vlastním sony A300-darček a obdivujem akú má kresbu canon alebo nikon..fotím všetko,čo je pre mňa zaujímavé-krajinu,kvety,ľudí,zvieratá..portrétiky asi najviac moje dieťa ,ktoré je stále v pohybe a je ťažké ho zachytiť na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
Ja byť tebou keď už máš Alfu a nejaké sklá, išiel by som osobne do strednej triedy Alfa 580 + nejaké kvalitné sklá od Zeissa ak peniaze nie sú problém, poprípade aj do Full frame Alfa 900. Nevidím pre teba osobne dôvod prechod na inú značku. Tu je spomínaná A580: http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra580/
Lebo tato tema k nicomu nevedie popravde. Canonaci si zastavaju svoje a Nikonaci svoje, bolo, je a bude.... nic sa nedozvies kym si to sama nedas dokopy. citaj radsej tu fotoskolu, vyhnes s zbytocne plytvaniu penazi ako sa to kedysi stalo mne.
to je pravda,čakala som odpovede užívateľov,ktorí mali aj aj a vedia posúdiť podľa vlastnej skúsenosti...keď mám čas-študujem fotoškolu ďakujem
Než jsem se dostal k digitálu, tak jsem fotil Minotlou Dynax 5 a měl jsem k ní pouze setový objektiv 28-80. Pak jsem přešel na Minoltu A200 (z důvodu úspory za fotky) a nyní mám Nikona D80. Myslím, že tedy alespoň částečně mohu hodnotit Nikon a Sony (Minoltu). Myslím, že pokud již vlastníš nějaké příslušenství od Sony, tak bych u ní asi zůstal a pořídil kvalitnější skla nebo tělo. Ne, že by byl Nikon horší, to ne, ale je to trochu jiné. Záleží asi také na tématu, kterému se věnuješ. Asi zopakuji názor z mnoha for, ale v nižší třídě je šum při vyšších ISO nižší u Nikonu a Canonu (a nebudu se s nikým hádat ). Veliký rozdíl v kvalitě fotek je, podle mé zkušenosti, v tom, jestli fotíš pouze základním objektivem ze setu nebo jestli si pořídíš pevné sklo. Je to až neuvěřitelné... Proto bych na tvém místě volil následující postup. Nejprve bych pořídil aspoň jedno pevné sklo na téma, kterému se věnuješ (nebo třeba vypůjčil) a k němu nějaký filtr... konkrétně polarizační.. ten dělá s fotkou neskutečné věci Myslím, že budeš spokojená. A když se ti to i tak nebude zdát, tak potom bych začal řešit další značky. Přeji spokojenost a ať se foto vydaří
ja vôbec nechápem odpovede tvojho typu a tvoju opovazlivost nazvat ma lenivou,ked nevieš žiadne okolnosti..musíš mať veľa voľného času,keď ním plytváš na témy ,ktoré sú pre teba nezmyselné a navyše ťa zjavne rozčulujú
s tym, ze ta kaiman nazval lenivou mozem iba suhlasit, lebo viac zalozenych tem na internete je uz iba MS vs. Linux/mac alebo vsetci vs. Fico..
a co sa canonu vs. nikonu tyka, tak kazdy ma to, co mu vyhovuje. Asi nikto tu nema obe znacky, nakolko by to bolo pre neho dost zemyselne kupovat prislusenstvo pre obe znacky..
Než jsem se dostal k digitálu, tak jsem fotil Minotlou Dynax 5 a měl jsem k ní pouze setový objektiv 28-80. Pak jsem přešel na Minoltu A200 (z důvodu úspory za fotky) a nyní mám Nikona D80. Myslím, že tedy alespoň částečně mohu hodnotit Nikon a Sony (Minoltu). Myslím, že pokud již vlastníš nějaké příslušenství od Sony, tak bych u ní asi zůstal a pořídil kvalitnější skla nebo tělo. Ne, že by byl Nikon horší, to ne, ale je to trochu jiné. Záleží asi také na tématu, kterému se věnuješ. Asi zopakuji názor z mnoha for, ale v nižší třídě je šum při vyšších ISO nižší u Nikonu a Canonu (a nebudu se s nikým hádat ). Veliký rozdíl v kvalitě fotek je, podle mé zkušenosti, v tom, jestli fotíš pouze základním objektivem ze setu nebo jestli si pořídíš pevné sklo. Je to až neuvěřitelné... Proto bych na tvém místě volil následující postup. Nejprve bych pořídil aspoň jedno pevné sklo na téma, kterému se věnuješ (nebo třeba vypůjčil) a k němu nějaký filtr... konkrétně polarizační.. ten dělá s fotkou neskutečné věci Myslím, že budeš spokojená. A když se ti to i tak nebude zdát, tak potom bych začal řešit další značky. Přeji spokojenost a ať se foto vydaří
s tym, ze ta kaiman nazval lenivou mozem iba suhlasit, lebo viac zalozenych tem na internete je uz iba MS vs. Linux/mac alebo vsetci vs. Fico..
a co sa canonu vs. nikonu tyka, tak kazdy ma to, co mu vyhovuje. Asi nikto tu nema obe znacky, nakolko by to bolo pre neho dost zemyselne kupovat prislusenstvo pre obe znacky..
je to trápne,aby tu niekto niekomu nadával do lenivých ,ale to je vizitka dotyčného.. ááá kde som to vlastne na akom portáli ja som nikoho nežiadala ,aby sa vyjadroval k mojej osobe , ale žiadala som o radu
Ja byť tebou keď už máš Alfu a nejaké sklá, išiel by som osobne do strednej triedy Alfa 580 + nejaké kvalitné sklá od Zeissa ak peniaze nie sú problém, poprípade aj do Full frame Alfa 900. Nevidím pre teba osobne dôvod prechod na inú značku. Tu je spomínaná A580: http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra580/
vlastním sony A300-darček a obdivujem akú má kresbu canon alebo nikon..fotím všetko,čo je pre mňa zaujímavé-krajinu,kvety,ľudí,zvieratá..portrétiky asi najviac moje dieťa ,ktoré je stále v pohybe a je ťažké ho zachytiť na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
..vlastnis normalny fotak, ktory ma dobru obr. kvalitu a obdivujes fotografie ludi, ktori vedia fotit, ver mi, ze by obdivuhodne fotky spravili aj Tvojim fotakom.. Moja rada znie, uc sa fotit, studuj, citaj, a ked si chces nieco kupovat, mali by to byt kvalitne objektivy..
je to trápne,aby tu niekto niekomu nadával do lenivých ,ale to je vizitka dotyčného.. ááá kde som to vlastne na akom portáli ja som nikoho nežiadala ,aby sa vyjadroval k mojej osobe , ale žiadala som o radu
Podla mna si nepochopila co sa ti tuto pani snazia tou lenivostou povedat. Neviem ci sledujes forum, zaregistrovana si tu totiz uz celkom dlho... Problem je v tom ze kazdy bozi den sa tu objavi tema o tom istom a kazdy z jej zakladatelov je vzdy presvedceny o jedinecnosti svojho problemu aj ked je to vzdy o tom istom a odpovede na tie otazky su tu x-krat zodpovedane. Podla mna je skor trapne plytvat casom ostatnych napriek tomu ,ze nie si ochotna plytvat tym svojim na vyhladavanie a studovanie a vlastne cakas ze to niekto spravi za teba.
K teme: Ja som si vybral Canon pretoze mi sadol do ruky (ovládanie, ergonomia) a bol mi sympatickejsi. Medzi Canonom a Nikonom sa zrejme inak vyberat ani neda. Ale rátaj s tým ,ze ak pojdeš do nového systému a budeš mať skla podobnej urovne ako teraz, budes sklamana. Na tvojom mieste by som investoval do kvalitnejsich skiel systemu, ktory vlastnis. Usetris si starosti, peniaze za nove telo investujes do skla a budes spokojna s peknou kresbou.
Kazdeho si jeho znacka najde.... Kedysi sa podobny problem zovseobecnil do vyroku: Canon sa kupuje rozumom, Nikon srdcom.... A teraz spat k tvojej otakze:spytam sa nieco pdoobne.... Obe firmy patria k spicke na trhu. Je to o pocite a vnutornom presvedceni kazdeho.
Mne osobne vyhovuje Nikon. Mal som možnosť odskúšať si aj Canon, ale nejako mi nesadol do ruky. Čo sa týka kvality, rozdiely (ak nejaké sú) budú len minimálne, akurát Canon je asi dostupnejší nakoľko je u nás rozšírenejší. Raz sa ma niekto pýtal, prečo Nikon a ja som s úsmevom odpovedal že Canon je pre plebs a Nikon pre šľachtu (dúfam že som sa nikoho nedotkol, je to myslené len zo žartu).
no tak vidis... nikon je lepsi... lebo hodnota a kvalita fotografie je priamo umerna zvuku zavierky. Dufam, ze si zakladatelka uz zacina uvedomovat aku debilnu temu zalozila.
no tak vidis... nikon je lepsi... lebo hodnota a kvalita fotografie je priamo umerna zvuku zavierky. Dufam, ze si zakladatelka uz zacina uvedomovat aku debilnu temu zalozila.
myslim ze tak trosku ano,lebo to vytvara ten magicky moment
..vlastnis normalny fotak, ktory ma dobru obr. kvalitu a obdivujes fotografie ludi, ktori vedia fotit, ver mi, ze by obdivuhodne fotky spravili aj Tvojim fotakom.. Moja rada znie, uc sa fotit, studuj, citaj, a ked si chces nieco kupovat, mali by to byt kvalitne objektivy..
ja vôbec nechápem odpovede tvojho typu a tvoju opovazlivost nazvat ma lenivou,ked nevieš žiadne okolnosti..musíš mať veľa voľného času,keď ním plytváš na témy ,ktoré sú pre teba nezmyselné a navyše ťa zjavne rozčulujú
ten Kaiman81 si o sebe mysli,ze je asi Pan Boh...na vela prispevkov reaguje,,ludia naco mate internet a google.(ono keby nebolo jeho,tak na Slovensku sa asi nefoti)..trubadura myslim,ze viac adekvatnych odpovedi najdes na ceskych forach...darmo sme iny narod ako Cesi
canon alebo nikon?
na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
nic sa nedozvies kym si to sama nedas dokopy.
citaj radsej tu fotoskolu, vyhnes s zbytocne plytvaniu penazi ako sa to kedysi stalo mne.
ďakujem
ja som nikoho nežiadala ,aby sa vyjadroval k mojej osobe , ale žiadala som o radu
na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
ja som nikoho nežiadala ,aby sa vyjadroval k mojej osobe , ale žiadala som o radu
K teme: Ja som si vybral Canon pretoze mi sadol do ruky (ovládanie, ergonomia) a bol mi sympatickejsi. Medzi Canonom a Nikonom sa zrejme inak vyberat ani neda. Ale rátaj s tým ,ze ak pojdeš do nového systému a budeš mať skla podobnej urovne ako teraz, budes sklamana.
Na tvojom mieste by som investoval do kvalitnejsich skiel systemu, ktory vlastnis. Usetris si starosti, peniaze za nove telo investujes do skla a budes spokojna s peknou kresbou.
A teraz spat k tvojej otakze:spytam sa nieco pdoobne.... Obe firmy patria k spicke na trhu. Je to o pocite a vnutornom presvedceni kazdeho.
http://www.youtube.com/watch?v=c8c7I5c_pY0 -canon
http://www.youtube.com/watch?v=u8EWhzL9BUk - nikon
Raz sa ma niekto pýtal, prečo Nikon a ja som s úsmevom odpovedal že Canon je pre plebs a Nikon pre šľachtu (dúfam že som sa nikoho nedotkol, je to myslené len zo žartu).
http://youtu.be/Hb1gYx5G2nc - 1n RS
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky