Zdravím všetkých! Prosím potrebujem poradiť. Vyberám svoju prvú digitálnu zrkadlovku a rozhodujem sa medzi dvoma uvedenými. Objektív by bol u D5100 seťák 18-105 mm, u D7000 asi tiež, ale zvažujem i Nikkor DX16-85mm. Zaujíma ma, o čo prídem kúpou lacnejšieho D5100 so seťákom. Je rozumnejšie začať jednoduchším telom a orientovať sa viac na objektívy a časom dokúpiť lepšie telo? Alebo hneď kúpiť D7000 a objektívy podľa možnosti? Doteraz som fotil kinofilmovými zrkadlovkami (Praktica, Canon), potom digitálnym kompaktom Olympus C750UZ. Fotením sa nebudem živiť, chcem si len robiť radosť a relaxovať po práci. Fotím najviac krajinky (turistika), občas zver, firemné akcie a ťahá ma to ku makru. Teda v budúcnosti snáď nejaký Nikkor 28-300, alebo 55-300 a nejaký makráč (nemám prehľad). Nepočítam s častou tlačou fotiek. Budem mať okrúhliny, t.j. môžem rátať s finančnou podporou, ale nerád by som na druhej strane zbytočne investoval do techniky, na ktorú som ešte nedorástol. Ďakujem
Ja som to pochopil uz davno, ked som si kupoval moju DSLR. Ale zas sa budem opakovat, ze clovek sa uci na vlastnych chybach.Skus si tu vyhladat temy kde majitelia D5000(D5100) boli po kratkej dobe sklamany a lutovali ze nevzali D90 lebo ten cenovy rozdiel je fakt maly ako tych ktory lutovali ze kupili D90 a nevyuziju funkcie ktore ma.Tak ze mohli kupit radsej D5000(D5100) Schvalne, ktorych bude viac?Mas dve moznosti.....
no neviem ci prave polarizer je to, co potrebujes. 2 z udajnych 3 funkcii (stmavenie oblohy a saturacia farieb) polarizacnych filtrov maju aj pri najkvalitnejsich filtroch (B+W MRC) casto dost zanedbatelny ucinok. Na stmavenie oblohy pomoze daleko viac prechodovy filter alebo podexponovanie snimky a nasledne zosvetlenie tienov v PP (obzvlast ked mas fotak s vybornym dynamickym rozsahom takmer 14EV na ISO100 ).
S polarizákom som fotil na kinofilm, takže ho určite nepreceňujem. S prechodovým filtrom som ešte nerobil. No a pp som pri ultrazoome príliš nepraktizoval... Určite budem experimentovať, veď na to som ten fotoaparát kupoval, je to pre mňa relax
tiež som skôr za prechodový filter. aj keď polarizák dokáže viac vytiahnuť oblaky. a keď ti chýba svetelnosť, vykompenzuj to vyšším ISO, senzor v D7000 zvláda šum neskutočne dobre.
Jasné, ISO som aj zodvihol, kvalitu to nepostihlo. Ale s tým aparátom sa ešte len zoznamujem a snažil som sa fotiť na čo najnižšie ISO. Svetelné podmienky som nemal nejaké dramatické, šlo len o úvahu do budúcna a horšie podmienky.
Je zavádzajúce, ak niekto tvrdí, že pentax nemá dostatok objektívov a príslušenstva. Pentax jednoducho nemusí mať toľko typov objektívov, lebo nemá v ponuke super lacné a nekvalitné a nemusí riešiť verzie so stabilizáciou a bez nej, s motorčekom a bez neho a čo ja viem čo ešte. Jediné čo mu chýba je super tele nad 300mm, ale treba si uvedomiť to, že brať na túru niekoľko kilový super tele je od veci. A ďalšia vec je ho zaplatiť. Riešili sme to tu pred niekoľkými dňami tuším v téme zrkadlovka na úplný začiatok.
ja rozmýšlam nad kúpou PENTAX K-r + 18-55 D-AL ,nemaš neaké skusenisti ?
ja rozmýšlam nad kúpou PENTAX K-r + 18-55 D-AL ,nemaš neaké skusenisti ?
Ja mám pentax K-20d a mám aj setový objektív 18-55ALII. Som maximálne spokojný a teší ma aj to, že za kvalitné objektívy v budúcnosti nemusím vyhadzovať . . . . € S K-r skúsenosti nemám, ale bude tam trochu horšie ovládanie a nie je utesnená. Naopak produkuje menej šumu pri vysokej citlivosti. Teraz sa jej cena znižuje, lebo pravdepodobne príde nový model. Podrobnosti a testovacie fotky nájdeš na www.dpreview.com. Čo sa týka objektívu, som s ním spokojný, aj keď väčšinou používam 35 macro limited. Setové používam, len keď potrebujem daný rozsah alebo nemôžem s 35kou zazoomovať nohami Testy objektívov nájdeš na www.photozone.de. Ďalšie užitočné stránky sú: www.lenstip.com www.pentaxforums.com www.pentaxphotogallery.com
zdravim. vazne rozmyslam nad kupou d5100. zatial mam olympus E300, ale ked som vyskusal co dokaze 5100, mam chut hned menit.
moja otazka: mozem pouzit externy blesk Olympus na 5100-ku, bez toho aby sa poskodilo nieco? aj keby nefungovalo priamo TTL, ale aspon na manualne nastavenie, bude to fungovat?
zdravim. vazne rozmyslam nad kupou d5100. zatial mam olympus E300, ale ked som vyskusal co dokaze 5100, mam chut hned menit.
moja otazka: mozem pouzit externy blesk Olympus na 5100-ku, bez toho aby sa poskodilo nieco? aj keby nefungovalo priamo TTL, ale aspon na manualne nastavenie, bude to fungovat?
TTL ti nepojde, manualne sa trapit mozes, poskodit by si nema nic ...
TTL ti nepojde, manualne sa trapit mozes, poskodit by si nema nic ...
ps : vyskusal som D7000 + FL36R
no bola tu jedna tema kedy chalan skusal nejaky stary blesk agfa na D3100 a niektori ho varovali ze kvoli inemu napetiu to moze ospalit fotak.... tak neviem
no bola tu jedna tema kedy chalan skusal nejaky stary blesk agfa na D3100 a niektori ho varovali ze kvoli inemu napetiu to moze ospalit fotak.... tak neviem
... ano - u niektorych starych bleskov moze byt problem s vyssim napatim ... FL36 tento pripad nie je ...
Chcem sa opýtať tých, čo D5100 majú alebo ju mali v ruke. Nie je tam voľná krytka na pamäťovú kartu? Po zatvorení tam ostane mini štrbina a klepká o telo. Skúste na ňu poťukať, či drží pevne alebo klepká. Vopred dík za odpovede.
ahoj mas nikon 5100 ako si s nou spokojna a ake mas objektívy?
Je to moja prvá zrkadlovka, takže nemám s čím porovnávať, ale spokojná zatiaľ som až moc. Je mi akurát tak do ruky, príde mi idfeálne babský (viacero chlapom s väčšími rukami sa zdá byť trocha malý). Sklíčka: 50mm 1,8 G (super na portréty) 35mm 1,8 G (odfotí všetko - interiéry budov, kostolov, party, koncert...) seťák 18-105mm - aj keď je to setový objektív, považuje sa za jeden z tých lepších, solídny záber, vraj ho nemám meniť ani za 18-200 (čo ma pokúšalo).
Keď budem mať nejaké euráče navyše, brúsim si zuby na tele 70-300 (pôjdem ho kúpiť do Viedne, tam je o 160 € lacnejší ako u nás) a aj nejaký makráč dobudúcna...
- vstavany motorcek je bezpredmetny, kto kupi novy fotak, bude kupovat aj nove skla a tie motor maju. Nie vzdy je starsie sklo vhodné k novému fotáku (nehovorím ja, povedal to Karol Srnec) - ergonomia: to je vec zvyku a rutiny. Ak doteraz niekto fotil Canonom (alebo čímkoľvek iným), a chytí do ruky Nikon s najlepsou ergonomiou na svete, aj tak bude prvé týždne bezradný a prvé mesiace pomalý - menej tlačidiel - to je pravda, ale pravda je aj cena je VYŠŠIA O 63%, nie som si istý či to za to stojí - riadenie bleskov: vysoko pochybujem že toto využije bežný užívateľ. Ak by o to niekto vážne stál, neriešil by dilemu 5100/7000
Jenda: treba si nielen niečo prečítať, ale aj porozmýšlať, prv než sa do niekoho obujem. Ja tejto téme venujem odkedy vyšla 5100, mal oba foťáky nie raz v ruke, reálne som ich mal vedľa seba, niečo som s nimi pofotil a práve preto mám pochybnosti či 7000 stojí za tie prachy.
Wlad: dovolim si slušne nesúhlasiť so "zbytočnosťou výklopného displeja a celého LW". Minimálne v prípadoch fotenia s podhľadu sa človek nemusí váľať v mlákach alebo v štrku, takisto v nadhľade (napr: stojím v zástupe ľudí, som len priemerne vysoký) je vdaka tomu šanca na dobrú fotku na prvý záber.
Myslím, že D7000 stojí za tie prachy, ba dal by som za ňu kľudne aj o dáku tú 100 aj dve viac...s D5100 by som to neporovnával už vôbec, ovládanie, rýchlosť a pohodlnosť pri fotení je niekde inde, ale to by si musel mať nafotené viac, ako "niečo pofotiť a mať ich vedľa seba"...no z tvojich úvah a porovnávaní usudzujem, že budeš behať s aparátom na rodinnej oslave s vyklopeným super displejom a voličom na zelenej veci s názvom AUTO...veľa zdaru a svetla taktiež...
Myslím, že D7000 stojí za tie prachy, ba dal by som za ňu kľudne aj o dáku tú 100 aj dve viac...s D5100 by som to neporovnával už vôbec, ovládanie, rýchlosť a pohodlnosť pri fotení je niekde inde, ale to by si musel mať nafotené viac, ako "niečo pofotiť a mať ich vedľa seba"...no z tvojich úvah a porovnávaní usudzujem, že budeš behať s aparátom na rodinnej oslave s vyklopeným super displejom a voličom na zelenej veci s názvom AUTO...veľa zdaru a svetla taktiež...
Milý priateľ, ďakujem za želanie dobrého svetla, lebo ja fotím väčšinou za zlého alebo ešte horšieho.. Režim auto nepoužívam vôbec, mám totiž biedny hardvér a bez plného manuálu by som neodfotil vôbec nič. Nechápem Tvoj osočujúci príspevok, nepoznáš ma, nevieš ako dlho už vyberám nový foťák. Takže aby si to pochopil: D5100 aj D7000 som mal v ruke XY krát - pravidelne chodím po celom Slovensku na všetky NIKON-DAY akcie, na ktoré sa stíham dostať, Michal Jurák z Nikonu už má na mňa nervy. Vždy si beriem sebou niekoho, kto sa fotením živí (na rozdiel odomňa a od Teba) ako poradný zbor. Pozerám že si z BB, takže Rada Briesa, Jana Šperku, Igora Dušeka, Mareka Suchého, Mareka Harmana a dalších možno poznáš. Koho už asi nepoznáš je Martin Źilka (fotograf Pavla Barabáša). K mojmu názoru som prišiel dlhosiahlymi debatami s nimi a reálnym porovnávaním ich techniky (napr na Nitriansky Nikon day som na drzovku dotrepal Radovana s jeho technikou vo vysoko štvorciferných číslach). [b]Konkrétne D5100 vs D7000 /b] Snímací čip /b] rovnaký. [b]Weather sealed D7000 /b] pre mňa nezaujímavé, nefotím v bazéne. [b]Ergonómia D7000 /b] tak to nie je vec, pre ktorú som ochotný platiť takmer 2x vyššiu cenu. [b]Stavový displej /b] detto.. [b]2 kolieska D7000 /b] taktiež, pri mojom fotení sa hrám väčšinou s časom, naštuduj si niečo o clonách, za A: interakcia veľkosti čipu + clona, za B: súvis ohniska a clony konkrétneho objetívu. Takže s ňou sa nekrúti bezhlavo hore-dolu, pokiaľ nie si Huzsár alebo Kálay + ak nebodaj navyše máš D3000-ku so setovým objektívom. [b]Citácia z dpreview.com /b] "Image quality is definitely the D5100's trump card. It offers effectively the same image quality as the higher-end D7000, at a lower cost." Blik? [b]Nielen ja si myslím, že z pohľadu kvality fotky nie je D7000 výhodná kúpa. A posledná vec: radšej lacnejšie, no relatívne podarené telo a za ušetrené € radšej špičkové objektívy (ktoré mám dlhé roky), ako fotiť D7000kou so shitovým objektívom. Mám vybratú 16-85 a 80-400, čo sú skvelé sklá, drahšie ako dve D7000 dokopy. Chápeme? PS: pozeral som Tvoje fotky aj hardvér. Nič v zlom, ale na to čo som videl nemáš právo, aby si hodnotil niekoho staršieho ako 16 rokov. Kritiku príjmem len od vyššie menovaných ľudí.. Nie od niekoho, kto odfotil pár teenagerov, má stránku na free serveri podľa templáty, tvári sa že spapal všetku múdrosť sveta
Milý priateľ, ďakujem za želanie dobrého svetla, lebo ja fotím väčšinou za zlého alebo ešte horšieho.. Režim auto nepoužívam vôbec, mám totiž biedny hardvér a bez plného manuálu by som neodfotil vôbec nič. Nechápem Tvoj osočujúci príspevok, nepoznáš ma, nevieš ako dlho už vyberám nový foťák. Takže aby si to pochopil: D5100 aj D7000 som mal v ruke XY krát - pravidelne chodím po celom Slovensku na všetky NIKON-DAY akcie, na ktoré sa stíham dostať, Michal Jurák z Nikonu už má na mňa nervy. Vždy si beriem sebou niekoho, kto sa fotením živí (na rozdiel odomňa a od Teba) ako poradný zbor. Pozerám že si z BB, takže Rada Briesa, Jana Šperku, Igora Dušeka, Mareka Suchého, Mareka Harmana a dalších možno poznáš. Koho už asi nepoznáš je Martin Źilka (fotograf Pavla Barabáša). K mojmu názoru som prišiel dlhosiahlymi debatami s nimi a reálnym porovnávaním ich techniky (napr na Nitriansky Nikon day som na drzovku dotrepal Radovana s jeho technikou vo vysoko štvorciferných číslach). [b]Konkrétne D5100 vs D7000 /b] Snímací čip /b] rovnaký. [b]Weather sealed D7000 /b] pre mňa nezaujímavé, nefotím v bazéne. [b]Ergonómia D7000 /b] tak to nie je vec, pre ktorú som ochotný platiť takmer 2x vyššiu cenu. [b]Stavový displej /b] detto.. [b]2 kolieska D7000 /b] taktiež, pri mojom fotení sa hrám väčšinou s časom, naštuduj si niečo o clonách, za A: interakcia veľkosti čipu + clona, za B: súvis ohniska a clony konkrétneho objetívu. Takže s ňou sa nekrúti bezhlavo hore-dolu, pokiaľ nie si Huzsár alebo Kálay + ak nebodaj navyše máš D3000-ku so setovým objektívom. [b]Citácia z dpreview.com /b] "Image quality is definitely the D5100's trump card. It offers effectively the same image quality as the higher-end D7000, at a lower cost." Blik? [b]Nielen ja si myslím, že z pohľadu kvality fotky nie je D7000 výhodná kúpa. A posledná vec: radšej lacnejšie, no relatívne podarené telo a za ušetrené € radšej špičkové objektívy (ktoré mám dlhé roky), ako fotiť D7000kou so shitovým objektívom. Mám vybratú 16-85 a 80-400, čo sú skvelé sklá, drahšie ako dve D7000 dokopy. Chápeme? PS: pozeral som Tvoje fotky aj hardvér. Nič v zlom, ale na to čo som videl nemáš právo, aby si hodnotil niekoho staršieho ako 16 rokov. Kritiku príjmem len od vyššie menovaných ľudí.. Nie od niekoho, kto odfotil pár teenagerov, má stránku na free serveri podľa templáty, tvári sa že spapal všetku múdrosť sveta
Hmmmmm, zato tvoja galerka je narvana fotkami.Si skor teoretik ako praktik.Kasli na vsetky tie NIKON days a radsej chod von cvakat. Chleba aj tak lacnejsi nebude...............
Pokial tak dlho vyberas fotak a chodis na predvadzacky aj s garde a doteraz nevies ocenit/priplatit resp. nie je to pre Teba priorita za: ergonomiu, stavovy displej, 2x otocny volic tak NO COMMENT.
No nič v zlom, ale radšej obetujem ergonómiu atď, a ušetrené peniaze investujem do dvoch skiel, ktoré sú spolu 4x drahšie ako celé telo. Obrazový výstup D5100 a D7000 je takmer rovnaký. Načo mi je ergonómia, keď budú fotky neostré, bez kontrastu, zaaberované? Elektronika sa vyvíja rýchlejšie ako optika, za 3 roky tu budú úplne iné telá, iné snímače, ale tie dve sklá mi zostanú a budú stále výborné.
No nič v zlom, ale radšej obetujem ergonómiu atď, a ušetrené peniaze investujem do dvoch skiel, ktoré sú spolu 4x drahšie ako celé telo. Obrazový výstup D5100 a D7000 je takmer rovnaký. Načo mi je ergonómia, keď budú fotky neostré, bez kontrastu, zaaberované? Elektronika sa vyvíja rýchlejšie ako optika, za 3 roky tu budú úplne iné telá, iné snímače, ale tie dve sklá mi zostanú a budú stále výborné.
TAKMER rovnaký, fotky budú neostré, bez kontrastu a zaaberované akurát keď budeš fotiť tým seťákom 16-85 a 80-400 taktiež...niesu to super sklá a už vôbec niesu vhodné na taký snímač, ako má D7k...sú dobré na menej husté snímače, respektíve Ti to napíšem tak, že ktoré majú menej pixelov...pokiaľ nemáš na profi sklá s dierami 2.8 ako napríklad 14-24 alebo 24-70 a nechceš fotiť pevnými sklami, je vám pán vševed aj tá D5100 naprd, lebo nevyužiješ potenciál snímača, ktorý je v D5100 len obchodným ťahom...PS, mať stránku na free portáli nie je hanbou, obzvlášť, keď nevieš o tom, že sa dá aj zakúpiť a navyše nevieš, či si ju aj dotyčný neplatí, PS2: fotím aj kamarátov, nie je to tiež hanba ale mám tam aj pána ktorý ma na konte už dákych tých 70 rokov, PS3: niesom profík, no fotením som už čo to dokonca aj zarobil. Prajem príjemný deň.
Nikon D5100 vs D7000
Zaujíma ma, o čo prídem kúpou lacnejšieho D5100 so seťákom. Je rozumnejšie začať jednoduchším telom a orientovať sa viac na objektívy a časom dokúpiť lepšie telo? Alebo hneď kúpiť D7000 a objektívy podľa možnosti? Doteraz som fotil kinofilmovými zrkadlovkami (Praktica, Canon), potom digitálnym kompaktom Olympus C750UZ. Fotením sa nebudem živiť, chcem si len robiť radosť a relaxovať po práci. Fotím najviac krajinky (turistika), občas zver, firemné akcie a ťahá ma to ku makru. Teda v budúcnosti snáď nejaký Nikkor 28-300, alebo 55-300 a nejaký makráč (nemám prehľad). Nepočítam s častou tlačou fotiek.
Budem mať okrúhliny, t.j. môžem rátať s finančnou podporou, ale nerád by som na druhej strane zbytočne investoval do techniky, na ktorú som ešte nedorástol.
Ďakujem
Ale zas sa budem opakovat, ze clovek sa uci na vlastnych chybach.Skus si tu vyhladat temy kde majitelia D5000(D5100) boli po kratkej dobe sklamany a lutovali ze nevzali D90 lebo ten cenovy rozdiel je fakt maly ako tych ktory lutovali ze kupili D90 a nevyuziju funkcie ktore ma.Tak ze mohli kupit radsej D5000(D5100)
Schvalne, ktorych bude viac?Mas dve moznosti.....
aj keď polarizák dokáže viac vytiahnuť oblaky.
a keď ti chýba svetelnosť, vykompenzuj to vyšším ISO, senzor v D7000 zvláda šum neskutočne dobre.
moja otazka: mozem pouzit externy blesk Olympus na 5100-ku, bez toho aby sa poskodilo nieco?
aj keby nefungovalo priamo TTL, ale aspon na manualne nastavenie, bude to fungovat?
moja otazka: mozem pouzit externy blesk Olympus na 5100-ku, bez toho aby sa poskodilo nieco?
aj keby nefungovalo priamo TTL, ale aspon na manualne nastavenie, bude to fungovat?
Sklíčka: 50mm 1,8 G (super na portréty)
35mm 1,8 G (odfotí všetko - interiéry budov, kostolov, party, koncert...)
seťák 18-105mm - aj keď je to setový objektív, považuje sa za jeden z tých lepších, solídny záber, vraj ho nemám meniť ani za 18-200 (čo ma pokúšalo).
Keď budem mať nejaké euráče navyše, brúsim si zuby na tele 70-300 (pôjdem ho kúpiť do Viedne, tam je o 160 € lacnejší ako u nás) a aj nejaký makráč dobudúcna...
- ergonomia: to je vec zvyku a rutiny. Ak doteraz niekto fotil Canonom (alebo čímkoľvek iným), a chytí do ruky Nikon s najlepsou ergonomiou na svete, aj tak bude prvé týždne bezradný a prvé mesiace pomalý
- menej tlačidiel - to je pravda, ale pravda je aj cena je VYŠŠIA O 63%, nie som si istý či to za to stojí
- riadenie bleskov: vysoko pochybujem že toto využije bežný užívateľ. Ak by o to niekto vážne stál, neriešil by dilemu 5100/7000
Jenda: treba si nielen niečo prečítať, ale aj porozmýšlať, prv než sa do niekoho obujem. Ja tejto téme venujem odkedy vyšla 5100, mal oba foťáky nie raz v ruke, reálne som ich mal vedľa seba, niečo som s nimi pofotil a práve preto mám pochybnosti či 7000 stojí za tie prachy.
Wlad: dovolim si slušne nesúhlasiť so "zbytočnosťou výklopného displeja a celého LW". Minimálne v prípadoch fotenia s podhľadu sa človek nemusí váľať v mlákach alebo v štrku, takisto v nadhľade (napr: stojím v zástupe ľudí, som len priemerne vysoký) je vdaka tomu šanca na dobrú fotku na prvý záber.
D5100 aj D7000 som mal v ruke XY krát - pravidelne chodím po celom Slovensku na všetky NIKON-DAY akcie, na ktoré sa stíham dostať, Michal Jurák z Nikonu už má na mňa nervy. Vždy si beriem sebou niekoho, kto sa fotením živí (na rozdiel odomňa a od Teba) ako poradný zbor. Pozerám že si z BB, takže Rada Briesa, Jana Šperku, Igora Dušeka, Mareka Suchého, Mareka Harmana a dalších možno poznáš. Koho už asi nepoznáš je Martin Źilka (fotograf Pavla Barabáša). K mojmu názoru som prišiel dlhosiahlymi debatami s nimi a reálnym porovnávaním ich techniky (napr na Nitriansky Nikon day som na drzovku dotrepal Radovana s jeho technikou vo vysoko štvorciferných číslach).
[b]Konkrétne D5100 vs D7000
Snímací čip
PS: pozeral som Tvoje fotky aj hardvér. Nič v zlom, ale na to čo som videl nemáš právo, aby si hodnotil niekoho staršieho ako 16 rokov. Kritiku príjmem len od vyššie menovaných ľudí.. Nie od niekoho, kto odfotil pár teenagerov, má stránku na free serveri podľa templáty, tvári sa že spapal všetku múdrosť sveta
D5100 aj D7000 som mal v ruke XY krát - pravidelne chodím po celom Slovensku na všetky NIKON-DAY akcie, na ktoré sa stíham dostať, Michal Jurák z Nikonu už má na mňa nervy. Vždy si beriem sebou niekoho, kto sa fotením živí (na rozdiel odomňa a od Teba) ako poradný zbor. Pozerám že si z BB, takže Rada Briesa, Jana Šperku, Igora Dušeka, Mareka Suchého, Mareka Harmana a dalších možno poznáš. Koho už asi nepoznáš je Martin Źilka (fotograf Pavla Barabáša). K mojmu názoru som prišiel dlhosiahlymi debatami s nimi a reálnym porovnávaním ich techniky (napr na Nitriansky Nikon day som na drzovku dotrepal Radovana s jeho technikou vo vysoko štvorciferných číslach).
Snímací čip
PS: pozeral som Tvoje fotky aj hardvér. Nič v zlom, ale na to čo som videl nemáš právo, aby si hodnotil niekoho staršieho ako 16 rokov. Kritiku príjmem len od vyššie menovaných ľudí.. Nie od niekoho, kto odfotil pár teenagerov, má stránku na free serveri podľa templáty, tvári sa že spapal všetku múdrosť sveta
Chleba aj tak lacnejsi nebude...............
Snímací čip
Snímací čip
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa