Ahojte tak najprv som tu uplne novy a neviem presne ako to tu chodi tak ak zbytocne spamujem tak sa vopred ospravedlnujem Idem si kupovat zrkadlovku dlho som hladal nieco na zaciatok za dobru cenu precital som asi x recenzii + komentare atak dalej. Natrafil som teraz v jednom nemenovanom obchode na Nikon D5000 + objektiv 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR za cenu 550 EUR. A som takmer na 100% rozhodnuty ,ze to idem kupit ,ale len predtym sa chcem ujistit ,ze ci to na prvu zkradlovku je dostacujuce pripadne ci by ste mi odporucili nieco ine v tejto triede. Chcel by som do toho vrazit pre zaciatok tak max 800EUR. Za pomoc vopred dakujem
Ahojte tak najprv som tu uplne novy a neviem presne ako to tu chodi tak ak zbytocne spamujem tak sa vopred ospravedlnujem Idem si kupovat zrkadlovku dlho som hladal nieco na zaciatok za dobru cenu precital som asi x recenzii + komentare atak dalej. Natrafil som teraz v jednom nemenovanom obchode na Nikon D5000 + objektiv 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR za cenu 550 EUR. A som takmer na 100% rozhodnuty ,ze to idem kupit ,ale len predtym sa chcem ujistit ,ze ci to na prvu zkradlovku je dostacujuce pripadne ci by ste mi odporucili nieco ine v tejto triede. Chcel by som do toho vrazit pre zaciatok tak max 800EUR. Za pomoc vopred dakujem
http://www.mall.sk/zrkadlovky-live-view/nikon-d5000-18-55-af-s-dx-vr?v=418644 za 490. treba troska hladat a najdes lacnejsie
Odporúčam prečítať tému vo fóre: zrkadlovka na úplný začiatok. Nad inou značkou si nerozmýšľal?
Uf uz som takmer na 100% rozhodnuty, ale rad si necham poradit ak by si mi vedel odporucit nieco ine v tej triede tak budem len rad
Vyzerá to tak, že si už čo to preštudoval. Nikon má svoje výhody, ja mám pentax a aj on má svoje výhody, ktoré sú rozpísané v spomínanej téme. Len v skratke kvalitné setové objektívy, stabilizácia a motorček v tele.
Vyzerá to tak, že si už čo to preštudoval. Nikon má svoje výhody, ja mám pentax a aj on má svoje výhody, ktoré sú rozpísané v spomínanej téme. Len v skratke kvalitné setové objektívy, stabilizácia a motorček v tele.
myslim ,ze ako taky problem v Nikone je prave v tom ,ze nema motorcek v tele ,ale myslim ,ze paleta objektivov pre tieto zrkadlovky je ajtak dostatocne siroka. Vedel by si mi aj odporucit nejaky kontkretnejsi pentax pretoze tuto znacku som moc nepozeral
myslim ,ze ako taky problem v Nikone je prave v tom ,ze nema motorcek v tele ,ale myslim ,ze paleta objektivov pre tieto zrkadlovky je ajtak dostatocne siroka. Vedel by si mi aj odporucit nejaky kontkretnejsi pentax pretoze tuto znacku som moc nepozeral
V tej sume čo chceš investovať je k-r, pre členov klubu na www.pentax.sk sú dobré zľavy. Pentax má štandardne v telách motorček, stabilizovaný čip, samočistenie čipu, kvalitné objektívy za dobré ceny. Oplatí sa pozrieť aj: dpreview.com, photozone.de, lenstip.com, pentaxforums.com, pentaxphotogallery.com.
No ako vidim, si z BA a Pentax v u nas v obchodoch neuvidiš. Možno v Megafoto, ak to budu mat pripravene pre konkretneho zakaznika na objednavku.
a co tak canon....ma este viac vyhod ako nikon a pentax...rozpisovat ich nebudem lebo by sa sem nezmestili JE JEDNO CI SI KUPIS PENTAX NIKON CI CANON......porobis s nimi rovnake fotky...
Možno to tak robia. Mnohí. Ja som čítal. No a v tomto prípade išlo skor o držanie v ruke. To jedine som oželel a riskol.
Ani ja som to neriešil, lebo v danej kategórii fotoaparátov je to približne rovnaké, aj keď sa občas objavia "šialené" novinky s totálne úzkym úchopom alebo úchopom bez protišmykového povrchu. . . ,ale to sa dá zistiť aj z obrázkov na internete. A keď má niekto široké prsty a hlboko do vrecka, tak si moc nenavyberá. Ja mám dlhé prsty (ale nie som dlhoprstý v tom inom význame) a bodlo by mi keby úchyt mal môj foťák aspoň ešte o 3cm vyklenutejší dopredu, ale to neviem, či vôbec nejaký má, a ak áno asi by to boli fest drahé centimetre.
Nová zrkadlovka
Idem si kupovat zrkadlovku dlho som hladal nieco na zaciatok za dobru cenu precital som asi x recenzii + komentare atak dalej. Natrafil som teraz v jednom nemenovanom obchode na Nikon D5000 + objektiv 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR za cenu 550 EUR. A som takmer na 100% rozhodnuty ,ze to idem kupit ,ale len predtym sa chcem ujistit ,ze ci to na prvu zkradlovku je dostacujuce pripadne ci by ste mi odporucili nieco ine v tejto triede. Chcel by som do toho vrazit pre zaciatok tak max 800EUR. Za pomoc vopred dakujem
Je to úplne jedno, čo si kúpiš, líšia sa v maličkostiach a Ty ako začiatočník aj tak ani netušíš, ktoré to sú a načo by Ti tie maličkosti boli
Mas k tomu dve skla a este ti ostane na stativ alebo filter.
Idem si kupovat zrkadlovku dlho som hladal nieco na zaciatok za dobru cenu precital som asi x recenzii + komentare atak dalej. Natrafil som teraz v jednom nemenovanom obchode na Nikon D5000 + objektiv 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR za cenu 550 EUR. A som takmer na 100% rozhodnuty ,ze to idem kupit ,ale len predtym sa chcem ujistit ,ze ci to na prvu zkradlovku je dostacujuce pripadne ci by ste mi odporucili nieco ine v tejto triede. Chcel by som do toho vrazit pre zaciatok tak max 800EUR. Za pomoc vopred dakujem
Je to úplne jedno, čo si kúpiš, líšia sa v maličkostiach a Ty ako začiatočník aj tak ani netušíš, ktoré to sú a načo by Ti tie maličkosti boli
No a v tomto prípade išlo skor o držanie v ruke. To jedine som oželel a riskol.
No a v tomto prípade išlo skor o držanie v ruke. To jedine som oželel a riskol.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa