Zdravim,chcela by som sa spytat ci ma niekto info o tejto novinke.Chcela by som si ho kupit,ale mam znameho predajcu a tvrdi mi ze sa neda nikde zohnat.Internetove obchody ho ponukaju,ale bojim sa aby mi neprislo nieco ine v baliku.Ak viete niekto kde sa da zadovazit poradte....moc dakujem
smoulinka, ja som na čakačke asi u troch predajcov už asi mesiac, podla mojich info, prva vecsia várka má prísť na SK zaciatkom februára.
Ponukali mi ho na www.oehling.cz, kde ho mali realne na sklade, ale iba v sete so sklom pre mna dost zbytocným 24-105/4 L IS USM :-/...
Vela internetovych shopov ponuka tovar ktory nemaju ani skladom a ani nemaju potuchy kedy ho naskladnia...ide im len o to aby si si ho objednala a potom ta budu natahovat a natahovat. Je fajn overit si dostupnost predom, nemusis potom cakat ako v lete na Mikulasa. Toho ze ti poslu nieco ine sa fakt nemusis obavat...zo zakona mozes tovar vratit bez udania dovodu! Nechcem tu robit nejaku neplatenu reklamu ale ja som nakupil cez bestcena blesk Canon Speedlite 580EX II a objektiv Canon 70-200 f4 L IS USM a vsetko bolo bez najmensich problemov.
Mam ho aj ja vo vyhlade, ale uz som sa zmieril s tym, ze pod stromcekom asi nebude ... sledujem internetove obchody v Nemecku a Rakusku - nic. Aj na B+H je stav ´back-ordered´.
.
Len tak pre zaujimavost - bude treba investovat aj do noveho softwaru - Lightroom verzia 2.2 a RAW plug-in az verzia 5.2, t.j. Photoshop CS4. Alebo konvertovat RAW do DNG (DNG converter), az potom budu fotografie citatelne v starsich verziach.
vcera sm s nim fotil, kupis ho za cash bez problemov v Istropolise, v Megafoto. Zohnat ho za 70 - 75 tis. nie je problem, ale vsetci asi cakaju na dodavku priamo od Canonu v cenach 65 tis. Treba prakticky pochodit, lebo niektore zastupenia vyuzivaju velky zaujem a za vyssiu cenu s nim mozes fotit dnes. Vcera tam mali v regali 2 ks. Objednal som si ho na januar, ked bude cena o 10 litrikov nizsia. Je to skvely fotak, vcera sme skusali s objektivom pevne sklo 85/1,2L USM II a bol to zazitok. Taky bokeh som nevidel hadam na nicom. Neskutocne, fakt parada a to mam za sebou teda hodne. Mimoriadne podareny objektiv. Na portrety, akty alebo aj dokument spica. Dokonca sme tam vrazili ISO 6400 pri clone 2 a obraz bol ako britva. Nevidim, tak neuverim. Ani znamka sumu!!! Bolo to dokonca vhodne aj na vacsiu tlac. Velmi ma to prekvapilo,lebo som po foteni s D700 a D3 ocakaval obdobne. Ale s tymto objektivom je ten Canon elita. Mne je jedno na co fotim, mam doma komplet Nikon aj Canon vybavu, je to vlastne jedno. Debata co je lespie je uplne zbytocna.
jake, skušal si aj video? Moj manžel sa už nan trase, chce ho na hrajkanie :-)
....a ja budem mať aspom dobrú zámienku na kúpu nových skliel, ešte mi nejaké chýbajú do zbierky:-) Ale počkám na jarnú dodávku.
A tie čierme bodky si nespozoroval? teraz sa o tom všade píše.
http://forum.grafika.cz/read.php?47,2843085
video som neskusal, mali sme tam mini portretne studio takze sme skor ocenovali ine prednosti. kedze na podrobne skumanie nebol cas, tak sa to dalo len zhodnotit podla dojmu. a kedze bol k tomu ten spominany objekticv 85/1,2L USM II, tak to sypalo super fotky. Nemal som pri tom svoj Eizo monitor, nedalo sa ist do podrobnosti, ale zo skusenosti mozem povedat, ze tento fotacik bude pytat spickove sklo a len Canon.Video som videl na prezentacii s Beta verziou, ale beriem to len ako mozno niekedy nutnost pre existenciu ked nemas kameru. Taka FX-va profi Sony, -... no to je supa!!! Jedina vada je, ze musis mat prilis vela penazi a vediet dobre robit so studiom. Inac tie bodky boli na skusobnej Beta verzii,myslim zamer Canonu. Originalnu berziu zatial poriadne nikto neotestoval. Ja moc nedam na reci po internete. Treba pockat aspon na dpreview.com a obdobne seriozne stranky,ci vyjadrenia profi fotografov. Inac tak pre zaujmavost, mam nazor ze to foti lepsie ako 1DS-ko.
No my sme trošku divní,nás 5DII zaujíma z pohladu videa :-)
Ja mám staré 5D, pár L-kových skiel a dalšie sa dokupia ked bude 5D mark - aby sme sa z manželom o ne nebili.
Mame aj kamerky, ale bohužial zistili sme že ´lacnejšia´ alternatíva ako dosiahnuť v niektorých veciach lepší efekt je kúpiť radšej telo a nejaké tie sklíča, ako kupovať podstatne viacnásobne drahšie dobré sklá na naše kamerky a to máme Sony Z1 a Sony EX3 :-)
tak nevahaj, ja som sice zastanca oddelene kamera a oddelene foto ale video z 5D MarkII bolo dobre. Myslim, ze s tymi parametrami to musi ajmysi byt vyborne ... ale neviem povedat .... inac nezdas sa, to mate ako hobby alebo sa zivite fotenim a filmovanim?
video som neskusal, mali sme tam mini portretne studio takze sme skor ocenovali ine prednosti. kedze na podrobne skumanie nebol cas, tak sa to dalo len zhodnotit podla dojmu. a kedze bol k tomu ten spominany objekticv 85/1,2L USM II, tak to sypalo super fotky. Nemal som pri tom svoj Eizo monitor, nedalo sa ist do podrobnosti, ale zo skusenosti mozem povedat, ze tento fotacik bude pytat spickove sklo a len Canon.Video som videl na prezentacii s Beta verziou, ale beriem to len ako mozno niekedy nutnost pre existenciu ked nemas kameru. Taka FX-va profi Sony, -... no to je supa!!! Jedina vada je, ze musis mat prilis vela penazi a vediet dobre robit so studiom. Inac tie bodky boli na skusobnej Beta verzii,myslim zamer Canonu. Originalnu berziu zatial poriadne nikto neotestoval. Ja moc nedam na reci po internete. Treba pockat aspon na dpreview.com a obdobne seriozne stranky,ci vyjadrenia profi fotografov. Inac tak pre zaujmavost, mam nazor ze to foti lepsie ako 1DS-ko.
ked si pozres ten odkaz na to forum nizsie tam niekto postoval odkazy uz aj na dpreview kde sa o tom rozbehla velka debata (je tam toho hodne o tom) a najdes tam aj odkaz na vyjadrenie Canonu ;)
jake, mame to ako hobby ktoré nás aj legálne živí :-))))
a jasne, nemáme v pláne celú akciu natočiť 5D-čkom, to len špecialitky, preostrováky, makro....niečo na vyhranie sa a pre efekt.
Kamarát ho chce tiež kúpiť, tak potom hned nabehneme k nemu a vyskúšame niečo natočiť a uvidíme....ale ja mangelíka moc neodhováram, ked nebude spokojný, hádajte komu len to tzelo zostane :-)))
Maju ho urcite v megafoto, len ta cena je trochu vyssia. Asi uz pockam az po sviatkoch, potom sa pozriem, ako internetove obchody pojdu s jeho cenou dolu. Kriza sa bude prejavovat u vsetkych ...
> wait for me <
Canon 5D MARK II
Ponukali mi ho na www.oehling.cz, kde ho mali realne na sklade, ale iba v sete so sklom pre mna dost zbytocným 24-105/4 L IS USM :-/...
ten internetovy obchod bolo len odbocenie od temy..
.
Len tak pre zaujimavost - bude treba investovat aj do noveho softwaru - Lightroom verzia 2.2 a RAW plug-in az verzia 5.2, t.j. Photoshop CS4. Alebo konvertovat RAW do DNG (DNG converter), az potom budu fotografie citatelne v starsich verziach.
....a ja budem mať aspom dobrú zámienku na kúpu nových skliel, ešte mi nejaké chýbajú do zbierky:-) Ale počkám na jarnú dodávku.
A tie čierme bodky si nespozoroval? teraz sa o tom všade píše.
http://forum.grafika.cz/read.php?47,2843085
Ja mám staré 5D, pár L-kových skiel a dalšie sa dokupia ked bude 5D mark - aby sme sa z manželom o ne nebili.
Mame aj kamerky, ale bohužial zistili sme že ´lacnejšia´ alternatíva ako dosiahnuť v niektorých veciach lepší efekt je kúpiť radšej telo a nejaké tie sklíča, ako kupovať podstatne viacnásobne drahšie dobré sklá na naše kamerky a to máme Sony Z1 a Sony EX3 :-)
a jasne, nemáme v pláne celú akciu natočiť 5D-čkom, to len špecialitky, preostrováky, makro....niečo na vyhranie sa a pre efekt.
Kamarát ho chce tiež kúpiť, tak potom hned nabehneme k nemu a vyskúšame niečo natočiť a uvidíme....ale ja mangelíka moc neodhováram, ked nebude spokojný, hádajte komu len to tzelo zostane :-)))
> wait for me <
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa