Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon 7D vs Canon 60D

Scooter
2011-01-16 14:37:39+01
Rozhodujem sa medzi tymito dvoma telami. Najcastejsie fotim s Tamron 17-50 2.8 (svadby,stuzkove a pod), s canon 50 mm 1.8 (portrety) a samyang 8 mm (inteier). Doteraz som mal Canon 30D ktore som predal hlavne koli malemu rozliseniu fotiek... Len teraz sa neviem rozohdnut ci 7D ( 1105 € bez DPH ) alebo 60D ( 794 € bez dph ). Ak kupim 7D objektivy menit nemienim, ak by som kupil 60D mozno by som vymenil Tamrona za daco rozumnejsie. Co sa mi oplati viac?

wolfino
2011-01-16 14:47:17+01
ak fotis prevazne interier nepotrebujes utesnenie ak nefotis sport nepotrebujes 8obr/s bude ti urcite stacit aj 60D pripadne 550D odpalovanie bleskou poriesis inak a skor by som sa orientoval k nejakemu 17-55 alebo 24-70 canon

beholder
2011-01-16 21:45:31+01
príspevok od: Scooter
Rozhodujem sa medzi tymito dvoma telami. Najcastejsie fotim s Tamron 17-50 2.8 (svadby,stuzkove a pod), s canon 50 mm 1.8 (portrety) a samyang 8 mm (inteier). Doteraz som mal Canon 30D ktore som predal hlavne koli malemu rozliseniu fotiek... Len teraz sa neviem rozohdnut ci 7D ( 1105 € bez DPH ) alebo 60D ( 794 € bez dph ). Ak kupim 7D objektivy menit nemienim, ak by som kupil 60D mozno by som vymenil Tamrona za daco rozumnejsie. Co sa mi oplati viac?
...ale s plastovou 60-kou nebudeš taký čávo...

...veď vieš čo fotíš, .......................nechápem , že sa nevieš rozhodnúť....alebo čakáš ,že to niekto rozhodne za Teba?....

...takéto triviálne otázky ešte pochopím u začiatočníkov pýtajúcich sa na 1000D alebo D3000....Ty si mal už strednú triedu 30D.....tak snáď už vieš čo od foťáka chceš....či?

Cago
2011-01-16 22:33:11+01
...cenový rozdiel nie je veľký a keď zvolíš 7D budeš mať na dlhú dobu pokoj. Ja neviem, ale 60D mi oproti 50D pripadá ako krok späť. Raz mi jeden pán povedal, že až keď Ti bude jedno, čo s okolie o Tvojej technike myslí začneš robiť dobré fotky. A teraz machruj jasnovidec

flanker
2011-01-16 22:51:13+01
Cisto papierovo ma 60D novsi cip a lachsie telo. Vsetko ostatne je na strane 7D. Myslim ale, ze wolfino ti dal velmi dobru odpoved. Ucel urcuje prostriedky (a poziadavky).

piggee
2011-01-16 22:59:22+01
Viac-menej je 7d, 550d, a 60D vsetko to iste (je to ten isty chip), jedine sa to lisi velkostou obalu, firmwareom,a pri 60D vyklpacim displayom (ten sa moze hodit ak chces tocit aj video)

Bindo
2011-01-16 23:18:04+01
Menil som 40D za 60D ale po dvoch mesiacoch som radsej predal a kupil 7D. Nesadol mi nejako do ruky (mam velke). Vyklopny display bol super, ale mne to prisla ako najzranitelnejsia cast fotoaparatu. Cip maju pokial viem rovnaky takze to je uplne jedno. Zvaz na co to chces a hlavne si vyskusaj to drzanie v rukach Je to rozdiel a niekomu skor sadne 60D a niekomu 7D...

Gurney
2011-01-16 23:33:08+01
7 mička je silno rýchla (2xDIGIC processor), a má ostrenie z profi (jednotkovej rady) má kopu blboviniek včítane umelého horizontu, je utesnená. Inak je to 60tka bez otočného displaya. Takže, treba Ti to čo Ti ponúka sedmička oproti 60tke?.. Odpovedz si sám. Môj názor je že nie. Radšej si kúp lepšie sklo.
V prípade Tamrona a podobných ThirdParty sklíčok má sedmička MicroAdjustment na poriešenie FF BF. Mala to aj 50tka a z neznámych príčin to 60tke vzali... hamba im.. ))))

Bindo
2011-01-16 23:41:30+01
príspevok od: Gurney
7 mička je silno rýchla (2xDIGIC processor), a má ostrenie z profi (jednotkovej rady) má kopu blboviniek včítane umelého horizontu, je utesnená. Inak je to 60tka bez otočného displaya. Takže, treba Ti to čo Ti ponúka sedmička oproti 60tke?.. Odpovedz si sám. Môj názor je že nie. Radšej si kúp lepšie sklo.
V prípade Tamrona a podobných ThirdParty sklíčok má sedmička MicroAdjustment na poriešenie FF BF. Mala to aj 50tka a z neznámych príčin to 60tke vzali... hamba im.. ))))
Aj 60ka ma umely horizont

falco.tinnunculus
2011-01-16 23:57:38+01
co hovoris na zaostrovanie na 30D ? potrebujes mat hustejsie zaostrovacie body na 7D? Tiez neviem,ci v tom zaostrovani bude velky rozdiel pri objektivoch s klasickym motorcekom,ale o tom nechcem hovorit, nemam skusenost. vyssiu rychlost snimania asi az tak netreba na tieto zanre...a za o nieco viac ako je cenovy rozdiel mozes mat na portrety 85-ku 1.8...na druhej strane by som si tu 60D s nou vyskusal, ci dobre zaostruje,kedze nema micro-adjustment...

werdza
2011-01-17 04:05:37+01
citala som, zevraj sa ten tamron 17-50 nechova dobre na 7D, tiez som nad tym fotakom uvazovala, ale reakcie ludi, ze na 2,8 clone su tie fotky nepouzitelne ma odradili, kedze mam toho tamrona s VC a clonu2,8 pouzivam najcastejsie. A 60D ma tusim rovnaky cip, tak neviem, ako sa chova ten tamron na nom

misodk
2011-01-17 09:15:13+01
príspevok od: Gurney
na MicroAdjustment by som sa az tak nespoliehal, vyzera to pekne na papieri... no ked sa s tym clovek zacne hrat, zisti, ze na zoom objektive si s tym dost casto vobec nepomoze a na pevnom ohnisku to tiez dava nekonzistentne vysledky. na pevnej 50tke si doladim zaostrovanie na napr. 2 metre na fotenie portretov a ked clovek potrebuje fotit iny motiv a ostrit na vzdialenejsie objekty, zrazu je tu backfocus (ako dosledok vyladenia fronfocusu na kratke vzdialenosti). takze MA u Canonu, uz tak vazne neberiem, ako ked som kupoval 50D.
no a pokial 60D zdedila AF a jeho spolahlivost po 50D (co zdedila ), tak by som sa jej oblukom vyhol.

misodk
2011-01-17 09:15:32+01
urcite urcite by som bral 7D

Scooter
2011-01-17 18:25:47+01
Ako jedna sa mi hlavne o to kombinaciu Canon 7D plus Tamron 17-50 2.8, ci to je OK volba alebo nieje....Ak s tou kombinaciou dosiahnem aspon taku ostrost ako doteraz tak jednoznacne berem 7D

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-02-17 10:26:39+01
tak ja nebudem zakladať nove vlákno skusim šťastie tu.. poprosím o radu - uvažujem nad back up telom k mojmu 5D II. Pomaly mi umiera 40D. Fotím report a svadby ateliér takže potrebujem zálohu a druhé telo na ktorom mám nejaké tele typu 85mm a pod kým na 5D II mám 24-70L.. Do uvahy kvoli cene (1000-1500) prichádza 60D, 7D, a 1D Mk III. (pri 7D - mal som ho na nejaký mesiac na hranie, som nebol úplne presvedčený o obrazovej kvalite hlavne v porovnaní s 5D II, ale bola to predprodukčná vzorka..)
Pri 60D som mal oveľa lepší pocit hlavne z jemných detailov na akomkľvek ISO, ktoré mi prišli menej rozpité a aj obraz na ISO 1600 mi prišiel zo 60D o chlp lepší. AF 60D a 7D mi príde pri bežnej reportáži typu spoločenské akcie a svadby uplne zajedno.
1D III by mi vyhovovalo malým rozlíšením (21Mpx pri reporte je fakt somarina) AF aj super obrazom do ISO 3200, ale je drahšie ako 60D a nebude to v prípade 1D III už nový kus a ťažko ešte zoženiem niečo v záruke.
Plastové telo 60D mi vôbec nevadí , sedí v ruke dobre čo som si skúsil a kúpim mu BG, nefotím v prírode som skôr kaviarenský typ navyše mám 5D II ktoré je trošku utesnene... Nechcem príliš investovať primárne telo po 5D II bude aj tak 5D III alebo 1D IV určite i eniečo s APS-C senzorom.( 550D/600D mi príde dosť malé už aby ma z toho prsty potom neboleli). Ak vás napadá závažný rozdiel medzi 60D a 7D skúste dať info..

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-02-17 10:36:19+01
príspevok od: Jozef Peniak
tak ja nebudem zakladať nove vlákno skusim šťastie tu.. poprosím o radu - uvažujem nad back up telom k mojmu 5D II. Pomaly mi umiera 40D. Fotím report a svadby ateliér takže potrebujem zálohu a druhé telo na ktorom mám nejaké tele typu 85mm a pod kým na 5D II mám 24-70L.. Do uvahy kvoli cene (1000-1500) prichádza 60D, 7D, a 1D Mk III. (pri 7D - mal som ho na nejaký mesiac na hranie, som nebol úplne presvedčený o obrazovej kvalite hlavne v porovnaní s 5D II, ale bola to predprodukčná vzorka..)
Pri 60D som mal oveľa lepší pocit hlavne z jemných detailov na akomkľvek ISO, ktoré mi prišli menej rozpité a aj obraz na ISO 1600 mi prišiel zo 60D o chlp lepší. AF 60D a 7D mi príde pri bežnej reportáži typu spoločenské akcie a svadby uplne zajedno.
1D III by mi vyhovovalo malým rozlíšením (21Mpx pri reporte je fakt somarina) AF aj super obrazom do ISO 3200, ale je drahšie ako 60D a nebude to v prípade 1D III už nový kus a ťažko ešte zoženiem niečo v záruke.
Plastové telo 60D mi vôbec nevadí , sedí v ruke dobre čo som si skúsil a kúpim mu BG, nefotím v prírode som skôr kaviarenský typ navyše mám 5D II ktoré je trošku utesnene... Nechcem príliš investovať primárne telo po 5D II bude aj tak 5D III alebo 1D IV určite i eniečo s APS-C senzorom.( 550D/600D mi príde dosť malé už aby ma z toho prsty potom neboleli). Ak vás napadá závažný rozdiel medzi 60D a 7D skúste dať info..
Mam pocit, ze som tiez testoval tu predprodukcnu vzorku a sktocne bola na .... Dal by som jej, na tvojom mieste, druhu sancu a pokusil sa otestovat nejaku produkcnu vzorku. Testy na dpreview vyzeraju dobre.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-02-17 10:45:34+01
príspevok od: Karol Srnec
Mam pocit, ze som tiez testoval tu predprodukcnu vzorku a sktocne bola na .... Dal by som jej, na tvojom mieste, druhu sancu a pokusil sa otestovat nejaku produkcnu vzorku. Testy na dpreview vyzeraju dobre.
sak toto, ako môžu pustit taku predprodukciu...

peter.korytiak
ePhotoshop 2011-02-17 11:28:01+01
príspevok od: Scooter
Ak fotografuješ svadby a stužkové tak jednoznačne 7D. Ani veľmi nie kvôli utesneniu tela (aj keď pri svadbách sa ti to zísť môže) ale hlavne kvôli ostreniu - 7D má zaostrovanie podstatne lepšie ako 60D/600D, ktoré majú staré 9-bodové ostrenie. Ďalšou vecou je ergonómia, 7D je podľa mňa najlepší Canon v tejto triede čo sa tohto týka - výborne sa drží, všetko má poruke. Na dvojité zadné koliesko 60D by som si nevedel zvyknúť, nie je to taká istota ako na 7-čke. Taktiež v prospech 7D hovorí aj väčší hľadáčik so 100%-ným pokrytím a rýchlejšie sériové snímanie atď...

Laco315
2011-02-17 14:01:13+01
príspevok od: Jozef Peniak
sak toto, ako môžu pustit taku predprodukciu...
Dá sa nejak zistiť že aparát je z predprodukcie alebo nie?

zelovoc
2011-02-17 18:08:55+01
príspevok od: Laco315
Dá sa nejak zistiť že aparát je z predprodukcie alebo nie?
Predprodukcny fotak nejde do predaja ale len na testovanie. cize v obchode ho nekupis. alebo canon testuje na zakaznikoch?

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()