Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon 5dmk4 vs Nikon D850

wito
wito 2017-09-04 22:23:28+02
zdravim som canonista niekolko rokov no niesom si isty ci prejst z canon 5dmk2 na mk4 alebo rozpredat svoju vybavu a ist do nikonu
osobne mam pocit ako keby tento novy canon nedal nic nove a neoplati sa moc prechod
no na druhej strane je to celkom bolestivy prechod na nikon co sa bude tykat financii
aky je vas nazor na to, pripadne ci sa daco nechysta od canonu?

MagickVamp
2017-09-08 09:28:52+02
príspevok od: wito
o tomto som cital raz ze canon a pentax ma dobre vytahovanie detailov z ciernej, pri bielej(prepalenej) uz horsie oproti konkurencii
a preto napr pri dpreview koncia horsie v testoch, ale to je len co som sa dade docital na fore a ako vieme na forach sa vela pise
skor naopak a zavisi aj z akeho ISO sa to robi.

fero_1
2017-09-08 09:43:05+02
Kto prechadza na Nikon / D850 ?

fero_1
2017-09-08 09:59:31+02
príspevok od: Roman Point
Mám 5D mark IV a nie DualPixel raw som ani raz nepoužil
DualPixel RAW je zly, nepouzitelny?

wito
2017-09-08 10:03:31+02
príspevok od: fero_1
Kto prechadza na Nikon / D850 ?
to sa tu riesi ci prejst ci nie

wito
2017-09-08 10:04:02+02
príspevok od: lennyl
jasne, poskusaj, som zvedavy na to porovnanie snimacov v reale.

inak som sa pozrel, co to vlastne súdruhovia testuju na dpreview.com, ked zosvetlia fotku o 5EV, co to naozaj znamena. ze ked podobne vysledky maju vsetky najnovsie FF zrkadlovky (Canon, Nikon, Pentax, Fuji).

tak je to toto
zamerne som podexponoval fotku o -5EV (viac mi Pentax K-1 nedovoli) a zosvetlil ju v LR o 5EV, bez doostrovania a odsumovania, aj vyrez 1:1 sem davam.

dobra haluz
moja 5dmk2 takto nevie vytiahnut detaily

fero_1
2017-09-08 10:08:30+02
príspevok od: wito
to sa tu riesi ci prejst ci nie
Tak to je dilema . Myslis si ze ND850 bude zla, napriklad vela sumu pri vysiom ISO?

MagickVamp
2017-09-08 10:37:50+02
Tak to je dilema . Myslis si ze ND850 bude zla, napriklad vela sumu pri vysiom ISO?
Urcite bude mat sumu viac ako 5DmkIV, pri 45Mpx snimaci je to viac menej jasne.

fero_1
2017-09-08 10:44:51+02
príspevok od: MagickVamp
Dakujem za tvoj nazor

fero_1
2017-09-08 10:47:32+02
A co myslis ohladom ostrosti, AF?

lennyl
2017-09-08 11:03:21+02
ja mam zasa trochu ine vlastne skusenosti, 24MPx FF vs 36MPx FF.

fotil som s D750 Mikulasa uz za uplnej tmy vonku (osvetlenie iba reflektormi) a pouzitelne ISO bolo niekde 8.000 - 9.000. tak isto som fotil Vianocny vecierok pri slabom svetle v kongresovke a rovnaky výsledok. printy aj do A2 ale boli stale super.

no a teraz mam uz 36MPx FF stroj (opat Sony snimac) a to ISO mam pri takých istých detailoch aj kvalite svetla niekde na 10.000 az skoro 12.800.
ale netusim, ako sa bude spravat novy Nikon D850 s jeho 45MPx.

@fero_1: cize narast reálneho sumu pri reálnom foteni som popisal. mozem potom hodit aj ukazky ked nacitam RAWy do LR a nic nebudem odsumovat a zamerne patlat upravami.
skor si myslim ze je to o tom, ako vyrobca danej zrkadlovky implementuje snimac a elektroniku okolo vratane naprogramovania firmware.

ale uz tu spominana vec okolo poctu navysovania MPx a kvality vykreslovania obrazu objektívmi plati, ked som dal zly objektiv na fotak, fotka bola zla,jedno ci som mal 24MPx FF alebo 36MPx FF.

fatality
2017-09-08 11:06:09+02
ja mat skla canonu a jednu z jeho najnovsich vlajkovych ff lodi,tak absolutne neriesim,co kde kto vo vesmire vydava..proste to uz je ciste spekulantsvo a podla mna chaos v dotycneho hlave..to iste kebyze mam obdobne nikon alebo aj pentax..

fero_1
2017-09-08 11:25:01+02
príspevok od: fatality
ja mat skla canonu a jednu z jeho najnovsich vlajkovych ff lodi,tak absolutne neriesim,co kde kto vo vesmire vydava..proste to uz je ciste spekulantsvo a podla mna chaos v dotycneho hlave..to iste kebyze mam obdobne nikon alebo aj pentax..
No a zoberme to tak, ze nemam nic do coho ist?

MagickVamp
2017-09-08 11:30:00+02
A co myslis ohladom ostrosti, AF?
Fotky vzhladom na menej Mpx budu posobit ostrejsie z 5DmkIV a ohladom AF to bude podla mna +-rovnake, tam rozdiel nerozoznas podla mna, aj ked kamos mi pisal o nejakom probleme s AF pri D850, co je zas mozne lebo snad ziadna D8xx rada nebola bezproblemova v ostreni. Ale zatial mi to pride skor ako spekulacia.

MagickVamp
2017-09-08 11:35:48+02
príspevok od: lennyl
ja mam zasa trochu ine vlastne skusenosti, 24MPx FF vs 36MPx FF.

fotil som s D750 Mikulasa uz za uplnej tmy vonku (osvetlenie iba reflektormi) a pouzitelne ISO bolo niekde 8.000 - 9.000. tak isto som fotil Vianocny vecierok pri slabom svetle v kongresovke a rovnaky výsledok. printy aj do A2 ale boli stale super.

no a teraz mam uz 36MPx FF stroj (opat Sony snimac) a to ISO mam pri takých istých detailoch aj kvalite svetla niekde na 10.000 az skoro 12.800.
ale netusim, ako sa bude spravat novy Nikon D850 s jeho 45MPx.

@fero_1: cize narast reálneho sumu pri reálnom foteni som popisal. mozem potom hodit aj ukazky ked nacitam RAWy do LR a nic nebudem odsumovat a zamerne patlat upravami.
skor si myslim ze je to o tom, ako vyrobca danej zrkadlovky implementuje snimac a elektroniku okolo vratane naprogramovania firmware.

ale uz tu spominana vec okolo poctu navysovania MPx a kvality vykreslovania obrazu objektívmi plati, ked som dal zly objektiv na fotak, fotka bola zla,jedno ci som mal 24MPx FF alebo 36MPx FF.
Pozri, zhodneme sa na tom ze cim viac Mpx tym mensia svetlocitliva bunka. Tu ma Nikon D850 kvoli vyssiemu rozliseniu vyrazne mensie svetlocitlive bunky. Ano ma pouzitu novu technologiu, ktora co to pomoze, vid fantasticky 42 Mpx snimac A7rII, ale lepsi v sume ako je ma 5DmkIV bude len velmi tazko. Nie su nato testy este, takze boh vie. Po dalsie nemozes takto porovnavat ako porovnavas. Vies preco? Lebo kazdy fotak ma ine realne ISO, preto napriklad pozries na ISO Olympusu a povies ci celkom fajn na 4/3, lenze jeho realne ISO je polovicne. Vies realne ISO Sony co fotis v porovnani s D750? A po dalsie pri roznom svetle aj rovnake ISO z rovnakeho fotaka vyzera rozne. Cim je menej svetla tym mas konkretne ISO skaredsie.

MagickVamp
2017-09-08 11:44:23+02
Urcite by som sa ale vsadil ze D850 bude po vsetkych strankach lepsi ako 5Dsr, dokonca by som vsadil aj proti avizovanemu 5DsrII. Ale proti 5DmkIV by som jednoducho nevsadzal, 30 Mpx cip je prilis univerzalny, ako tak vhodny este aj pre zoom objektivy, kdezto pri viac Mpx fotakoch to tie zoomy proste nenakrmia a len maju zbytocne male svetlocitlive bunky. A cip 5DmkIV ma krasny priebeh aj co sa DR tyka, zvlast od ISO400 je famozny.

fero_1
2017-09-08 12:13:28+02
Urcite by som sa ale vsadil ze D850 bude po vsetkych strankach lepsi ako 5Dsr, dokonca by som vsadil aj proti avizovanemu 5DsrII. Ale proti 5DmkIV by som jednoducho nevsadzal, 30 Mpx cip je prilis univerzalny, ako tak vhodny este aj pre zoom objektivy, kdezto pri viac Mpx fotakoch to tie zoomy proste nenakrmia a len maju zbytocne male svetlocitlive bunky. A cip 5DmkIV ma krasny priebeh aj co sa DR tyka, zvlast od ISO400 je famozny.
Takze ked daco univerzalne, tak je lepsi 5DmkIV ako D850? Vopred dakujem za tvoj nazor.

fatality
2017-09-08 12:19:05+02
No a zoberme to tak, ze nemam nic do coho ist?
ak zoberieme do uvahy nove masiny,tak hocico coho zostavu vyskladas za najmenej penazi..teda podla ceny telo+objektivy+prislusenstvo..
to ci ma telo o pol EV mensi DR alebo o 3 zrnka sumu viacej pri iso 400 je absolutne nepodstatne aj pre profikov a nie este pre amaterov a horkotazko poloprofi tu na ephoto..

MagickVamp
2017-09-08 12:28:19+02
Takze ked daco univerzalne, tak je lepsi 5DmkIV ako D850? Vopred dakujem za tvoj nazor.
Podla mna urcite ano. Navyse ako bonus tu v prospech Canonu 5DmkIV vravi aj overena kvalita, lepsie skla a nizsia vaha. K D850 vysiel zatial len bombasticky PR clanok ako je pri Nikone zvykom a ja mu to fakt prajem aby to bola pecka co zadupe 5Dsr aj avizovany 5DsrII. Ale kvalita a bugy, to vsetko sa ukaze po nejakom case pouzivania. Ale bezohladu na toto vsetko a len z info co zatial su mi pride 5DmkIV univerzalnejsi. 45Mpx cip jednoducho robi z D850 viac specializovany stroj.

fero_1
2017-09-08 12:33:35+02
Podla mna urcite ano. Navyse ako bonus tu v prospech Canonu 5DmkIV vravi aj overena kvalita, lepsie skla a nizsia vaha. K D850 vysiel zatial len bombasticky PR clanok ako je pri Nikone zvykom a ja mu to fakt prajem aby to bola pecka co zadupe 5Dsr aj avizovany 5DsrII. Ale kvalita a bugy, to vsetko sa ukaze po nejakom case pouzivania. Ale bezohladu na toto vsetko a len z info co zatial su mi pride 5DmkIV univerzalnejsi. 45Mpx cip jednoducho robi z D850 viac specializovany stroj.
Este raz dakujem. Nahodou nemas skusenosti ako si rozumie 5dmkIV + skla sigma art?

MagickVamp
2017-09-08 12:38:14+02
príspevok od: fatality
ak zoberieme do uvahy nove masiny,tak hocico coho zostavu vyskladas za najmenej penazi..teda podla ceny telo+objektivy+prislusenstvo..
to ci ma telo o pol EV mensi DR alebo o 3 zrnka sumu viacej pri iso 400 je absolutne nepodstatne aj pre profikov a nie este pre amaterov a horkotazko poloprofi tu na ephoto..
aano ale ked dakto je na nule....a rozhoduje sa, tak podla stylu fotenia moze jednou alebo druhou masinkou vymacknut pre seba ovela viac. Ked niekto foti pevnymi sklami, hlavne nizke ISO, nevadi mu vaha, tak D850 je potom ovela lepsia volba ako 5DmkIV. Ak dakto naopak foti hlavne so zoom sklami, tak mpx D850 len zbytocne znizuju velkost svetlocitlivym bunkam a este aj maju negativny dopad na foto. D850 uz nenakrmi 80-400vka ci 24-70tka, tie skla mali co robit uz z 36mpx D810. Brat mal Nikon D800vku a nato ked dal na to napriklad aj nejake pevne sklo,(35 1,8 alebo 50 1,8) tak bol nestastny co za blato z toho ide.

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()