Fórum » Vyberáme fotoaparát

pentax vs. canon

ericek174
ericek174 2012-09-13 14:28:21+02
Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.

sachmo
2012-11-26 22:33:08+01
príspevok od: pxls.jpg
takze tvoj zaver znie:

Pentax ma super system, lebo ked budem potrebovavt nieco, co nema, odfotim to inou znackou.

naco ti je wildlife sklo, ktore ma snad polovicne rozlisenie ako setak? to ako keby ani neexistovalo. ak jedine pentax wildlife sklo stoji 7k, pre amaterov akoby ani neexistovalo.
naco kupovat pickup, ked stahujem sa len raz za cas a bezne sa ovela lepsie jazdi sedanom?

pxls.jpg
2012-11-26 22:35:07+01
príspevok od: sachmo
Zato ale vie, ako dat do tela cip, ktory bude spickovy, vie, ako urobit neotacajuci sa predny clen na setaku, vie, ako dat do entry modelu AF motor, AF fine adjustment, nativnu podporu DNG,... a stale lacnejsie, ako ultra-extra marketingova konkurencia. A dokonca vie aj vyrezat otvor v clone, aby si mohol pohodlne krutit polarizakom a nemusel pritom strkat ruky do clony ako simpanz.
to je vsetko super a boli by sme radi keby niektore veci okopirovali aj ostatne znacky, lenze... su aj este dolezitejsie veci ako DNG a parametre setaku. napr co ponuka system ako celok. prave preto ze pentax nevie konkurovat systemom, MUSI konkurovat takymito funkciami. inak by ho nekupil uz vobec nikto.

sachmo
2012-11-26 22:38:21+01
to je vsetko super a boli by sme radi keby niektore veci okopirovali aj ostatne znacky, lenze... su aj este dolezitejsie veci ako DNG a parametre setaku. napr co ponuka system ako celok. prave preto ze pentax nevie konkurovat systemom, MUSI konkurovat takymito funkciami. inak by ho nekupil uz vobec nikto.
mna by len zaujimala taka nejaka statistika, kolko canonakov kolko objektivov z toho super portfolia pouziva

pantheonsk
2012-11-26 22:45:21+01
nechapem ze vas to tu este bavi...ste jak ti tajtrlici na mobilmanii co sa pri kazdej recenzii hadaju ci je lepsi android alebo ios... kazdy si kupi podla potrieb co mu najviac vyhovuje, mam px, som spokojny, jedine co mi vadi je mensia ponuka skiel v bazaroch, kedze mne sa hw velmi neoplati kupovat novy, kedze sa tym nezivim a skor to rozbijem ako to moralne zastara...
ked ma px aj mensiu ponuku objektivov, netvarme sa vsetci co pouzivaju c/n, ze maju z ich ponuky xx skiel, viac menej ked clovek pozrie fora, stale sa tam riesia ti iste skla...a kto robi profi neriesi, nema cas pisat na forach a hadat sa...
to ze px ma na sk marketing o nicom je fakt. pozicovna je fajn, nech si hovori kto chce co chce, minimalne si mozem pozicat objektiv ktory nepotrebujem, nemam nanho, neuzivi sa atd...a pred kupou si drahsie sklo viem otestovat...parada
mne sa napr paci d300s - padne ako serbel na .... super ovladanie, ale pre mna tragicky a chaoticky zadny display, proste nemozem si pomoct - uvazoval som o prechode ked mi moje px telo padlo na dlazbu, , ale nastastie to rozdychal a oprava bude lacna...
ci ma px ff alebo nema - je mozno nedolezite na malom sk trhu, ale radsej nech to vyvijaju o rok dlhsie ako na trh hodit nieco co nevie poriadne ostrit, ma sw bugy a ine neduhy...
odpalovace / tethering - jednoznacny fail pentaxu, co uz, snad sa polepsia, s predanymi kusmi hw suvisi aj moznost kolko penazi vie dana firma dat do vyvoja, tak sa to snad polepsi...
amen.

nighthawk787
2012-11-26 22:59:00+01
serte už na to, aj tak drvivá väčšina fotografov brutálne dorába snímky "fotošopom",
aj tak nás pobijú iphony časom

p.s. objektívy stredoformátu pentax idú nasadiť na k mount cez redukciu
rádioodpaľovače som videl viacero značiek
tilt shift sa tiež dá zohnať (samyang) prípadne http://www.dpreview.com/news/2010/9/17/schneiderkrueznachtslens

uncle_roxor
2012-11-26 23:09:49+01
príspevok od: nighthawk787
serte už na to, aj tak drvivá väčšina fotografov brutálne dorába snímky "fotošopom",

tilt shift sa tiež dá zohnať (samyang) prípadne http://www.dpreview.com/news/2010/9/17/schneiderkrueznachtslens

Tak mi jeden ten Samyang zožeň, keď sa "dá zohnať" (myslím to smrtelne vážne, lebo nad ním uvažujem), alebo aspoň napíš kde ho predávajú a za koľko a budem ti povďačný.

pxls.jpg
2012-11-26 23:14:25+01
naco kupovat pickup, ked stahujem sa len raz za cas a bezne sa ovela lepsie jazdi sedanom?
alebo inymi slovami - uzavreli sme to zatial takto:

Pentax ma taky super system, ze keby sa aj vyskytlo nieco, co nema, mozem si predsa pozicat inu znacku.

+ sigmy, co si uviedol nie su realne pouzitelne a ak jedine pentax wildlife sklo stoji 7k, pre amaterov akoby ani neexistovalo.

som rad ze suhlasis.

pxls.jpg
2012-11-26 23:15:41+01
mna by len zaujimala taka nejaka statistika, kolko canonakov kolko objektivov z toho super portfolia pouziva
nic ti nebrani vypracovat ju.

pxls.jpg
2012-11-26 23:22:19+01

ser uz na to, a zahod fotak, ved ikea uz vyhadzuje fotografov a katalogy zacinaju robit grafici

cez adapter ide nasadit snad vsetko na vsetko, pouzitelne je to ale zriedkavo. o odpalovacoch hovorime o takych co vedia TTL. tilt and shit hladaj konkurencie schopny, cize dostatocne siroky na crope a primerane cenovo dostupny.

nighthawk787
2012-11-26 23:25:22+01
príspevok od: uncle_roxor
Tak mi jeden ten Samyang zožeň, keď sa "dá zohnať" (myslím to smrtelne vážne, lebo nad ním uvažujem), alebo aspoň napíš kde ho predávajú a za koľko a budem ti povďačný.
asi ťa teraz sklamem ale samyang bude v predaji pravdepodobne v marci 2013, cena údajne 700-800 USD , zatiaľ http://search.eim.ebay.cz/?kw=tilt+shift+pentax&ect=&elc=-2&ec=&eb=Vyhledat

sachmo
2012-11-26 23:30:28+01
nic ti nebrani vypracovat ju.
Chybaju mi data, forum o statistike si ale asi necital. tak ti to mohlo ujst

pxls.jpg
2012-11-26 23:31:23+01
Chybaju mi data, forum o statistike si ale asi necital. tak ti to mohlo ujst
sprav si dotaznik.

sachmo
2012-11-26 23:33:01+01
alebo inymi slovami - uzavreli sme to zatial takto:

Pentax ma taky super system, ze keby sa aj vyskytlo nieco, co nema, mozem si predsa pozicat inu znacku.

+ sigmy, co si uviedol nie su realne pouzitelne a ak jedine pentax wildlife sklo stoji 7k, pre amaterov akoby ani neexistovalo.

som rad ze suhlasis.
Pozeram, ze uz ti ani moje reakcie netreba, porozpravas sa sam so sebou, sam si svoje argumenty odsuhlasis. Nemam nic proti. Ved na tvoje pseudoargumenty ani nema zmysel reagovat. Nech tu uvedie ktokolvek cokolvek mimo canonu, ma to nejaku chybu, a vzdy zasadnu. Tak si zi v tom malom svete, ak ti je tam dobre.

sachmo
2012-11-26 23:34:23+01
asi ťa teraz sklamem ale samyang bude v predaji pravdepodobne v marci 2013, cena údajne 700-800 USD , zatiaľ http://search.eim.ebay.cz/?kw=tilt+shift+pentax&ect=&elc=-2&ec=&eb=Vyhledat
4 mesiace bez T-S, to chce silnu osobnost aby toto vydrzal

uncle_roxor
2012-11-26 23:42:12+01
aha, tak najprv sa "dá zohnať" a zrazu sa už nedá zohnať a do predaja príde až v marci

marek zelina
2012-11-27 01:52:59+01
príspevok od: markato1
no daj..len nech to nieje v nejakom mrnavom rozliseni..
a nielen mrnave rozlisenie,. nech nafoti sceny, kde je vobec moznost to vidiet,... cize nech to je plne farieb,.... modra obloha, textury atd,.... nieze odfoti stenu baraku a na ,..ktory je ktory,.. a este dalsia vec,..samozrejme daju sa tie fotky tak nacvakat ze nebude vidiet rozdiel,... ale na nizsich clonach podla mna krasne vidno,... hlavne aj podla vinetacie, podla chyb objektivov atd,.... je toho viac na co sa treba pozerat,...sam som mal 40decko a teraz 5dmk2 a foli som snimi jednu a tu istu akciu,..a boli tam rozdiely, a celkom velke

nighthawk787
2012-11-27 10:36:50+01
príspevok od: uncle_roxor
aha, tak najprv sa "dá zohnať" a zrazu sa už nedá zohnať a do predaja príde až v marci
no bože, si nejaký malicherný, tak samyang bude až v marci,
tieto môžeš objednať hneď, teda ak ti nevadí nejaká čakacia doba, mimochodom ti ju zisťujem, ceny sú v českých korunách
SCHNEIDER KREUZNACH PC-TS Makro-Symmar 90/4,5 HM pro Pentax 84 790,-
SCHNEIDER KREUZNACH PC-TS Super-Angulon 50/2,8 HM pro Pentax 88 990,-

nighthawk787
2012-11-27 11:07:57+01
uncle, do týždňa ti ho vedia dodať,

sachmo
2012-11-27 11:14:05+01
uncle, do týždňa ti ho vedia dodať,
A moze si vyfotit vianocny stromcek tilt-shiftom

denySK
2012-11-27 11:23:28+01