vlastním sony A300-darček a obdivujem akú má kresbu canon alebo nikon..fotím všetko,čo je pre mňa zaujímavé-krajinu,kvety,ľudí,zvieratá..portrétiky asi najviac moje dieťa ,ktoré je stále v pohybe a je ťažké ho zachytiť na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
no tak niečo nieje v poriadku bud moje oči a angličtina alebo neviem obrazovo nemá D300vka v porovnaní s 5D II šancu to musíme zobrať D3x aby sme Canonu vytreli kocúra.
no tak niečo nieje v poriadku bud moje oči a angličtina alebo neviem obrazovo nemá D300vka v porovnaní s 5D II šancu to musíme zobrať D3x aby sme Canonu vytreli kocúra.
Ja viem preto uz mam nasporene na 5d mark ii aj ked mark iii by asi bol lepsi.
tu je porovnanie canon5d mark ii a nikon dx3 uz je to rozdiel http://www.kenrockwell.com/nikon/d3x/sharpness-comparison-5d-mark-ii.htm
Ja viem preto uz mam nasporene na 5d mark ii aj ked mark iii by asi bol lepsi.
tu je porovnanie canon5d mark ii a nikon dx3 uz je to rozdiel http://www.kenrockwell.com/nikon/d3x/sharpness-comparison-5d-mark-ii.htm
no K.R .je fakt magor to v čom vyvolával ten raw z 5D II? LOL ono to je asi JPEG rovno z mašiny a ten je katastrofálny. Ono to D3x má o trochu lepší obraz od 5D II hlaven má nikon lepšiu optiku, ale čo vyprodukoval K.R. to je megashit kráľovský
no K.R .je fakt magor to v čom vyvolával ten raw z 5D II? LOL ono to je asi JPEG rovno z mašiny a ten je katastrofálny. Ono to D3x má o trochu lepší obraz od 5D II hlaven má nikon lepšiu optiku, ale čo vyprodukoval K.R. to je megashit kráľovský
Máš pravdu. A to nielen podľa fotiek ale aj podľa textov, kde som musel krútiť hlavou. Tvári sa, že ostrosť závisí primárne od senzora, dokonca pri interpolovanom zväčšenom rozlíšení. Ďalej hovorí, že obraz je výborný ale jeho vycvičené oko vidí rôzne artefakty... Síce to parafrázujem, ale kto chce si prečíta originál v angličtine a urobí si svoj názor. Divím sa, ak sa niekto ním oháňa. Však len sám seba zhadzuje.
Máš pravdu. A to nielen podľa fotiek ale aj podľa textov, kde som musel krútiť hlavou. Tvári sa, že ostrosť závisí primárne od senzora, dokonca pri interpolovanom zväčšenom rozlíšení. Ďalej hovorí, že obraz je výborný ale jeho vycvičené oko vidí rôzne artefakty... Síce to parafrázujem, ale kto chce si prečíta originál v angličtine a urobí si svoj názor. Divím sa, ak sa niekto ním oháňa. Však len sám seba zhadzuje.
Ja sa neohanam nicim. Len som tu ukazal ako je jednoduche najst informacie na webe. Staci napisat do google a uz to ide.
Skor by som cakal ze take testy urobia v ephoto ked uz predavaju techniku. Alebo by to mohli robit vramci reklamnaej kampane kto nafoti tu istu vec krajsie. Na nejakom ephoto day podujati.
Lebo tato tema k nicomu nevedie popravde. Canonaci si zastavaju svoje a Nikonaci svoje, bolo, je a bude.... nic sa nedozvies kym si to sama nedas dokopy. citaj radsej tu fotoskolu, vyhnes s zbytocne plytvaniu penazi ako sa to kedysi stalo mne.
canon - lacnejsie fotaky ako aj obiektivy, veci vyber obiektivov lepsia kvalita obrazu oproti nikonu lepsie zvladanie sumu jenduchsia manipulacia
no tak s tym sumom nesuhlasim, myslim ze momentalne je leadrom skor Nikon. Tela maju obaja lacnejsie nez objektivy, ked teda pocitame poloprofi tela vs. poloprofi/profi objektivy. Lepsia kvalita obrazu oproti Nikonu - tak je blbost, velebnosti, viac zalezi na spravnom exponovani a na kvalite objektuvu. Canon je uz povestny svojou kolisavostou kvality objektivov - vycapis za sklo radovo tisice ecok, ale sklo poskladane ako dajakym ucnom
trubadura, presiel som si, co si napisala do tejto debaty, mam len 2 poznamky: 1. o radu sa prosi, nie ziada, 2. na to, ze mas mat akysi problem s pristupom k internetu, si sem napisala uz dost prispevkov
canon alebo nikon?
na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
bud moje oči a angličtina alebo neviem
bud moje oči a angličtina alebo neviem
tu je porovnanie canon5d mark ii a nikon dx3 uz je to rozdiel
http://www.kenrockwell.com/nikon/d3x/sharpness-comparison-5d-mark-ii.htm
tu je porovnanie canon5d mark ii a nikon dx3 uz je to rozdiel
http://www.kenrockwell.com/nikon/d3x/sharpness-comparison-5d-mark-ii.htm
Skor by som cakal ze take testy urobia v ephoto ked uz predavaju techniku. Alebo by to mohli robit vramci reklamnaej kampane kto nafoti tu istu vec krajsie. Na nejakom ephoto day podujati.
nic sa nedozvies kym si to sama nedas dokopy.
citaj radsej tu fotoskolu, vyhnes s zbytocne plytvaniu penazi ako sa to kedysi stalo mne.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa