Fórum » Vyberáme fotoaparát

pentax vs. canon

ericek174
ericek174 2012-09-13 14:28:21+02
Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.

viking81
2012-11-26 11:12:07+01
príspevok od: sachmo
Pentax si moze kludne dovolit prist o tych 4 ludi, co by tie TS super macro potrebovali
myslim ze nemoze....lebo potom by uz nikto nemal pentax

sachmo
2012-11-26 11:14:12+01
príspevok od: pxls.jpg
a okrem TTL odpalovacov a FF este aj:
- dostupne tilt and shift objektivy
- T/S dostatocne siroke na architekturu
- supermakro
- pozicovna pentax techniky
- dostupne dlhsie skla aj pre wildlife
- telo do vacsich ruk

celkom dost argumentov, vsetky tieto si nam zatial nevyvratil, takze zostavaju aktualne.
Kto potrebuje nutne siroke T/S, macro viac ako 1x a priamo na bajonet a pod. nech si kupi canon, ostatnych 98% uzivatelov moze pokojne zvazit Pentax.

pxls.jpg
2012-11-26 12:14:19+01
Kto potrebuje nutne siroke T/S, macro viac ako 1x a priamo na bajonet a pod. nech si kupi canon, ostatnych 98% uzivatelov moze pokojne zvazit Pentax.
takze ten kto potrebuje:
- supermakro
si kupia podla teba canon.

a co si kupia po zvazeni, ti, co potrebuju:
- TTL odpalovace
- FF
- pozicovnu pentax techniky
- telo do vacsich ruk

denySK
2012-11-26 13:17:30+01
ze vas to stale bavi
ja len pridam este pikosku (ak tu este nahodou nebola) - kazovost super SDM ostrenia na pentax sklach je cca 30% a ak nechceme sigmu/tamron, tak potom nic ine ako bzz bzz neostava.
TTL odpalovaky su aj na pentax, nemotorne riesene s nutnostou pouzivat interny blesk, ale malo by to fungovat.
Hm a tie argumenty, clovek co chce väcsie telo a FF si pentax snad kupovat nebude....pentax skor vynika v malych rozmeroch v kombinacii s palacinkami, jedno sklo na tele + 2 vo vacku na bunde a nepotrebujes ani batoh (potom sa ti smkyne, drbnes na zem a mas celu techniku v hajzli
Kazdy nech si kupi, co mu vyhovuje, zbytocne sa tu natahujete, aj tak si kazdy bude zastavat svoju znacku. A ceny skiel neriesme, aj canonu uz s cenou zacina drbat (pri vsetkych novych sklach).
Kto chce telo+setak a nic ine, nech si kludne kupi pentax...zvysok nakupi radsej u konkurencie

palo2811
2012-11-26 13:33:07+01
takze ten kto potrebuje:
- supermakro

- TTL odpalovace
- FF
- telo do vacsich ruk
A kto chce stredoformát ten od Canonu odíde z dlhým nosom.Môžme si tu vykrikovať veci ktoré ten druhý nemá ale ničomu to nepomôže.

sachmo
2012-11-26 13:38:38+01
takze ten kto potrebuje:
- supermakro

- TTL odpalovace
- FF
- telo do vacsich ruk
... a canon ma aj sirsie popruhy

sachmo
2012-11-26 13:40:14+01
príspevok od: denySK
ze vas to stale bavi
ja len pridam este pikosku (ak tu este nahodou nebola) - kazovost super SDM ostrenia na pentax sklach je cca 30% a ak nechceme sigmu/tamron, tak potom nic ine ako bzz bzz neostava.
TTL odpalovaky su aj na pentax, nemotorne riesene s nutnostou pouzivat interny blesk, ale malo by to fungovat.
Hm a tie argumenty, clovek co chce väcsie telo a FF si pentax snad kupovat nebude....pentax skor vynika v malych rozmeroch v kombinacii s palacinkami, jedno sklo na tele + 2 vo vacku na bunde a nepotrebujes ani batoh (potom sa ti smkyne, drbnes na zem a mas celu techniku v hajzli
Kazdy nech si kupi, co mu vyhovuje, zbytocne sa tu natahujete, aj tak si kazdy bude zastavat svoju znacku. A ceny skiel neriesme, aj canonu uz s cenou zacina drbat (pri vsetkych novych sklach).
Kto chce telo+setak a nic ine, nech si kludne kupi pentax...zvysok nakupi radsej u konkurencie
Dalsie zbozne prianie. Idu Vianoce...

pxls.jpg
2012-11-26 13:40:21+01
príspevok od: palo2811
A kto chce stredoformát ten od Canonu odíde z dlhým nosom.Môžme si tu vykrikovať veci ktoré ten druhý nemá ale ničomu to nepomôže.
porovnavame system Pentax K s ostatnymi dslr systemami. Pentax 645 a pentax K su dva uplne odslisne a nekompatibilne systemy. ako teda moze clovek so zrkadlovkou s K mountom tazit zo 645?

sachmo
2012-11-26 13:44:03+01
porovnavame system Pentax K s ostatnymi dslr systemami. Pentax 645 a pentax K su dva uplne odslisne a nekompatibilne systemy. ako teda moze clovek so zrkadlovkou s K mountom tazit zo 645?
A co tak Nikon DX a FX?

samusko
2012-11-26 13:47:18+01
tak ja pouzivam 645 Pentax skla na Nikone :p

pxls.jpg
2012-11-26 13:56:27+01
A co tak Nikon DX a FX?
tie su predsa kompatibilne. jedine v som si obmedzeny je, ze FX tela sa pri pouziti DX objektivu prepnu do crop modu. canon EF mozes pouzivat aj na EF-S mounte, naopak to nejde.

pri prechode na FF teda zvacsa predas aps-c objektivy a FF objektivy si nechas. cize je to ciastocne kompatibilne, co o Pentax K a 645 nemozno povedat.

pxls.jpg
2012-11-26 13:57:31+01
... a canon ma aj sirsie popruhy
ok ale stale sme sa nedozvedeli co si kupia po zvazeni, ti, co potrebuju:
- TTL odpalovace
- FF
- telo do vacsich ruk

palo2811
2012-11-26 14:55:11+01
TTL- je druhovýroba(dv)
FF-bude
T-S -je dv
Požičovna -a na čo?
dlhé sklá- je
telo do vacsich ruk-nie sme mutanti nám stačia normálne
PS:už si držal v rukách K10d.k7d,k5d to nie su malé telá .

pxls.jpg
2012-11-26 15:37:29+01
príspevok od: palo2811
TTL- je druhovýroba(dv)
FF-bude
T-S -je dv
Požičovna -a na čo?
dlhé sklá- je
telo do vacsich ruk-nie sme mutanti nám stačia normálne
PS:už si držal v rukách K10d.k7d,k5d to nie su malé telá .
- je jedno kto vyraba odpalovace, ale proste neexistuju, je to minus
- FF - kedy?
- T/S co je dv?
- Pozicovna - napr na to aby som nemusel mat vsetky drahe specializovane skla doma (napr ten T/S, wildlife, macro), aby som si mohol pozicat druhe telo, dalsi blesk atd - to je tiez vyhoda systemu
- dlhe skla - vsak daj nieco okolo 400mm aspon f/5.6 a zaostrovanim vhodnym na letovky vtakov
- su to male tela najviac vadi ze maju malu vysku gripu. ak dlhsie pracujes s tazsim objektivom a malicek sa ti nezmesti na grip tak je to utrpenie.

sachmo
2012-11-26 16:15:14+01
- je jedno kto vyraba odpalovace, ale proste neexistuju, je to minus
- FF - kedy?
- T/S co je dv?
- Pozicovna - napr na to aby som nemusel mat vsetky drahe specializovane skla doma (napr ten T/S, wildlife, macro), aby som si mohol pozicat druhe telo, dalsi blesk atd - to je tiez vyhoda systemu
- dlhe skla - vsak daj nieco okolo 400mm aspon f/5.6 a zaostrovanim vhodnym na letovky vtakov
- su to male tela najviac vadi ze maju malu vysku gripu. ak dlhsie pracujes s tazsim objektivom a malicek sa ti nezmesti na grip tak je to utrpenie.
Aha, drahe specializovane skla, a sme doma. Zeby to bol dovod, preco nie su take bezne?
Wildlife skla podla tvojej chuti:
Sigma 120-400mm F4.5-5.6 DG APO OS HSM
Sigma 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM
HD Pentax-DA 560mm F5.6 ED AW

pxls.jpg
2012-11-26 17:14:40+01
Aha, drahe specializovane skla, a sme doma. Zeby to bol dovod, preco nie su take bezne?
Wildlife skla podla tvojej chuti:
Sigma 120-400mm F4.5-5.6 DG APO OS HSM
Sigma 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM
HD Pentax-DA 560mm F5.6 ED AW
ale vsak to tu nikto nikdy nespochybnoval ze su drahe a specializovane. bezne sa ale pouzivaju a aj ked su drahe su podstatne lacnejsie ako tie pre pentax - tie sa naviac ani nedaju pozicat.

podla mojej chuti? Pentax za 7000 € ? to mi nepride konkurencieschopne k alternativam, ktore ponukaju ostatne systemy (1300-2000€)

tie sigmy poznas? pretoze su obe "vynikajuce".

denySK
2012-11-26 20:05:08+01
Dalsie zbozne prianie. Idu Vianoce...
ty si nejaky marketingovy tajtrlik z pentaxu? jaj pockat, pentax vlastne ani nevie, co je marketing...

sachmo
2012-11-26 20:33:50+01
ale vsak to tu nikto nikdy nespochybnoval ze su drahe a specializovane. bezne sa ale pouzivaju a aj ked su drahe su podstatne lacnejsie ako tie pre pentax - tie sa naviac ani nedaju pozicat.

podla mojej chuti? Pentax za 7000 € ? to mi nepride konkurencieschopne k alternativam, ktore ponukaju ostatne systemy (1300-2000€)

tie sigmy poznas? pretoze su obe "vynikajuce".
A zase to iste: pentax nema wildlife skla - aspon 400mm, aspon F5.6 a s vhodny zaostrovanim - dam hned priklad, ze ma a hned na to reakcia, ma, ale...
Inak ked pises, ze su pozicovne, kde si mozem pozicat telo canon a k nemu T-S objektiv, alebo MP-E, tak tym vlastne len robis irelevantnou tvoju vycitku, ze pentax nema dostupne T-S skla a supermacro. Ak to budem potrebovat, tak si to pozicam tak ako ty, plus ja si pozicam aj telo, vyjde ma to par desiatok eur drahsie, ale fotenie nie je lacny konicek. A inak si mozem kludne fotit skvelymi pentaxackymi APS-C-ckami.

sachmo
2012-11-26 20:37:49+01
príspevok od: denySK
ty si nejaky marketingovy tajtrlik z pentaxu? jaj pockat, pentax vlastne ani nevie, co je marketing...
Zato ale vie, ako dat do tela cip, ktory bude spickovy, vie, ako urobit neotacajuci sa predny clen na setaku, vie, ako dat do entry modelu AF motor, AF fine adjustment, nativnu podporu DNG,... a stale lacnejsie, ako ultra-extra marketingova konkurencia. A dokonca vie aj vyrezat otvor v clone, aby si mohol pohodlne krutit polarizakom a nemusel pritom strkat ruky do clony ako simpanz.

pxls.jpg
2012-11-26 22:29:23+01
A zase to iste: pentax nema wildlife skla - aspon 400mm, aspon F5.6 a s vhodny zaostrovanim - dam hned priklad, ze ma a hned na to reakcia, ma, ale...
Inak ked pises, ze su pozicovne, kde si mozem pozicat telo canon a k nemu T-S objektiv, alebo MP-E, tak tym vlastne len robis irelevantnou tvoju vycitku, ze pentax nema dostupne T-S skla a supermacro. Ak to budem potrebovat, tak si to pozicam tak ako ty, plus ja si pozicam aj telo, vyjde ma to par desiatok eur drahsie, ale fotenie nie je lacny konicek. A inak si mozem kludne fotit skvelymi pentaxackymi APS-C-ckami.
takze tvoj zaver znie:

Pentax ma super system, lebo ked budem potrebovavt nieco, co nema, odfotim to inou znackou.

naco ti je wildlife sklo, ktore ma snad polovicne rozlisenie ako setak? to ako keby ani neexistovalo. ak jedine pentax wildlife sklo stoji 7k, pre amaterov akoby ani neexistovalo.

Strana 16 z 21
1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()