Fórum » Vyberáme fotoaparát

canon alebo nikon?

trubadura
trubadura 2011-07-08 22:57:41+02
vlastním sony A300-darček a obdivujem akú má kresbu canon alebo nikon..fotím všetko,čo je pre mňa zaujímavé-krajinu,kvety,ľudí,zvieratá..portrétiky asi najviac moje dieťa ,ktoré je stále v pohybe a je ťažké ho zachytiť
na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)

Kaiman81
2011-07-10 21:43:14+02
príspevok od: beholder
...5D MkII foťák s vynikajúcim výstupom......avšak na tak moderný prístroj s neadekvátnym ostrením...........do ateliéru isto........na rýchlu akciu určite nie.........D3s zvláda aj jedno aj druhé....
Poznám jedného PANA!!! fotografa čo fotí stále na starom Canon 1D s CMOS čipom a 4,3 Mpix,jeho slová,pokiaľ ho nezoderiem potiaľ sním budem fotiť,a jeho foto fakt stoja za to!!!
http://www.zajacphoto.com/

beholder
2011-07-10 21:50:18+02
príspevok od: Kaiman81
Poznám jedného PANA!!! fotografa čo fotí stále na starom Canon 1D s CMOS čipom a 4,3 Mpix,jeho slová,pokiaľ ho nezoderiem potiaľ sním budem fotiť,a jeho foto fakt stoja za to!!!
http://www.zajacphoto.com/
...takých je mnoho..............fotia a nepozastavujú sa nad hovadinami ako my tu....

Crazy41
2011-07-10 22:13:33+02
príspevok od: markato1
namiesto pocuvania zvuku radsej popremyslaj nad fotografiou..v galerii sa ti ten magicky moment asi stratil..
kludne sa do mna navazaj budes sa citit lepsi

IceDive1
2011-07-10 23:51:43+02
príspevok od: lubo-125
áno mal som v rukách aj canony aj nikony od amatérskej po profesionálnu triedu a taktiež som porovnával aj vycvaky ... fotaky neboli moje ale kamarátov a keď som mal trocha času tak som si to porovnával a umna vyhral canon + L sklo- autor diskusie dal jasnú otasku tak som mu nanu odpovedal ... som majiteľom 550d hlavne z finančného dôvodu ...ja fotím zo zrkadlom už zopár rokov a predtým som fotil ešte na staručkých zenitoch na film a fotky doma vyvolával tak zase nie som až tak mimo ... a fotky tu nemám žiadne to máš pravdu odradila ma hlavne max. veľkosť fotky čo sa sem dá pridať keď si dobre pametam bolo to okolo 500kb tak som sa rozhodol pridávať fotky na iné podobne stránky kde obmedzenie neni také veľké... som tu hlavne aby som si mohol pisat s ostatnimy , miestami reagovať aj na diskusie a priúčať sa vo všetkých smeroch.
".. a fotky tu nemám žiadne to máš pravdu odradila ma hlavne max. veľkosť fotky čo sa sem dá pridať keď si dobre pametam bolo to okolo 500kb tak som sa rozhodol pridávať fotky na iné podobne stránky kde obmedzenie neni také veľké..."
toto hadam ani nemozes mysliet vazne.

Bubak
2011-07-11 03:05:18+02
príspevok od: Crazy41
sak hovorim ze debilny zvuk =D D3 aspon cvaka jak gulomet =D
http://www.youtube.com/watch?v=Co3OVQJgDc0
Neviem, priznám sa, že mi tie zvuky D3 a 1Dčka znejú v podstate podobne. Odhlučnené a žiadne vibrácie. 1n RS bolo výnimočné v tom že to robil v podstate len pohon posunu filmu, a je ešte stále taký krásny kovový zvuk (veď to je problém aj APS-C , tam sú v tomto ohľade Canony fakt strašné ), nuž teraz je to isté.

Osobne čo som ešte nepočul a chcel by som počuť je Minolta AF 9000 s Motor Drive MD-90, to by mohlo byť veru veľmo zaujímavé!

Bubak
2011-07-11 03:06:46+02
príspevok od: luxy
http://www.youtube.com/watch?v=AqERWXrpgjw&sns=em
Takto cvaka moj gulomet
nj, náš nový Sony Style. :-P Uvidíme čo nám prinesie A77!

Inak A900/850 krásne cukajú, a veru znejú celkom zaujímavo, i keď to nie je najkrásnejší zvuk btw.

javelin
2011-07-11 06:04:39+02
canon - lacnejsie fotaky ako aj obiektivy, veci vyber obiektivov lepsia kvalita obrazu oproti nikonu lepsie zvladanie sumu jenduchsia manipulacia
Popísal si vlastnosti Nikona... )!)))))))))))))))))))))))))))))))))

javelin
2011-07-11 06:06:12+02
príspevok od: beholder
....okrem 550ky si mal v rukách aj niečo iné..trebars od konkurencie.....porovnával si aj výstupy fotené s rovnakými expozičnými parametrami....porovnateľnou optikou....fotoaparátom v rovnakej triede?........alebo si si tieto múdrosti len prečital kdesi na porovnateĺnom fóre akým je napr toto?...

Prečítal.....ani nie....niekde založil vlákno a poradili mu.. )

javelin
2011-07-11 06:13:41+02
pocul ale D5 mark II je podla mna lepsi
Už nerob zo seba ovcu...daj tam aspom smajla.....perla ducha + smajl ,a nadčasový paprndekel 550....to vyzerá "frikulínovo"...(free , cool a in)

Kaiman81
2011-07-11 06:42:09+02
príspevok od: javelin
Popísal si vlastnosti Nikona... )!)))))))))))))))))))))))))))))))))
aspon že si dal tak velkého smaila. ))))))

trubadura
2011-07-11 08:36:48+02
príspevok od: piggee
Niekto sa dotkol tvojho ega a musis mu to vysvetlovat z druheho konta? Ide o to, ze len tento tyzden je to na tuto temu tretie zalozene forum, takze naozaj keby madam trochu pohla zadkom a pohladala, tak by tu na jej otazku nasla odpoved..

a ano, najprv treba hladat a az potom sa pytat, lebo by sme tu mali iba kopu obdobnych nezmyselnych otazok a nieco k veci, preto je niekedy lepsie dotycneho odkazat na google ako dat mu rovno odpoved, aby sa naucil si hladat aj riesenia sam, nie iba klast otazky a starajte sa o mna
naozaj? mimochodom pri takom niečom hýbať zadkom nemusím ..ja pri tom oddychujem
áno mohla som si pozrieť tie predchádzajúce témy,pochopila som,ale ty! stále nechápeš...napriek tomu ma tu nebude nikto nazývať lenivou!...takých arogantných,nafúkaných užívateľov je tu halda a mali by sa trošku uvedomiť...hlavne čo sa týka reakcií na čokoľvek ak je užívateľ p. začiatočník
a čo sa týka tých tém-vždy sa nájde niekto,kto založí rovnakú tému ,len nechápem prečo to neodignorovať...nikto tu nie je zvedavý na takéto dohadovanie a preto to uzatváram
ale mám taký návrh-zriadte si vy múdrejší a šikovnejší taký portál leen sami pre ,,seba"

javelin
2011-07-11 08:50:15+02
príspevok od: Kaiman81
aspon že si dal tak velkého smaila. ))))))
Mne je to neskutočne jedno........Oko nie je p..a, ultralight nie je lietadlo a Canon/Nikon/Olympus/Sony/Ťamťung a iné Fujíí nie sú fotoaparáty... )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

NIKON D666
2011-07-11 09:04:01+02
pocul ale D5 mark II je podla mna lepsi
Tiez by som si ho kupil na video alebo do atelieru ale ani jedno zatial nerobim, na akciu mam D2x (nemyslim samozrejme sport)

javelin
2011-07-11 09:05:43+02
príspevok od: trubadura
naozaj? mimochodom pri takom niečom hýbať zadkom nemusím ..ja pri tom oddychujem
áno mohla som si pozrieť tie predchádzajúce témy,pochopila som,ale ty! stále nechápeš...napriek tomu ma tu nebude nikto nazývať lenivou!...takých arogantných,nafúkaných užívateľov je tu halda a mali by sa trošku uvedomiť...hlavne čo sa týka reakcií na čokoľvek ak je užívateľ p. začiatočník
a čo sa týka tých tém-vždy sa nájde niekto,kto založí rovnakú tému ,len nechápem prečo to neodignorovať...nikto tu nie je zvedavý na takéto dohadovanie a preto to uzatváram
ale mám taký návrh-zriadte si vy múdrejší a šikovnejší taký portál leen sami pre ,,seba"
Netreba My už ho máme...je to tento.....

tomis.ales
2011-07-11 09:24:21+02
príspevok od: javelin
Už nerob zo seba ovcu...daj tam aspom smajla.....perla ducha + smajl ,a nadčasový paprndekel 550....to vyzerá "frikulínovo"...(free , cool a in)
Som myslel, ze slovo "frikulin" vymyslel moj kamos Lesan Pomenoval tak svoj mobil.

brki
2011-07-11 09:42:00+02
vlastním sony A300-darček a obdivujem akú má kresbu canon alebo nikon..fotím všetko,čo je pre mňa zaujímavé-krajinu,kvety,ľudí,zvieratá..portrétiky asi najviac moje dieťa ,ktoré je stále v pohybe a je ťažké ho zachytiť
na cene nezáleží ..nikon alebo canon (poloprofesionál?)
Aj tak rozhodne nakoniec Tvoja sympatia ku značke, lebo tie debaty medzi canoňákmi a nikoňákmi sú nekonečné a ešte nikomu pri výbere nepomohli No a v rámci značky je dôležitý Tvoj preferovaný žáner. A viac sa sústreď na objektívy, telo aj tak časom zase vymeníš. Tak to už chodí

newlusy
2011-07-11 10:42:15+02
milion ludi milion chuti a tak to je aj s aparatmi

javelin
2011-07-11 10:46:05+02
príspevok od: tomis.ales
Som myslel, ze slovo "frikulin" vymyslel moj kamos Lesan Pomenoval tak svoj mobil.
Autorom je Peťo Kočiš...padol som na prdel keď to zakvasil......................

trubadura
2011-07-11 13:52:18+02
príspevok od: titinius
rychle fotaky su 50D, 7D, 1DmkIV,
7D ma 8fotiek za sekundu a uzavierku 1/8000
1DmkIV ma 10 fotiek za sekundu a uzavierku tusim tiez 1/8000 ale lepsie vysledky pri vacsiom ISO
5D je profi ale ma (zevraj) pomaly autofocus, a teda sa neodporuca na fotenie zvere a deti v pohybe ale nieje to urcite nemozne
dalej treba rychli objektiv, asi najrychlejsi co som pocul je 200mm f2, dobre su ale vsetky "L"ka, ak mas peniaze, napr 100mm f2,8 makro, s tym odfotis aj komara, aj portret aj decko
diky ,toto je pre mňa ďalšia normálna odpoveď na moju otázku

markato1
2011-07-11 18:32:01+02
diky ,toto je pre mňa ďalšia normálna odpoveď na moju otázku
pomalsi autofokus,ale 5D mk 2 ma najlepsi snimac aky sa do zrkadloviek montuje..neskutocne mnozstvo detailov..

Strana 5 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()