Ahojte, chcem poprosit o radu pri kupe noveho fotaku. Momentalne vlastnim D5000 ale vyzera to tak, ze tento fotak vratim predajcovi (prekrocena doba reklamacie). Chcel by som uz ist na nejaky model. A tu nastava problem. Mozem kupit NIkon D90 alebo D7000. D90 je uz starsi model a neviem ci zmena z D5000 na D90 stoji zato. Co mi bude chybat je napr. vyklopny displej, ktory aj ked nie casto dokaze pomoct pri uhloch pohladu, ktore nie su bezne A D7000 je na moju penazenku zase prisil silna kava, niesom presvedceny ci chcem investovat taku sumu. Co by ste kupili? Dik za kazdu radu.
Idem kupovať D90 to som už pevne rozhodnutý. Len pre zaujímavosť sa ťa chcem spýtať aké snou máš skúsenosti v praxi. Fotenie v prašnom a vlhkom prostredí ( napr. keď poprcha). Bo v každej recenzii píšu, že je slabo utesnený voči vode a prachu. Lenže recencia je jedna vec a reálna prax je iná
ja som so svojim D90 fotil aj v dazdi aj vo velkej snehovej burke, taka sprcha vody to sice nebola, ale nestalo sa mu nic, mal som 35/1.8 nasadeny a v pohode...
Uf no neviem, či ti s týmto jednoznačne poradím, ja som zatiaľ nemal možnosť fotiť priamo na daždi, alebo niekde kde je veľa prachu, ale tak fotil som aj za hmly, z ktorej padalo dosť vlhkosti...a foťák ide, a tiež aj za sneženia, kedy mi naň tiež nasnežilo (čo je len iná forma vody) a tiež ide....
s prachom neviem poradiť....jedine ako predísť nepríjemnosťiam je hlavne dobre sa starať o fototechniku.
ja som so svojim D90 fotil aj v dazdi aj vo velkej snehovej burke, taka sprcha vody to sice nebola, ale nestalo sa mu nic, mal som 35/1.8 nasadeny a v pohode...
Ja som tento problem riesil pred pol rokom. Z D5000ky som presiel na D90 a som spokojny, ze som sa tak rozhodol. Ovladanie, drzanie, a kopec funkcii navyse stoji za to. Cize ja by som teraz nekupoval D7000ku, ktora je super, ale stale dost draha. Radsej by som sa pozrel po D90ke a za zvysne peniaze kupil nejaky lepsi objektiv (aj ked uz mas 50ku 1,4). Inak, tiez som niekolkokrat fotil s D90kou za dazda a snehu a bolo to uplne v pohode.
Niekde som tu cital, ze D90 nema video....moja D90ka video ma a funguje presne tak isto ako na D5000ke.
Ja som tento problem riesil pred pol rokom. Z D5000ky som presiel na D90 a som spokojny, ze som sa tak rozhodol. Ovladanie, drzanie, a kopec funkcii navyse stoji za to. Cize ja by som teraz nekupoval D7000ku, ktora je super, ale stale dost draha. Radsej by som sa pozrel po D90ke a za zvysne peniaze kupil nejaky lepsi objektiv (aj ked uz mas 50ku 1,4). Inak, tiez som niekolkokrat fotil s D90kou za dazda a snehu a bolo to uplne v pohode.
Niekde som tu cital, ze D90 nema video....moja D90ka video ma a funguje presne tak isto ako na D5000ke.
nie ze D90 nema video, ale ze ak chce dotycny tocit aj video, tak je na to D7000 daleko vhodnejsia - v porovnani s D90 podporuje aj 30fps rate pri 720p, 24fps pri 1080p, dlzka HD videa je obmedzena na 20 minut (nie 5 ako pri D90) resp 4GB a fotak ma vstup pre externy mikrofon.
D300 ma (subjektivne podla mna) presnejsie a rychlejsie ostrenie. A na D7000 mi vadi este jedna vec : zrkadlo citelne "kope". Takze ak chcem z ruky udrzat dlhsie casy pouzivam rezim Q.
Co sa sumu (pouzitelneho ISO) tyka suhlasim. D7000 je na tom lepsie. Moje ISO hranice su (pre jedlu tlac 40x60 v zanroch kde sum nie je ziaduci) orientacne : - D300 ... 1100 - D7000 ... 1600 - D700 ... 2500 - D3s ... 3200
ISO a kvalita obrazu je dosť dôležitý faktor a nie je to len ošiaľ marketingu, FF sem miešať netreba... radšej som si priplati za lepšiu obrazovú kvalitu ako za motor, ktorý aj tak nevyužijem...(môj názor)
..všetko je vecou priorít.........kúpil si výborný foťák.........a len Ty vieš na čo ho budeš využívať....
cim nahradit Nikon D5000
A D7000 je na moju penazenku zase prisil silna kava, niesom presvedceny ci chcem investovat taku sumu.
Co by ste kupili?
Dik za kazdu radu.
s prachom neviem poradiť....jedine ako predísť nepríjemnosťiam je hlavne dobre sa starať o fototechniku.
Inak, tiez som niekolkokrat fotil s D90kou za dazda a snehu a bolo to uplne v pohode.
Inak, tiez som niekolkokrat fotil s D90kou za dazda a snehu a bolo to uplne v pohode.
Co sa sumu (pouzitelneho ISO) tyka suhlasim. D7000 je na tom lepsie. Moje ISO hranice su (pre jedlu tlac 40x60 v zanroch kde sum nie je ziaduci) orientacne :
- D300 ... 1100
- D7000 ... 1600
- D700 ... 2500
- D3s ... 3200
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie