vlastním sony A300-darček a obdivujem akú má kresbu canon alebo nikon..fotím všetko,čo je pre mňa zaujímavé-krajinu,kvety,ľudí,zvieratá..portrétiky asi najviac moje dieťa ,ktoré je stále v pohybe a je ťažké ho zachytiť na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
myslím si,že nemá dôvod si to myslieť...nebudem sa vyjadrovať k jeho fotkám mal by sa vrátiť do školy a naučiť sa slušnému chovaniu....vôbec nepozná okolnosti(aký ja mám prístup k internetu) a hlavne čas,ktorého mám málo preto som to takto riešila,ale ak mu je lepšie...takých ľudí je tu viac na tomto portáli, čo si to stále niečo dokazujú a je mi z nich na nič ďakujem
Na to, ako mas malo casu na internet, tu horlivo odpovedas na takmer kazdy koment. Ale k tvojej otazke. Ja ti radim Nikon D3s a objektivy Nikkor 24-70 f2,8, 70-200 f2,8, 50mm f1,4, 85mm f1,4, 35mm f1,4, 200mm f2 (ten je fakt neskutocne rychly). Na cene ti predsa nezalezi. Nechce sa mi hladat ako sa volaju kvalitativne podobne modely od Canonu, ale navod je jednoduchy. Podobny tvar a cena. Silne ale pochybujem, ze si kupis vybavu v cene cca 15000€, lebo ti zrovna nevyhovuje Sony A300. Ale najviac ti pomoze fotit a studovat. Fotak je nastroj. Ked si zacinajuci maliar kupi lepsi stetec, neurobi to z neho Rembrandta. Naopak Rembrandt moze vytvorit krasny obraz aj zlomenym prstom na lavej nohe.
Vidíš, já mám opačný názor, ale úplně na všechno co jsi napsal.
tak v jednom má pravdu Canon má väčšiu ponuku objektívov o tom niet pochýb ostatné nejdem preberať lebo je to dnes na tej istej úrovni a po väčšine nik z nás tu nenarazil na hranice jedného alebo druhého systému a ak aj hej tak sa tým snaží zakryť len svoju neschopnosť. Aj Canon aj Nikon je dobrá voľba a ani pri jednom nespraví chybu Táto téma je celé nezmysel, ak sa neviem rozhodnúť zbehnem do obchodu vyskúšam a rozhodnem sa. Veď to čo mne vyhovuje nemusí vyhovovať inému a tak je to s Canonom a Nikonom. Jednému sa viacej páči to druhému zas to druhé, ale to podstatné tú väčšine uchádza, fotku nerobí dobrú značka ale hlava.
canon - lacnejsie fotaky ako aj obiektivy, veci vyber obiektivov lepsia kvalita obrazu oproti nikonu lepsie zvladanie sumu jenduchsia manipulacia
Lacnejsie tela a objwktivy mozno ma (o malo), ale je to aj na nich vidiet, ten ich canonacky plast... to je asi taky plast ako na dialkovom ovladaci, clovek ma pocit ze ma v ruke nejaku lacnu hracku. Pri Nikone aj ten najlacnejsi model posobi ovela solidnejsie. Nikon ma proste celkovo kvalitnejsie spracovane tela. V kvalite obrazu a zvladani sumu ma mierne na vrch nikon, su krok pred canonom, ten sa len dotahuje. Manipulacia je subjektivna vec, mne pripada rovnako jednoducha na oboch znackach. Objektivov ma Canon vacsi vyber, to je pravda, tych modernych, na Nikon inac mozes nasadit skla vyrobene za poslednych cca 50 rokov, maju stale rovnaky bajonet.
To že budeš mať lepší foták za x tisíc eur Ti este lepšie foto neurobí,ono to treba aj vediet,vieš? niekomu nepomôže mať ani Hasseblad aleebo Mamiyu...
to nieje tak celkom pravda, ked to chce na fotenie deti, alebo vrtule na lietadle tak je rozdiel ked mas fotak s uzavierkou 1/1000 , 1/5000 alebo 1/8000 nikto nevravel ze ide o umelecky dojem, kompoziciu a podobne
vlastním sony A300-darček a obdivujem akú má kresbu canon alebo nikon..fotím všetko,čo je pre mňa zaujímavé-krajinu,kvety,ľudí,zvieratá..portrétiky asi najviac moje dieťa ,ktoré je stále v pohybe a je ťažké ho zachytiť na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
rychle fotaky su 50D, 7D, 1DmkIV, 7D ma 8fotiek za sekundu a uzavierku 1/8000 1DmkIV ma 10 fotiek za sekundu a uzavierku tusim tiez 1/8000 ale lepsie vysledky pri vacsiom ISO 5D je profi ale ma (zevraj) pomaly autofocus, a teda sa neodporuca na fotenie zvere a deti v pohybe ale nieje to urcite nemozne dalej treba rychli objektiv, asi najrychlejsi co som pocul je 200mm f2, dobre su ale vsetky "L"ka, ak mas peniaze, napr 100mm f2,8 makro, s tym odfotis aj komara, aj portret aj decko
to nieje tak celkom pravda, ked to chce na fotenie deti, alebo vrtule na lietadle tak je rozdiel ked mas fotak s uzavierkou 1/1000 , 1/5000 alebo 1/8000 nikto nevravel ze ide o umelecky dojem, kompoziciu a podobne
jasné,vrtula na lietadle sa musí vždy fotiť na krátkom čase a zamraziť jej pohyb... DDDDDD dosť blbé porovnanie,keďže aj najnižšia trieda u oboch značiek má 1:8000/s
jasné,vrtula na lietadle sa musí vždy fotiť na krátkom čase a zamraziť jej pohyb... DDDDDD dosť blbé porovnanie,keďže aj najnižšia trieda u oboch značiek má 1:8000/s
EOS 500D ma 1/4000 http://www.dpreview.com/news/0903/09032504canoneos500d.asp
vsak mi ide o to ze pise ze chce zachytit dieta, tak ked tam da 1/8000 a nepohne sama sebou tak neverim ze ho nezachyti. pisem ze niejde o kompoziciu ani o nic esteticke, pise ze chce ZACHYTIT dieta, tak odpovedam co si myslim ci Ty si myslis ze pri 1/8000 a tele fotaku v klude ho nezachyti, hej?
EOS 500D ma 1/4000 http://www.dpreview.com/news/0903/09032504canoneos500d.asp
vsak mi ide o to ze pise ze chce zachytit dieta, tak ked tam da 1/8000 a nepohne sama sebou tak neverim ze ho nezachyti. pisem ze niejde o kompoziciu ani o nic esteticke, pise ze chce ZACHYTIT dieta, tak odpovedam co si myslim ci Ty si myslis ze pri 1/8000 a tele fotaku v klude ho nezachyti, hej?
yes neriesim co kto ako kedy kde vyuzije alebo ci bude fotit na automat, to vobec nebola totizto otazka na zaciatku temy, vela ludi tu riesi temy takym sposobom ze "niesi M.Schumacher" naco Ti je Ferrari ale ja komukolvek to Ferrari doprajem a ked viem ze model X je o 0,1% lepsi ako model Y, tak napisem v com a ktory je lepsi, nenapise "aj tak to nevyuzijes" alebo "hladaj na googli" pretoze viac alebo minimalne rovnako vela casu stravim pisanim toho ze to ma najst na googli ako keby som poradil a tema sa tym uzavrela, takto sa tu vsetci len hadaju, osocuju atd,,,, nerozumiem preco, toto ako nepisem na tvoju adresu alebo co len tak nahlas rozmyslam a krutim hlavou, preto proste nemoze niekto napisat, ze od Nikonu su rychle a kvalitne X,Y,Z a od Canonu K,L,M a je to vybavene. Ked je raz dane ze nieje € limit
yes neriesim co kto ako kedy kde vyuzije alebo ci bude fotit na automat, to vobec nebola totizto otazka na zaciatku temy, vela ludi tu riesi temy takym sposobom ze "niesi M.Schumacher" naco Ti je Ferrari ale ja komukolvek to Ferrari doprajem a ked viem ze model X je o 0,1% lepsi ako model Y, tak napisem v com a ktory je lepsi, nenapise "aj tak to nevyuzijes" alebo "hladaj na googli" pretoze viac alebo minimalne rovnako vela casu stravim pisanim toho ze to ma najst na googli ako keby som poradil a tema sa tym uzavrela, takto sa tu vsetci len hadaju, osocuju atd,,,, nerozumiem preco, toto ako nepisem na tvoju adresu alebo co len tak nahlas rozmyslam a krutim hlavou, preto proste nemoze niekto napisat, ze od Nikonu su rychle a kvalitne X,Y,Z a od Canonu K,L,M a je to vybavene. Ked je raz dane ze nieje € limit
....okrem 550ky si mal v rukách aj niečo iné..trebars od konkurencie.....porovnával si aj výstupy fotené s rovnakými expozičnými parametrami....porovnateľnou optikou....fotoaparátom v rovnakej triede?........alebo si si tieto múdrosti len prečital kdesi na porovnateĺnom fóre akým je napr toto?...
áno mal som v rukách aj canony aj nikony od amatérskej po profesionálnu triedu a taktiež som porovnával aj vycvaky ... fotaky neboli moje ale kamarátov a keď som mal trocha času tak som si to porovnával a umna vyhral canon + L sklo- autor diskusie dal jasnú otasku tak som mu nanu odpovedal ... som majiteľom 550d hlavne z finančného dôvodu ...ja fotím zo zrkadlom už zopár rokov a predtým som fotil ešte na staručkých zenitoch na film a fotky doma vyvolával tak zase nie som až tak mimo ... a fotky tu nemám žiadne to máš pravdu odradila ma hlavne max. veľkosť fotky čo sa sem dá pridať keď si dobre pametam bolo to okolo 500kb tak som sa rozhodol pridávať fotky na iné podobne stránky kde obmedzenie neni také veľké... som tu hlavne aby som si mohol pisat s ostatnimy , miestami reagovať aj na diskusie a priúčať sa vo všetkých smeroch.
áno mal som v rukách aj canony aj nikony od amatérskej po profesionálnu triedu a taktiež som porovnával aj vycvaky ... fotaky neboli moje ale kamarátov a keď som mal trocha času tak som si to porovnával a umna vyhral canon + L sklo- autor diskusie dal jasnú otasku tak som mu nanu odpovedal ... som majiteľom 550d hlavne z finančného dôvodu ...ja fotím zo zrkadlom už zopár rokov a predtým som fotil ešte na staručkých zenitoch na film a fotky doma vyvolával tak zase nie som až tak mimo ... a fotky tu nemám žiadne to máš pravdu odradila ma hlavne max. veľkosť fotky čo sa sem dá pridať keď si dobre pametam bolo to okolo 500kb tak som sa rozhodol pridávať fotky na iné podobne stránky kde obmedzenie neni také veľké... som tu hlavne aby som si mohol pisat s ostatnimy , miestami reagovať aj na diskusie a priúčať sa vo všetkých smeroch.
...pokiaľ sa popíšu konkrétne benefity u daných modelov v porovnaní s konkurenciou.....názor beriem....napísať to však takto paušalizovane je trochu zcestné........pred pár rokmi nikon ťahal za kratší koniec......CCD snímač nestíhal na canoňácky CMOS čo sa týka zvládania šumu pri vyšších citlivostiach (ak keď mnohí nedajú dopustiť na CCD doteraz) ....v dnešnej dobe sa výkonmi dostali v podstate na rovnakú úroveň......obe značky disponujú celou škálou porovnateľných prístrojov......
Ja mám 5D MK II a netvrdil by som že je lepší ako D3s hlavne ostrenie je to neporovnatelný rozdiel,obrazova TK by som povedal že je to CCA to same aj keď farebne mám račej Canon, ale zasa je toto porovnanie trochu out,5D MKII je podstatne staršia oproti D3s a je to aj iná kategória cenou viac ako Dvojnásobnou. a šum tu porovnávať uje tak isto out, 5D má takmer 2x tak viac Mpix....
...5D MkII foťák s vynikajúcim výstupom......avšak na tak moderný prístroj s neadekvátnym ostrením...........do ateliéru isto........na rýchlu akciu určite nie.........D3s zvláda aj jedno aj druhé....
...pokiaľ sa popíšu konkrétne benefity u daných modelov v porovnaní s konkurenciou.....názor beriem....napísať to však takto paušalizovane je trochu zcestné........pred pár rokmi nikon ťahal za kratší koniec......CCD snímač nestíhal na canoňácky CMOS čo sa týka zvládania šumu pri vyšších citlivostiach (ak keď mnohí nedajú dopustiť na CCD doteraz) ....v dnešnej dobe sa výkonmi dostali v podstate na rovnakú úroveň......obe značky disponujú celou škálou porovnateľných prístrojov......
Tiez si myslim ze je to 1:1, co sa tyka samotneho vystupu. Zalezi skor na vkuse, vseobecnych sympatiach, ku tej/ktorej znacke.
canon alebo nikon?
na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
mal by sa vrátiť do školy a naučiť sa slušnému chovaniu....vôbec nepozná okolnosti(aký ja mám prístup k internetu) a hlavne čas,ktorého mám málo preto som to takto riešila,ale ak mu je lepšie...takých ľudí je tu viac na tomto portáli, čo si to stále niečo dokazujú a je mi z nich na nič
ďakujem
Ale k tvojej otazke. Ja ti radim Nikon D3s a objektivy Nikkor 24-70 f2,8, 70-200 f2,8, 50mm f1,4, 85mm f1,4, 35mm f1,4, 200mm f2 (ten je fakt neskutocne rychly). Na cene ti predsa nezalezi. Nechce sa mi hladat ako sa volaju kvalitativne podobne modely od Canonu, ale navod je jednoduchy. Podobny tvar a cena. Silne ale pochybujem, ze si kupis vybavu v cene cca 15000€, lebo ti zrovna nevyhovuje Sony A300.
Ale najviac ti pomoze fotit a studovat. Fotak je nastroj. Ked si zacinajuci maliar kupi lepsi stetec, neurobi to z neho Rembrandta. Naopak Rembrandt moze vytvorit krasny obraz aj zlomenym prstom na lavej nohe.
nikto nevravel ze ide o umelecky dojem, kompoziciu a podobne
na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
7D ma 8fotiek za sekundu a uzavierku 1/8000
1DmkIV ma 10 fotiek za sekundu a uzavierku tusim tiez 1/8000 ale lepsie vysledky pri vacsiom ISO
5D je profi ale ma (zevraj) pomaly autofocus, a teda sa neodporuca na fotenie zvere a deti v pohybe
dalej treba rychli objektiv, asi najrychlejsi co som pocul je 200mm f2, dobre su ale vsetky "L"ka, ak mas peniaze, napr 100mm f2,8 makro, s tym odfotis aj komara, aj portret aj decko
nikto nevravel ze ide o umelecky dojem, kompoziciu a podobne
dosť blbé porovnanie,keďže aj najnižšia trieda u oboch značiek má 1:8000/s
http://www.dpreview.com/news/0903/09032504canoneos500d.asp
vsak mi ide o to ze pise ze chce zachytit dieta, tak ked tam da 1/8000 a nepohne sama sebou tak neverim ze ho nezachyti.
pisem ze niejde o kompoziciu ani o nic esteticke, pise ze chce ZACHYTIT dieta, tak odpovedam co si myslim
http://www.dpreview.com/news/0903/09032504canoneos500d.asp
vsak mi ide o to ze pise ze chce zachytit dieta, tak ked tam da 1/8000 a nepohne sama sebou tak neverim ze ho nezachyti.
pisem ze niejde o kompoziciu ani o nic esteticke, pise ze chce ZACHYTIT dieta, tak odpovedam co si myslim
neriesim co kto ako kedy kde vyuzije alebo ci bude fotit na automat, to vobec nebola totizto otazka na zaciatku temy,
vela ludi tu riesi temy takym sposobom ze "niesi M.Schumacher" naco Ti je Ferrari
toto ako nepisem na tvoju adresu alebo co
zelam si mier na zemy a Canon 500mm f4 mk II
neriesim co kto ako kedy kde vyuzije alebo ci bude fotit na automat, to vobec nebola totizto otazka na zaciatku temy,
vela ludi tu riesi temy takym sposobom ze "niesi M.Schumacher" naco Ti je Ferrari
toto ako nepisem na tvoju adresu alebo co
zelam si mier na zemy a Canon 500mm f4 mk II
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie