolútne nesledujem, lebo ich hlúpe výsledky má nezaujímajú, ale na 100% ti viem povedať že sú aj testy kde K-5II nevyhrá a teraz ako čo si mám kúpiť ? Ty si asi ozaj priblblý ked nechápeš že K-5II nie je nijak svetoborne prevratná, že si ju musí kúpiť každý kto rozmýšla nad DSLR bez mihnutia oka...
Skôr ju považujem v určitých smeroch za morálne zastaralú (video+počet ostriacich bodov) a znova ti opakujem, nejde o to či to využiješ, ide o konkurenciu ktorá vie ponúknuť v tomto smere viac !!!
A vzhladom na to že K-5II je TOP telo ktoré Pentax má, by malo byť trochu viac prevratnejšie, preto by som dnes stále volil K-30
Zda sa, ze ho poznas lepsie ako ja. Napriek tomu, polovica vycitiek je tak uzko specificka, ze pre bezneho cloveka nema vyznam riesit veci ako TS objektiv, nejaky supermacro objektiv a pod. Len tak mimochodom, kedze som makrista, ake bezne dostupne supermacro objektivy so zvacsenim viac ako 1x, okrem canonu MP-E poznas?
ano vacsina mojich poziadaviek je specificka, ale zaroven aj opodstatnena. ak si niekedy fotil architekturu a vyrovnavas perspektivu, urcite si zistil, ze hornu polovicu fotky treba niekedy tak natiahnut, ze dostanes kvalitu horsia ako z mobilu - vtedy to zachrani tilt and shift. rovnako sa ti hodi vtedy ked chces zvacsit hlbku ostrosti pri produktovej fotografii, alebo s medzikruzkami aj pri makre. ked na ne nemas, daju sa pozicat za rozumnu cenu.
alternativu MP-E nepoznam, pozicovnu pre pentax nepoznam, rovnako ani dostupnejsie wildlife skla ani telo do vacsich ruk - preto sa pytam teba aby si na to odpovedal. kazda z tychto poziadaviek je uplne bezna a existuje vela uzivatelov ktori by taketo poziadavky kladli.
A kde asi tak vyuzivas f/1.2? Je zaner, situacia, kde ak nemas f/1.2, tak dobru fotku neurobis? Neda sa s F/2 vysporiadat tak, aby vznikla rovnako dobra fotka? Je ukazovatelom kvality fotografie F/1.2?
bavime sa o konkurencii systemov, ako vznika dobra fotka je uplne ina diskusia.
otazka znie, ci povazujes rozdiel v hlbke ostrosti medzi f/1.2 a f/2.0 za nevyrazny.
ano vacsina mojich poziadaviek je specificka, ale zaroven aj opodstatnena. ak si niekedy fotil architekturu a vyrovnavas perspektivu, urcite si zistil, ze hornu polovicu fotky treba niekedy tak natiahnut, ze dostanes kvalitu horsia ako z mobilu - vtedy to zachrani tilt and shift. rovnako sa ti hodi vtedy ked chces zvacsit hlbku ostrosti pri produktovej fotografii, alebo s medzikruzkami aj pri makre. ked na ne nemas, daju sa pozicat za rozumnu cenu.
alternativu MP-E nepoznam, pozicovnu pre pentax nepoznam, rovnako ani dostupnejsie wildlife skla ani telo do vacsich ruk - preto sa pytam teba aby si na to odpovedal. kazda z tychto poziadaviek je uplne bezna a existuje vela uzivatelov ktori by taketo poziadavky kladli.
Alternativa MP-E asi neexistuje ani v nikone, a vzhladom na podiel na trhu asi takyto objektiv nebude az taky ziadany. So presvedceny, ze ak by si sa pohrabal na nete, isto najdes sposob ako fotit aj vacsie zvacsenia pomocou Pentaxu.
Neviem, co povazujes za wildlife skla, ale v ponuke Pentaxu nejake dlhe ohniska su, v ponuke Sigmy tiez.
[b]Telo Pentax do vacsich ruk /b] Pentax 645D - http://camerasize.com/compare/#211,312
pentax vs. canon
Komu ide o kvalitu čipu, tak si to proste kúpi, bez toho, aby uvažoval o podružných, nesúvisiacich veciach (typu: je to síce technologická špička, ale ja by som čakal niečo ešte prevratnejšie, takže nie)
Komu ide o rozmery čipu (BTW - prečo sa uspokojiť s maličkým FF?), alebo má nejaké iné dôvody (obavu o dostupnosť príslušenstva, túžbu po inom tvare, hmotnosti, nápise, whatever) tak si to proste nekúpi a priplatí si za niečo iné, a ten, kto dokáže predpovedať budúcnosť (ďalší model bude určite o toľko lepší, že tento sa neoplatí kupovať) tak bude čakať...
To ako to funguje s autami mi vysvetlis az po fotoaparatoch, nech v tom nemam bordel
Len tak mimochodom, kedze som makrista, ake bezne dostupne supermacro objektivy so zvacsenim viac ako 1x, okrem canonu MP-E poznas?
Len tak mimochodom, kedze som makrista, ake bezne dostupne supermacro objektivy so zvacsenim viac ako 1x, okrem canonu MP-E poznas?
otazka znie, ci povazujes rozdiel v hlbke ostrosti medzi f/1.2 a f/2.0 za nevyrazny.
Zenit MC 35 mm Tilt & Shift Lens - http://www.zenit-camera.com/mc-35mm-tilt-shift-lens-pentax.htm
Samyang T-S 24mm 1:3.5 ED AS UMC - www.ephoto.sk/fototechnika/novinky-tlacove-spravy/samyang-t-s-24mm-135-ed-as-umc-/
Schneider-Kreuznach 28mm F4.5 PC-TS Super-Angulon HM Aspheric - http://www.pentaxforums.com/userreviews/schneider-kreuznach-28mm-f4-5-pc-ts-super-angulon-hm-aspheric.html
Schneider-Kreuznach 50mm F2.8 PC-TS Super-Angulon HM Tilt/Shift - http://www.pentaxforums.com/userreviews/schneider-kreuznach-50mm-f2-8-pc-ts-super-angulon-hm-tilt-shift.html
Schneider-Kreuznach 90mm F4.5 PC-TS Makro-Symmar HM Tilt/Shift - http://www.pentaxforums.com/userreviews/schneider-kreuznach-90mm-f4-5-pc-ts-makro-symmar-hm-tilt-shift.html
Alternativa MP-E asi neexistuje ani v nikone, a vzhladom na podiel na trhu asi takyto objektiv nebude az taky ziadany. So presvedceny, ze ak by si sa pohrabal na nete, isto najdes sposob ako fotit aj vacsie zvacsenia pomocou Pentaxu.
Neviem, co povazujes za wildlife skla, ale v ponuke Pentaxu nejake dlhe ohniska su, v ponuke Sigmy tiez.
[b]Telo Pentax do vacsich ruk
Pentax 645D - http://camerasize.com/compare/#211,312
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie