Fórum » Vyberáme fotoaparát

pentax vs. canon

ericek174
ericek174 2012-09-13 14:28:21+02
Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.

pxls.jpg
2012-11-27 12:02:33+01
príspevok od: sachmo
Pozeram, ze uz ti ani moje reakcie netreba, porozpravas sa sam so sebou, sam si svoje argumenty odsuhlasis. Nemam nic proti. Ved na tvoje pseudoargumenty ani nema zmysel reagovat. Nech tu uvedie ktokolvek cokolvek mimo canonu, ma to nejaku chybu, a vzdy zasadnu. Tak si zi v tom malom svete, ak ti je tam dobre.
min 5x som sa ta pytal na argumenty. tvoj posledny argument bol zo sveta aut. kedze si neprotirecil, vydedukoval som ze suhlasis. ak nesuhlasis tak este raz:

takze povedal si, ze ten kto potrebuje:
- T/S dostatocne siroke na architekturu
- supermakro
si kupi podla teba canon

stale si nam ale nevysvetlil, co si kupia ti, co potrebuju:
- TTL odpalovace
- FF
- dostupne tilt and shift objektivy
- pozicovnu pentax techniky
- dostupne dlhsie skla aj pre wildlife
- telo do vacsich ruk

pxls.jpg
2012-11-27 12:08:17+01
príspevok od: nighthawk787
no bože, si nejaký malicherný, tak samyang bude až v marci,
tieto môžeš objednať hneď, teda ak ti nevadí nejaká čakacia doba, mimochodom ti ju zisťujem, ceny sú v českých korunách
SCHNEIDER KREUZNACH PC-TS Makro-Symmar 90/4,5 HM pro Pentax 84 790,-
SCHNEIDER KREUZNACH PC-TS Super-Angulon 50/2,8 HM pro Pentax 88 990,-
cakaciu doby by som tipoval tak na 2-3mesiace, ale s tym by nebol problem, kedze inde by si lepsie nepochodil. horsie je to s tou cenou a pokrytim ohniskovych vzdialenosti.

sachmo
2012-11-27 13:06:30+01
príspevok od: pxls.jpg
min 5x som sa ta pytal na argumenty. tvoj posledny argument bol zo sveta aut. kedze si neprotirecil, vydedukoval som ze suhlasis. ak nesuhlasis tak este raz:

- supermakro
si kupi podla teba canon

- TTL odpalovace
- FF
- telo do vacsich ruk
TTL odpalovat dokaze aj vstavany blesk, teda asi myslis nieco ine
dostupne T-S su, bez ohladu na tvoj subjektivny nazor
pozicovna je poziadavka mimo reality
dostupne dlhsie skla tiez su
telo do vacsich ruk - poziadavka mimo reality
FF - co si kupia ti, co potrebuju medium format?

palo2811
2012-11-27 13:23:01+01

- supermakro
si kupi podla teba canon

- TTL odpalovace
- FF
- telo do vacsich ruk
Na tieto otázky si už odpoveď dostal ale ty si ešte neodpovedal na to čo si človek kúpi keď bude chcieť streoformát od canonu?

pxls.jpg
2012-11-27 13:31:26+01
príspevok od: palo2811
Na tieto otázky si už odpoveď dostal ale ty si ešte neodpovedal na to čo si človek kúpi keď bude chcieť streoformát od canonu?
nedostal. ak ano prosim zopakuj mi to

ja ti odpoved na tvoju otazku zopakujem aj napriek tomu ze som ju uz zodpovedal:
porovnavame system Pentax K s ostatnymi dslr systemami. Pentax 645 a pentax K su dva uplne odslisne a nekompatibilne systemy. ako teda moze clovek so zrkadlovkou s K mountom tazit zo 645?

sachmo
2012-11-27 13:42:54+01
Aky je rozdiel medzi Pentax fanusikom a Canon fanusikom?

Pentax fanusik tvrdi, ze Pentax je dobry a netvrdi, ze Canon je zly.
Canon fanusik tvrdi, ze Pentax je zly a netvrdi, ze Canon je dobry.

pxls.jpg
2012-11-27 13:43:42+01
TTL odpalovat dokaze aj vstavany blesk, teda asi myslis nieco ine
dostupne T-S su, bez ohladu na tvoj subjektivny nazor
pozicovna je poziadavka mimo reality
dostupne dlhsie skla tiez su
telo do vacsich ruk - poziadavka mimo reality
FF - co si kupia ti, co potrebuju medium format?
pravdepodobne si budem musiet opakovat v kazdom prispevku vsetko co tu doteraz zaznelo, pretoze ak akurat chyba nejake slovo v prispevku na ktory reagujes hned sa toho chytis aj napriek tomu ze kontext dobre poznas.

- radiove TTL odpalovace, aby nam to odpalilo aj na slnku a na vacsiu vzdialenost ako par metrov - poziadavka na radiove TTL s HSS zaznela tak som si myslel ze vieme o com hovorime

- FF - asi si zabudol zareagovat

- dostupne tilt and shift objektivy - tym myslim cenovo dostupne - par prispevkov dozadu som scheider kreuznachom vycital cenu, myslel som ze si rozumieme

- pozicovnu pentax techniky - je uplne normalna realita, davam par linkov:
http://www.faxcopy.sk/akcie-pozicovna
http://www.aqt.sk/foto-video/cid/131/category/blesky.xhtml
http://www.megafoto.sk/prenajom-fototechniky

- dostupne dlhsie skla aj pre wildlife - tym myslim tiez samozrejme cenovo dostupne a dostatocne kvalitne na tento zaner

- telo do vacsich ruk - mne sa na grip pentax k-5 nezmesti malicek

uzivatelia akehokolvek systemu DSLR budu musiet pri prechode na stredny format predat vsetko svoje prislusenstvo a nakupit nove. je jedno ci mam Pentax, Nikon, Canon, Sony... uz pochop ze keby bol Pentax 645 mamiya ci leaf tak je rovnako kompativilny s tvojim pentaxom ako teraz a to nijako.

palo2811
2012-11-27 13:53:42+01
Čakal som tvoju odpoveď že CANON STREDOFORMAT NEMÁ .
Pentax nemá FF tak prečo sa bavíme o tom že canon hej tiež je to iný sistém.

palo2811
2012-11-27 13:54:26+01
Ak sa bavýme o FF tak sa bavme aj o 645.

sachmo
2012-11-27 14:00:06+01
pravdepodobne si budem musiet opakovat v kazdom prispevku vsetko co tu doteraz zaznelo, pretoze ak akurat chyba nejake slovo v prispevku na ktory reagujes hned sa toho chytis aj napriek tomu ze kontext dobre poznas.

- radiove TTL odpalovace, aby nam to odpalilo aj na slnku a na vacsiu vzdialenost ako par metrov - poziadavka na radiove TTL s HSS zaznela tak som si myslel ze vieme o com hovorime

- dostupne tilt and shift objektivy - tym myslim cenovo dostupne - par prispevkov dozadu som scheider kreuznachom vycital cenu, myslel som ze si rozumieme

- dostupne dlhsie skla aj pre wildlife - tym myslim tiez samozrejme cenovo dostupne a dostatocne kvalitne na tento zaner

uzivatelia akehokolvek systemu DSLR budu musiet pri prechode na stredny format predat vsetko svoje prislusenstvo a nakupit nove. je jedno ci mam Pentax, Nikon, Canon, Sony... uz pochop ze keby bol Pentax 645 mamiya ci leaf tak je rovnako kompativilny s tvojim pentaxom ako teraz a to nijako.
Ak ta to uspokoji, opakuj si to. Ak si presvedceny, ze Pentaxom sa fotit neda, bud. Ale ak chces diskutovat, tak diskutuj.

pxls.jpg
2012-11-27 14:12:01+01
Čakal som tvoju odpoveď že CANON STREDOFORMAT NEMÁ .
Pentax nemá FF tak prečo sa bavíme o tom že canon hej tiež je to iný sistém.
uz som ti vcera pisal ze:
nikon FX a DX su kompatibilne
canon EF a EF-s su kompatibilne
sony tiez
cize mozem pouzit FF objektiv aj na aps-s tele

systemy pentax 645 a pentax K ale vzajomne kompatiblilne nie su. - nemozem vyuzit nic. to je ten rozdiel.

pxls.jpg
2012-11-27 14:19:00+01
Ak ta to uspokoji, opakuj si to. Ak si presvedceny, ze Pentaxom sa fotit neda, bud. Ale ak chces diskutovat, tak diskutuj.
diskutujem ale ty neodpovedas

ja vravim stale do okola len ze Pentax ma oproti ostatnym systemom znacne nevyhody a vymenuvam ich. Nic ine.

Vsetky ostatne zavery su tvojim dielom. ja som na teba nikdy nevravel, ze je pentax zly a neda sa nim fotit. dokonca ani nie som za ziadnu konkretnu znacku. ak si myslis opak cituj ma prosim.

opakujem teda nezodpovedane otazky:

sachmo
2012-11-27 14:25:29+01
uz som ti vcera pisal ze:
nikon FX a DX su kompatibilne
canon EF a EF-s su kompatibilne
sony tiez
cize mozem pouzit FF objektiv aj na aps-s tele

systemy pentax 645 a pentax K ale vzajomne kompatiblilne nie su. - nemozem vyuzit nic. to je ten rozdiel.
645 objektivy vies tiez pomocou adapteru namotnaovat aj na K-bajonet.

sachmo
2012-11-27 14:26:56+01
diskutujem ale ty neodpovedas

ja vravim stale do okola len ze Pentax ma oproti ostatnym systemom znacne nevyhody a vymenuvam ich. Nic ine.

Vsetky ostatne zavery su tvojim dielom. ja som na teba nikdy nevravel, ze je pentax zly a neda sa nim fotit. dokonca ani nie som za ziadnu konkretnu znacku. ak si myslis opak cituj ma prosim.

opakujem teda nezodpovedane otazky:

No pod, este to parkrat zopakuj. Nech vidime, ako na tom si.

pxls.jpg
2012-11-27 14:30:16+01
645 objektivy vies tiez pomocou adapteru namotnaovat aj na K-bajonet.
cez adapter namontujem hocico na hocico. malokedy je to pouzitelne. je ten adapter plne kompatibilny? AF?

pxls.jpg
2012-11-27 14:31:57+01
No pod, este to parkrat zopakuj. Nech vidime, ako na tom si.
opat to musim uzavriet tak, ze ak nemas dalsie argumenty, v tychto bodoch pentax nedokaze konkurovat ostatnym systemom.

palo2811
2012-11-27 14:49:16+01
pxls.jpg :začínam si myslieť že tvoje IQ ti nesiaha na to aby si na jednoduchú otázku vedel jednoducho odpovedať.

pxls.jpg
2012-11-27 14:55:55+01
pxls.jpg :začínam si myslieť že tvoje IQ ti nesiaha na to aby si na jednoduchú otázku vedel jednoducho odpovedať.
na vsetky vase otazky odpovedam. vy na moje neodpovedate.

prosim zopakuj mi otazku na ktoru som ti neodpovedal, pokusim sa zodpovedat ju primerane cloveku, ktory nevie pouzit button Reagovat.

palo2811
2012-11-27 14:58:06+01
Tak že si ma presvedčil .

nighthawk787
2012-11-27 15:01:08+01
inac pentax nema v ponuke ani dierkovu komoru

Strana 18 z 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()